Güney Asya

Güney Asya

Son dakika Güney Asya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Güney Asya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Güney Asya haber sayfamızda...

Güney Asya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.488 güney asya haberi bulunmuştur.
Güneşle donduracak ‘israf’ son bulacak
Güneşle donduracak ‘israf’ son bulacak Gıda israfına karşı dünyada aşevleri kurulmasına destek oldukları bilgisini veren Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı elektrik şebekesinin sorunlu olduğu ülkelere yönelik, gıda israfına karşı güneş enerjisiyle çalışan bir buzdolabı çıkardıklarını da söyledi.
22.04.2024 Ekonomi
Endonezya'da 6.6 büyüklüğünde deprem
Endonezya'da 6.6 büyüklüğünde deprem Pasifik Ateş Çemberi üstündeki adalar ülkesini sarsan depremin ardından tsunami beklenmediği duyuruldu, yetkililer Molucca Denizi çevresinde yaşayanları artçı şoklar için uyardı.
9.04.2024 Dünya
İlk adım atıldı! Dışişleri’nde ‘reform’
İlk adım atıldı! Dışişleri’nde ‘reform’ Hakan Fidan’ın MİT Başkanlığından bakanlığa geçmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı teşkilat yapılanmasında yapılması beklenen reformun ilk adımı atıldı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye’nin diplomaside küresel bir aktör haline gelmesi dikkate alınarak bakanlığın teşkilat yapılanmasında, dünyadaki gelişmelere paralel değişikliklere gidildi.
7.04.2024 Gündem
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı
Kırım'dan geldi, tüm Türkiye'ye yaydı! Bir tatlıdan çok daha fazlası: 'Güllü aş'ın sırrı Bir zamanlar yalnızca saray sakinlerinin yiyebildiği bir tatlıydı. Ancak Kırım'dan gelen Abdullah Efendi ülkenin dört bir yanına güllacı yaydı. Bu tatlıyı severek tüketen halk ise tam 1,5 asırdır yarattığı mirası omuzlarında taşıyor. İşte ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan tatlının 'Uncu Abdullah' ile başlayıp nesiller boyu devam ettirilen hikayesi.
3.04.2024 Yaşam
Laos’ta korkutan salgın: Vaka sayısı yükseliyor
Laos’ta korkutan salgın: Vaka sayısı yükseliyor Laos'ta son günlerde büyükbaş hayvanlardaki ani ölümlerin artması ve hastanelerdeki şarbon vaka sayısının 65’e yükselmesinin ardından komşu ülke Tayland alarm durumuna geçti.
31.03.2024 Dünya
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan
Deniz piyadelerine savaş emri! Washington Post fotoğraflarla duyurdu: Büyük savaş öncesi akılalmaz plan Tayvan nedeniyle Pasifik'te ABD-Çin savaşının patlamasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Washington Post gazetesi de bu bağlamda yayınladığı haberinde ABD'nin en önemli askeri birliği olan deniz piyadelerinin Çin için özel hazırlandığını ve görevlerini açıkladı.
30.03.2024 Dünya
'Maymunlar Cehennemi': Şehri istila etmişlerdi, toplatılıyorlar
'Maymunlar Cehennemi': Şehri istila etmişlerdi, toplatılıyorlar Son yıllarda sayısı hızla artan ve şehri adeta istila eden maymunlar için toplama çalışması başlatıldı.
27.03.2024 Dünya
Başkenti birebir kopyaladılar! Savaşa hazırlık uzaydan görüntülendi, Google'da kaydı yok
Başkenti birebir kopyaladılar! Savaşa hazırlık uzaydan görüntülendi, Google'da kaydı yok Google haritalarda dahi gözükmeyen Çin'in gizli üssü basına sızdı. Yakın zamanda Pasifik'te çıkması beklenen savaş kapsamında Tayvan başkentini birebir kopyaladı, söz konusu olay dünyada ses getirdi.
27.03.2024 Dünya
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı
AGM-183'ü Guam'a getirdiler! ABD'nin uzaydan hedefini vuran silahı, okların gösterdiği ülke ortaya çıktı ABD'nin bilinen tek hipersonik füzesi AGM-183 Çin'in hemen yanı başında bulunan Guam Adası'na getirildi. Uzaydan hedefini vurabilen söz konusu füzenin bir anda kritik bölgeye getirilmesi dünyada ses getirdi.
6.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. Erdoğan ayrıca savunma sanayi, emekli ve çalışanların maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
4.03.2024 Gündem
Sevgilisiyle çadırda kalan İspanyol turiste toplu tecavüz!
