Milliyet'te Gündem (20 Nisan 2020)
Milliyet'te Gündem (20 Nisan 2020) İşte Türkiye ve dünyada gündemin öne çıkan başlıkları...
20.04.2020 Haberler
Güne Başlarken 23.08.2016
Güne Başlarken 23.08.2016 Hazırlayan / Sunan: Deniz GÜNEŞ      Yönetmen: Erinç ERÖZ      Kurgu: Kahraman ÖZTÜRK      Kamera: -Sertan KESER     İstanbul Acıbadem'de sabah saatlerinde metrobüs kazası meydana geldi.     Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ denilen bu örgüt yalnızca ülkemiz için değil, faaliyet gösterdiği her yerde o ülkenin güvenliğine ve istikrarına tehdit oluşturuyor." dedi.   Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, şehirler arası iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 68 kişi yaralandı.   Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hâkimlik sorgusunun ardından serbest bırakılan gazeteci-yazar Ahmet Altan, hakkında yakalama kararı çıkarılması sonrası yeniden gözaltına alındı.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "PKK bağlantılı kamu çalışanlarıyla ilgili ihraçlar olacak. Twitter hesapları da kriter" dedi.
11.09.2019 Haberler
Güne Başlarken 18.08.2016
Güne Başlarken 18.08.2016 Hazırlayan / Sunan: Deniz Güneş        Yönetmen: Erinç Eröz        Kurgu: Kahraman Öztürk         Kamera:Fevzi Tapan-Sertan Keser   Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı emniyet müdürlüğüne çok sayıda ambulans sevk edildi.     Van'ın İpekyolu İlçesi'ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, iki sivil hayatını kaybetti. Valilik, 20'si polis 73 kişinin yaralandığını duyurdu.   Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldı. 15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral var.   Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında polis, asker, yargı mensubu, mülki idare amiri ve sivillerin bulunduğu 40 bin 29 kişinin gözaltına alındığını, 20 bin 355 kişinin tutuklandığını, açıkladı     Beşiktaş'ta bir otelden çıkan Azerbaycan plakalı lüks araç, ucuna susturucu takılmış uzun namlulu silahla saldırıya uğradı. İşadamının yaralandığı, şoförünün ise hayatını kaybettiği olayda saldırganlar silahları olay yerinde bırakarak kaçtı.
11.09.2019 Haberler
Günün Ardından - 12.08.2016
Günün Ardından - 12.08.2016 Hazırlayan ve Sunan: Deniz Güneş         Kurgu: Kahraman Öztürk             Kamera: Fevzi Tapan                Yönetmen: Erinç Eröz                Bugün ne yaşadık? Günün önemli gelişmelerini derlediğimiz günün ardından ile karşınızdayız…   ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Fethullah Gülen'in iadesi ilgili olarak “Türkiye veya FETÖ arasında seçim yapmamıza gerek yok. İade hakkındaki yasal süreç çok net" dedi. Sözcü Trudeau, süreçle ilgili "Aylar da sürebilir, yıllar da. Belli bir zaman dilimi belirtemem" diye konuştu.    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  mevkiidaşı İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Ankara'da bir araya geldi.  Basın toplantısında konuşan Bakan Zarif'i, "Elektrik, doğalgaz ve enerji konusunda işbirliğine hazırız. İran doğalgazının satışının yapılması, Türk iş adamlarının yatırım yapması gündemimizde. Türkiye'nin güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz. Terörizmle ve aşırıcılıkla mücadelede bakışımız ortak" ifadelerini kullandı.   Sakarya'da, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski milletvekili Hakan Şükür ve babası Selmet Şükür hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şükür'ün babası Adapazarı'nda gözaltına alınırken, mal varlıklarına da el konuldu.   Fetö soruşturmasında ifade için savcılığa çağrılan Türk Telekom grubu üst düzey yöneticilerin Erkan Akdemir ve Çoşkun Şahin görevlerinden ayrıldı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı da 1 polis şehit oldu, 3 polis ise yaralandı. Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere, motorinin litresine ortalama 8 kuruş zam yaptı. Türk Kızılayı bu seneki Kurban fiyatlarını açıkladı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Vekaletini Türk Kızılayı'na verece
11.09.2019 Haberler
Güne Başlarken 12.08.2016
Güne Başlarken 12.08.2016 Hazırlayan ve Sunan: Deniz Güneş         Kurgu: Kahraman Öztürk             Kamera: Fevzi Tapan                Yönetmen: Erinç Eröz   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i kabul edecek.   Başbakan Binali Yıldırım, Swiss Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu istişare toplantısına katılacak.   Anayasa değişikliği için oluşturulan komisyonun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir araya gelerek ilk toplantılarını yapacak.   Plan ve Bütçe Komisyonunda proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, Hakkari ve Şırnak illerinin kaldırılarak Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.   TÜİK, haziran ayı dış ticaret ve sanayi ciro endekslerini açıklayacak.   Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Almanya’nın önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle çalışma toplantısında bir araya gelecek ve basın toplantısı yapacak.   Beşiktaş ile Galatasaray arasında 13 Ağustos'ta oynanacak maç öncesi her iki ekibin teknik direktörleri Şenol Güneş ve Jan Olde Riekerink ile takım kaptanlarının katılımıyla Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenlenecek.
11.09.2019 Haberler
Güne başlarken piyasalarda durum
Güne başlarken piyasalarda durum İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 14 Nisan 2010 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 09...
1.09.2008 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri