Adana'da termometreler 44 dereceyi gösterdi
Adana'da termometreler 44 dereceyi gösterdi Adana'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle termometreler 44 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar sıcak nedeniyle dinlenme parkına akın ederken hayvanlar da su birikintilerinde serinledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre haziran ayında en yüksek sıcaklık ortalaması 31.7 dereceyken Adanada hava sıcaklığı 38 derece olarak ölçüldü. Termometreler güneş altında, 44 dereceyi gösterdi. Yoğun nemin de etkisiyle sıcaktan bunalan vatandaşlar, kendilerini dinlenme parklarındaki gölgelik alanlara attı. Sokak hayvanları da su birikintilerinde serinlemeye çalıştı. Vatandaşlar, mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya gayret gösterdiklerini, ilerleyen aylarda hava daha da sıcaklaşınca serin yerlerde tatil yapacaklarını söyledi.
11.09.2019 Yaşam
15'inci kez intihara kalkışan simitçiye vatandaşlardan tepki
15'inci kez intihara kalkışan simitçiye vatandaşlardan tepki Beyoğlu'nda 15’inci kez intihara kalkışan simitçi bir şahıs, vatandaşlar tarafından verilen bir ramazan kolisine ve bin 500 liraya ikna olarak çatıdan indirildi. Yardım eden vatandaşlar şahsın sürekli intihar teşebbüsünde bulunan bir kişi olduğunu anlayınca tepki gösterdi. Olay, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında Beyoğlu Kulaksız Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’un çeşitli semtlerinde 15 defa intihar girişiminde bulunan İbrahim A. isimli simitçi, bu defada Beyoğlu Kulaksız Mahallesi'nde intihara teşebbüste bulundu. Simit tepsisini dışarıda bırakıp inşaatın 4’üncü katına çıkan İbrahim A. bir buçuk saat itfaiye ekiplerini ve polisi meşgul etti. Vatandaşlar durumu iyi olmadığı için intihara kalkıştığını düşündükleri simitçiye, yardım amacıyla bir kutu ramazan kolisi hazırladı. Vatandaşların duygularını sömüren simitçi, bin 400 lira borcu olduğunu belirterek, para istedi. Bunun üzerine simitçinin intihar için çıktığı apartmanın sahibi, İbrahim A’ya bin 500 lira para verdi. Yaklaşık bir buçuk saat direnen İbrahim A. parayı aldıktan sonra aşağıya indi. Fakat vatandaşların basından takip ederek, İbrahim’in İstanbul’un çeşitli bölgelerinde borcu olduğunu belirterek defalarca intihar teşebbüsünde bulunduğunu öğrenince, şahsa tepki gösterdi. Polis ekipleri İbrahim A.’yı öfkeli vatandaşın elinden güçlükle kurtarabildi. Ekipler tarafından polis aracına bindirilen İbrahim A. ifadesi alınmak üzere ilçe karakoluna götürüldü.
11.09.2019 Yaşam
Adana'da kapalı pazarın çatısı aktı, esnaf kendini suyun altına attı
Adana'da kapalı pazarın çatısı aktı, esnaf kendini suyun altına attı Adana'nın İmamoğlu ilçesinde sağanak sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmur nedeniyle çatısı akan Fatih Mahallesi'ndeki kapalı semt pazarının esnafından biri iç çamaşırı kalana kadar soyunup, tepki gösterdi. Adana'nın İmamoğlu ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmurdan sonra çatısı akan kapalı pazarda esnaftan bazılarının sattığı ürünler zarar gördü. Bunun üzerine tezgahının üzerine yağmur suyu akan Adnan Kılıç, soyunarak çatıdan akan suyun altına girip tepki gösterdi. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde esnaf, belediyenin çatıyı yaptırmasını istedi.
