Bugün Mutlaka Okumanız Gereken Köşe Yazılları
Bugün Mutlaka Okumanız Gereken Köşe Yazılları Teknoloji giderek hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelirken gazetelerdeki köşe yazılarıda teknolojiyle buluşarak artık internet üzerinden de günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Sizler için bugün mutlaka okumanız gereken köşe yazılarını bir arada topladık. İşte o ayrıntılar...
27.04.2015 Cadde
İlacını önce tanı sonra iç!
İlacını önce tanı sonra iç! İlaçları bilinçli tüketmek, yararlarının yanı sıra yan etkilerinin de bulunduğunu unutmamak gerekiyor.
9.08.2010 Genel Sağlık
Ölümüne oynadı!
Ölümüne oynadı! Ankaraspor’dan, Larissa’ya transfer olan Antonio De Nigris, kalp krizi geçirerek, henüz 31 yaşında hayatını kaybetti. Meksikalı golcünün, kalbindeki sorun nedeniyle kendisini gönderen Başkent ekibinin yaptığı uyarıları dikkate almadığı ortaya çıktı
16.11.2009 Skorer
Sıcaklar can alıyor!
Sıcaklar can alıyor! Yazın çok sıcak günlerinde hepimiz sıkılıp bunalsak da aşırı sıcaklar daha ziyade kalp hastaları için tehlikelidir. Hele bu kişiler bir de sıcak havada iş yapmak zorunda kalırlarsa ciddi şekilde hastalanmaları işten bile değildir.
27.07.2009 Genel Sağlık
Kalp krizinde kapı-balon süresi
Kalp krizinde kapı-balon süresi Bir hastanenin kalp krizi tedavisindeki başarısı nasıl ölçülür?
20.07.2009 Genel Sağlık
Kalp sağlığı doğumda başlıyor!
Kalp sağlığı doğumda başlıyor! Kalbi besleyen damarların daralıp tıkanması sonucu ortaya çıkan koroner kalp hastalığı tüm dünyada başta gelen ölüm nedeni. Üstelik giderek daha genç yaştaki insanları hazırlıksız yakalayıp, hayatlarına mal olan bir dert.
22.06.2009 Sağlık
Fast food reflü yapıyor!
Fast food reflü yapıyor! Mide içeriğinin yemek borusuna geri dönmesiyle ortaya çıkan, yaşam kalitesini bozabilen bir sağlık sorunu olan reflü, bazı yiyeceklerin fazla miktarda ve hızlı tüketilmesiyle de ortaya çıkabiliyor.
28.04.2009 Genel Sağlık
Tuz... Çoğu zarar, azı karar
Tuz... Çoğu zarar, azı karar Canlılar için tuz olmazsa olmaz.Peki ya ne kadar oranda tuz bizim için ideal?
Kapağı değiştirelim mi, onaralım mı?
Kapağı değiştirelim mi, onaralım mı? Mitral kapağı iyi kapanmadığı zaman, aşağı oda - sol karıncık - kasılıp kanı aortaya atarken, bir kısım kan, aralık kalan kapıdan üst odaya - sol kulakçık - kaçar. Peki ya ne yapmak lazım?
2.02.2009 Genel Sağlık
Her derde deva Aspirin
Her derde deva Aspirin İlk defa 1898’de piyasaya çıkan modern aspirin, uzun yıllar ağrı kesici olarak kullanıldı.Bu olumlu etkinin ne yolla gerçekleştiğinin anlaşılması ise 25 yıl aldı.
26.01.2009 Genel Sağlık
Hava kirliliği kalp düşmanı!
Hava kirliliği kalp düşmanı! Hava kirliliğinden yakınmayanımız yoktur. Bazı kış günlerinde sokağa çıkınca, hele yoğun trafiğin olduğu bir yola yakınsak, genzimizin yandığını hissederiz.
12.01.2009 Genel Sağlık
Çarpıntının çaresi!
Çarpıntının çaresi! Birdenbire göğsünün içinde bir kuş çırpınıyormuş gibi çarpıntıya tutulan hasta soluğu acil serviste alır. Hastanın derdini dinlerken bir yandan da nabzını tutan doktor, kalbin hızlı olduğu kadar düzensiz de attığını fark eder. Bu iki özellik atriyal fibrilasyon denilen çarpıntının işaretidir.
29.12.2008 Genel Sağlık
Kalp hastalığında hangi tedaviyi seçmeliyiz?
Kalp hastalığında hangi tedaviyi seçmeliyiz? Kalbi besleyen damarlarda oluşan darlığın tedavisini planlarken iki önemli açıdan bakmamız gerekir...
24.11.2008 Sağlık
Kalbimizin elektrik tesisatı ne alemde?
Kalbimizin elektrik tesisatı ne alemde? Kısa adıyla EKG diye bilinen elektrokardiyogram, 100 yıldır kalp hastalıklarının teşhisinde kullanılan bir inceleme yöntemidir. EKG, kalbin çalışmasını tetikleyen elektrik akımlarının kağıt üzerine yazdırılmasından başka bir şey değildir.
13.10.2008 Genel Sağlık
Akdeniz mutfağı hayat kurtarıyor!
Akdeniz mutfağı hayat kurtarıyor! Sağlıklı kalmak için ne yiyip ne içmemiz gerektiği konusunda yazılan çizilen çok. Tek tek besinlerin erdemleri, mucizevi etkilerini neredeyse her gün konuşuyoruz. Bu konuda binlerce gözlem ve araştırma var.
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Hakkari şehitlerine son veda
Hakkari şehitlerine son veda Güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 4 asker şehit oldu, en az 20 PKK’lı terörist öldürüldü. Şehitler düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.
20.04.2019 Gündem
Hakkari şehitlerine son veda
Hakkari şehitlerine son veda Güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 4 asker şehit oldu, en az 20 PKK’lı terörist öldürüldü. Şehitler düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.
20.04.2019 Gündem
Süper liseler proje mağduru
Süper liseler proje mağduru Aralarında gözde okulların da yer aldığı proje okullarda 8 yıl ve üzeri görev yapan müdür ve öğretmenlerin tayin edilmesine tepkiler sürüyor. Siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasından ünlü isimleri yetiştiren bu okullar, üniversite başarılarıyla da dikkat çekiyor. Öğrenciler, bu başarılara imza atan öğretmenler giderse, okullarının eskisi gibi olmayacağını düşünüyorlar
27.09.2016 Gündem
İstanbul'da perşembe günü elektrik kesintisi var
İstanbul'da perşembe günü elektrik kesintisi var İstanbul'un Anadolu Yakası’ndaki bazı ilçelere yıllık trafo bakım çalışmaları nedeniyle, 12 Haziran Perşembe günü 4,5 saat süreyle elektrik verilemeyecek. 09.00 - 13.30 saatleri arasında elektrik kesilecek yerler şunlar:
10.06.2014 Gündem
KALP HASTALIKLARI VE KANSERLE MÜCADELE REHBERİ  - Sigarayı bırakarak  genetiği yenebiliriz
KALP HASTALIKLARI VE KANSERLE MÜCADELE REHBERİ - Sigarayı bırakarak genetiği yenebiliriz Kalp hastalıklarında genetik ve çevresel faktörlere dikkat çeken Prof. Tuzcu, “Genetik yapınızda kalp varsa, sigara içip, egzersiz yapmazsanız kriz geçirme riski yükselir. Sağlıklı yaşamda ise bu risk azalır” dedi
30.09.2013 Gündem
‘Vitamin bu, ne zararı olur demeyin’
‘Vitamin bu, ne zararı olur demeyin’ Bundan kısa bir süre önce Time dergisinde yayımlanan bir makale, vitamin haplarından medet umanları epeyce hayal kırıklığına uğrattı.
5.11.2011 Pazar
“Âşık olanlarda kalp krizi       riski düşük”
“Âşık olanlarda kalp krizi riski düşük” Prof. Dr. Murat Tuzcu: “Kalp krizi geçiren bir hastanın mutlu bir evliliği varsa iyileşmesinin yalnız birine göre daha kolay olduğunu gösteren araştırmalar var”
6.11.2010 Pazar
Kalp uzmanları  ANTİK Efes’i gezdi
Kalp uzmanları ANTİK Efes’i gezdi İzmir’de bir konferansa katılmak üzere ABD’den gelen dünyaca ünlü kalp uzmanları, Efes Antik Kenti’ni gezdi.
2.05.2010 Yaşam
Kolesterolde ilaç riski
Kolesterolde ilaç riski Kalp krizi ve damar hastalıklarında önemli bir risk faktörü olan kolesterolün ilaçla düşürülmesinde şeker hastalığının başka sorunları tetiklediğine ilişkin görüşler Milliyet okurlarını da etkiliyor
22.03.2010 The Others