Fetö Davaları

Fetö Davaları

Son dakika FETÖ davaları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan FETÖ davaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan FETÖ davaları haber sayfamızda...

Fetö Davaları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 418 fetö davaları haberi bulunmuştur.
En kritik davaların hakimiydi: Basit bir kaza mı, suikast girişimi mi?
En kritik davaların hakimiydi: Basit bir kaza mı, suikast girişimi mi? Başakşehir'de 4 ay önce kullandığı aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek bir ağaca çarpması sonucu ağır yaralanan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Horasan'ın trafik kazasına ilişkin soruşturmaya takipsizlik kararı verildi. Kamuoyunun yakından takip ettiği FETÖ davaları olmak üzere pek çok terör davasında görev alan Horasan, aldığı tehditlere yönelik hiçbir çalışma yapılmadığı, araca kaza öncesinde müdahale olup olmadığı ve takip eden bir araç olup olmadığının araştırılmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararının kaldırılması için itirazda bulundu. 
30.01.2024 Gündem
‘AİHM kararları adil değildir, siyasidir’
‘AİHM kararları adil değildir, siyasidir’ Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Yargıtay Başkanlığı’nda düzenlenen törenle başladı.
2.09.2022 Siyaset
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar hayatını kaybetti
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar hayatını kaybetti Ankara 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şükrü Çağlar (46), adliyeye gelmemesi üzerine evine gelen polis ekipleri tarafından ölü bulundu. Çağlar'ın başkanlığını yaptığı mahkemede FETÖ davalarının görüldüğü öğrenilirken, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı bildirildi.
17.06.2022 Gündem
‘Fiber altyapıyı hızlandırdık’
‘Fiber altyapıyı hızlandırdık’ TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş, Meclis'te yaptığı bilgilendirmede, Türk Telekom'u alarak fiber altyapı yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.
21.04.2022 Ekonomi
'Resmen çifte standart var'
'Resmen çifte standart var' Cumhurbaşkanı Erdoğan, AİHM’nin kararıyla ilgili “AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bu adımlar siyasidir” dedi.
24.12.2020 Siyaset
Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi! Yüzde 18 zam
Son Dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere müjdeyi verdi! Yüzde 18 zam Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine burs müjdesi verdi. 2021 yılında verilecek burs ve kredi miktarının belirlendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır" diye konuştu. Buna göre, lisans öğrencilerinin alacağı miktarda yaklaşık yüzde 18 artış sağlanmış oldu. Asgari ücret konusunda da konuşan Erdoğan, "Görüşmeler belli yere gelsin o zaman konuşalım" dedi.
23.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e Demirtaş tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e Demirtaş tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara tepki gösterdi.
23.12.2020 Haberler
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e Demirtaş tepkisi
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e Demirtaş tepkisi Gelen bir son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara tepki gösterdi.
23.12.2020 Siyaset
Adalet Bakanı Gül'den baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin açıklama
Adalet Bakanı Gül'den baro başkanlarının yürüyüşüne ilişkin açıklama Son dakika haberi... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bazı baro başkanlarının başlattığı yürüyüşe ilişkin, "Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar." dedi.
22.06.2020 Siyaset
FETÖ evlerine baskın! Çok sayıda gözaltı var
FETÖ evlerine baskın! Çok sayıda gözaltı var FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün örgüt evleri yapılanmasının tekrar toparlanmaya çalışıldığı ve yurt dışından koordine edildiğinin anlaşılması üzerine istihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerinin ortak operasyonuyla 58 kişi gözaltına alındı. Operasyona ilişkin tüm detaylar ise ortaya çıktı.
9.03.2020 Gündem
Son dakika... Adalet Bakanı Gül'den canlı yayında önemli açıklamalar
Son dakika... Adalet Bakanı Gül'den canlı yayında önemli açıklamalar Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CNN Türk canlı yanınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Eski CEO Carlos Ghosn'un, kaçışıyla ilgili açıklama yapan Bakan Gül, "Türkiye'de soruşturma devam ediyor. Şu an itibarıyla Japon makamlarından adli yardımlaşmayla ilgili bir talep gelmedi. Uçaklarla ilgili de tedbir konuldu. Yargı süreci devam ediyor" dedi.
