Girişimciler

Girişimciler

Son dakika girişimciler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan girişimciler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan girişimciler haber sayfamızda...

Girişimciler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.971 girişimciler haberi bulunmuştur.
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek
Kadın girişimcilerle hızlı büyüyecek Modüler genç odası üretimlerini Lajivert ve Ritmik markalarıyla tüketiciye ulaştıran Soyserin Grup, verdiği bayiliklerde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyor. Soyserin Grup, bu yıl 60 kadın girişimciye bayilik vermeyi hedefliyor.
16.04.2024 Kobi
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek
Kastamonu Üniversitesi’nden uluslararası iklim değişikliği projesi! 6 gün sürecek Kastamonu Üniversitesi, uluslararası alanda hazırladığı proje ile afetlerden etkilenen illerdeki lisans öğrencilerine Kastamonu’da eğitim verecek.
15.04.2024 Eğitim
Yapay zekânın rolü masaya yatırılıyor
Yapay zekânın rolü masaya yatırılıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde yapay zekânın kullanımına yönelik süreçleri değerlendirmek ve ulusal düzeyde yürütülecek çalışmaları belirlemek amacıyla “Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu” düzenleyecek.
13.04.2024 Eğitim
“51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar liralık destek sağlandı”
“51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar liralık destek sağlandı” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinde zarar gören işletmeleri yeniden ayağa kaldıracak desteklerin sürdüğünü belirterek, “Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşetmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında KOSGEB eliyle bugüne kadar 11 ilde 51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar lira destek verildi” dedi.
4.04.2024 Ekonomi
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın'
Penceredeki güneşten saatlerce bedava elektrik! 'Perdeyi kornişe, fişini prize takın' Liseyi birincilikle bitiren Ahmet Fuat Yalçın, makine mühendisliği okuduktan sonra hemen yüksek lisans eğitimine başladı. İşte hayatını değiştiren gelişme tam da burada yaşandı. Tezini yenilenebilir enerji üzerine yapan genç adamın aklına, güneş panellerini perdeye dönüştürme fikri geldi. Her mekanda kullanılabilen, hiçbir yere başvuru yapmadan direkt kullanılabilen perde rahatlıkla 28 saat televizyon, 14 saat buzdolabı ve 2 saat fırın çalıştırabiliyor!
4.04.2024 Yaşam
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’ Aronyanın, 200 milyar dolarlık küresel gıda takviyesi pazarında yıldızının parlayacağını öngören girişimci Aylin Kalafatoğlu, kurulumuna destek verdiği bahçelerden aldığı meyveleri ambalajlı ürüne dönüştürüyor, iç pazarın yanı sıra ihracatta da büyüyor.
2.04.2024 Kobi
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart
Yapay zekada ‘yerli güç’ şart Oyun ve fintek alanlarının global girişimcilikte Türkiye’nin kozu olduğuna dikkat çeken Kurttepeli, yapay zeka işindeki yerli girişimlerin Türkiye’deki varlıklarını artırmaları gerektiğini söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Girişimci aranıyor
Girişimci aranıyor İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği 3. Etap 14-19 Yaş Yeni Nesil Erken Girişimci Geliştirme Proje başvuruları başladı.
25.03.2024 Eğitim
Enginar soyuculuğu! Günde 2 bin TL kazanmak mümkün
Enginar soyuculuğu! Günde 2 bin TL kazanmak mümkün Enginar hasadı başladı. Aydın ve diğer bölgelerde enginar soyucuları da iş başı yaptı. Günde 1000’e yakın enginar soyan işçilerin günlük kazancı 1500-2000 TL arasında.
25.03.2024 Gündem
ASO'dan kadın girişimcilere destek
ASO'dan kadın girişimcilere destek Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu için ASO Hizmet Binası'nda tahsis ettiği yeni çalışma ofisi düzenlenen törenle açıldı.
21.03.2024 Ekonomi
Balığa da yumurtaya da destek
