Gdo

Gdo

Son dakika GDO haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan GDO gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan GDO haber sayfamızda...

Gdo

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 591 gdo haberi bulunmuştur.
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Gıda denetimleri ikiye katlanacak
Gıda denetimleri ikiye katlanacak Tarım ve Orman Bakanlığı 2024-2028 yıllarına ilişkin stratejik planını yayımladı.
16.01.2024 Ekonomi
Gölmarmara organik tarım alanı olacak
Gölmarmara organik tarım alanı olacak Tarım ve Orman Bakanlığı ve Güvenilir Ürün Platformu tarafından iki yıl önce başlatılan Tarım Varsa Hayat Var projesinin yeni toplantısı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Karacabey İşletmesi’nde gerçekleştirildi.
14.11.2023 Ekonomi
Her türlü bilimsel ‘güzellik’ yapılır!
Her türlü bilimsel ‘güzellik’ yapılır!  SMC, uluslararası holdinglerin desteklediği bir İngiliz “halkla ilişkiler” şirketi. En büyük rolü ise bilimin “kanserojen” dediği glifosat, e-sigara, GDO pazarlarına yönelik “aklama kampanyası” yürütmek!
14.08.2023 Dünya
‘Türkiye’de GDO’lu tarım üretimi yok’
‘Türkiye’de GDO’lu tarım üretimi yok’ Kadıköy Belediyesi’nin yerel tohumu korumak ve çoğaltmak amacıyla Yeryüzü Derneği’yle birlikte gerçekleştirdiği İstanbul Tohum Takas Şenliği’nde binlerce tohum, kentte balkon ve terasta tarım yapanlarla buluştu.
2.05.2023 Gündem
Genetiği değiştirilmiş süper ağaçların ilk ekimi yapıldı
Genetiği değiştirilmiş süper ağaçların ilk ekimi yapıldı İklim kriziyle mücadele etmek isteyen bir biyoteknoloji şirketi, ağaçların genetiğini havadaki karbonu daha iyi emebilecekleri şekilde değiştirdi.
20.02.2023 Dünya
Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü?
Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün mü? Geçtiğimiz hafta yayımlanan bir araştırma, yaşlanmaya dair şimdiye dek bilinenlere meydan okuyan bulgulara ulaştı. Araştırmanın detaylarını nöroloji uzmanı sevgili Prof. Dr. Derya Uludüz ve genetik uzmanı Prof. Dr. Nesrin Erçelen’le konuştum.
22.01.2023 Pazar
Tarım Bakanlığı: GDO’ya geçit yok
Tarım Bakanlığı: GDO’ya geçit yok Tarım ve Orman Bakanlığı, “Gıdada GDO denetimi yapılmıyor”, “Türkiye tohumculukta dışa bağımlı hale geldi” iddialarına bu ay güncellediği “Kamuoyunda Gündeme Gelen İddialar ve Gerçekler” isimli kitapçığıyla yanıt vermeye devam etti.
12.01.2023 Gündem
Bakan Kirişci: 2023 tohum desteği bütçesi 978 milyon TL
Bakan Kirişci: 2023 tohum desteği bütçesi 978 milyon TL Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sertifikalı tohum üretiminin 9 kat artışla 1,3 milyon tona çıktığını ve kullanılan tohumun yüzde 96'sının yurt içinde üretildiğini söyledi. Kirişci, 2022'de 400 milyon TL olan sertifikalı tohum destekleme bütçesini, 2023 için yüzde 145'lik artışla 978 milyon TL'ye çıkardıklarını açıkladı.
23.12.2022 Ekonomi
Uçak görevi devraldı
Uçak görevi devraldı GDO’suz Pamuk A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ün istifası dolayısıyla göreve, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak seçildi.
15.12.2022 Ege
İTB, GDO’suz pamuk üretimini teşvik ediyor
İTB, GDO’suz pamuk üretimini teşvik ediyor Pamuk sektörü paydaşlarını bir araya getirmek amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Akdeniz Pamuk Yolu etkinliği, İzmir Ticaret Borsası (İTB), Yunan Pamuk Birliği ve İspanya Ulusal Pamuk Merkezi iş birliğinde 24 Kasım Perşembe günü Yunanistan’ın Selanik kentinde gerçekleştirildi.
30.11.2022 Ege
Dünyanın tarımı Antalya’da buluştu
Dünyanın tarımı Antalya’da buluştu Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Türkiye’nin gıda üretimi konusunda oynadığı kilit rol, Antalya’daki Growtech tarım fuarına da yansıdı. 21. kez kapılarını açan fuarda, Almanya ve Fransa ilk kez milli katılımla stant açarken, Hollanda, İspanya, Çin ve Güney Kore’nin de arasında olduğu 27 ülkenin büyük tarım firmaları, dünya tarım pazarına ulaşabilmek için Türkiye’ye geldi.
26.11.2022 Ekonomi
Sevimli dostlara yeni nesil mama
Sevimli dostlara yeni nesil mama Katkısız, doğal ve taze ürünler evcil dostların da hakkı. Bu alandaki açığı gören iki genç girişimci Kito’yu kurdu ve yatırım da aldı.
7.10.2022 Milliyet Executive
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi’nin teras katında lider eşlerinin de katılığı Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programında, "Türk Mutfağı, Anadolu’daki yüzlerce yıllık serüveninde, birçok farklı medeniyetle etkileşime girmiştir. Mutfağımızın kapıları, farklı dinlerin, kültürlerin ve etnik grupların birlikte yaşama deneyimine açılır" dedi.
21.09.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "Dünya Bankasının verilerine göre, 2050'de dünya nüfusunun, 10 milyar olması bekleniyor. Böyle bir dünyada tarım, ülkelerin en üstün gücü olacak. Tarım kabiliyetimize ağrılık vermeli ve bilhassa genç nesillerin, tarıma yönelmelerini sağlamalıyız" dedi.
