Gastrit

Gastrit

Son dakika gastrit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gastrit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gastrit haber sayfamızda...

Gastrit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 428 gastrit haberi bulunmuştur.
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’
Şişkinliğe neden oluyor! ‘Gastrit ve ülser hastaları dikkat etmeli’ Ramazan ayında öğün aralarının oldukça uzun olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzm. Dr. Ömer Faruk Yolcu, “Bu durum mide rahatsızlıkları olanlarda hastalıkları tetikliyor. İftarda ve sahurda fazla yemek yenmesi, sahurda yemekten hemen sonra yatılması, reflü ataklarını tetikleyebiliyor. Ayrıca uzun süren açlık sonrasında zamanla sindirim sisteminin hareketleri de azalıyor. Bu nedenle iftarda hızlı ve fazla yemek tüketmek karında şişkinliğe, hazımsızlığa yol açabiliyor” dedi.
25.03.2024 Genel Sağlık
Yedikten hemen sonra yatmayın
Yedikten hemen sonra yatmayın Oruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
13.03.2024 Gündem
Mide kanseri olanların sayısı artıyor! Nedeni gastrit ve bağırsak florasının bozulması
Mide kanseri olanların sayısı artıyor! Nedeni gastrit ve bağırsak florasının bozulması Mide kanseri, en sık görülen kanserler arasında 6. sırada. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Atakan Yeşil, son 5 yıldır Türkiye'de de mide kanserinin 50 yaş altındaki kişilerde daha sık teşhis edildiğine dikkat çekerek, nedenlerini tek tek sıraladı.
27.12.2023 Genel Sağlık
Mide ağrısını ortadan kaldıran ilaç! Herkesin evinde var ancak kimse bilmiyor
Mide ağrısını ortadan kaldıran ilaç! Herkesin evinde var ancak kimse bilmiyor Birçok farklı nedenden dolayı mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık yaşanabilir. İleri seviyelerde reflü, gastrit gibi rahatsızlıklara yol açan bu durum günlük hayatın zorlaşmasına neden olur. Mide ağrısını hızlıca geçiren doğal yöntemler haberimizde.
1.12.2023 Genel Sağlık
‘Magnezyum için doktora danışın’
‘Magnezyum için doktora danışın’ Herhangi bir sağlık sorunumuz için kafamıza göre hareket edip, eczaneden magnezyum alarak kullanmanın birçok problem yaratabileceği uyarısında bulunuldu.
30.11.2023 Gündem
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamaz
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamaz Zayıflama yöntemlerinden biri olan mide botoksunu en fazla 3 kez yaptırabiliyorsunuz. Bu işlem sonrası yaşam tarzında yapacağınız değişikliklerle kilonuzun yüzde 10’undan kurtulabilirsiniz.
7.11.2023 Gündem
Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanmasını gideriyor! Sabah aç karnına bir kaşık içince...
Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanmasını gideriyor! Sabah aç karnına bir kaşık içince... Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanması günlük hayatta insanları rahatsız eden bir sağlık problemidir. Rutinlerde yapılan değişiklikler, mide hastalıkları, baharatlı yiyecekler ve stres gibi faktörler mide hastalıklarına davetiye çıkarabiliyor. Hazımsızlık, şişkinlik, mide yanması için o besini sabah aç karnına bir kaşık içmek iyi geliyor.
23.10.2023 Alternatif Tıp
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalı
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalı Jinekolojik kanserlerin her yıl yüzbinlerce ölüme neden olabildiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci, kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanseri açıklayarak, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
19.09.2023 Genel Sağlık
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var' Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
14.09.2023 Genel Sağlık
Hangi organlarımız olmasa da yaşarız? 'Yarısından fazlası alınırsa sıkıntı büyük'
Hangi organlarımız olmasa da yaşarız? 'Yarısından fazlası alınırsa sıkıntı büyük' Bazen farklı sebeplerden organlar işlevini kaybedebiliyor ve ameliyatla bir kısmı ya da tamamı alınıyor. Peki hangi organlar 'olmazsa olmaz'ımız ya da hangilerinin yokluğunda da hayatımıza bir şekilde devam edebiliyoruz? Prof. Dr. Metin Ercan, geçen hafta ünlü iş insanı Ali Sabancı'nın geçirdiği deniz kazasından sonra dalağının alınmasıyla birlikte gündeme gelen konuya açıklık getirdi.