11.09.2019 Yaşam
Aşırı yüklü kamyonet kazaya davetiye çıkardı
Aşırı yüklü kamyonet kazaya davetiye çıkardı İstanbul’da seyir halindeki aşırı yüklü kamyonet kazaya davetiye çıkarırken, bazı sürücüler duruma tepki gösterdi. Kamyonetin tehlike saçarak ilerlediği anlar kameraya yansıdı. İstanbul’da aşırı yüklü şekilde trafikte seyreden kamyonet, trafikte tehlike saçtı. Yük sınırına dikkat etmeden dorsesinde aşırı ve kontrolsüz bir şekilde yük taşıyan kamyonet, levhalara ve ağaçlara teğet bir şekilde geçerek kazaya davetiye çıkardı. Üzerindeki yükler ip yardımıyla tutulan kamyonetin trafikteki ilerlediği sırada bazı sürücüler de tepki gösterdi. Diğer sürücülerin canlarını hiçe sayarak ilerlemeye devam eden kamyonet kameralara yansıdı.
11.09.2019 Yaşam
700 yıllık çınarı kurumaya terk ettiler
700 yıllık çınarı kurumaya terk ettiler Bursa'da 700 yıllık çınar bakımsızlıktan çürümeye başladı. Bakım yapılmazsa tarihi çınar kuruyacak. Gemlik ilçesinin Katırlı köyünde bulunan ve köy ile birlikte ekildiği tahmin edilen asırlık çınar son yıllarda kurumaya başladı. Çınarın dallarının yarısı kurudu. Sadece 2 dalı kalan tarihi çınar için köylüler belediyeye haber verdi. Belediye yetkilileri tarafından gelip incelenen çınarın 2 aya bakımı yapılacağı söylendi. Bu vaadin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen tarihi çınara bakım yapmaya kimsenin gelmediğini belirten köylüler, çınarın bir an önce kurtarılmasını istiyor. 700 yıllık tarihi çınarlarının dedelerinin hatırası olduğunu ifade eden Katırlı Muhtarı Ahmet Çakmak, "Köyümüz 700 yıllık bir köy. Köyümüzün kurulduğu tarihle aynı zamanda dikilen çınar kurumaya başladı. Çınarın dalları kurudu, şimdi 2 dalı kaldı. Onlar da kurumaya başladı. 2 yıl önce belediyeye bakım yapılması için başvuru yaptık. 2 ay sonra bakım yapacağız dediler. 2 yıl oldu, gelen giden yok. Bu çınarın altında dedelerimiz oturmuş, şimdi de biz oturuyoruz. Tarihi çınarımız kurumasın kurtarılsın" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Mahalle sakinlerinin açıktan akan kanalizasyon tepkisi
Mahalle sakinlerinin açıktan akan kanalizasyon tepkisi Mahallenin içinden açık bir şekilde akan kanalizasyon insanlar ve hayvanlar için tehlike saçıyor.Kanalizasyonun mahalle içinde kalan bazı kısımları kapalı sisteme çevrilip toprak altında kalırken, önemli bir kısmı ise halen bir dereden açık bir şekilde akmaya devam ediyor. Mahalle sakinlerinin içme suyu olarak kullandığı çeşmelerin hemen yanı başından açık bir şekilde akan ve özellikle kötü kokuya neden olan kanalizasyonun çevresinde hayvanlar otluyor. Mahalleli kanalizasyonun bir an önce kapalı sisteme çevrilerek üstünün kapatılmasını istiyor. Mahalle sakinlerinden Nurşen Uyanık, kötü kokudan bıktıklarını söyleyerek, “Leş gibi kokuyor buna bir çare bulunmalı. Burası belki 10 belki 15 yıldır depo yapıldı yapılalı açıktan akıyor. Ben hayvanlarımı sürüyorum bu kanalizasyonun içinden bağ evine gidip geri geliyorum. Yine bunun içinden geliyorum mecburum buradan gitmeye çünkü başka yolum yok. Hasta oluruz diye korkuyoruz hayvanların sütünü içiyoruz. İnekler kanalizasyonun geçtiği yerin yanında yayılıyor” diye konuştu. “Taşınma şansımız yok onun için de mecburen bu kokuya katlanıyoruz” Hayvanlarını kanalizasyonun aktığı derenin yanı başında otlatan Emin Akgün ise hastalık yönünden şikayetçi olduklarını ve derenin çocuklar ile birlikte köyde yaşayan herkes için sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi. Bir başka mahalle sakini Ali Toker de, derenin özellikle yazın yayılan kokudan dolayı büyük rahatsızlık oluşturduğunu ve çocukların zaman zaman derede oynadıklarını söyledi. Taşınma şanslarının olmadığı için mecburen koku ve pisliğe katlandıklarını kaydeden Toker, şöyle konuştu: “Derelerimizin ıslahı için büyüklerimizden yardım bekliyoruz. 3 yıldır bu dere yapılacaktı ölçümleri yapıldı ama yine arkasını arayıp soran yok. Yazın daha kötü oluyor özellikle köy girişinde. Biz de devamlı buradayız yani 12 ay burada yaşıyoruz. Kokudan çok rahatsız oluyoruz ama yapacak bir şey yok çünkü mekanımız başka yere taşınma şansımız yok" dedi.
11.09.2019 Yaşam
Aydın’da arıcılar şok yaşıyor, milyonlarca işçi arı zehirlendi
Aydın’da arıcılar şok yaşıyor, milyonlarca işçi arı zehirlendi Türkiye’nin en önemli arı yetiştirme ve bal üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da 2018 yılına umutla giren arıcılar bahar mevsimine büyük bir şok yaşayarak girdi. Aydın’da en fazla arıcılığın yapıldığı Karpuzlu yöresinde çiçeklerin açması ile bal ve polene çıkan milyonlarca işçi arı kovana zehirlenmiş vaziyette döndü. İşçi arılar zehirlenince yeni çıkacak yavrular da açlıktan telef oldu. Arıcılar zehirlenmeden dolayı oluşan zararın çok büyük olduğunu belirterek sadece kendilerinin değil aynı zamanda milli ekonominin de büyük zarar gördüğünü belirttiler. Erken gelen bahardan faydalanmak isteyen arıcılar son günlerde gerçekleşen arı ölümleri ile ne yapacağını şaşırdı. Karpuzlu civarında kovanlardaki işçi arıların yarısından fazlasının telef olduğunu gören arıcılar durumu Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’ne bildirerek yardım istedi. Bölgede inceleme yapan ekipler, arıların Çine Karpuzlu yolu üzerinde bulunan ve Çine Belediyesinin eski başkanlarından Osman Aydın’ın bahçelerinde yapılan ilaçlamadan kaynaklandığını belirtti. Arıların uçum ve çalışma zamanında yapılan ilaçlama nedeniyle meyve bahçelerine çiçeğe giden arıların kovana bile giremeden çırpına çırpına telef oldukları görüldü. Milyonlarca arının telef olduğunu belirten arıcılar, yaşanan sıkıntının çözümü için yetkililerden yardım istedi. Geçtiğimiz yıl da benzer sıkıntıların yaşandığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Çine Belediyesi’nin eski başkanı Osman Aydın’ın bu konuda duyarlı olmasına rağmen bahçelerde çalışanların gerekli özeni göstermemesi nedeniyle hem arıcının hem de milli ekonominin ciddi derecede zarar gördüğünü belirtti. Arı konaklama bölgelerinde yapılan inceleme sırasında da ilaçlamanın devam etmesi üzerine Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve bölge arıcısı ilaçlamanın devam ettiği işletmeye giderek zehirli ilaçların akşam vakti yapılmasını istedi.
11.09.2019 Haberler
Sarıkamış kırağı tuttu
Sarıkamış kırağı tuttu Doğu Anadolu bölgesinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Sarıkamış etkili olan soğuk, sabah saatlerinde ağaçlarda kırağı oluşturdu. Sarıkamış’ta etkili olan sisin ardın ağaçlar kırağı tuttu. Soğuk havanın yol açtığı kırağı, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Sarıkamış’ta son yağan karla birlikte Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı ise 75 santimi buldu.
