Gümrük Vergisi

Gümrük Vergisi

Son dakika gümrük vergisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gümrük vergisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gümrük vergisi haber sayfamızda...

Gümrük Vergisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.690 gümrük vergisi haberi bulunmuştur.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi. Haluk Bayraktar ise 'Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız' dedi. Öte yandan BAYKAR'dan da bir açıklama geldi.
12.04.2024 Gündem
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor
Türkiye 100 ülkeye tohum ihraç ediyor Türkiye’den 100’ün üzerinde ülkeye tohum ihraç ediliyor. 2023’te 249.6 milyon dolar ithalata karşı, 326.8 milyon dolar ihracat yapıldı. Dünya tohumcuları 2025’te Türkiye’de toplanacak.
6.04.2024 Ekonomi
Bakan Kacır: "590 milyon dolarlık finasmanı KOBİ'lere sunduk”
Bakan Kacır: "590 milyon dolarlık finasmanı KOBİ'lere sunduk” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep’te Nurdağı İpekyolu Çarşısı ile Nurdağı Sosyal Girişimcilik Merkezi Açılışı’na katıldı. Bakan Kacır, deprem bölgesindeki yatırımlara vurgu yaparak, "Deprem bölgesinde devletimizin tüm imkânlarını en üst düzeyde seferber ettik” dedi. Bakan Kacır, bölgede 590 milyon dolarlık finansmanın KOBİ'lerin hizmetine sunulduğunun da altını çizdi.
23.02.2024 Haberler
Bakan Kacır: "590 milyon dolarlık finasmanı KOBİ'lere sunduk”
Bakan Kacır: "590 milyon dolarlık finasmanı KOBİ'lere sunduk” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep’te Nurdağı İpekyolu Çarşısı ile Nurdağı Sosyal Girişimcilik Merkezi Açılışı’na katıldı. Bakan Kacır, deprem bölgesindeki yatırımlara vurgu yaparak, "Deprem bölgesinde devletimizin tüm imkânlarını en üst düzeyde seferber ettik” dedi. Bakan Kacır, bölgede 590 milyon dolarlık finansmanın KOBİ'lerin hizmetine sunulduğunun da altını çizdi.
23.02.2024 Ekonomi
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim
Fahiş fiyata ve hileye geçit yok! Ramazan için gıdaya sıkı denetim Fahiş fiyat ve gıdada tağşiş ile hile gözetimi 81 il genelinde devam ederken, Ramazan ayı öncesinde denetimler sıkılaştı. Tüketicilerin Alo 174 ve Alo 175 hatlarına bu kapsamda ilettiği şikayetlerin de anında değerlendirildiği belirtiliyor.
23.02.2024 Ekonomi
Mercimek gelecek ama gidemeyecek!
Mercimek gelecek ama gidemeyecek! Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi sıfıra indirilirken, ihracatına da kısıtlama getirildi. Alınan kararla birlikte tüketicinin yeşil mercimeğe daha ucuza ulaşabileceği belirtiliyor.
15.02.2024 Ekonomi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
‘Batı Anadolu Serbest Bölge çıkış kapımız’
‘Batı Anadolu Serbest Bölge çıkış kapımız’ Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, sanayicilerin yük olarak gördüğü bir çok konunun Batı Anadolu Serbest Bölgesinde muafiyet kapsamında olduğu için çok önemli avantajlar sağladığını belirtti.
13.02.2024 Ekonomi
Ayçiçeği stoğu endişesi doğdu
Ayçiçeği stoğu endişesi doğdu Ayçiçek yağında ithalat sınırları gevşetildi. Ramazan ayı öncesinde fiyatın stabil tutulmasını amaçlayan uygulama, yeni hasat dönemine kadar devam edecek. Çiftçi, sanayicilerin bu dönemde ürün stoklayarak daha sonra yerli hasatta alım yapmayacağından endişeli.
27.01.2024 Ekonomi
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de
Ayçiçeğinde gümrük vergisi oranı Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yazlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
TOGG'un sedan modeli ne zaman satışa çıkacak? Bakan Kacır tarih verdi
TOGG'un sedan modeli ne zaman satışa çıkacak? Bakan Kacır tarih verdi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sedan modelinin piyasaya çıkacağı tarih ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Ekonomi
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de
