Kutudan iyi bir film çıktı
Kutudan iyi bir film çıktı Son zamanlarda ilk defa “Görün, pişman olmazsınız” diyebileceğim bir yerli film giriyor bu hafta gösterime.
23.01.2009 Kültür Sanat
Avrupa yolculuğunda Barselona durağı
Avrupa yolculuğunda Barselona durağı Woody Allen’ın Manhattan’dan çıkıp Londra’ya gitmesi karşımıza alışık olmadığımız tarz Woody Allen filmleri çıkarmıştı.
9.01.2009 Kültür Sanat
Gizemli bir uçak kazası!
Gizemli bir uçak kazası! Bazı filmler için koştura koştura sinemaya gidilmese de, daha sonra evde DVD’den seyretmek zevkli olabiliyor. Ama ne yazık ki Yolcular’ı DVD de kurtarmaz...
2.01.2009 Kültür Sanat
Avustralya’ya giden yol uzun
Avustralya’ya giden yol uzun 165 dakikalık aşk masalı Australia Avustralya, bugüne kadar sonunu en zor getirdiğim filmlerden biri oldu.
26.12.2008 Kültür Sanat
Yapraklar böyle döküldü!
Yapraklar böyle döküldü! Geçtiğimiz haziran ayında, Altın Koza Film Festivali’nde, hakkında çok az şey bilerek seyretmeye gittiğim ve ‘tokatlanmış’ olarak çıktığım Sonbahar, Türk sinemasının bana yaptığı en büyük sürprizlerinden biri oldu.
19.12.2008 Kültür Sanat
Onları bir de böyle görün!
Onları bir de böyle görün! Acaba Brad Pitt mi daha salak, daha durgun beyinli, George Clooney mi? Yoksa John Malkovich mi? Karar veremiyorum... Hepsi birbirinden tuhaf. Üstelik bu liste onlarla sınırlı kalmıyor.
28.11.2008 Kültür Sanat
Bu yolculuk her yiğidin harcı değil
Bu yolculuk her yiğidin harcı değil Aşk uğruna göze alınabilecekler, sağlam kafayla düşünüldüğünde genelde delicedir. Ayça Damgacı’nın çıktığı yolculuk ise çok âşık da olsa her yiğidin harcı değil..
14.11.2008 Kültür Sanat
Bond’un huyu suyu değişti
Bond’un huyu suyu değişti Her sabah bir Bond filmi seyrederek güne başlamak istiyorum!
7.11.2008 Kültür Sanat
Beni seviyor değil mi?
Beni seviyor değil mi? 17 yaşındaki bir kıza evlendirileceği söylendiğinde, başına geleceklerden habersiz, heyecanla kurduğu ilk cümleler bunlar...
31.10.2008 Kültür Sanat
İzleyin, jüri siz olun
İzleyin, jüri siz olun Günlerdir yazılıyor, çiziliyor, konuşuluyor... Nuri Bilge Ceylan, Üç Maymun gibi nitelikli bir film çeksin ve Altın Portakal Film Festivali’nde sadece ses efektleri ile diğer filmler arasından sıyrılsın. Olacak iş değil.
24.10.2008 Kültür Sanat
Hayatta ikinci perde
Hayatta ikinci perde Diane Lane ve Richard Gere, üçüncü kez beyazperdede bir araya geliyor. İlk olarak 24 yıl önce Francis Ford Coppola’nın The Cotton Club filminde iki âşığı oynayan ikili, 2002 yılında Unfaithful’da yine bir çifti canlandırmıştı.
17.10.2008 Kültür Sanat
Olağandışı bir aşk üçgeni
Olağandışı bir aşk üçgeni İkisi kız biri erkek, üç eski arkadaş düşünün... Erkek ve kadınlardan biri evleniyor. Bir zaman sonra erkek ve diğer kadın arasında bir ilişki başlıyor. Ve adamın karısı farkediyor...
10.10.2008 Kültür Sanat
Ken Loach’un ‘özgür dünyası’
Ken Loach’un ‘özgür dünyası’ Geçtiğimiz senenin Altın Aslan adaylarından, İngiliz yönetmen Ken Loach’un son filmi It’s a Free World - İşte Özgür Dünya, bu hafta gösterime giriyor.
19.09.2008 Kültür Sanat
Sanatçı katil!
Sanatçı katil! Haftanın gerilim filmlerinden Anamorph - Anamorfoz, işte bu teknikle birer sanat eserine dönüştürülen cinayetler zincirini konu alıyor.
5.09.2008 Kültür Sanat
Ağır çekimde savaş
Ağır çekimde savaş Luo Guanzhong’un 14. yüzyılda yazdığı Romance of the Three Kingdoms, Çin edebiyatının dört büyük klasiğinden biri. Yarısı kurgu olan 600 yıllık roman, Çin tarihinin en karanlık dönemi sayılan M.S. 190 280 yıllarında ülkede yaşananları, savaşları anlatır.
22.08.2008 Kültür Sanat
Işın kılıçları çekildi Klonlar savaşıyor
Işın kılıçları çekildi Klonlar savaşıyor Luke Skywalker: Sen Klon Savaşlarında yer aldın mı? Obi-Wan Kenobi: Evet. Bir zamanlar Jedi savaşçısıydım, tıpkı baban gibi.
15.08.2008 Kültür Sanat
Kıyamet yeniden kopuyor!
Kıyamet yeniden kopuyor! Bu hafta vizyona giren olan Apocalypse Now Redux, 1979 yılında yapılan fimin, daha önce kullanılmayan görüntülerle 53 dakika uzatılmış hali.
8.08.2008 Kültür Sanat
Kundura fabrikasında Devrim arabası yapılıyor
Kundura fabrikasında Devrim arabası yapılıyor Geçen hafta Devrim Arabaları’nın eski Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki setine davetliydim. Sanat yönetmeni Veli Kahraman, oldukça gerçekçi bir set hazırlamış. Gördüğüm en çok uğraşılmış, en başarılı işlerden biri.
1.08.2008 Kültür Sanat
Huzurlarınızda ‘Kara Şövalye’
Huzurlarınızda ‘Kara Şövalye’ Bu hafta, hayatımda seyrettiğim en iyi çizgi roman uyarlamasını, en iyi süper kahraman filmini seyrettim. Meraklılarının uzun zamandır yolunu gözlediği yeni Batman filmi The Dark Knight – Kara Şövalye bugün gösterime giriyor.
25.07.2008 Kültür Sanat
ABBA şarkıları, aşk, dans ve kadın dayanışması
ABBA şarkıları, aşk, dans ve kadın dayanışması Bir insan, bir filmden, üstelik de iyi olmayan bir filmden ne kadar mutlu çıkabilir? Ben Mamma Mia!’dan, bana bütün gün yetecek kadar mutlu ve eğlenmiş çıktım.
18.07.2008 Kültür Sanat
Indy 19 yıl sonra geri döndü!
Indy 19 yıl sonra geri döndü! Steven Spielberg ve George Lucas’ın yarattığı, Harrison Ford’un canlandırdığı Indiana Jones, yıllardır macera filmi severlerin en sevdiği kahramanlardan biri.
22.05.2008 Kültür Sanat
12 Eylül çocukları
12 Eylül çocukları Beynelmilel ile tanıdığımız Sırrı Süreyya Önder’in yeni bir senaryo üzerine çalıştığını duyduğumda sevinmiştim.
15.05.2008 Kültür Sanat
‘Hayatım Sinema’ya en iyi program ödülü
‘Hayatım Sinema’ya en iyi program ödülü Onuncu yaşını kutlayan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali 3 Mayıs’ta yapılan törenle açıldı.
4.05.2008 Cadde
Hale Soygazi ve Tarık Akan’a onur ödülü
Hale Soygazi ve Tarık Akan’a onur ödülü ANADOLU Üniversitesi’nin düzenlediği 10’uncu Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin açılış törenine onur konuğu olarak katılan Tarık Akan ve Hale Soygazi’ye ödül verildi...
3.05.2008 Cadde
Yeni Chabrol vizyonda!
Yeni Chabrol vizyonda! 2003 yılında onunla bir röportaj yapmıştım. La Fleur du Mal - Kötülük Çiçeği Fransa’da yeni vizyona girmişti.
1.05.2008 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri