Gezi Davası

Gezi Davası

Son dakika Gezi Davası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gezi Davası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gezi Davası haber sayfamızda...

Gezi Davası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 436 gezi davası haberi bulunmuştur.
CHP lideri Özgür Özel Gezi tutuklularının yakınları ile bayramlaştı
CHP lideri Özgür Özel Gezi tutuklularının yakınları ile bayramlaştı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi davasında tutuklananların yakınlarını telefonla arayıp bayramlarını kutladı.
11.04.2024 Gündem
Atalay’ın akıbeti muamma
Atalay’ın akıbeti muamma Gezi Davası’ndan cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, hakkındaki Yargıtay kararının TBMM Genel Kurulu’nda okunarak milletvekilliğinin düşmesinin ardından gözler bundan sonra sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi.
1.02.2024 Gündem
Can Atalay kimdir? Milletvekilliği düşürülen Can Atalay'ın biyografisi
Can Atalay kimdir? Milletvekilliği düşürülen Can Atalay'ın biyografisi TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürüldü. Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili Yargıtay kararı Meclis'te okundu. Kararın okunmasıyla Atalay'ın milletvekilliği düşürülmüş oldu. Kararın ardından "Can Atalay kimdir?" sorusu gündeme geldi.
30.01.2024 Bilgi Rehberi
Can Atalay’ın vekilliği haftaya düşürülecek
Can Atalay’ın vekilliği haftaya düşürülecek Gezi Davası kapsamında cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği önümüzdeki hafta düşürülecek.
27.01.2024 Gündem
CHP lideri Özel'den Can Atalay açıklaması
CHP lideri Özel'den Can Atalay açıklaması CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel mahkemenin Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını Yargıtay'a göndermesine ilişkin konuştu.
28.12.2023 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay açıklaması Anayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, "Birinci bölümde görüşülen Can Atalay başvurusu oy birliği ile Genel Kurula sevk edilmiştir." denildi.
13.12.2023 Gündem
Yargıtay’dan AYM adımı
Yargıtay’dan AYM adımı Gezi Davası tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında cezası Yargıtay’ca onandıktan sonra salıverilmesi yönünde hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 9 üyesi hakkında, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nce yapılan suç duyurusuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.
22.11.2023 Gündem
Yargıtay'dan Can Atalay kararı hakkında AYM'ye suç duyurusu
Yargıtay'dan Can Atalay kararı hakkında AYM'ye suç duyurusu Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 'hak ihlali' kararına uyulmaması yönünde karar verdi. İhlal kararı veren AYM üyeleri hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.
8.11.2023 Gündem
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Can Atalay açıklaması
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Can Atalay açıklaması Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AYM'nin hak ihlali kararı verdiği tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın, dosyasının gönderildiği mütalaada "Tahliye talebinin reddi veya kabulü konusunda takdir yüksek dairenindir" ifadeleri kullanıldı.
7.11.2023 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı Anayasa Mahkemesi, tutuklu Hatay milletvekili Can Atalay dosyasında seçilme hakkı, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı yönlerinden hak ihlali olduğuna hükmetti. Bakan Tunç da kararla ilgili açıklama yaptı.
25.10.2023 Gündem
AKPM adli süreçleri siyasete alet ediyor
AKPM adli süreçleri siyasete alet ediyor Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM), Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Osman Kavala’nın 1 Ocak 2024’e kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye bir dizi yaptırım uygulanmasına yönelik kararına Ankara’dan sert tepki geldi.
14.10.2023 Gündem
AYM, Atalay görüşmesini erteledi
AYM, Atalay görüşmesini erteledi Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası kapsamında 18 yıllık hapis cezası onanmış Yargıtay kararı ile cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi için yaptığı bireysel başvurusunun görüşmesini erteledi.
13.10.2023 Gündem
CHP liderinden AYM’ye çağrı
