Üniversiteyi bırakıp Rusya'dan soğuğa dayanıklı koyun getirdi
Üniversiteyi bırakıp Rusya'dan soğuğa dayanıklı koyun getirdi Sivas’ta yaşayan 23 yaşındaki Taha Yasin Çitil, 2 yıl önce üniversiteyi yarıda bırakarak kurduğu çiftlikte kendi sürüsüne çobanlık yapmaya başladı. Rusya’dan soğuğa dayanıklı Romanov cinsi koyun getiren Çitil, 300 anaç koyuna ulaşmayı hedefliyor. Sivas'ta yaşayan genç Taha Yasin Çitil, yaklaşık 2 yıl önce üniversitenin edebiyat bölümünü kazanarak İstanbul’a gitti. Uzun yıllardır hayvancılık merakı olan Çitil, hayallerini gerçekleştirebilmek için eğitim gördüğü bölümü 2. sınıfta bırakarak Sivas’a geri döndü. Çitil, Ahırlar Bölgesi’nde 7 dönüm ahır kiralayıp, Rusya’dan soğuk iklime dayanıklılık konusunda dünyanın en bilinen hayvanlarından olan 50 adet Romanov ırkı koyunu getirtti. İlk zamanlar hayvancılık yapmakta zorlanan ve hayvanlarda zayiat veren Çitil, pes etmeyerek yerli ırklara göre doğurganlığı yüksek olan Romanov ırkı koyunlardan 2 yıl boyunca birçok koyun elde etti. Akademik düzeyde İngilizce bilen genç çoban koyunlarına büyük bir özenle bakıyor. Ailesi de Çitil’e büyük destek veriyor. "İngilizce bilen çobanım" Çitil, akademik düzeyde İngilizce bilen bir çoban olduğunu ifade ederek, "Daha öncesinde İstanbul’da üniversite okuyordum. Edebiyat Fakültesini kazanmıştım. Daha sonra hayvancılığa merak saldım. Hayvan işleriyle uğraşmak hoşuma gidiyordu. Okulu bıraktım. Şu anda akademik düzeyde İngilizce bilen bir çobanım. Geleneksel yöntemlerin dışına çıkıp farklı bir ırkla bu işi yapmak istedim. Rusya’dan Ukrayna üzerinden biz Romanov koyunu getirdik. Şu an AR-GE’sini yapıyoruz. Nasip olursa önümüzdeki seneye artık tamamen bir üretim tesisine başlayacağız. Ondan sonrasında da amacımıza ulaşmış olacağız" dedi.
11.09.2019 Haberler
İnşaat işçisi yürekleri ağza getirdi! Hiç bir güvenlik önlemi almadan...
İnşaat işçisi yürekleri ağza getirdi! Hiç bir güvenlik önlemi almadan... İnşaat işçisi yürekleri ağza getirdi! Hiç bir güvenlik önlemi almadan...
11.09.2019 İlginç Videolar
Ağlayan sahibini mutlu etmek için oyuncaklarını getirdi
Ağlayan sahibini mutlu etmek için oyuncaklarını getirdi Ağlayan sahibini mutlu etmek için oyuncaklarını getirdi
11.09.2019 Nevidyo
FETÖ üyesi iki üst düzey teröristi yurt dışında yakalandı
FETÖ üyesi iki üst düzey teröristi yurt dışında yakalandı MİT üst düzey FETÖ'cüler İsa Özdemir ve Salih Zeki Yiğit'i Azerbaycan ve Ukrayna'dan Türkiye'ye getirdi. Yakalanan iki isim "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla aranıyordu.MİT Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyon sonucu, terör örgütünün "Azerbaycan kasası" ile Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey terörist yurt dışında yakalanarak yurda getirildi. Edinilen bilgiye göre, FETÖ ile mücadele kapsamında operasyonlarına devam eden MİT, haklarında arama kararı bulunan iki teröristi daha yurt dışında yakaladı. FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan'da, Salih Zeki Yiğit ise de Ukrayna'da yakalanarak bugün öğleden sonra özel uçakla İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'na inen uçakla getirilen FETÖ mensupları hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla arama kaydı bulunuyor. FETÖ üyesi İsa Özdemir, 1997'de Bakü Devlet Üniversitesini bitirdi. Terör örgütünün bir dönem Azerbaycan hususi işler sorumluluğunu yürüten Özdemir'in, FETÖ'nün "Azerbaycan kasası" olarak da görev yaptığı bildirildi. Bakü'de terör örgütü adına inşaat sektöründe paravan faaliyet yürüten Avro 2000 firmasının sahibi olan Özdemir hakkında Ankara İkinci Sulh Ceza Hakimliğinin arama kaydı bulunuyor. Ukrayna'da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit'in ise Mersin'de FETÖ'ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü belirlendi. İş adamlarından "himmet" adı topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer eden Yiğit'in, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Yiğit hakkında Mersin Sulh Ceza Mahkemesince arama kararı bulunuyor.
11.09.2019 Yaşam
Lübnanlılar gemiyle geldi
Lübnanlılar gemiyle geldi Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan gelen Bahama bandıralı Orient Queen adlı kruvaziyer gemi Antalya’nın Alanya ilçesine 190 yolcusuyla 2'inci kez demir attı. Bahama bandıralı Orient Queen adlı lüks kruvaziyer gemi Lübnanlı 190 turist ve 170 mürettebatı ile sabah saatlerinde Alanya Limanı'na demirledi. Karaya ayak basan turistlerin bazıları çarşı merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih ederken bazı turistler ise tur otobüsleriyle tarihi ve ören yerlerini tura çıktı. Lüks gemi Alanya'daki süresini tamamlamasının ardından akşam saatlerinde Yunanistan'ın Mikonos Adası’na gitmek üzere hareket edeceği öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Bodrum'a denizden turist yağdı
Bodrum'a denizden turist yağdı Muğla'nın Bodrum ilçesine 2. seferini yapan 'Mein Schiff 2' isimli Malta bayraklı dev yolcu gemisi ilçeye 2 bin 77 turist getirdi. Yunanistan'ın Girit Adası'dan gelip Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne yanaşan Malta bayraklı dev gemide, çoğunluğu Alman uyruklu 2 bin 77 yolcu ve 798 personel bulunuyor. Gümrük işlemlerinin ardından 265 metre uzunluğundaki kruvaziyerden inen yolcuların çoğunluğu şehir turu yaptı. Gemiden inen turistler Kumbahçe ve Paşatarlası sahillerinde denize girdi. Bazı turistler ise Bodrum’un tarihi ve turistik yerlerini gezip, ilçedeki dükkanlardan alışveriş yapmayı tercih etti. Bodrum çarşısında alışveriş yapan turistler esnafın yüzünü güldürdü. Bu sezon 2. seferini yapan kruvaziyerin sezon sonuna kadar 2 sefer daha yapacağı öğrenildi. Geminin akşam saatlerinde Bodrum’dan ayrılarak Yunanistan'ın Mykonos Adası'na gideceği belirtildi.
11.09.2019 Yaşam
Sahur vakti anne ve babasını ölürdü
Sahur vakti anne ve babasını ölürdü Gaiantep'te cinnet getiren şahıs sahur vakti anne ve babasını bıçaklayarak öldürdü. Anne ve babanın cenazesi, yemek getiren komşuların şüphesi üzerine iftar vakti bulundu. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da çalışan ve Ramazan ayı nedeniyle ailesinin yaşadığı İslahiye ilçesine bağlı Sulunağara mahallesine gelen M.U (27) sahurda tartıştığı babası Ali U'nun (61) boğazını keserek öldürdü. Mutfakta yemek hazırlayan annesi Nezihe U'yu da bıçaklayarak öldüren M.U babasının cesedi dışarıdan görülmesin diye halıya sararak iftar vaktine kadar evde bekledi. İftar için yemek getiren komşularının ailesini sormasına çok güzel yerdeler şeklinde cevap veren M.U'dan şüphelenen komşular durumu M.U'nun amcası ve mahalle muhtarı olan Ramazan U'ya bildirdi. Komşularının durumdan şüphelendiğini anlayan M.U iftardan sonra babasının arabasıyla kaçtı. Olay yerine jandarma ekipleriyle gelen Ramazan U. kardeşi Ali U. ve yengesi Nezihe U'nun cansız bedeniyle karşılaştı. Jandarma ve savcılığın incelemesinin ardından anne ve babanın cenazeleri İslahiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. M.U ise babasına ait 31 EK 35 plakalı araçla kaçmaya çalışırken 1 No'lu Mülteci Kampı yanındaki uygulama noktasında yakalanarak gözaltına alındı.
11.09.2019 Yaşam
Cinnet getiren adam, pompalı tüfekle etrafa ve polislere ateş etti
Cinnet getiren adam, pompalı tüfekle etrafa ve polislere ateş etti Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Fatih Mahallesin de ikamet eden Tahir Taşyurdu (38) isimli vatandaş henüz bilinmeyen bir nedenle cinnet getirip elindeki av tüfeğiyle evinde rastgele ateş açmaya başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. POLİS ARAÇLARINA ATEŞ AÇTI Ekiplerin geldiğini gören Tahir Taşyurdu (38) Polis araçlarına ates etti. İsabet alan araçların içinde bulunan Polis ekipleri telsizle olay yerine Özel Harekât Polisi çağırdı. Özel Harekât Polisleriyle birlikte olay yerine gelen Pazarcık Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu zanlıyı ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi. Emniyet Müdürü'nün ikna edemediği Tahir Taşyurdu'na (38) arkasından yaklaşan Özel Harekat Polisleri operasyon düzenleyerek etkisiz hale getirdi. Silahıyla birlikte sağ olarak yakalanan Tahir Taşyurdu (38) zırhlı araca bindirilerek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
Böyle nikah töreni görülmedi, yüzükleri köpek getirdi
Böyle nikah töreni görülmedi, yüzükleri köpek getirdi Böyle nikah töreni görülmedi, yüzükleri köpek getirdi
11.09.2019 Nevidyo
Kuma getirdiği eşini öldüresiye dövdü
Kuma getirdiği eşini öldüresiye dövdü Adana'da bir kişi, kuma getirdiği için evi terk etikten sonra kendisiyle barışmayan eşini sokak ortasında 30 dakika boyunca döverek tanınmaz hale getirdi. Edinilen bilgiye göre olay, 12 şubat günü Çukurova ilçesi, Karslı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Gamze Çiçin (27) 10 yıl önce Murat Çiçin (27) ile evlendi. Ancak evlilikleri Murat Çiçin, genç kadını aldattığı için sıkıntılı geçti. Bu arada çiftin 2 çocuğu oldu. Ancak buna rağmen genç kadın kendisini aldatan eşine karşı çıktığı için sürekli dayak yemeye başladı. 11 ay öncede koca eve kuma getirdi. Genç kadın kumayı kabullenmeyerek evden ayrılıp baba evine gitti. Gamze Çiçin boşanmaya karar verdi ancak koca buna karşı çıkarak sürekli kayınbabasının evini basıp tehdit etmeye başladı. Genç kadın tam 6 kez polis merkezine giderek şikayette bulundu. Bu arada Murat Çiçin kuma getirdiği kadına da şiddet uygulayınca kuma da evi terk etti. Bunun üzerine Murat Çiçin kayınbabasını evine gelip eşiyle barışıp eve götürmek istedi. Gamze Çiçin kabul etmeyince "seni öldüreceğim, yüzünü bozacağım seni kimseye yar etmeyeceğim" diyerek tehdit etti. Karslılar Mahallesi'nde bir eve temizliğe giden kadın 12 Şubat günü temizlikten çıktığı sırada Murat Çiçin kadının yanına kuzeni Bülent K. ile birlikte gelerek genç kadına saldırdı. Murat Çiçin, genç kadını kuzeninin yardımıyla yere yatırıp darp etmeye başladı. Daha sonrada bıçak çıkartıp genç kadının boğazına dayadı. Tam 30 dakika genç kadını kocası öldüresiye dövdü. Bu sırada genç kadın yoldan geçen araçları durdurmaya çalıştı ancak kimse durmadı. Bir lokantadan olayı gören vatandaşlar ise durumu polise bildirdi. Koca genç kadını polis gelene kadar öldüresiye dövdü. Polis gelip kocayı yakalayıp polis merkezine götürdü. Genç kadın ise hastaneye kaldırıldı.
11.09.2019 Yaşam
Küçük kızının boğazına bıçak dayadı
Küçük kızının boğazına bıçak dayadı Güngören’de bir ticari taksiyi gasp ettikten sonra kız çocuğunun boğazına sokak ortasında bıçak dayayan babaya vatandaşlar son anda engel oldu. Akıllara durgunluk veren olay saniye saniye kameralara yansırken şahıs, polis ekiplerince gözaltına alındı. Maltepe'de cinnet getiren bir babanın iki kız çocuğunu öldürmesinden bir gün geçmesinin ardından benzer bir olay Güngören'de yaşandı. Güngören’de meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen şahıs Fatih’te çocuğuyla birlikte bindiği taksiyi gasp ederek Güngören’e geldi. Henüz 4 yaşlarında olan kız çocuğunun kafasına siyah bir örtü örten şahıs, ilk olarak araçtan indirdiği çocuğunu sokakta gezdirmeye başladı. Çocuğunu bir noktada duvara bakarak durmasını isteyen şahıs bir süre elinde bulunan şeyleri sokağa fırlattı. Daha sonra çocuğuyla birlikte ilerleyen şahıs sokaktan çıktı. Çevredeki vatandaşların tepki gösterdiği şahıs koşar adımlarla terk ettiği taksiye doğru geldi. Bu sırada yoldan geçen iki kadın duruma tepki gösterdi. Şahsın peşinden gelen mahalle sakinleri çocuğu kurtarmaya çalıştı. Aracın etrafını saran vatandaşlar şahsın kaçmasını engelledi. Arabayla kaçamayacağını anlayan şahıs, yeninden kucağına aldığı çocuğunun boğazına bıçak dayayarak yaya olarak kaçmaya çalıştı. Mahallelinin etrafını sardığı şahıs olay yerine gelen Güngören İlçe Emniyet Amirliğine ait ekipler tarafından gözaltına alınırken yaşanan o anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Akıllara durgunluk veren olay kamerada Görüntülerde şahsın ilk olarak sokağa taksiyle geldiği görülüyor. Üzerinde bulunan montu çıkarıp yere atan şahıs daha sonra araçta bulunan kızını dışarıya çıkartıyor.
