Borusan Sanat'ta bu hafta
Borusan Sanat'ta bu hafta Borusan Klasik’te canlı konser yayınları devam ediyor. 28 Ocak Perşembe saat 14.00’te Patrick Hahn yönetiminde Borusan Klasik’te yayınlanacak olan konserin yanı sıra, 30 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da borusansanat.tv'de Güç Başar Gülle’nin "REVERSE PERSPECTIVE" konseri izleyicilerle buluşacak.
26.01.2021 Kültür Sanat
Güç Başar Gülle'nin beşinci albümü yayımlandı
Güç Başar Gülle'nin beşinci albümü yayımlandı Besteci, müzik teorisyeni ve performans sanatçısı Güç Başar Gülle’nin beşinci albümü “Reverse Perspective (Live)” MEYPOM etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı! Gülle, geçen yıl yayınladığı “Reverse Perspective” albümünün Pera Müzesi’nde gerçekleşen lansman konserinin canlı kayıtlarından oluşan yeni albümünü, matematik sanatını sevdiren babasına ithaf ediyor. Orta Çağ görsel sanat tekniği reverse perspective (tersten perspektif) ile caz armonisine bambaşka bir bakış getiren sanatçı, modern hayatın çıkmazlarına ses dünyasından bir çözüm sunuyor. “Reverse Perspective (Live)” albümündeki tüm eserlerin müzik ve düzenlemesi Güç Başar Gülle’ye ait. Albümün konser kayıtlarından oluşan klipleri, MEYPOM YouTube kanalında yayında!
13.01.2021 Kültür Sanat
"Terk edişin albümüdür Bensiz"
"Terk edişin albümüdür Bensiz" Geçtiğimiz günlerde "Bensiz" adını taşıyan albümünü yayımlayan Güç Başar Gülle ile Orta Çağ'ın isimsiz müzisyenlerine ithaf ettiği bu çalışmasını konuştuk. Borusan Müzik Evi'nde gerçekleştirdiği canlı kaydı da yayımlayan Güç Başar Gülle, albümün oluşum sürecini de anlattı. Eğitimci kimliği de bulunan Gülle, müzik ve felsefenin içi içe geçtiği bu söyleşide akademinin ve modern insanının bugününü dair düşüncelerini ifade etti.
26.10.2020 Kültür Sanat
Güç Başar Gülle'den Orta Çağ sanatçılarına ithafen
Güç Başar Gülle'den Orta Çağ sanatçılarına ithafen Besteci, müzik teorisyeni ve performans sanatçısı Güç Başar Gülle’nin yeni albümü “Bensiz (Live)” MEYPOM etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı! Sanatçı, 2013 yılında yayınladığı “Bensiz” albümünün Borusan Müzik Evi’ndeki canlı konser kayıtlarından oluşan yeni albümü “Bensiz (Live)”ı, yapıtlarına imza koymayan Orta Çağ sanatçılarına ithaf ederek, günümüz “ben” kavramına farklı bir soru ile yaklaşıyor. Klasik, caz, latin ve flamenko etkilerinin hissedildiği “Bensiz (Live)” albümündeki tüm eserlerin müzik ve düzenlemesi Güç Başar Gülle’ye ait. Albümün, Aykun Tasciian tarafından çekilen konser kayıtlarından oluşan klipleri, MEYPOM YouTube kanalında yayında!
21.09.2020 Kültür Sanat