Balığa da yumurtaya da destek Bu yıl, tarım-gıda ve kırsal kalkınma alanındaki yatırımlara toplam 248 milyon euro hibe desteği sağlanacağını belirten Bakan Yumaklı, "Yeni program döneminin en büyük yeniliği ise bugüne kadar 42 ilimizde uyguladığımız IPARD Programı'nın uygulama alanını ülke geneline yaygınlaştıracak olmamız" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak Birbirine “komşu” diye hitap eden Türkiye ve Bulgaristan, ticaret ve yatırımda işbirliği konusunu masaya yatırdı. Bulgaristan hükümet yetkilileri, bu ay sonu Schengen Bölgesi’ne dahil olacaklarını belirterek Türk iş dünyasını yatırıma davet etti.
15.03.2024 Ekonomi
Girişimciler için yeni model geldi
Girişimciler için yeni model geldi 2023’te Akbank Girişim Bankacılığı’nı hayata geçiren Akbank, bu yıl da Ak Portföy ve ARYA Yatırım Platformu iş birliğinde girişimcilere özel uçtan uca hizmet modelini geliştirdi. Start-up’lar ve teknogirişimler ihtiyaç duydukları finansal ürünler ile mentorluk, network ve danışmanlık gibi hizmetlere tek adresten ulaşabilecek.
14.03.2024 Ekonomi
Oyun şirketlerine erken hamle imkânı
Oyun şirketlerine erken hamle imkânı "Oyun şirketlerine sağladığımız fayda genel olarak geleceği tahmin etmelerini sağlamak. Bu da onlara erken aşamada aksiyon alma fırsatı veriyor. Bu sayede gelirlerinde ve kârlılıklarında ciddi zıplamalar oluyor."
11.03.2024 Milliyet Executive
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var
KOBİ'lere bol bol Avrupa Birliği desteği var Girişimciler, devlet hibe ve desteklerinin yanı sıra aday üyelik statüsü dolayısıyla Avrupa Birliği'nin (AB) pek çok destek programından da yararlanabiliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi.
8.03.2024 Gündem
Kadınların hedefi her alanda yüzde 50
Kadınların hedefi her alanda yüzde 50 Kadınların iş dünyasında temsil oranını ve etkinliğini artırmayı amaçlayan DEİK Kadın Platformu kuruldu. Platform Başkanı Ebru Özdemir, “Her alanda yüzde 50 bizler için kritik eşik. Bu seviyeye gelene kadar, kadınları savunmamız ve desteklememiz gerekiyor” dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Kadın çiftçiler 300 bini geçti! Tarladan sofraya kadar kadın emeği var
Kadın çiftçiler 300 bini geçti! Tarladan sofraya kadar kadın emeği var Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 300 bin 509 kadın çiftçi bulunurken kadın girişimciler bitkisel üretimde yoğunlaşıyor.
6.03.2024 Ekonomi
İngiltere Kilisesi, kölelikle olan tarihsel bağları telafi için 1.27 milyar dolar destek sözü verdi
İngiltere Kilisesi, kölelikle olan tarihsel bağları telafi için 1.27 milyar dolar destek sözü verdi İngiltere Kilisesi, kölelikle olan tarihi bağların telafi edilmesi çabalarını artırma sözü verdi. Kilise, uzmanların hazırladığı bir raporun ardından desteğin 1.27 milyar dolara çıkarılması sözü verdi.
5.03.2024 Dünya
‘İştahla’ büyüyor
‘İştahla’ büyüyor Yeme-içme sektörüne bugüne kadar 60 milyon liralık yatırım yapan Gen Group, yeni projelere de sıcak bakıyor. İlki Karaköy’de kurulan ‘Mesai’nin, Alaçatı’da yazlık mekanını açacak olan grup, Genova 1050 kahvesini ise franchise ile büyütmeyi planlıyor.
5.03.2024 Kobi
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Teknoloji
En başarılı kadın girişimcileri belli oldu
En başarılı kadın girişimcileri belli oldu Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ sonuçlandı.
29.02.2024 Ekonomi
Tarlada teknolojiyi Türkçe konuşturdu
Tarlada teknolojiyi Türkçe konuşturdu Traktörler için geliştirilen yerli otonom dümenleme teknolojisi Agrotod, Türkçe içeriğiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Verimlilik ve tasarruf sağlayan otonom dümenlemeyle çiftçi, işini yaparken daha az enerji harcıyor.
27.02.2024 Kobi
TÜSİAD’dan gençler için kamp
TÜSİAD’dan gençler için kamp TÜSİAD, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla 13 yıldır düzenlediği TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programı kapsamında hayata geçirilen hızlandırma programının Girişimcilik Kampı, dün başladı.
27.02.2024 Eğitim
2023’te 15 girişime toplam 9.9 milyon euro kaynak
2023’te 15 girişime toplam 9.9 milyon euro kaynak Girişim sermayesi fonu 212, geçen yıl 15 girişime toplam 9.9 milyon euro kaynak sağladı.
20.02.2024 Kobi

Benzer Haber Etiketleri

Girişimciler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.