4.01.2020 Gündem
FETÖ’nün ilk kurbanlarından
FETÖ’nün ilk kurbanlarından FETÖ/PDY tarafından doğrudan ve kasten öldürüldüğü iddia edilen Necip Hablemitoğlu, 2000’li yıllarda başlayacak cinayet ve karanlık eylemlemler serisinin ilk kurbanıydı.
17.12.2019 Gündem
Trump’la kritik 7 başlık
Trump’la kritik 7 başlık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı ile görüşmesinin gündemini kritik konular oluşturuyor. Bunlar arasında PKK/YPG’li teröristin iadesinden Temsilciler Meclisi kararları ve ticaret hacmi gibi maddeler var...
11.11.2019 Dünya
FETÖ davalarına bakan mahkeme başkanı: 160 kilometre hızla giderken yanıma yaklaşıp...
FETÖ davalarına bakan mahkeme başkanı: 160 kilometre hızla giderken yanıma yaklaşıp... Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Horasan'ın, 2 yıl önce FETÖ kumpas davalarının görüldüğü mahkemenin başkanı olduğu dönemde, bir araç tarafından yolda sıkıştırılıp takip edilerek taciz edildiği ortaya çıktı. Başkan Horasan'ın, "Beni ve eşimi öldürmeye teşebbüs ettiler. Bir saat boyunca çok virajlı yollarda yüksek hızla gitmeme ve kaza riski geçirmeme sebep oldular" diyerek şikayetçi olması üzerine yakalanan iki şüpheli hakkında dava açıldı.
30.10.2019 Gündem
'Ergenekon' davasında karar açıklanacak
'Ergenekon' davasında karar açıklanacak Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında 235 sanık yönünden devam eden "Ergenekon" davasında, nihai karar için sanıklara son sözleri soruluyor.
1.07.2019 Gündem
Yargıtay Başkanı Cirit'ten 'af' açıklaması
Yargıtay Başkanı Cirit'ten 'af' açıklaması Yargıtay Başkanı Cirit açıklamasında, "Kurumsal bir görüş olmamakla birlike ben affa karşıyım. Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Belki infaz sistemindeki cezaevinde kalma süresi yüzde 50'lere çekilebilir, daha adil bir çözüm olur." dedi.
27.02.2019 Gündem
İsveç’ten binlerce FETÖ’cüye oturma ve çalışma izni
İsveç’ten binlerce FETÖ’cüye oturma ve çalışma izni İsveç, 15 Temmuz’dan sonra kaçan yüzlerce FETÖ üyesine oturma ve çalışma izni verdi.
14.01.2019 Dünya
Adli emanet deposu ilk kez görüntülendi
Adli emanet deposu ilk kez görüntülendi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, 15 Temmuz darbe davalarından, Ergenekon davalarına, uyuşturucu ve silah kaçakçılığına kadar, binlerce dava delillerinin yer aldığı adli emanet depolarının kapıları, ilk kez AA’ya açıldı.
7.11.2018 Gündem
Erdoğan, Trump’la görüştü
Erdoğan, Trump’la görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, Menbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanması konusu ile FETÖ davaları ile Rahip Brunson’un durumu ele alındı.
16.07.2018 Siyaset
Son dakika! HSK'dan yeni atamalar
Son dakika! HSK'dan yeni atamalar HSK, Yargıtay'a 100 Danıştay'a 12 üye seçti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ davaları nedeniyle artan iş yükünü hafifletmek için 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca, Yargıtay'a yeni 100 üye atadı. Bugün açıklanan kararnameyle, Ankara ve Ankara Batı Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcılar Yargıtay'da görevlendirildi.
16.07.2018 Siyaset
Son dakika! HSK'dan yeni atamalar
Son dakika! HSK'dan yeni atamalar HSK, Yargıtay'a 100 Danıştay'a 12 üye seçti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ davaları nedeniyle artan iş yükünü hafifletmek için 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca, Yargıtay'a yeni 100 üye atadı. Bugün açıklanan kararnameyle, Ankara ve Ankara Batı Adliyesi'nde görev yapan bazı hakim ve savcılar Yargıtay'da görevlendirildi.
