Gelibolu Yarımadası

Gelibolu Yarımadası

Son dakika Gelibolu Yarımadası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gelibolu Yarımadası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gelibolu Yarımadası haber sayfamızda...

Gelibolu Yarımadası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 654 gelibolu yarımadası haberi bulunmuştur.
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde, 14'üncü yüzyılda inşa edilen kayadan oyma kubbeli kilise, defineciler tarafından tahrip edildi.
17.04.2024 Gündem
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor'
Gelibolu Yarımadası'nda büyük keşif 'Osmanlı arşiv belgeleriyle uyuşuyor' Osmanlıların Rumeli'ye geçerek, beylikten imparatorluğa yükselişinde sembolik önemi bulunan, Çimpe Kalesi'nin yerini Hacettepe Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı doktora öğrencisi Metin Tetik, Gelibolu Yarımadası'nda yaptığı çalışmalar sırasında buldu.
17.04.2024 Gündem
Tarihi Gelibolu Yarımadası’na bayram akını
Tarihi Gelibolu Yarımadası’na bayram akını Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.
13.04.2024 Ekonomi
Gelibolu Yarımadası’na tatilci akını!
Gelibolu Yarımadası’na tatilci akını! Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.
12.04.2024 Gündem
Son dakika... Pençe Kilit'te son durum! MSB kaynakları: Bunlar son çırpınışları
Son dakika... Pençe Kilit'te son durum! MSB kaynakları: Bunlar son çırpınışları Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Bağdat’ta gerçekleşen görüşmelerde Irak tarafının terörle mücadeleye yaklaşımının nasıl olduğuna soruya yanıt verdi. MSB kaynakları Pençe Kilit Hareketleri'ne ilişkin son bilgileri de aktardı.
21.03.2024 Gündem
‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’
‘Ruhu yolumuzu aydınlatıyor’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Töreni’nde “Yedi düvel üzerimize gelse yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek” dedi.
19.03.2024 Gündem
25 Nisan’ı anmak tarihsel hata
25 Nisan’ı anmak tarihsel hata Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat ‘Çanakkale’nin tarihi anlamda en önemli 3 günü 18 Mart, 10 Ağustos ve 9 Ocak. 25 Nisan’ı anmak hatalı’ diyor.
18.03.2024 Gündem
Çanakkale Savaşı'ndan kalma! Mermerlerin üzerinde 109 yıllık iz
Çanakkale Savaşı'ndan kalma! Mermerlerin üzerinde 109 yıllık iz Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyündeki Havuzlar mevkinde bulunan tarihi su havuzlarının kenarındaki mermerlere Çanakkale Savaşları sırasında Mehmetçiğin kazıdığı isimler bugüne kadar ulaştı.
17.03.2024 Gündem
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Tam 109 yıllık! İngilizler tahliye için kullandı
Tam 109 yıllık! İngilizler tahliye için kullandı Çanakkale Kara Savaşları'nın sonrasında Gelibolu Yarımadası'nda İngiliz askerlerinin tahliyesinde kullanılan layter (tahliye için kullanılan deniz aracı) Çanakkale Savaşları'ndan izler taşıyor.
11.03.2024 Haberler
Tam 109 yıllık! İngilizler tahliye için kullandı
Tam 109 yıllık! İngilizler tahliye için kullandı Çanakkale Kara Savaşları'nın sonrasında Gelibolu Yarımadası'nda İngiliz askerlerinin tahliyesinde kullanılan layter (tahliye için kullanılan deniz aracı) Çanakkale Savaşları'ndan izler taşıyor.
11.03.2024 Gündem
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, askeri ve resmi evrakları inceleyerek 109 yıl sonra kayıp 'Halileli Batarya Şehitliği'nin yerini tespit etti
9.03.2024 Haberler
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, askeri ve resmi evrakları inceleyerek 109 yıl sonra kayıp 'Halileli Batarya Şehitliği'nin yerini tespit etti
9.03.2024 Gündem
Savaşın izleri! İngilizler bıraktı, Çanakkale'de iki köy baştan kuruldu
Savaşın izleri! İngilizler bıraktı, Çanakkale'de iki köy baştan kuruldu Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Küçükanafarta ve Büyükanafarta köylerindeki evler, Çanakkale Savaşı'ndan kalan izleri hala taşıyor.
3.03.2024 Haberler
Yer: Çanakkale! 400 mezar harabeye döndü