27.08.2022 Gündem
Havanın temiz olması astımın kontrolüne yardımcı oluyor
Havanın temiz olması astımın kontrolüne yardımcı oluyor Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir? Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır?
Vegan Ürün Nedir, Ne Anlama Gelir? Vegan Ürün Nasıl Anlaşılır? Vegan ürün, üretiminde kesin olarak hayvansal bileşen bulunmayan ürünlere denmektedir. Vegan ürünlerin üretimi kadar ürün geliştirme testlerinde dahi hayvan kullanılmaması gerekmektedir. Vegan ürünler GDO içermemeli ve üretim sürecinde deneysel hayvan kullanılmamalıdır. Vegan ürün tüketimi tercih edenler hayvanlara zulmedilmesini istememektedir. Vegan ürün nedir, ne anlama gelir? Vegan ürün nasıl anlaşılır ayrıntıları ile derledik.
20.04.2022 Eğitim
Sağlıklı kas geliştirmenin püf noktaları
Sağlıklı kas geliştirmenin püf noktaları Kas geliştirmek veya sıkılaşmak isteyenler nelere dikkat etmeli, ne sıklıkla ve nasıl antrenman yapmalı? Maksimum verimli antrenmanın püf noktaları nelerdir? Ağırlık antrenmanları haftada kaç gün ve kaç saat yapılmalı? Protein tozu gibi takviyeler kas geliştirmek isteyenler için gerekli midir? Yoğun spor yapan ve az yağ tüketen kadınlarda yaşanan regl kesintisinin önüne nasıl geçebiliriz? Usta Antrenör ve Beslenme Uzmanı Burak Kalkavan, sağlıklı kas geliştirmeye dair merak edilenleri anlattı.
30.12.2021 Egzersizler
Bakan Pakdemirli: 'Yeni ekonomi politikası tarımın girdi maliyetlerine yansımaya başladı'
Bakan Pakdemirli: 'Yeni ekonomi politikası tarımın girdi maliyetlerine yansımaya başladı' Dokuz Eylül Üniversitesi Selçuk Meslek Yüksekokulunda kurulan Efes Gıda Laboratuvarı'nın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni ekonomik tedbirlerin sonuçlarının tarımın girdi maliyetlerine de yansımaya başladığını söyledi.
23.12.2021 Haberler
Bakan Pakdemirli: 'Yeni ekonomi politikası tarımın girdi maliyetlerine yansımaya başladı'
Bakan Pakdemirli: 'Yeni ekonomi politikası tarımın girdi maliyetlerine yansımaya başladı' Dokuz Eylül Üniversitesi Selçuk Meslek Yüksekokulunda kurulan Efes Gıda Laboratuvarı'nın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni ekonomik tedbirlerin sonuçlarının tarımın girdi maliyetlerine de yansımaya başladığını söyledi.
23.12.2021 Ekonomi
Tohum üretiminde kuraklık endişesi
Tohum üretiminde kuraklık endişesi Tohum üreticilerinin kuraklığa dayanıklı çeşit geliştirme çabası olduğunu söyleyen Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı, ‘Her 100 tohum denemesinden 95’i başarısız olabilir’ diye uyardı
27.11.2021 Gündem
Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilir, hangi besinler tüketilmez?
Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilir, hangi besinler tüketilmez? Özellikle kısırlıkla ilgili tedavilerin başında gelen bir yöntem olan tüp bebek tedavisi bebeği olmayan çiftlere bir umut oluyor. Tüp bebek tedavisinde de diğer her tedavide olduğu gibi beslenme düzeni büyük önem taşıyor. Peki, tüp bebek tedavisinde nasıl beslenilmeli? Tüp bebek tedavisinde hangi besinler tüketilmez? Tüm bu soruların cevaplarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman sizler için yanıtladı.
16.10.2021 Kadın Sağlığı
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı?
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı? Hayvansal hiçbir gıdayı tüketmek istemeyen kişilerin benimsediği vegan beslenme türü, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Hayvansal gıdadan uzak kaldıkça çeşitliliğin azaldığı düşünülse de aslında vegan beslenme sınır tanımıyor! Vegan hamburger, vegan peynir, vegan süt derken şimdilerin yeni gözdesi vegan yumurta... Peki vegan yumurta daha mı sağlıklı? Merak edilen sorunun cevabını aradık.
1.10.2021 Gündem
İkisinin de kalbi tekliyor! Birlikte ölüyorlar
İkisinin de kalbi tekliyor! Birlikte ölüyorlar Dünya genelindeki tarım alanlarının yüzde 52’si tahribata uğradı. Her yıl 12 milyon hektar alan kuraklık ve çölleşme yüzünden yok oluyor. Önümüzdeki 20 yılda gıda üretimi yüzde 12 düşecek.
25.08.2021 Gündem
Sağlıklı kemikler içi hangi besinler tüketilmeli?
Sağlıklı kemikler içi hangi besinler tüketilmeli? Güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmak için sağlıklı yaşam, düzenli uyku ve doğru besinleri tüketmek gerekir. Yaz ayları içerisinde olduğumuz  şu dönemde, güneşle gelen D Vitamini dışında kemiklerimizi güçlendirmek için hangi besinleri tüketmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Peki, sağlıklı kemikler içi hangi besinler tüketilmeli? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.06.2021 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gdo ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.