İthalat Rejimi Kararında Değişiklik Kararı Resmi Gazete’de İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Gündem
Bolat: 11 ayda 11 ton uyuşturucu ele geçirildi
Bolat: 11 ayda 11 ton uyuşturucu ele geçirildi Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 11 ay içinde yapılan operasyonlar sonucunda, 4.7 milyar liralık, 11 ton ağırlığında uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.
23.12.2023 Ekonomi
'3 milyar Türk lirasına yakın bir gümrük vergisi ve cezası tahakkukunu gerçekleştirdik'
'3 milyar Türk lirasına yakın bir gümrük vergisi ve cezası tahakkukunu gerçekleştirdik' Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu sene 11 ay içinde yapılan operasyonlar neticesinde toplam 22 milyar liralık bir müsadere gümrüklerde yapıldı" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Birleşik Krallık ile elektrikli araç ticaretine ilişkin yeni gelişme
Birleşik Krallık ile elektrikli araç ticaretine ilişkin yeni gelişme Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında elektrikli araçların menşe kurallarına ilişkin geçiş sürecinin uzatıldığını açıkladı.
22.12.2023 Ekonomi
Biden AB liderleri ile bir araya gelecek
Biden AB liderleri ile bir araya gelecek ABD Başkanı Biden, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelecek.
27.09.2023 Dünya
Çin ile Avustralya dibe vuran ilişkilerde üç yıl sonra diyalog girişimi başlattı
Çin ile Avustralya dibe vuran ilişkilerde üç yıl sonra diyalog girişimi başlattı İki ülke arasında 3 yıl aradan sonra ilk kez başlatılan diyalog girişimi çerçevesinde Avustralyalı üst düzey bir heyetin Pekin'e gitmesi kararlaştırıldı.
7.09.2023 Dünya
Sivas'ta işsizliği azaltacak yatırım!
Sivas'ta işsizliği azaltacak yatırım! Sivas merkeze 25 kilometre mesafede bulunan Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar yüzleri güldürdü. Demir Çelik Fabrikası Körtuzla mevkiinde 814 hektar alanı kapsayan ve kamulaştırma ile altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle gerçekleşen Demirağ OSB’de sanayi parsellerinin büyük bir kısmı doldu.
7.09.2023 Ekonomi
70 milyarlık yatırım ile 32 bin kişiye iş
70 milyarlık yatırım ile 32 bin kişiye iş Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verilerine göre, haziranda toplam 69.8 milyar liralık yatırıma teşvik verildi. Teşviğe bağlanan 1249 yatırımla 32 bini aşkın kişiye istihdam yaratılması taahhüt edildi.
23.08.2023 Ekonomi
Bakan Bolat, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti
Bakan Bolat, ABD Büyükelçisi Flake'i kabul etti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve beraberindeki heyeti kabul etti.
27.07.2023 Ekonomi
Ayıkla pirincin taşını! Dünya bunu tartışıyor: Gıda krizi kapıda mı?
Ayıkla pirincin taşını! Dünya bunu tartışıyor: Gıda krizi kapıda mı? Dünya piyasalarında fiyatı yüksek seyreden pirinçte şimdi de Hindistan endişesi var. Pirinç ihracatını yasaklamayı konuşan Hindistan fiyatlarda yeni bir artış dalgası oluşturabilir.
19.07.2023 Ekonomi
Adım adım 'Yeşil Uyum'a destek
Adım adım 'Yeşil Uyum'a destek Türkiye'nin Avrupa Yeşil Mutabakatı'na (AYM) uyum için gündeme aldığı Türkiye Yeşil Sanayi Projesi, özellikle ihracatı hedefleyen şirketler için kritik önemde. İşte devlet desteklerinden yararlanabilmek için tüm ayrıntılar...
14.07.2023 Milliyet Executive
Hububata çiftçiyi koruyacak vergi
Hububata çiftçiyi koruyacak vergi Hububat ürünleri ithalatında sıfırlanan gümrük vergisi, yurtiçindeki hasat öncesi dönemde yeniden yüzde 130 olarak uygulamaya alınıyor. Düzenleme, sezonda verim artışı bekleyen çiftçiyi koruyacak bir adım olarak değerlendirildi.
26.04.2023 Ekonomi
Ukrayna Polonya'ya tahıl ihracatını durdurdu
Ukrayna Polonya'ya tahıl ihracatını durdurdu Ukrayna, Polonya'ya tahıl ihracatını durdurma kararı aldığını ve yalnızca transit geçiş için tahıl göndereceğini duyurdu.
7.04.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gümrük Vergisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.