Yer: Çanakkale! 400 mezar harabeye döndü Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk askerinin siper olarak kullandığı Kumkale köyüne ait mezarlık adeta kaderine terk edildi. Bölgede görev yapan devlet adamları ile Kumkale köyündeki vatandaşlarının bulunduğu köy mezarlığı bakımsızlıktan harabeye döndü.
18.01.2024 Gündem
Fiber ağ uzunluğu 435 bin km oldu
Fiber ağ uzunluğu 435 bin km oldu Uçtan uca fiber altyapı çalışmalarını Türkiye’nin 81 ilinde sürdüren Türk Telekom’un, 2023 yılını 2024’e bağlayan 31 Aralık gecesinde Çanakkale’de gerçekleştirdiği çalışmalar ile ülke genelindeki fiber ağ uzunluğu 435 bin kilometreye ulaştı.
2.01.2024 Ekonomi
1920 yılında Yunanlılar yaptı! Sırrı yıllar sonra ortaya çıktı
1920 yılında Yunanlılar yaptı! Sırrı yıllar sonra ortaya çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'yla ilgili şaşırtan gerçek ortaya çıktı.
2.11.2023 Gündem
Balkanlar’dan Anadolu’ya bir göç hikâyesi: Frigler
Balkanlar’dan Anadolu’ya bir göç hikâyesi: Frigler Makedonya’nın doğusundan yola çıkan Frigyalıların Gordion’a uzanan göç rotası, Erken Demir Çağı Balkan seramiğinin izlerinin takip edilmesi ile çiziliyor.
23.10.2023 Arkeoloji
'Mustafa Kemal' in haritada işaretlediği yerlere tek tek gitti: Ağlayarak gezdim
'Mustafa Kemal' in haritada işaretlediği yerlere tek tek gitti: Ağlayarak gezdim Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, 8 Ağustos 1915 tarihinde Anafartalar Grup Komutanlığa atanan Mustafa Kemal Atatürk’ün, emri altında bulunan bölgedeki Grup Kumandanlığındaki Topçu Subaylığını yürüten Mehmet Ali Bey’e, ‘Kardeşim Mehmet Ali Bey’e’ imzalı haritası Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ilk kez ortaya çıktı.
16.10.2023 Gündem
Sonbaharın kültür yolları
Sonbaharın kültür yolları Bu yıl 11 şehre yayılan Kültür Yolu Festivalleri, sonbahar boyunca başta düzenlendiği kentin sakinleri olmak üzere çevre illerden gelen misafirlere, gastronomi meraklılarına, kültür avcılarına, tarih tutkunlarına, kısacası her tür gezgin ruha hitap ediyor.
16.09.2023 Pazar
Süper Mavi Ay heyecanı! Birçok şehirde kartpostallık görüntüler sundu
Süper Mavi Ay heyecanı! Birçok şehirde kartpostallık görüntüler sundu Türkiye'de Süper Mavi Ay heyecanı yaşandı. Aynı takvim ayı içerisinde Dolunay evresinin ikinci defa meydana gelmesi ile oluşan "Süper Mavi Ay" kartpostallık görüntüler sundu.
30.08.2023 Gündem
Çanakkale ile İlgili Kompozisyon: Çanakkale Savaşı ile İlgili Kısa ve Uzun Kompozisyon Örnekleri
Çanakkale ile İlgili Kompozisyon: Çanakkale Savaşı ile İlgili Kısa ve Uzun Kompozisyon Örnekleri  Türkiye tarihinde önemli yere sahip olan Çanakkale Savaşı ülkenin yanı sıra dünya tarihini de değiştirmiştir. Kahraman Türk ordusu yurdunu kanının son damlasına kadar savunmuş ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu ve İtilaf Devletlerinin Gelibolu Yarımadasında verdiği kanlı mücadelenden galip çıkan Türk ordusunun bu kahramanca öyküsünün önemi ve tarihi okullarda da anlatılmaktadır. Çanakkale ve Çanakkale Savaşı ile ilgili kompozisyon ödevleri okullarda verilir. Çanakkale Savaşı ile ilgili kısa ve uzun kompozisyon örnekleri ile ilgili detaylı bilgiler için “Çanakkale ile İlgili Kompozisyon” içeriğimize göz atabilirsiniz. 
28.08.2023 Eğitim
Son dakika: Çanakkale yangınında son durum!  Bakan Yumaklı'dan yeni açıklama
Son dakika: Çanakkale yangınında son durum! Bakan Yumaklı'dan yeni açıklama Çanakkale'de dün başlayan yangını söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Fırtınanın etkisiyle büyüyen yangınla ilgili peş peşe açıklamalar yapıldı.
23.08.2023 Gündem
Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını
Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
23.08.2023 Haberler
Son dakika: Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını
Son dakika: Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
23.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gelibolu Yarımadası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.