11.09.2019 Yaşam
400 kilo ağırlığındaki köpek balığı, vatandaşların ilgi odağı oldu
400 kilo ağırlığındaki köpek balığı, vatandaşların ilgi odağı oldu Bursa’nın Mudanya ilçesinde, bir balıkçıda sergilenen 400 kilo ağırlığındaki köpek balığı, vatandaşların ilgi odağı oldu. Çanakkale açıklarında istavrit ağlarına takılan camgöz cinsi 3,5 metre uzunluğunda ve 400 kilo ağırlığındaki köpek balığı Mudanya Tahir Balıkçılık tarafından satın alındı. Tezgahta teşhir edilen köpek balığı ilgi odağı haline geldi. çocuklarıyla balığı yakından görmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler balıkçıya akın etti. Günü birlik Mudanya’ya gelen Ukraynalı kadının balığı okşayarak sevmesi çevredekileri şaşırttı. Tahir Balıkçılık yetkilileri, balığın buraya sergilenmek için getirildiğini, İstanbul’a gönderilerek burada değerlendirileceğini söyledi.
11.09.2019 Haberler
Tüm işaretler Fetö'ye çıktı
Tüm işaretler Fetö'ye çıktı Malatya'da şehit olan 4 pilotla ilgili tüm işaretler FETÖ'ye çıktı MALATYA'da 2015 yılı Şubat ayında 7'nci Ana Jet Üssü'nden planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü. 4 pilotun şehit olmasına skandal hataların neden olduğu raporla tespit edildi ve bunlar tek tek sıralandı. Kazada en büyük kusura sahip olduğu öne sürülen ve FETÖ'den tutuklanan Filo Komutanı Kurmay Binbaşı Ali Ertürk'ü, idari soruşturmada aklayan raporda 'başkan' olarak imzası bulunan Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan'ın da aralarında yer aldığı 3 generalin de yine FETÖ'den tutuklandığı ortaya çıktı. Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden 2015 yılı Şubat ayında, planlı gece uçuş eğitimi için havalanan iki RF-4E keşif uçağı, dağa düştü. Kazada, Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmenler; Salih Atalay ile Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya şehit oldu. Kazanın oluş şeklinden ve eldeki bilgilerden bir çelişki olduğunu düşünen Onur Özkaya'nın ailesi, eşi ve eşinin ailesi, olaya yönelik araştırmalarını hiç bırakmadı. Son olarak kısa süre önce tamamlanan kaza raporunu da şehit pilot Üsteğmen Onur Özkaya'nın kayınpederi, aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Kurmay Pilot Albay olarak emekli olan Tayyip Özsever de uzman gözüyle inceledi. Bu incelemelerden sonra aile kazaya ilişkin birçok ihmal ve şüphelerin bulunduğunu tespit etti. Ardından da bunları birleştirip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin suç duyurusunda direkt olarak yazılmasa da FETÖ şüphesi ön plana çıktı. Kazayla ilgili rapordan elde edilen bilgilere göre, gece ve kötü hava şartları olduğu sırada uçakların yerden komuta edilmesinin kural olduğu, kaza anında da uçakların kuleden gelen talimata göre alçaldığı saptandı. Eldeki teknik bilgilerden pilotların verdiği rota yerine uçağın bilinçli olarak dağ seviyesine kadar indirildikleri kanaatine varıldı.
11.09.2019 Yaşam
Trabzonlular Mescid-i Aksa'nın maketine saygısızlığı kabul etmedi
Trabzonlular Mescid-i Aksa'nın maketine saygısızlığı kabul etmedi Trabzon Atatürk Alanı’nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kudüs Mitingi sırasında alana kurulan Mescid-i Aksa maketine yaslanarak oturan ve köpekleri ile birlikte vatandaşların tüm uyarılarına rağmen istifini bozmayan kadın turiste çevredekiler tepki gösterdi. Olayın büyümesini ise Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve polis ekipleri önledi. Portekizli kadın bir turist bugün akşam saatlerinde yanındaki sırt çantaları ve 2 köpeği ile birlikte Atatürk Alanı'nda çok sayıdaki oturma alanına ve banklara rağmen geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kudüs Mitingi sırasında alana bırakılan Mescid-i Aksa maketine yaslanarak oturdu. Çevreden geçen vatandaşların uyarılarına aldırış etmeyen ve başka yere de oturmak istemeyen Portekizli kadın turiste vatandaşlar tepkilerini arttırınca yakındaki Zabıta ve polis görevlileri gelerek duruma müdahale etti. Portekizli turist polis ve Zabıta ekiplerine rağmen bulunduğu yerden önce kalkmak istemedi. Ancak tepkilerin artması üzerine hemen yanındaki merdivenlere oturarak kalabalığa el ve kol hareketleri ile tepki gösterdi. Bu sırada Belçikalı ve Alman vatandaşı olduğu öğrenilen arkadaşları da gelerek durumu anlamaya çalışırken, polisler turistlere pasaport kontrolünde bulundu. İncelemenin ardından bir sorun yaşanmazken, vatandaşlar bir süre daha alanda durarak turist gruba tepkilerini sürdürdü. Trabzonlu vatandaşlar Mescid-i Aksa'nın maketine bile saygısızlığı kabul edemeyeceklerini belirttiler.
11.09.2019 Yaşam
Tekirdağlılar yağmura hazırlıksız yakalandı
Tekirdağlılar yağmura hazırlıksız yakalandı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından, Tekirdağ'da hafta sonu etkili olmaya başlayan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle ana caddeler ve bazı ara yollarda su birikintileri oluşturdu. Yağmur sebebiyle Süleymanpaşa Hükümet Caddesi'nde araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler ile yayalar zor anlar yaşarken, trafikte aksamalar meydana geldi. Yağışın bir anda bastırmasıyla birlikte cadde aralarındaki hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer bulmak için etrafa koşturmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar, ıslanmamak için bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığınırken bazı vatandaşlar ise şemsiye, çanta ve poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Polis ekipleri ise kazaların meydana gelmemesi için denetimlerinin artırdı.
11.09.2019 Yaşam
Halk otobüsünde inanılmaz taciz
Halk otobüsünde inanılmaz taciz İstanbul Anadolu yakasında bir halk otobüsünde yaşanan cinsel taciz görüntüleri, dehşete düşürdü. Cinsel organını çıkararak bir kadını taciz eden zanlı, bir yolcunun cep telefonu kamerasına yakalandı. Polis her yerde otobüste kadınları taciz eden zanlıyı arıyor.
11.09.2019 Haberler
Ne yaptın dede!
Ne yaptın dede! Alışveriş merkezinde herkesin ortasında pantolonunu indirip cinsel organını gelip geçene gösteren yaşlı adamı görenler gözlerine inanamadı... Aslında her şey bir şakadan ibaretti. Yaşlı adam kılığına giren genç adamın foyası yakalanınca meydana çıktı...
11.09.2019 İlginç Videolar
Süpermodeli hiç böyle görmediniz...
Süpermodeli hiç böyle görmediniz... Yıllardır yaşadığı akne problemi yüzünden ağır kapatıcılar kullanarak yoğun bir makyajla insan arasına çıkabildiğini anlatan güzel model Cassandra Bankson, toplumun dayattığı güzellik algısını yıkmak için kamera karşısına geçti. Milyonların karşısında makyajını temizleyen Bankson, cildini tüm kusurlarıyla gözler önüne sererken bir yandan da hikayesini anlattı ve herkesi, sakladıkları kusurları gösteren videolar çekip bu hareketin bir parçası olmaya davet etti...
11.09.2019 İlginç Videolar
Kızı öyle bir taktikle kaptı ki!
Kızı öyle bir taktikle kaptı ki! Teleferikte yanında oturan kıza sadece saatini gösterdi, genç kızın kalbini oracıkta çaldı. Nasıl mı...
11.09.2019 İlginç Videolar
Sarı kart veren hakemi kovaladı
Sarı kart veren hakemi kovaladı Lübnan'da yapılan maç sırasında hakem sarı kart gösterdi. Sarı kartı gören futbolcu hakemi önce kovaladı sonra tekmeledi.
6.03.2013 Futbol
Vitaminler kansere yakalanma olasılığını azaltmıyor
Vitaminler kansere yakalanma olasılığını azaltmıyor C veya E vitaminlerinin, başta prostat olmak üzere kanser hastalığına yakalanma olasılığını azaltmadığı bildirildi...
10.12.2008 Cadde

Benzer Haber Etiketleri