Sevgilisiyle çadırda kalan İspanyol turiste toplu tecavüz! Geceyi geçirmek için kamp kuran İspanyol çifte yedi cani saldırdı, başına defalarca darbe alan erkek turistin ağzı paramparça oldu. Saldırganlar sosyal medyada 200 bini aşkın takipçisi olan seyahat blogger'ını ise dövüp tecavüz etti.
3.03.2024 Dünya
Malezya'da kalp pili takılan Norveç Kralı ülkesine döndü
Malezya'da kalp pili takılan Norveç Kralı ülkesine döndü Güney Asya ülkesine tatile giden 87 yaşındaki Kral Harald hastaneye kaldırıldı, tedavisi tamamlanınca ambulans uçakla Norveç'e uçtu.
3.03.2024 Dünya
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran'dan Bangladeş açıklaması Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Bangladeş arasındaki dış ticaret hacminin 1 milyar dolar eşiğini aştığını belirterek, "Bangladeş ile ülkemizin ticaretini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 3 milyar dolar seviyesine yükseltmek için Ankara Ticaret Odası olarak çalışmaya hazırız" dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük'
Bir köyü 'tek böbrekli' bırakan deprem! 'Ölümden beter duruma düştük' Hayatları boyunca açlık ve hastalıkla mücadele ettiler. Ancak yaşanan depremle gelen ekstra yoksulluk, bu köyde yaşayanları organlarını satacak duruma getirdi. Tek böbrekle yaşamlarını sürdürmeyi bile göze alan köylülerin tek istedikleri ise karınlarını doyurmak.
26.02.2024 Yaşam
Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili açıklama
Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bugün, Ümit Burnu'ndan 45 gün ve Kızıldeniz'den 35 günde yapılan nakliyelerin Kalkınma Yolu Projesi'ni bitirdiğimizde sadece 25 günlük bir süre içerisinde yapılabileceğini biliyoruz. Çok önemli bir proje ve hayata geçmesi için işleri çok sıkı tutuyoruz" dedi.
22.02.2024 Ekonomi
Amerikalı giyer Afrikalı çeker!
Amerikalı giyer Afrikalı çeker! ABD’nin Afrika ülkelerine gönderdiği ikinci el kıyafetlerin atıldığı çöp alanları o kadar doldu ki artık uzaydan görülüyor.
18.02.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Ekonomi
Ağzından ve burnundan kan fışkırdı, havada öldü! Uçaktaki herkes çığlık atıyordu
Ağzından ve burnundan kan fışkırdı, havada öldü! Uçaktaki herkes çığlık atıyordu Almanya'ya doğru yerel saatle 23.50'de havalanan uçaktaki sıra dışılık, bir hemşire dışında kimsenin dikkatini çekmedi. Kalkıştan kısa süre sonra başlayan kabus dolu dakikalar sekiz saat sürdü.
11.02.2024 Dünya
Tayland'da korkunç olay! Dilendirilen fil sahibini ezerek öldürdü
Tayland'da korkunç olay! Dilendirilen fil sahibini ezerek öldürdü Tayland’da para kazanmak için yanında gezdirdiği fil tarafından ezilen bir kişi hayatını kaybetti.
8.02.2024 Haberler
Tayland'da korkunç olay! Dilendirilen fil sahibini ezerek öldürdü
Tayland'da korkunç olay! Dilendirilen fil sahibini ezerek öldürdü Tayland’da para kazanmak için yanında gezdirdiği fil tarafından ezilen bir kişi hayatını kaybetti.
8.02.2024 Dünya
Pakistan seçimleri neden önemli?
Pakistan seçimleri neden önemli? Pakistan'da siyasi karışıklık, ekonomik kriz ve artan güvenlik endişeleri eşliğinde 8 Şubat'ta genel seçimler yapılıyor.
8.02.2024 Dünya
İnsanların yerini alacak ordu! Çin'in 2035 planı: Askerler olmadan savaş
İnsanların yerini alacak ordu! Çin'in 2035 planı: Askerler olmadan savaş 2035 yılına kadar askeri anlamda adeta bir devrime hazırlanan Çin, insanlar olmadan gireceği bir savaşa hazırlanıyor. İngiliz basınında çıkan ve bu insansız ordu hakkında verilen detaylar ise dünya medyasında ses getirdi.
6.02.2024 Dünya
Erdoğan: Şovla, yalan ve algıyla şehirlerimizin yıllarını heba etme dönemi bitti
Erdoğan: Şovla, yalan ve algıyla şehirlerimizin yıllarını heba etme dönemi bitti AK Parti İzmir İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan'ın gündeminde Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararı da vardı.
27.01.2024 Gündem
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu
Çin ordusu gözünü kararttı! Resmi medyadan ABD'ye gözdağı: Hipersonik füzeler Burke'yi vurdu Çin resmi medyası, ordunun simülasyon üzerinden gerçekleştirdiği hipersonik füzeli saldırıda ABD donanmasını vurmayı başardıklarını duyurdu.
23.01.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güney Asya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.