11.09.2019 Yaşam
Hollanda'yı karıştıran tekbir!
Hollanda'yı karıştıran tekbir! Hollanda’da Ajouad El Miloudi adlı Müslüman sunucunun televizyon programı için lunapark bindiği trende korkudan “Allahuekber” diye bağırması ülkeyi karıştırdı. PVV Milletvekili Martin Bosma, “Bu, insanların Allah adına öldürülmeden önce duydukları son kelime” diyerek soru önergesi sunmaya hazırlanıyor.
11.09.2019 Haberler
Bu sevişme Nobel getirdi! +18
Bu sevişme Nobel getirdi! +18 Dr. Pek Van Andel'e Nobel ödülü getiren bu 'sevişmenin' hikayesi çok ilginç... Dünyada ilk defa insan cinsel organlarını 'görev başındayken' MRI yani Manyetik Rezonans yöntemiyle görüntülleyen Dr. Van Andel, bu çalışmasıyla 2009 Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü... MR cihazında ilişkiye giren çiftin kimlikleriyse açıklanmadı...
11.09.2019 İlginç Videolar
"Uçakta bomba var!"diye...
"Uçakta bomba var!"diye... Bomba iddiasıyla uçağı birbirine katan adam, güvenlik güçleri tarafından böyle gözaltına alındı...
11.09.2019 İlginç Videolar
Mangal faciası: 3 ölü 1 yaralı
Mangal faciası: 3 ölü 1 yaralı Niğde merkez Paşa bağlarında bulunan bağ evinde çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.
11.09.2019 Yaşam
Ayağıyla etkisiz hale getirdi!
Ayağıyla etkisiz hale getirdi! Rus askerinin, AK 47 tüfeği etkisiz hale getirme şekli görenleri hayrete düşürdü
11.09.2019 İlginç Videolar
Amfiye daktilo getirince...
Amfiye daktilo getirince... Sakin sakin amfiye geldi, çantasını açıp daktilosunu çıkardı. Daktiloyla not almaya başlayınca hocası...
11.09.2019 İlginç Videolar
Van'da yağmur sel getirdi
Van'da yağmur sel getirdi Van'ın Özalp İlçesi'nde akşam saatlerinde etkili olan aşırı yağışlar su baskınlarına neden oldu. 15 iş yeri ve 5 evde hasara neden olan yağışların ardından belediye ekipleri çalışmalara başladı.
11.09.2019 Yaşam
Binali Yıldırım internet kesintisi iddialarını yorumladı
Binali Yıldırım internet kesintisi iddialarını yorumladı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gezi Parkı protestoları esnasında yaşanan internet kesintileri için; “İnternette erişimde engelleme sorunu olmadı aşırı kullanım nedeniyle yavaşlama sorunu oldu” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İnternette erişime engelleme oldumu? Sorusuna “Ben bir erişim sorun rastlamadım. Bir anda yüklenince yavaşlama sorunu olabilir’ diye konuştu. Sosyal medyada yaşanan bilgi kirliliğine değinen Yıldırım, “Olaylarla ilgili sosyal medya ne kadar, hangi ölçüde düzgün kullanıldı. Provoke etme, yalan yanlış bilgiler kullanarak insanları galyane getirerek bir olaylara sebep oldu. Bunun çok iyi irdelenmesi lazım” ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler
Trabzonspor Burundili futbolcuyu Trabzon'a getirdi
Trabzonspor Burundili futbolcuyu Trabzon'a getirdi Devre arası transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, daha önce anlaşmaya vardığı Burundili oyuncu Faty Papy’i Trabzon’a getirdi
24.12.2008 Skorer

Benzer Haber Etiketleri