Motor arızası yaşayan gösteri uçağı denize zorunlu iniş yaptı
Motor arızası yaşayan gösteri uçağı denize zorunlu iniş yaptı ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen Cocoa Beach adlı hava gösterisine katılan ve 2'inci Dünya Savaşı dönemine ait pervaleni uçak yaşanan arıza nedeniyle denize acil iniş yaptı.
18.04.2021 Haberler
Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! MSB acı haberi verdi
Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! MSB acı haberi verdi Konya'da askeri gösteri uçağı düştü. Merkez Karatay ilçesi civarında düşen uçakla ilgili güvenlik ve sağlık ekipleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı, 1 pilotun şehit olduğunu duyurdu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza sonrası açıklamalarda bulundu.
7.04.2021 Haberler
Kanada'da gösteri uçağı yere çakıldı! İşte o anlar
Kanada'da gösteri uçağı yere çakıldı! İşte o anlar Kanada Hava Kuvvetleri'ne bağlı askeri akrobasi ekibi Snowbirds'e ait gösteri uçağının düşmesi sonucu 1 pilot hayatını kaybetti.
18.05.2020 Haberler
Gösteri uçağı yere çakıldı: 1 ölü!
Gösteri uçağı yere çakıldı: 1 ölü! ABD'de geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen Stuart Air Show öncesinde antrenman uçuşu yapan gösteri uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Kazada, uçağın pilotu hayatını kaybetti.
4.11.2019 Dünya
Akrobasi uçağı böyle düştü
Akrobasi uçağı böyle düştü Polonya’nın Plock kentinde bir akrobasi uçağı, Vistül Nehri’ne düştü. Kazadan hemen sonra uçağa ulaşan kurtarma ekipleri, iki saat süren çalışmanın ardından Alman pilotun cansız bedenine ulaştı. Polonya’nın orta kesimlerindeki Plock kentinde düzenlenen Havacılık Pikniğinde akrobasi gösterisi yapan bir uçak, Vistül Nehri’ne düştü. Pilot, Yak-52 model uçakla izleyenlerin adeta nefesini kesen viril dalış (uçağın spiral şekilde alçaldığı durum) yaptığı esnada uçak üzerindeki kontrolünü kaybederek Vistül Nehri’ne düştü. Uçağın saatte 200 kilometre hızla nehir düşmesi üzerine piknik için bölgede hazır bulunan çok sayıda itfaiye, dalgıç ve sağlık ekibi uçağın düştüğü yere sevk edildi. Ekipler uçağa ulaşırken, Alman vatandaşı olduğu belirlenen pilotu ise arama çalışmaları başlatıldı. Suyun çok bulanık olması ve debisinin güçlü olması nedeniyle güçlükle yürütülen 2 saatlik çalışma neticesinde Alman pilotun cansız bedenine ulaşıldı. Kaza akrobasi gösterisini izlemek için nehir kenarına akın etmiş izleyicilerde korku ve paniğe sebep oldu. Nefeslerini tutmuş bir şekilde uçağın viril dalışını izleyen vatandaşlar, son ana kadar pilotun uçağın burnunu kaldıracağını düşünürken, uçağın nehre düşmesiyle adeta büyük şok yaşadı.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı böyle çakıldı!
Gösteri uçağı böyle çakıldı! Gösteri uçağı böyle çakıldı!
11.09.2019 Nevidyo
Ölmeden hemen önce paylaştı
Ölmeden hemen önce paylaştı Avustralya’da gösteri uçuşu yapan Endah Cakrawati ve erkek arkadaşı Peter Lynch uçaklarının Swan Nehri’ne düşmesiyle hayatlarını kaybetti. Korkunç kaza öncesi genç kadının sosyal medyadan paylaştığı videoda son sözleri “Bana şans dile” oldu. Avustralya Günü’nde gerçekleştirilen Perth hava gösterisinde Swan Nehri üzerinde uçan 30 yaşındaki Endah Cakrawati ve 52 yaşındaki Peter Lynch geçirdikleri korkunç kazada hayatlarını kaybetti. Cakrawati uçaklarının havalanmasıyla birlikte her şeyi çektiği video ile sosyal medyadan paylaştı. Görüntülerde oldukça neşeli olan genç kadının son dakikalarını paylaştığından tabii ki haberi yoktu. Gösteri uçuşu sırasında yaklaşık 60 bin kişinin gözü önünde uçak nehire düştü. Yaşanan trajedi öncesi genç kadının kokpitten paylaştığı görüntüde “Bana şans dile” dediğini duymak mümkün. Bu sözler Cakrawati’nin son sözleri oldu. Ayrıca kazadan bir iki gün önce “Harika bir hayatım, arkadaşlarım var. Büyük bir aşka sahibim. Mükemmel” yazan bir paylaşımda bulunan Endah Cakrawati’nin pilot olan erkek arkadaşı Peter Lynch ile birlikte Yatırımcı İlişkileri Müdür olarak çalıştığı aynı zamanda Endonezya’da bir Reklam yıldızı olduğu belirtildi. Peter Lynch’in ise eşinden ayrıldığı, 2 çocuğunun olduğu biliniyor.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı düştü
Gösteri uçağı düştü Çin’in Gansu eyaletindeki bir etkinlikte akrobasi uçakları, gösteri yapmak için havalandı. Gösteri devam ettiği sırada uçaklardan biri bilinmeyen bir sebeple düştü. Kaza sonucu pilotun hayatını kaybettiği öğrenildi.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı yere çakıldı
Gösteri uçağı yere çakıldı Avusturya’nın Friesach şehrinde düzenlenen hava gösterisinde kontrolden çıkan bir uçak, zikzaklar çizerek düştü. Feci kazada gösteri uçağının pilotu hayatını kaybetti. Etkinliği takip eden seyirciler ise büyük korku yaşadı.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı yere çakıldı
Gösteri uçağı yere çakıldı Bolivya’daki bir kasabada düzenlenen şenlikler felaketle bitti. Şenlikler kapsamında havalanan gösteri uçağı, yaptığı birkaç manevradan sonra yere çakıldı. Kameralar tarafından kaydedilen o anlarda uçakta bulunan iki pilot hayatını kaybetti.
11.09.2019 Haberler
Motoru duran uçak plaja böyle çakıldı
Motoru duran uçak plaja böyle çakıldı ABD'nin California eyaletine bağlı San Diego kenti yakınlarındaki Carlsbad plajı üstünde henüz bilinmeyen bir nedenle motoru duran bir uçak binlerce kişinin güneşlendiği plaja inmeye çalışırken kuma çakıldı. O anlar sahilde güneşlenenler tarafından işte böyle görüntülendi. Görüntülerde tek motorlu bir uçağın motoru durduktan sonra planör gibi süzülerek kumsala inmeye çalıştığı gözleniyor. Sahilde güneşlenen ve uçağın üzerlerine doğru geldiğini görenler sağa sola kaçışırken uçak tekerleklerini yere koyduktan kısa bir süre sonra kumsala borun üstü çakılarak ters dönüyor. Olayda şans eseri biri pilot olmak üzere sadece iki kişi hafif yaralandı.
11.09.2019 Nevidyo
Gösteri uçakları havada çarpıştı!
Gösteri uçakları havada çarpıştı! İtalya’da iki akrobasi uçağı çarpıştı. Kazada pilotlardan biri öldü, diğeri ise yaralandı. İtalya’nın Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Teramo ilinde havada akrobasi gösterisi yapan iki uçak çarpıştı. Çarpışma sonrası bir uçak kontrolü sağlayıp yoluna devam ederken, diğeri ise denize düştü. Pilotlardan birisinin ölümüne neden olan kaza, sahil kenarından gösteriyi izleyenlerin kameralarına an be an yansıdı. Denize düşmekten son anda kurtulan uçağın pilotu Luigi Wilmo Franceschetti, sahile yakın bir şekilde denizin üzerine acil iniş gerçekleştirdi. Sürtünmeden dolayı takla atan uçağın altından kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan pilot, kazayı hafif yaralarla atlattı. Suya düşen uçağın pilotu Marco Ricci’nin cansız bedeni ise kıyıdan 2 kilometre uzakta uçağın iskeletinin altında bulundu. İki pilot da ’Goodfellas’ isimli amatör hava akrobasisi takımının üyeleriydi. Pilotların yer alacağı Frecce Tricolori hava akrobasisi gösterisi yaşanan trajedi nedeniyle iptal edildi.
11.09.2019 Haberler
Uçaklar havada böyle çarpıştı!
Uçaklar havada böyle çarpıştı! Endonezya’nın Jupiter Aerobatik Takımı’na ait iki gösteri uçağı, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık 2015 Fuarı (LIMA) için hazırlanan gösterilerin tatbikatı sırasında çarpıştı. Yerel saatle 14.00 sıralarında meydana gelen kazada KAI KT-1B model gösteri uçakları, LIMA 2015 için hazırlanan gösterilerin Langkawi Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen tatbikatı sırasında havada birbirlerine sürttü. Uçaklardan biri bir anda alev topuna dönerek yere çakılırken, pilotlar güvenli bir şekilde kendilerini fırlatarak paraşütle yere indi. Yangın ve Kurtarma Departmanı çalışanları tarafından yerleri tespit edilen pilotlar derhal Langkawi Hastanesi’ne kaldırıldı. Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Havada çarpışan gösteri uçaklarının görüntüleri ise izleyenler tarafından kaydedildi.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı denize çakıldı!
Gösteri uçağı denize çakıldı! Guatemala’da gösteri yapan bir uçak denize düştü. Toplanan kalabalığa görsel bir şov sunan uçak pilotu, birbirinden zorlu hareketlere imza atıyor. Yükseğe çıktıktan sonra hızla alçalıp suyun yüzeyine paralel gitmeye çalışan pilotun hesapları tutmuyor. Bir anda kendisini denizde bulan pilot olaydan yara almadan kurtulurken, akıllarda gösteriden geriye bu görüntüler kalıyor. (İHA)
11.09.2019 Haberler
Havada dehşet anları
Havada dehşet anları Gösteri uçuşu yapan iki uçak havada böyle çarpıştı. Atlamaya hazırlanan dört paraşütçü ile pilot boşluğa savruldu.
11.09.2019 İlginç Videolar
Gösteri uçağı böyle çakıldı!
Gösteri uçağı böyle çakıldı! Rusya’da bir gösteri uçağının göle çakılış anı amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Rusya’nın Yakut Özerk bölgesinde meydana gelen olayda göl üzerindeki şovu sırasında bir anda kontrolünü kaybeden uçak hızla göle çakılıyor. Olay sonrası izleyiciler dehşete kapılırken bazılarının ise olayın şoku ile ağladıkları görülüyor. Yetkililer kaza sonrası yaptıkları açıklamada ise uçağın göle çakılması sonrası olay yerine yakın olan 4 kişinin yaralandığını pilotun ise hayatını kaybettiğini belirtti.
11.09.2019 Haberler
Bir anda alev topuna döndü
Bir anda alev topuna döndü Almanya'nın Brandenburg eyaletindeki Barnim İlçesi yakınlarında düzenlenen 'Finowfurt' adı verilen havacılık fuarında gösteri uçuşu yapılan uçak düştü.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı yere çakıldı
Gösteri uçağı yere çakıldı ABD’nin Ohio eyaletinde Vectren Hava Gösterisi sırasında bir gösteri uçağının yere çakılışı saniye saniye kaydedildi.
11.09.2019 Haberler
ABD'de gösteri uçağı düştü
ABD'de gösteri uçağı düştü ABD'nin Ohio eyaletinde gösteri uçağının düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.
22.06.2013 Dünya
Gösteri uçağı düştü
Gösteri uçağı düştü Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu Murat Öztürk, 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nde gösteri yaparken uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 2. Uluslararası Hava Oyunları Festivali'ne katılmak üzere Adana'ya gelen Murat Öztürk (60), bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gösteri yaptı. Öztürk, hemen ardından son gösterisini gerçekleştirmek için merkez Yüreğir ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide gerçekleştirilen festival etkinliklerinin yapıldığı alana gitti.Öztürk, gösteri yaparken uçağı, alçak uçuş yaparken portakal ağacına çarparak düştü.
11.09.2019 Haberler
Sivil akrobasi pilotu hayatını kaybetti
Sivil akrobasi pilotu hayatını kaybetti Adana Havacılık Festival'inde gösteri uçağı düştü. Kazada hayatını kaybeden Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu olan Murat Öztürk aynı zamanda uzun yıllar 'Milliyet Gökyüzü'nde' sloganıyla çektiği hava fotoğraflarıyla da gazetemize önemli katkılarda bulunmuştu. Adana 2'nci Havacılık Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Fırat Ali Çeliköz, düşen uçakta ölen pilotun Murat Öztürk olduğunu, uçağın pist üzerinde akrobasi gösterisi yaparken dalışa geçtiğini ardından toparlayamayıp yere çakıldığını söyledi.
11.09.2019 Haberler
Gösteri uçağı düştü
Gösteri uçağı düştü Adana Havacılık Festival'inde gösteri uçağı düştü. Kazada hayatını kaybeden Türkiye'nin en ünlü akrobasi pilotu olan Murat Öztürk aynı zamanda uzun yıllar 'Milliyet Gökyüzü'nde' sloganıyla çektiği hava fotoğraflarıyla da gazetemize önemli katkılarda bulunmuştu. Adana 2'nci Havacılık Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Fırat Ali Çeliköz, düşen uçakta ölen pilotun Murat Öztürk olduğunu, uçağın pist üzerinde akrobasi gösterisi yaparken dalışa geçtiğini ardından toparlayamayıp yere çakıldığını söyledi.
19.05.2013 Gündem