Frankfurt Kitap Fuarı

Frankfurt Kitap Fuarı

Son dakika Frankfurt Kitap Fuarı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Frankfurt Kitap Fuarı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Frankfurt Kitap Fuarı haber sayfamızda...

Frankfurt Kitap Fuarı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 251 frankfurt kitap fuarı haberi bulunmuştur.
Beyazperde yolundaki kitaplar
Beyazperde yolundaki kitaplar Frankfurt Kitap Fuarı ile Berlinale 2024 tarafından düzenlenen “Beyazperdeye uyarlanma yolunda on uluslararası kitap” toplantısı 18 Şubat’ta  yapılacak.
17.01.2024 Kültür Sanat
“İptal kültürü değil, ayrımcılık”
“İptal kültürü değil, ayrımcılık” İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Özçetin, “İptal pratikleri, hangi yaşamların savunmaya değer olduğu ve hangilerinin olmadığına dair bir mesele” diyor.
18.11.2023 Pazar
Çoklu krizler çağında umut bıçak sırtında
Çoklu krizler çağında umut bıçak sırtında Savaş, küresel iklim krizi, ekonomik krizler, inanmadığımız siyasal aktörler ve kurumlar var. Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı G. Demet Lüküslü, “Çoklu krizler çağında insanlar güvenebileceği kurumlar, rol modeller olmadan yaşamaya çalışıyor” diyor.
21.10.2023 Pazar
Filistinli yazara büyük destek
Filistinli yazara büyük destek Görsel sanatçılar, yazarlar ve yayıncılar Filistinli yazar Adania Shibli ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı. Frankfurt Kitap Fuarı’nda  bugün (20 Ekim)  “Küçük Bir Ayrıntı” adlı romanıyla ödül alan Filistinli yazar Adania Shibli için yapılacak  tören İsrail-Hamas arasındaki gerilim gerekçe gösterilerek ertelenmişti.
20.10.2023 Kültür Sanat
Zizek konuştu fuar karıştı
Zizek konuştu fuar karıştı Filistinli yazar Adania Shibli’nin ödül törenini İsrail-Hamas çatışmasını gerekçe göstererek iptal eden Frankfurt Kitap Fuarı’nda sular durulmuyor.
19.10.2023 Kültür Sanat
Filistinli yazarın ödül töreni iptal
Filistinli yazarın ödül töreni iptal Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı’nda yapılacak ödül töreni İsrail-Hamas arasındaki çatışma nedeniyle iptal edildi.
16.10.2023 Kültür Sanat
Türk yayıncılardan Frankfurt çıkarması
Türk yayıncılardan Frankfurt çıkarması Türk yayıncılar, Frankfurt Kitap Fuarı’nda yerini aldı. İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay, “Fuarda küresel yayıncılığın yarınlarına uzanıyoruz” diye konuştu.
20.10.2022 Ekonomi
Yayıncıya vize engeli
Yayıncıya vize engeli  AB ülkelerinin Türkiye’ye uyguladığı vize ayrımcılığına bir yenisi daha eklendi. Bu kez yayıncılık sektörünün önemli isimlerinden, Türkiye’nin ilk telif hakkı ajansı ONK Ajans’ın başkanı Mehmet N. Karaca’ya 19-23 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Frankfurt Kitap Fuarı’na gitmek için vize başvurusunda bulunduğu Almanya zorluk çıkardı.
6.09.2022 Kültür Sanat
'Çoksatanlar'ın  modası çoktan geçti
'Çoksatanlar'ın modası çoktan geçti Türk edebiyatının dünyada "görünür ve bilinir" olmasına vesile olan Nermin Mollaoğlu ile edebiyata dair: “Şu yazar çoksatan listelerinde ben de alayım kitaplığımda bulunsun' modası çoktan geçti. İnsanlar okumayacakları kitaplara para harcamıyor.”
9.01.2022 Kültür Sanat
Gurur günü
Gurur günü Aslıhan Koruyan Sabancı, dünyanın en önemli kültürel etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl pandemi nedeniyle dijital olarak gerçekleştirilen Frankfurt Kitap Fuarı’nda, ülkemizi temsil edecek.
12.10.2020 Cadde
72 yıllık fuar ilk kez online
72 yıllık fuar ilk kez online Bu yıl 72’nci kez düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı, pandemi sebebiyle ilk kez dijital ortamda gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından fuara katılan yayıncılar, kitaplarını sanal ortamda tanıtıyor...
11.10.2020 Kültür Sanat
Moda haftalarının kalbi artık Frankfurt’ta atacak
Moda haftalarının kalbi artık Frankfurt’ta atacak Avrupa’nın önde gelen iki fuar organizatörü Messe Frankfurt ile Premium Group, Frankfurt Moda Haftası için güçlerini birleştiriyor. Rhine-Main metropolü, 2021 yaz sezonundan itibaren ileriye dönük bir moda ve yaşam tarzı topluluğunun yeni ev sahibi olacak
14.10.2020 Ege
Sebastiao Salgado’ya  Almanya’da Barış Ödülü
Sebastiao Salgado’ya Almanya’da Barış Ödülü Fotoğrafları bugüne dek sayısız sergide ve kitapta yayımlanan, dünyanın en ilham verici fotoğrafçılarından Sebastiao Salgado’ya, Alman Kitapçılar ve Yayıncılar Birliği (Börsenverein des Deutschen Buchhandels) tarafından, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında Barış Ödülü takdim edildi. Brezilyalı fotoğrafçı Salgado, bugüne kadar aralarında Orhan Pamuk, Susan Sontag’ın olduğu yazarlara verilen bu ödülü kazanan ilk fotoğraf sanatçısı unvanına sahip oldu.
22.10.2019 Gündem
Edebiyatın ‘politik’ galası
Edebiyatın ‘politik’ galası Frankfurt Kitap Fuarı’nda önceki akşam yapılan Edebiyatın Gala Gecesi’nde fuarda kitapları okurla buluşan yazarlar söyleşi verdiler. İklim krizine ve ülkelerin politik tutumlarına eleştiriler getirilen gala gecesinin en çok beklenen ismi Margaret Atwood’du
21.10.2019 Gündem
Göbeklitepe Frankfurt’ta
Göbeklitepe Frankfurt’ta Frankfurt Kitap Fuarı’nın ikinci gününde Türkiye Pavyonu tarafından Göbeklitepe söyleşisi düzenlendi. Etkinlikte, Şanlıurfa’daki arkeolojik alanın insanlık tarihi için önemi anlatıldı...
19.10.2019 Gündem
Frankfurt kitap fuarı’na gitmek isteyenlere kötü haber: Girişler 120 euro
Frankfurt kitap fuarı’na gitmek isteyenlere kötü haber: Girişler 120 euro Bu yıl 71’inci kez düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı, geleneğini bozdu ve sadece sektör emekçilerine açtığı kapıyı genişleterek okurları da dahil etti, ancak biraz yüksek bir ücretle…
18.10.2019 Gündem
Türkiye’den  13 bin eser
Türkiye’den 13 bin eser Bugün açılışı yapılacak Frankfurt Kitap Fuarı’nda yaklaşık 13 bin eserle temsil edilecek Türkiye pavyonunda 28 yayıncı kitaplarıyla Türkiye yayıncılık sektörünü dünyaya tanıtacak
16.10.2019 Gündem
İTO döviz kurunu sabitledi
İTO döviz kurunu sabitledi İTO iş dünyasına yeni pazar ve iş birliği fırsatları sunan küresel fuarlara katılımda dolar kurunu 4 lira, avroyu da 4,8 lira olarak sabitledi.
26.05.2018 Ekonomi
Dan Brown yapay zekanın yeni tanrı olacağını iddia etti
Dan Brown yapay zekanın yeni tanrı olacağını iddia etti ABD'li ünlü yazar Dan Brown, yapay zekanın yeni tanrı olacağını ve bilgisayarlar aracılığı ile de yeni bir din oluşturulacağını öne sürdü.
14.03.2018 Dünya
Frankfurt Kitap Fuarı Sona Erdi
Frankfurt Kitap Fuarı Sona Erdi Dünyanın en büyük kitap fuarı olarak kabul edilen Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi. Yayıncılık sektörünü ve kitapseverleri bir araya getiren kitap fuarını 5 günde yaklaşık 300 bin kişi ziyaret etti. 7 bin katılımcının bulunduğu fuarda ülkemizi temsil eden Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları’na Türk ve yabancı ziyaretçilerin ilgisi yoğundu.
16.10.2017 Kültür Sanat
Türk edebiyatı Frankfurt Kitap Fuarı'nda tanıtılacak
Türk edebiyatı Frankfurt Kitap Fuarı'nda tanıtılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl 69'uncusu düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'na, sergi,  panel, söyleşilerden oluşan zengin bir kültürel programla katılacak.
10.10.2017 Kültür Sanat
Almanya’dan fuara iade-i ziyaret
Almanya’dan fuara iade-i ziyaret Bu sene 35’incisi düzenlenecek olan TÜYAP Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Almanya. Önceki gün yapılan basın toplantısında programı duyurulan fuarın Onur Konuğu ülkesi, 2008’de Türkiye’yi Frankfurt Kitap Fuarı’da konuk etmişti.
7.09.2016 Gündem
Berlinale’deki 2. kitap
Berlinale’deki 2. kitap Bu yıl aralarında İngiltere, Hollanda, İsviçre, Almanya, İspanya, Türkiye, Fransa ve İsveç’in bulunduğu 25’in üzerinde ülkeden 130 edebi eserin başvurduğu yarışmada, Meltem Yılmaz’ın ilk romanı ‘Soraya’, Berlin Film Festivali’nin Frankfurt Kitap Fuarı’yla 2006’dan beri ortak sürdürdüğü Books at Berlinale programına seçilen 11 eserden birisi olmaya hak kazandı.
27.01.2016 Gündem
Frankfurt Kitap Fuarı’nda Salman Rushdie gerginliği
Frankfurt Kitap Fuarı’nda Salman Rushdie gerginliği İran hükümeti, ‘Şeytanın Ayetleri’nin yazarı Salman Rushdie’nin 14-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’nda yapacağı konuşma nedeniyle, fuarı boykot tehdidinde bulundu.
7.10.2015 Gündem
Türkiye kan ağlıyor baksana
Türkiye kan ağlıyor baksana Türkçenin mucizesi Yaşar Kemal, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sadece Çukurovalılar için değil ruhunun derinliklerine indiği, anladığı, anlattığı Türkiye halkları için bir şifaydı Yaşar Kemal.
1.03.2015 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Frankfurt Kitap Fuarı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.