4.09.2023 Genel Sağlık
Sabah aç karnına çay içince mideniz bulanıyorsa bu önerileri dikkate alın!
Sabah aç karnına çay içince mideniz bulanıyorsa bu önerileri dikkate alın! Vücutta meydana gelen mide bulantılarının çeşitli nedenlerden kaynaklanabildiğini söylemek mümkündür. Farklı bölgelerde görülen uyarılar sonucunda mide bulantısının kusma hissiyle ortaya çıktığının söylenmesi mümkün olmaktadır. İşte, mide bulantısı hakkında merak edilen detaylar.
7.08.2023 Genel Sağlık
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor...
Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı: 1,5 ayda etki ediyor... Kantaron yağı, kantaron bitkisinden elde edilen mucizevi bir şifa kaynağıdır. Cilt üzerinde oluşan yara, bere, renk değişimi, cilt kuruluğu gibi nedenlere karşı güvenle kullanılabilmektedir. Özellikle yanıklarda ağrı baskılayıcı özelliği de bulunan kantaron yağı herkes tarafından tanınmaktadır. Cilt lekelerini ortadan kaldıran mucizenin adı Kantaron yağı nasıl kullanılıyor? İşte, merak edilenleri sizler için detayları ile derledik.
25.07.2023 Sağlık
Mide Ağrısından Kurtulmak İçin Bunları Yapıyorlar! İşte Mideye İyi Gelen Şeyler...
Mide Ağrısından Kurtulmak İçin Bunları Yapıyorlar! İşte Mideye İyi Gelen Şeyler... Mide ağrısı belirli zamanlarda ortaya çıkabilen rahatsızlıklardan biridir. Stresten, hastalıklardan ya da yiyeceklerden dolayı mide ağrısı meydana gelebilir. Sizler için mideye iyi gelen şeyler hakkında bulunan her şeyi detaylı bir şekilde derledik.
20.07.2023 Genel Sağlık
Kaz Dağları’nda kekik hasadı
Kaz Dağları’nda kekik hasadı Dünyanın, Alpler’den sonra en fazla oksijene sahip ormanları Kaz Dağları’nı kekik kokuları sardı.
14.06.2023 Gündem
Günde 1 aspirin her derde deva mı? Prof. Dr. Yörükoğlu: Yüzde 99 güvenilir olsa da dikkat!
Günde 1 aspirin her derde deva mı? Prof. Dr. Yörükoğlu: Yüzde 99 güvenilir olsa da dikkat! Birçok hastalığın tedavisinde kullanımı olumlu sonuçlar veren ve faydası hemen hemen herkesçe kabul görmüş aspirinin ortaya çıkış hikâyesi aslında binlerce yıl öncesine dayanıyor. Peki aspirin gerçekten mucizevi bir ilaç mı yoksa sanıldığı kadar masum değil mi? 'Her gün 1 aspirin' tavsiyesini Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu ile masaya yatırdık.
17.05.2023 Gündem
Faydası saymakla bitmiyor: Kilosu 2 bin 500 TL
Faydası saymakla bitmiyor: Kilosu 2 bin 500 TL Kayseri’de sertliğiyle ve çene yapısına birçok faydasıyla bilinen kenger sakızının kilosu 2 bin 500 TL’den satılıyor.
2.01.2023 Ekonomi
'Kobay doktor'un mucizevi yöntemi! Ülserli hastanın mide suyunu içerek milyonları iyileştirdi
'Kobay doktor'un mucizevi yöntemi! Ülserli hastanın mide suyunu içerek milyonları iyileştirdi Dünyada milyonlarca kişi can yakan mide ağrılarına yol açan ülserden muzdaripti. Bunun sebebi de mide asidinin yükselmesine bağlanıyordu. Avustralyalı doktora göre ise bunun nedeni çok başkaydı ve milyonlarca kişiyi iyileştirecek tedavi yöntemi için kendini kobay olarak kullandı. İşte ülserli bir hastanın mide suyunu içerek tıp dünyasında çığır açan doktorun yaşadıkları.
12.12.2022 Dünya
Yutulabilir mide balonu ile nasıl kilo verilir? En çok merak edilen sorular yanıtlandı
Yutulabilir mide balonu ile nasıl kilo verilir? En çok merak edilen sorular yanıtlandı Cerrahi müdahale olmadan vücuda yerleştirilmesi, anestezi gerektirmemesi ve vücutta kendiliğinden erime özelliğine sahip olması gibi sağladığı önemli faydalar sayesinde, ‘yutulabilir mide balonu’ obezite tedavisinde sıkça tercih edilen yöntemlerden oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Eyüp Gemici, yutulabilir mide balonu hakkında en çok merak edilen 10 soruyu yanıtladı.
22.09.2022 PembeNar
Karın Şişliği Ve Kasık Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir?
Karın Şişliği Ve Kasık Ağrısı Neden Olur? Hangi Doktora Gidilir? Pek çok insanda yaşanan sağlık sorunları içerisinde karın şişliği ve kasık ağrıları gelmektedir. Tabii bu ağrıların belli başlı bazı sebepleri vardır ve bu sebepler doğrultusunda mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekmektedir. Peki, karın şişliği ve kasık ağrısı neden olur? Hangi doktora gidilir? İşte bu konu üzerine merak edilen tüm detaylar.
5.07.2022 Sağlık
Yavaş yemek yemek neden önemli?
Yavaş yemek yemek neden önemli? Besinleri tüketme hızımız, kilomuz ve sağlığımız üzerinde en az besin seçimlerimiz kadar etkilidir. Yemekleri tüketme hızımıza göre aldığımız kalori değişkenlik gösterir. Ayrıca yeme hızımız besinlerin sindirimi üzerinde önemli bir rol alır. Diyetisyen Burak Çetiner konu hakkında bilgiler verdi.
Zeytinyağı bu hastalıklara karşı en etkili kalkan! Uzmanı tek tek açıkladı
Zeytinyağı bu hastalıklara karşı en etkili kalkan! Uzmanı tek tek açıkladı Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren zeytinyağı özellikle de sızma zeytinyağı dünyanın en sağlıklı gıdalarından biri. Peki, Akdeniz diyetinin de bir parçası olan bu yağ hangi hastalıklara kalkan oluyor? Diyetisyen Özden Örkcü, sofralarda önemli bir yeri olan zeytinyağı ile beslenmedeki tüm detaylarıyla anlattı.
Türkiye'de her yıl 4 bin kadında görülüyor! Yumurtalık kanserinin 7 önemli sinyali
Türkiye'de her yıl 4 bin kadında görülüyor! Yumurtalık kanserinin 7 önemli sinyali Türkiye'de her yıl yaklaşık 4 bin kadında teşhis edilen yumurtalık kanseri, jinekolojik kanserler arasında rahim kanserinden sonra 2. sırada geliyor. Herhangi bir belirti vermeden sinsice ilerlediği için genellikle geç dönemde tespit ediliyor. Hastaların büyük çoğunluğunda tanının ileri evrede konulması nedeniyle en ölümcül kanserler arasında yer alıyor. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavisinde yüzde 80-90’lara varan başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.
9.05.2022 Kadın Sağlığı
Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir
Bayram sofrasında aman dikkat! Körlüğe kadar gidebilir Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Gündem
Mide ve sindirim sisteminden kaynaklanan ağız kokusunu gidermenin yolları
Mide ve sindirim sisteminden kaynaklanan ağız kokusunu gidermenin yolları Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı da ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ederek bunu gidermek için yapılabilecekleri sıraladı.
27.04.2022 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gastrit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.