Gökbilimci

Gökbilimci

Son dakika gökbilimci haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gökbilimci gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gökbilimci haber sayfamızda...

Gökbilimci

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 201 gökbilimci haberi bulunmuştur.
‘Dünyalılardan Ay’ı kurtarın’
‘Dünyalılardan Ay’ı kurtarın’ Başta ABD olmak üzere birçok ülke, Ay’ı parsellemek için uzay aracı yolluyor.
26.03.2024 Dünya
Gökyüzünün sokaklarında dolaşmak
Gökyüzünün sokaklarında dolaşmak İslam bilimleri tarihinde gökyüzüne ve gök cisimlerine olan ilgi 17. Yüzyıl’dan çok daha öncesine uzanır. Üstelik bunlar oldukça köklü çalışmalardır.
21.01.2024 Gündem
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
'Deprem kahini' haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak
'Deprem kahini' haritada işaretledi: Burada 48 saat içinde deprem olacak Kahramanmaraş'ta yaşanan depremleri üç gün öncesinden bilen 'Deprem Kahini' lakaplı Avustralyalı gökbilimci 48 saat içinde yeni deprem beklediği yeri açıkladı.
3.10.2023 Dünya
Asteroit Bennu’dan haber var
Asteroit Bennu’dan haber var Uzay aracı ‘Osirix-Rex’ karbon zenginliğine sahip Bennu asteroitinden topladığı örneklerle Utah Çölü’ne iniş yaptı. Bakalım Osirix-Rex’in bulguları, evren hakkındaki araştırmalara nasıl ışık tutacak?
30.09.2023 Pazar
NASA: 4.5 milyar yıllık asteroit örnekleri Dünya'ya getirildi; yaşamın başlangıcına ışık tutabilir
NASA: 4.5 milyar yıllık asteroit örnekleri Dünya'ya getirildi; yaşamın başlangıcına ışık tutabilir NASA'nın uzay aracı 4.5 milyar yıllık asteroit örneklerini Dünya'ya getirdi.
25.09.2023 Dünya
İlk galaksi balonu keşfedildi
İlk galaksi balonu keşfedildi Gökbilimciler 1 milyar ışık yılı genişliğinde ilk “galaksi balonunu” keşfetti...
9.09.2023 Dünya
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın
Nishimura, 435 yıl sonra geri dönüyor: Görmek için yarın Güneş’e bakın Bilimsel adı “C/2023 P1” olan Nishimura kuyruklu yıldızı, 17 Eylül’de Güneş’e en yakın geçişini yapacak.
8.09.2023 Dünya
'Şarlatan' uyardı: Dikkatli olun! Adana depremi sonrası korkutan tahmin
'Şarlatan' uyardı: Dikkatli olun! Adana depremi sonrası korkutan tahmin Sık sık dünyada deprem olacak yerleri önceden 'tahmin' eden Avustralyalı gökbilimci, Adana'da meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
25.07.2023 Dünya
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge Takvimler 22 Ağustos 1888’i gösterdiğinde Osmanlı arşivlerine göre Musul’da ilk ölümlü meteor olayı yaşandı. Dünya tarihi için bir ilk olan olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Düşen meteorun ardından yaşananlar da yıkılan Takiyüddin'in Rasathanesi'ni akıllara getirdi. İşte 2020 yılında ortaya çıkarak tarihi adeta baştan yazan o belge.
14.07.2023 Gündem
Uzaylılar bizden gizleniyor mu?
Uzaylılar bizden gizleniyor mu? ABD’de uzay istihbaratçısı Grusch “Atomik yapıya ve radyolojik imzalara sahip egzotik objelerin varlığı artık açıklanmalı” dedi. Bir başka istihbaratçı da “Yalnız değiliz” deyince, gündem yine uzaylılara odaklandı
11.06.2023 Dünya
En büyük kozmik patlama
En büyük kozmik patlama Gökbilimciler şimdiye kadar tanık olunan en büyük kozmik patlamayı yakaladı. 8 milyar ışıkyılı uzakta izlenen patlama, güneş sisteminin 100 katı büyüklüğünde bir ateş topundan oluşuyor.
13.05.2023 Dünya
Gökten bir anda yatak odasına düştü: 4.5 milyar yaşında olabilir
Gökten bir anda yatak odasına düştü: 4.5 milyar yaşında olabilir ABD'nin New Jersey eyaletinde bir evin çatısına göktaşı olduğu düşünülen yaklaşık 15 santimetrelik bir cisim düştü.
10.05.2023 Dünya
'Şarlatan' tekrar sahnede! 8.3'lük yeni tahmin
'Şarlatan' tekrar sahnede! 8.3'lük yeni tahmin Şans eseri Kahramanmaraş depremini bilen ve o günden beri aktif olarak deprem beklentilerini sosyal medyadan paylaşan Frank Hoogerbeets yeni tahminlerini sıraladı. Hoogerbeets, 8.3 şiddetinde bir depremin önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceğini yazarken Şili ve Türkiye'yi işaret etti.
29.03.2023 Dünya
'Deprem Şarlatanı' yeni saçmalıklarını sıraladı! '3 gezegen tek sıra haline geldi'
'Deprem Şarlatanı' yeni saçmalıklarını sıraladı! '3 gezegen tek sıra haline geldi' Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremi şans eseri bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets sosyal medya hesaplarından yeni tahminlerini sıraladı. 'Uzay geometrisi' konusuna dikkat çeken Frank, deprem beklediği yerleri haritada gösterdi.
23.03.2023 Dünya
Carl Sagan kimdir, nereli? Carl Sagan hangi alanda uzmandır?
Carl Sagan kimdir, nereli? Carl Sagan hangi alanda uzmandır? Carl Sagan, Astrobiyoloji alanında yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmiştir. Bilimin popülerleşmesi yönünde yaptığı çalışmalar ile adından söz ettiren Sagan, ödüllü TV dizisi Kozmos ile dünya çapında geniş kitlelerce tanınmıştır. Peki Carl Sagan kimdir?
21.03.2023 Bilgi Rehberi
'Deprem Şarlatanı' seriye bağladı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin
'Deprem Şarlatanı' seriye bağladı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri 3 gün öncesinden tesadüfen bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets'den yeni deprem tahminleri verdi. Son tahminleri tutmayan Frank, bu sefer aklınca işi garantiye almaya çalıştı.
16.03.2023 Dünya
Şarlatan yine sahnede! Bu kez 8'lik deprem için başka bir fayı gösterdi
Şarlatan yine sahnede! Bu kez 8'lik deprem için başka bir fayı gösterdi Türkiye'deki depremlerin ardından ABD'nin batısını korku sardı, Los Angeles odak noktası. 3 Şubat'ta paylaştığı Twitter mesajıyla gündem olan Hollandalı Hoogerbeets bu kez yeni bir bölgede 8 büyüklüğüne kadar deprem beklediğini söyleyince Rus uzman yanıt verdi: Bir amatör!
2.03.2023 Dünya
'Depremi bildim' dedi, bilim insanları isyan etti: Uzman değil, kahin değil, şarlatan!
'Depremi bildim' dedi, bilim insanları isyan etti: Uzman değil, kahin değil, şarlatan! Yaklaşık 13.5 milyon kişiyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi yasa boğdu. Birçok kişi büyük bir endişe içinde yaşananları izlerken, gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yaptığını iddia eden Hollandalı 'sözde deprem uzmanı' Frank Hoogerbeets bir kez daha sahneye çıktı. 10 ili yıkan depremi önceden bildiğini ifade eden Hoogerbeets'in 10-14 Şubat arasında yeni bir depremin yaşanacağını iddia etmesi ise büyük tartışma yarattı. Bu bilimsellikten uzak uyarıları 'şarlatanlık' olarak değerlendiren uzmanlar ise isyan etti.
9.02.2023 Gündem
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi Bilim insanları içinde Dünya'nın da bulunduğu süper kabarcık adı verilen genişliğin haritasını çıkardı. Söz konusu haritayla ilgili konuşan bilim insanları içinde bulunduğumuz bölgeyi peynire benzetti.
17.01.2023 Dünya
Uzaya av tüfeğiyle çıktılar! Rus kozmonotların ardındaki gerçek çok başka
Uzaya av tüfeğiyle çıktılar! Rus kozmonotların ardındaki gerçek çok başka Sovyetler Birliği'nin art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de Rus kozmonotların uzay görevlerinde yanında kısa namlulu av tüfeği taşıması oldu. Olayın ardındaki gerçek ise düşünüldüğünden çok daha farklı.
7.12.2022 Dünya
10 bin kilometrelik uzay enkazı!
10 bin kilometrelik uzay enkazı! NASA'nın göktaşı engelleme görevi DART'ın ardından kuyrukluyıldız benzeri uzay enkazı izi ortaya çıktı.
6.10.2022 Dünya
'Deprem kahinleri'nin büyük yalanı! Erken uyarı tartışmasında son noktayı koydu
'Deprem kahinleri'nin büyük yalanı! Erken uyarı tartışmasında son noktayı koydu 17 Ağustos büyük Marmara depreminin üzerinden 23 yıl geçti. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği felaketin acısı hâlâ ilk günkü tazeliğini korurken, geçen süreçte Türkiye'de dönem dönem can ve mal kaybına yol açan başka depremler de meydana geldi. Tüm bunlar yaşanırken özellikle sosyal medya üzerinden depremin yeri ve saatini tahmin ettiğini söyleyen 'deprem kahinleri' ortaya çıktı. Peki yaşanması muhtemel herhangi bir depremi günler öncesinden tahmin edebilmek mümkün mü? Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
17.08.2022 Gündem
Uzaylılar 4 tane bırakmış! Yıllarca kanseri tedavi edebileceğini söyledi
Uzaylılar 4 tane bırakmış! Yıllarca kanseri tedavi edebileceğini söyledi Son günlerde uzaylıların dünyaya yaptıkları iddia edilen yolculuklar sırasında geride bıraktığı başta besin maddesi olmak üzere pek çok şeyin olduğunu öne süren yeni bir kitap gündemde. Kitapta uzaylıların krep ikram etmesinden, kanseri tedavi edebilecek güçte 'Ay patatesleri' vermesine kadar birbirinden ilginç pek çok detay yer alıyor.
12.08.2022 Dünya
Uzay çöpü koyun çiftliğine düştü: Bu Çin'e değil, Elon Musk'a ait
Uzay çöpü koyun çiftliğine düştü: Bu Çin'e değil, Elon Musk'a ait Dünya, Çin'in dün Hint Okyanusu'na düşen roketini konuşurken, SpaceX'e ait olduğu düşünülen bir uzay enkazının Avustralya'da bir koyun çiftliğine isabet ettiği bildirildi.
1.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gökbilimci ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.