Girişimci Kadın

Girişimci Kadın

Son dakika girişimci kadın haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan girişimci kadın gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan girişimci kadın haber sayfamızda...

Girişimci Kadın

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.740 girişimci kadın haberi bulunmuştur.
1 dikiş makinesiyle atölye kurdu! 'Yurt dışından talep yağıyor, bu işin geleceği çok parlak'
1 dikiş makinesiyle atölye kurdu! 'Yurt dışından talep yağıyor, bu işin geleceği çok parlak' El becerilerine olan yatkınlığını çocukken fark etti. Yaşının ilerlemesiyle birlikte yeteneği dikiş nakışa evrildi. Meslek lisesini başarıyla bitiren Nuray Şahin ardından hemen evlense de mesleğinden kopmadı. Usta öğreticilik yaptığı 30 yıllık çalışma hayatından sonra ise evine aldığı 1 dikiş makinesiyle adeta atölye kuran girişimci kadına, şimdi yurt dışından bile talep yağıyor.
17.03.2024 Yaşam
Hepsiburada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, hayallerini gerçekleştiren girişimci kadın hikayesiyle kutluyor
Hepsiburada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, hayallerini gerçekleştiren girişimci kadın hikayesiyle kutluyor Hepsiburada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü özel bir filmle kutluyor.
7.03.2024 Advertorial
Devlet desteğiyle kurdu! Günlük 700 litre süt üretiyor
Devlet desteğiyle kurdu! Günlük 700 litre süt üretiyor Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hafure Adak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu modern tesiste günde 700 litre süt üretimi yapıyor.
14.02.2024 Ekonomi
Murat Kurum duyurdu! 10 başlıkta 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’
Murat Kurum duyurdu! 10 başlıkta 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Güngören AK Nokta’yı ziyaret etti. Kurum, ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ ile projelerini 10 başlıkta topladıklarını söyledi.
1.02.2024 Gündem
Murut Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira
Murut Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Hasbahçe Nikah Dairesi’nde kadın girişimciler ile bir araya geldi.
31.01.2024 Haberler
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Hasbahçe Nikah Dairesi’nde kadın girişimciler ile bir araya geldi.
31.01.2024 Gündem
“Girişimci kadınlar için bir WEB sitesi hazırlıyoruz”
“Girişimci kadınlar için bir WEB sitesi hazırlıyoruz” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için bir WEB sitesi hazırlıyoruz. Bu WEB sitesi ile kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan tüm bilgileri bir araya topluyoruz” dedi.
18.01.2024 Ekonomi
Otomobili satarak iş kurdu: “Kısa sürede yoğun ilgi gördük”
Otomobili satarak iş kurdu: “Kısa sürede yoğun ilgi gördük” Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki 3 çocuk annesi Ebru Gündüz, arabasını satarak açtığı iş yerinde hem toplu yemek siparişi alıyor hem de katmer, börek, çörek ve gözleme yaparak vatandaşın beğenisine sunuyor.
2.01.2024 Ekonomi
‘Türkiye’de eğitimli ve güçlü kadınlar var’
‘Türkiye’de eğitimli ve güçlü kadınlar var’ UN Women Türkiye Direktörü Asya Varbanova “Türkiye’de oldukça güçlü ve eğitimli kadınlar var. Ancak parlamentoda kadın oranı yüzde 20” dedi. Varbanova ulusal parlamentolarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için en az 40 yıl gerektiğini söyledi.
8.12.2023 Gündem
‘Üreten Kadınlar’a Halkbank’tan ödül
‘Üreten Kadınlar’a Halkbank’tan ödül Halkbank, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Üreten Kadınlar Yarışması’yla Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerini ödüllendirdi.
23.11.2023 Ekonomi
Girişimci kadınların gücüne TOBB’dan ödül
Girişimci kadınların gücüne TOBB’dan ödül Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödülleri, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde TOBB’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
20.11.2023 Ekonomi
Kadın girişimcilere desteğe devam
Kadın girişimcilere desteğe devam “Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Kadın Girişimci Zirvesi”nde konuşan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Son beş yılın rakamlarına baktığımızda kadın girişimcilere sağladığımız finansman desteği 150 milyar TL’yi aştı. Bu rakamı bir başlangıç seviyesi alıyoruz. Bundan sonra da kadın girişimcilere finansman desteğimiz katlanarak artmaya devam edecek” dedi.
23.10.2023 Ekonomi
Sanatsal seramiğin butik fabrikatörü
Sanatsal seramiğin butik fabrikatörü "Seramiğin anavatanı Anadolu. 'Portekizli yapıyorsa biz neden yapamayalım?' diye işe koyuldum. Fabrikamızın bir örneği Türkiye'de yok. Biz hem fabrika görüntüsündeyiz, hem de her şeyimiz el işi..."
9.10.2023 Milliyet Executive
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele'
Cinsiyet eşitliğinde '50=50 İçin El Ele' Türkiye’de kadınların istihdama katılımı ve yönetici konumundaki kadınların sayısı, uzun yıllardır toplumdaki cinsiyet eşitliğini etkileyen konular arasında. 14 ülkede 18 binden fazla üyesi olan Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu LEAD Network ise Türkiye’de özellikle perakende ve tüketim ürünleri sektörlerinde kadın yönetici sayısını artırmak ve geliştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. LEAD Network Türkiye, bu önemli konuyu “50=50 İçin El Ele” temasıyla düzenlenen “Liderlikte Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Konferansı”nda bir kez daha masaya yatırdı.
25.09.2023 Ekonomi
Kadın girişimcilere 15.9 milyar TL kredi
Kadın girişimcilere 15.9 milyar TL kredi Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) imzacısı olan ve Mart ayında yayımladığı “Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağını taahhüt eden Türkiye İş Bankası, söz konusu desteği hızlı bir şekilde kadın girişimcilere ulaştırıyor.
20.09.2023 Ekonomi
Kadın futboluna yatırım sosyal getiriyi artırıyor
Kadın futboluna yatırım sosyal getiriyi artırıyor Hayata geçirdiği projelerle kadınlara destek olan Kotex Türkiye, toplumdaki önyargılarla mücadele etmek adına üç yıldır “Kızlar Sahada” girişimi ile birlikte “Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı”nı yürütüyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin karşısında duran programa ilişkin olarak Social Return on Investment- SROI raporu yayımlandı. Yatırımın sosyal dönüşünü ortaya koyan rapor; Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı’nın bugüne dek yapılan yatırımın dokuz katı oranında sosyal getiri elde ettiğini ortaya koyuyor.
21.08.2023 Ekonomi
Bileziğini satıp iş kuran 3 çocuk annesi, 15 kişiye istihdam sağladı
Bileziğini satıp iş kuran 3 çocuk annesi, 15 kişiye istihdam sağladı Kahramanmaraş'ta 3 çocuk annesi girişimci kadın , 2 yıl önce kolundaki bileziği bozdurarak sim sarma işini kurdu, 15 kadına istihdam sağladı.
2.08.2023 Kobi
‘Hesabını bilen kadınlar’ bu programla güçlenecek
‘Hesabını bilen kadınlar’ bu programla güçlenecek Garanti BBVA, kapsayıcı büyüme stratejisi doğrultusunda henüz bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınların desteklenmesi, potansiyellerini keşfetmeleri ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ programına başlıyor. Program, kadınların temel finansal konularda eğitim almasına ve kendi ekonomilerini yönetmelerine destek olmayı amaçlıyor.
31.07.2023 Ekonomi
Girişimci kadınlara sıfır faizli kredi imkânı
Girişimci kadınlara sıfır faizli kredi imkânı TÜRKONFED, Türkiye İş Bankası iş birliği ve UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin teknik desteğiyle hayata geçirilen “Girişimde Kadın Gücü” projesi kapsamında girişimci kadınlara toplam 3 milyon lira tutarında kredi desteği verilecek. Garantörlüğünü Applied Value Group (AVG), finansmanını ise İş Bankası’nın üstleneceği, teminatsız ve sıfır faizli olarak sağlanacak kredi desteğinden projeye katılıp başarılı olan girişimci kadınlar yararlanabilecek.
17.07.2023 Kobi
Girişimci kadınlara sıfır faizle kredi
Girişimci kadınlara sıfır faizle kredi Girişimci kadınların iş yapma kapasitelerinin gelişmesi, dijitalleşmeye uyum sağlamaları ve iletişim ağlarının güçlenmesi hedefiyle Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) yürütücülüğü, Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi’nin teknik desteğiyle 2021 yılında hayata geçirilen “Girişimde Kadın Gücü” projesinde, eğitim desteğinin yanı sıra finansal desteğe de başlanıyor.
13.07.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde 3 ayda 1000 yeni girişimci
Deprem bölgesinde 3 ayda 1000 yeni girişimci Hepsiburada, 6 Şubat 2023 ve sonrasında gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programının 6 Mart – 16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ilk 3 aylık sonuçlarını açıkladı.
6.07.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde 3 ayda 1000 yeni girişimci ve 852 milyon TL’lik ticaret hacmi
Deprem bölgesinde 3 ayda 1000 yeni girişimci ve 852 milyon TL’lik ticaret hacmi Alışveriş platformu Hepsiburada, 6 Şubat 2023 ve sonrasında gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programının 6 Mart – 16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ilk 3 aylık sonuçlarını açıkladı.
5.07.2023 Ekonomi
Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek
Dünya çapında büyümek isteyen kadınlara destek Uluslararası alanda danışmanlık, denetim, vergi, strateji ve kurumsal finansman hizmetleri sunan EY'nin düzenlediği Girişimci Kadın Liderler Programı 2023 dönemi başvuruları alınmaya başladı. İşlerini geliştirmeyi ve dünya çapında büyümeyi hedefleyen kadın girişimcileri destekleyen program; katılımcılarına eğitim, iş geliştirme, mentorluk ve networking (ağ oluşturma) alanlarında destek sunuyor. EY Türkiye, girişimci kadınları uluslararası pazarlarda etkin faaliyet göstermeye ve rekabet etmeye hazırlamayı amaçlayan program kapsamında bugüne kadar toplam 60 kadın girişimciye destek verdi.
3.07.2023 Ekonomi
E-ticarete kadın gücü
E-ticarete kadın gücü E-ticaret platformu Hepsiburada’nın 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel verileri açıklandı. Buna göre Hepsiburada’nın toplam satış hacmi yılın ilk çeyreğinde 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 14.8 milyar TL’ye ulaştı.
9.06.2023 Ekonomi
Girişimci kadınları güçlendirmeye devam
Girişimci kadınları güçlendirmeye devam Hepsiburada, deprem bölgesinde girişimci kadınları ve yerel üreticileri güçlendirmeye devam ettiğini duyurdu.
14.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Girişimci Kadın ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.