Gezi Parkı Davası

Gezi Parkı Davası

Son dakika Gezi Parkı davası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gezi Parkı davası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gezi Parkı davası haber sayfamızda...

Gezi Parkı Davası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 175 gezi parkı davası haberi bulunmuştur.
AYM’den yeni Atalay kararı
AYM’den yeni Atalay kararı TİP’ten milletvekili seçilen ve Gezi Parkı Davası nedeniyle cezaevinde bulunan Can Atalay’ın vekilliği düşürülmüş, CHP ile Atalay’ın avukatları “milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde sayılması” için AYM’ye başvurmuştu.
23.02.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay'a ret
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay'a ret AYM, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda, karar verilmesine yer olmadığına karar verdi.
22.02.2024 Gündem
Vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili Bahçeli'den açıklama
Vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili Bahçeli'den açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili ilgili açıklama yaptı.
31.01.2024 Haberler
Vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili Bahçeli'den son dakika açıklaması
Vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili Bahçeli'den son dakika açıklaması Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vekilliği düşürülen Can Atalay ile ilgili ilgili açıklama yaptı.
31.01.2024 Gündem
Yargı krizinde top yeniden Meclis’te: AYM’den Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı
Yargı krizinde top yeniden Meclis’te: AYM’den Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi.
22.12.2023 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı
Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi.
21.12.2023 Gündem
Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nden itiraza ret
Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nden itiraza ret Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği ihlal kararına uyulmamasına ilişkin Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararına yapılan itirazda, karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.
21.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne sunulan mütalaaya ilişkin konuştu.
7.11.2023 Gündem
AYM’den Kaşıkçı ve Atalay kararı
AYM’den Kaşıkçı ve Atalay kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya dair soruşturmada, “yaşam hakkının usule ilişkin boyutunun ihlal edilmediğine” karar verdi.
26.10.2023 Gündem
Dışişleri'nden AKPM'ye 'Osman Kavala' tepkisi
Dışişleri'nden AKPM'ye 'Osman Kavala' tepkisi Dışişleri Bakanlığı, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü'nün cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'ya, verilmesine tepki gösterdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Parkı Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’ya Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde insan hakları ödülü verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
9.10.2023 Gündem
Atalay için son karar AYM’de
Atalay için son karar AYM’de Anayasa Mahkemesi (AYM), Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay’ın hak ihlali başvurusunu Genel Kurul’a sevk etti.
6.10.2023 Gündem
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gezi yargılanamaz, ne demek? Gezinin ne olduğunu bu millet gördü
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Gezi yargılanamaz, ne demek? Gezinin ne olduğunu bu millet gördü Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç karara gelen eleştirilere yanıt verdi.
29.09.2023 Gündem
TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebi reddedildi
TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebi reddedildi Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın tahliye talebini reddetti. Oy birliği ile verilen kararda, Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi'ne itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.
13.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu, Can Atalay'ı Silivri'de ziyaret etti
Kılıçdaroğlu, Can Atalay'ı Silivri'de ziyaret etti  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davası nedeniyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay'ı, Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.
12.07.2023 Gündem
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler Yeni dönemde TBMM’de yeni milletvekilleri göreceğiz. Eski futbolcu Ünal Karaman’dan, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş’a, Osman Gökçek’e kadar çok sayıda isim Meclis’te görev yapacak.
15.05.2023 Gündem
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu Antalya'da bu yıl 59'uncusu düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde Karanlık Gece filmi 'En İyi Film Ödülü'nü kazandı. 5 kategoride 25 ödülün verildiği gecede Kurak Günler filmi ise 9 ödülle en çok ödül alan film oldu.
8.10.2022 Kültür Sanat
Fuat Oktay: Yuvarlak masa etrafında senaryo yazıyorlar
Fuat Oktay: Yuvarlak masa etrafında senaryo yazıyorlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 muhalefet partisinin toplantıları ile ilgili, "Biz, Türkiye’yi geliştirmenin, kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz. Muhalefet ise bir yalan perdesiyle tüm icraatlarımızın üstünü örtme yönünde beyhude bir çaba içerisindedir. CHP’si, HDP’si, İYİ Partisi her gün bir başka senaryo ile bir başka tiyatroyu gündem sahnesinde sergilemektedir" dedi.
28.04.2022 Siyaset
Çağlayan Adliyesi’nde ‘Adalet Nöbeti’ başladı
Çağlayan Adliyesi’nde ‘Adalet Nöbeti’ başladı Gezi Parkı Davası’nda yargılanan iş insanı Osman Kavala’nın arasında bulunduğu 17 sanıklı davada önceki gün karar çıkmıştı.
27.04.2022 Siyaset
Gezi Parkı davasında karar açıklandı tutuklama çıkan sanıklar adliyedeki polis merkezine götürüldü
Gezi Parkı davasında karar açıklandı tutuklama çıkan sanıklar adliyedeki polis merkezine götürüldü İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Parkı Ana Davası'nda karar açıklandı. Sanıklardan Osman Kavala'ya "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18'er yıl hapis cezası verildi. Hepsinin tutuklanmasına karar verildi. Firari sanıkların dosyası ise ayrıldı.
25.04.2022 Haberler
Gezi Parkı davası 25 Nisan’a ertelendi
Gezi Parkı davası 25 Nisan’a ertelendi İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi ana davasında sanık savunmaları tamamlandı.
23.04.2022 Gündem
Gezi Parkı davası 25 Nisan'a ertelendi
Gezi Parkı davası 25 Nisan'a ertelendi Gezi Parkı Davası’nda sona gelindi. Sanık ve avukatların son savunmalarını alan mahkeme, kararını açıklamak için duruşmayı 25 Nisan Pazartesi gününe erteledi.
22.04.2022 Gündem
Son dakika... Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
Son dakika... Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın dosya üzerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan tutukluluk incelemesinde, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
15.04.2022 Gündem
Gezi Parkı Davası'nda mütalaa açıklandı
Gezi Parkı Davası'nda mütalaa açıklandı Gezi ana davasına ilişkin 17 sanıklı davada savcı mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, sanıklar Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu. Mütalaada, diğer 6 sanıklar için ise "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 15 yıldan 20şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
4.03.2022 Gündem
Gezi ve Çarşı'nın dosyaları ayrıldı
Gezi ve Çarşı'nın dosyaları ayrıldı Gezi Parkı davası ile Çarşı davasının birleştirildikten sonra yeniden yapılan yargılamasında mahkeme, bu defa da dosyaların ayrılmasına karar verdi.  Gezi Pakı olaylarına ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de aralarında bulunduğu 17 sanıklı "Gezi Parkı" davası ile 35 sanıklı "Çarşı" davasının birleştirilmesinin ardından dördüncü duruşmanın görülmesine devam edildi.
22.02.2022 Gündem
Son dakika! Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
Son dakika! Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi "Gezi ana davası" ile birleştirilen "Çarşı davası"nın ayrılmasına karar verildi. Mütalaa hazırlanmak üzere dosya savcılığa gönderilmesine ve Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 21 Mart'ta yapılacak.
21.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gezi Parkı Davası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.