CHP liderinden AYM’ye çağrı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, haklarında verilen hapis cezaları onanan Gezi davası hükümlülerini ziyaret etti. Davada alınan kararlarla hukukun çiğnendiğini savunan Kılıçdaroğlu, söz konusu isimlerin bir an önce serbest kalması için AYM’ye çağrı yaptı...
7.10.2023 Gündem
Ek MTV’ye hangi karar emsal olur?
Ek MTV’ye hangi karar emsal olur? Geçen hafta bir Ek MTV tartışması vardı...
10.09.2023 Didem Özel Tümer
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz'
'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz' Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “’Asla üye olamazlar’ diye çok açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Biden telefon etti Erdoğan’a. Erdoğan 180 derece döndü” dedi...
12.07.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili konuştu.
7.06.2023 Gündem
CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
CHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu CHP, Meclis Başkan Adayı olarak Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü gösterdi. Yeşil Sol Parti, Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'u, Türkiye İşçi Partisi, cezaevindeki Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ı aday gösterdi.
6.06.2023 Gündem
Törene damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo
Törene damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Geçici Meclis Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da milletvekilleri yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni bir süre locadan izledi. Yemin töreni 10.5 saat sürdü​​​​​​​.
3.06.2023 Gündem
TİP, 4 milletvekiliyle Meclis yolunda
TİP, 4 milletvekiliyle Meclis yolunda Türkiye İşçi Partisi (TİP), mevcut dört milletvekilini şansını yüksek gördüğü İstanbul’un üç bölgesi ile Antalya’dan liste başı yaptı. İstanbul’da Yeniden Refah Partisi (YRP) ile başa baş yarışan TİP, Antalya’da MHP ve İYİ Parti’nin yükselişi sebebiyle beklentilerin uzağında kaldı. TİP’i Meclis’te temsil edecek dört vekilden biri Hatay’dan aday gösterilen Gezi Davası avukatlarından, tutuklu avukat Can Atalay olacak.
15.05.2023 Gündem
TİP’ten iddialı liste
TİP’ten iddialı liste Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan ancak seçime kendi isim ve logosuyla katılma kararı alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adaylarını İstanbul’da düzenlenen programla tanıttı.
10.04.2023 Gündem
Toplantı ve yürüyüş her yerde yapılabilir
Toplantı ve yürüyüş her yerde yapılabilir Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası hükümlüsü Avukat Can Atalay’ın 2014 yılında Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlemek istedikleri “Marmara Kent ve Doğa Mitingi”nin yasaklanması nedeniyle yaptığı bireysel başvuruda Atalay’ı haklı buldu.
29.03.2023 Gündem
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu Antalya'da bu yıl 59'uncusu düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde Karanlık Gece filmi 'En İyi Film Ödülü'nü kazandı. 5 kategoride 25 ödülün verildiği gecede Kurak Günler filmi ise 9 ödülle en çok ödül alan film oldu.
8.10.2022 Kültür Sanat
Başörtülü ilk vali olarak tarihe geçti
Başörtülü ilk vali olarak tarihe geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle 10 ilin valisi yer değiştirdi; dokuz ilin valisi Mülkiye Başmüfettişliği’ne getirildi, yerlerine yeni isimler atandı. Afyonkarahisar Valiliğine atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, ilk başörtülü vali oldu.
13.05.2022 Siyaset
Gezi davasında ceza alan sanıkların tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi
Gezi davasında ceza alan sanıkların tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi Gezi davasında ceza alan Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarına yapılan itiraz, bir üst mahkeme tarafından reddedildi.
10.05.2022 Gündem
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Nazi Mahkemesi' benzetmesine tepki
Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Nazi Mahkemesi' benzetmesine tepki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemelerimiz için 'Nazi Mahkemesi' benzetmesi yapması; bağımsız Türk yargısına, hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakarettir ve hem de büyük bir saygısızlıktır. Bu talihsiz ve nefret dolu açıklamayı yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum" dedi.
2.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Gezi Davası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.