16.07.2018 Siyaset
Adalet Bakanı Gül: 2 bin 382 sanığa ceza verilmiştir
Adalet Bakanı Gül: 2 bin 382 sanığa ceza verilmiştir Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Hukuk Platformu tarafından düzenlenen darbe sempozyumunda FETÖ davaları hakkında konuştu. Bakan Gül, "195 dosyada ilk derece mahkemelerindeki yargılamalar tamamlanmış, bunlardan ikisi yargıtay denetimden de geçerek kesinleşmiştir. Bu dosyalarla 2 bin 382 sanığa ağırlaştırılmış müebbetten süreli hapis cezasına kadar değişen tür ve ağırlıkta ceza verilmiştir" dedi. Türkiye Hukuk Platformu tarafından İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Salonu'nde darbe sempozyumu düzenlendi.Sempozyumun açılış konuşmasını Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptı. Bakan Gül, 15 Temmuz Türk yargısının da alnının akıyla çıktığı sınavlardan biri olduğunu söyleyerek, "Darbeler Türk yargısının vesayet merkezlerinin kondisyon alanına dönüştürmüştür. Tarihimizde ilk defa Türk yargısı bu rolü 15 Temmuz'da reddetmiştir. 15 Temmuz kalkışmasının sıcak dakikalarında hızla harekete geçmiş, cesaretle cuntacıların darbecilerin üzerine kararlılıkla gidilmiştir. İlk kalkışmanın asli failleri, FETÖ'nün silahlı ve sivil unsurları hakkındaki yargılamalar kesin hüküm yolunda hızla ilerlemektedir. Doğrudan darbe teşebbüsü ile ilgili soruşturmalar bir dosya dışında tamamlanmış durumdadır. Mahkemeler önündeki 94 ayrı dosyada 2161 tutuklu sanığın yargılaması devam etmektedir. 195 dosyada ilk derece mahkemelerindeki yargılamalar tamamlanmış, bunlardan ikisi yargıtay denetimden de geçerek kesinleşmiştir. Bu dosyalarda 2 bin 382 sanığa ağırlaştırılmış müebbetten süreli hapis cezasına kadar değişen tür ve ağırlıkta ceza verilmiştir. Elbette mahkemelere mahkumiyet otomatı gibi çalışmamakta. Mahkemeler suçluyla suçsuzu ayırarak adil yargılamalar yapmaktadır. Hiç kimse Ömer Halisdemir'lerin, Erol Olçok'ların, 251 şehidimizin kanının yerde kalmasını beklemesin. Sonuna kadar Türk yargısı bunun hesabını soracaktır. Yıl sonu itibariyle bu davaların tamamlanacağını düşünüyoruz. FETÖ bu mücadelenin asla ama asla zafiyete uğramasına izin vermeyeceği
11.09.2019 Haberler
Son dakika... Erdoğan'dan kabine mesajı! Meclis'ten isimler...
Son dakika... Erdoğan'dan kabine mesajı! Meclis'ten isimler... 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez AK Parti grubunda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı, yeni döneme geçişin detaylarını açıkladı. Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine yurt dışından 22 ülke lideri gelecek, ilk kabine toplantısı Cuma günü yapılacak. Ankara'ya gelecek isimler arasında Rusya Başbakanı Medvedev de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere, kabinede Meclis'ten isimlerin de olabileceğini söyledi. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, yemin töreni için Pazartesi günü Ankara'ya geliyor
7.07.2018 Siyaset
Son dakika... Erdoğan'dan kabine mesajı! Meclis'ten isimler...
Son dakika... Erdoğan'dan kabine mesajı! Meclis'ten isimler... 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez AK Parti grubunda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı, yeni döneme geçişin detaylarını açıkladı. Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine yurt dışından 22 ülke lideri gelecek, ilk kabine toplantısı Cuma günü yapılacak. Ankara'ya gelecek isimler arasında Rusya Başbakanı Medvedev de var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere, kabinede Meclis'ten isimlerin de olabileceğini söyledi. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, yemin töreni için Pazartesi günü Ankara'ya geliyor
7.07.2018 Siyaset
FETÖ davaları için örnek karar
FETÖ davaları için örnek karar Yargıtay, FETÖ içinde faaliyet gösteren ve yakalandıktan sonra ‘Terör örgütü olduğunu bilmiyordum’ diyen sanığın TCK’da cezasızlık öngören ‘hata’ müessesesinden yararlanamayacağına karar verdi.
15.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fetö Davaları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.