Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?
Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromu... Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji, yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması olarak bilinen hastalıkla ilgili Fizyoterapist Vedat Ülker, açıklamalarda bulundu.
5.11.2021 Genel Sağlık
Son Yılların Hastalığı Fibromiyalji Sendromu
Son Yılların Hastalığı Fibromiyalji Sendromu Yaygın vücut ağrıları ve sürekli yorgunluk yapan fibromiyalji hastalığının en belirgin özelliği film ve laboratuvar testlerinin normal olmasıdır. Ayrıca hastaların dış görünüşleri iyi olunca hastaların yaşadığı ağır tablo inandırıcılığını kaybeder.
20.03.2017 Genel Sağlık
Mükemmeliyetçi kadınlar bu hastalığa dikkat!
Mükemmeliyetçi kadınlar bu hastalığa dikkat! Sırt, boyun, omuz ve kalçalarda olmak üzere yaygın vücut ağrısı, yorgunluk, uykusuzluk ve hafıza değişikliklerinin eşlik ettiği kronik romatizmal bir hastalık olan Fibromiyalji Sendromu'nun (FMS), mükemmelliyetçi, hassas veya çok stresli kadınlarda görüldüğü bildirildi.
4.09.2014 Genel Sağlık
Kaplıca tedavisi depresyona da iyi gelebiliyor
Kaplıca tedavisi depresyona da iyi gelebiliyor Genellikle kadınlarda görülen, ruhsal kaygılar ve depresif duyguların kas ve eklemlerde ağrı şeklinde ortaya çıkan "fibromiyalji sendromu"nun tedavisini, "kaplıca kürü"nün olumlu etkilediği belirlendi.
5.06.2013 Tatil