Sezonun ilk gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı! Kilosu 120 lira
Sezonun ilk gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı! Kilosu 120 lira Kars'ta, kış mevsimi öncesinde sezonun ilk gravyer peynirleri satışa sunulmak üzere tezgahlarda yerini aldı.
13.10.2021 Ekonomi
Gravyer peyniri Türkiye'de sadece o ilde üretiliyor! Dünyaca ünlü...
Gravyer peyniri Türkiye'de sadece o ilde üretiliyor! Dünyaca ünlü... Kars'ın Boğatepe köyündeki 680 bitki çeşidinin bulunduğu yaylalarda beslenen ineklerin sütünden yapılan ve Türkiye'de sadece Kars'ta üretilen dünyaca ünlü gravyer peyniri, zahmetli bir yolculuğun ardından ramazan ayında da sofraları süslüyor.
1.05.2020 Ekonomi
İftar ve sahur sofralarını tatlandıran lezzet "gravyer"
İftar ve sahur sofralarını tatlandıran lezzet "gravyer" Kars'ın Boğatepe köyünde yetiştirilen Zavot ırkı ineklerin sütünden çok büyük emeklerle üretilen gravyer, Ramazan'da iftar ve sahur sofralarında yerini alıyor.
Peynirlerin kralı "Gravyer" tezgahlarda
Peynirlerin kralı "Gravyer" tezgahlarda Türkiye'nin peynir üretiminde önemli yere sahip Kars'ta, kış sezonunun ilk gravyer peynirleri tezgahlarda satışa sunuldu. Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Gök "Kış mevsiminin başlamasıyla Sarıkamış'taki Cıbıltepe Kayak Merkezimize gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra ülkenin birçok yerinden kaşar ve gravyer peynirine talep oluyor" dedi.
20.12.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri