ABD, İngiltere ve Fransa'dan tehdit! Harekete geçeriz...
ABD, İngiltere ve Fransa'dan tehdit! Harekete geçeriz... ABD, İngiltere ve Fransa, "Esed rejiminin tekrar  kimyasal kullanması durumunda harekete geçmekte kararlıyız." mesajı verdi.
22.08.2018 Dünya
Muhalifler görüntüleri yayınladı
Muhalifler görüntüleri yayınladı Dünya, Suriye Doğu Guta'da bir türlü hayata geçmeyen ateşkesi beklerken Cenevre'deki zirvede ABD ve Rusya birbirine girdi. ABD temsilcisi Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silah kullanımında tarihin yanlış tarafında durduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, Washington'ın açıklamaları için 'absürd' iddialar dedi ve Şam rejimini savundu. Sahada ise bugün hava saldırıları Doğu Guta'yı cehenneme çevirdi. Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde bombardımanın bölgeyi alev topuna çevirdiği görülüyor.
11.09.2019 Haberler
Guta'da bombardıman sürüyor
Guta'da bombardıman sürüyor Rusya'nın son olarak hayalet uçaklarını gönderdiği Suriye Doğu Guta'da, on binlerce sivil kuşatma altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Uluslararası haber ajansları, hafta sonundan bu yana en az 370 kişinin öldüğü saldırılardan feci fotoğrafları dünyaya servis ediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'de bir aylık ateşkes isteyen tasarıyı bu akşam saatlerinde oylayacak.
11.09.2019 Haberler
Doğu Guta'da gıda ve mazot fiyatları 10 kata kadar arttı
Doğu Guta'da gıda ve mazot fiyatları 10 kata kadar arttı Şam'ın Doğu Guta bölgesinde son 1,5 ay içinde gıda fiyatları 10, mazot fiyatları ise 8 kat arttı. Mazot satan Abdülhamid Mustafa isimli Suriyeli "Fiyatlar 1,5 aydır neredeyse her gün yükseliyor. Mazotun litresi 350 Suriye lirasından (yaklaşık 2,5 TL) 3 bin Suriye lirasına (yaklaşık 20 TL) kadar yükseldi. Artık sokakta neredeyse hiç araç kalmadı. İnsanlar at veya el arabası kullanmaya başladı" derken Doğu Guta sakinlerinden Semir eş-Şami "15 bin Suriye lirası (100 TL) maaş alıyorum. İki çocuğum ve eşimle, bu para bize en fazla 4 gün yetiyor. Sadece sebze yersek 5 gün yeter" dedi.
18.04.2017 Ekonomi
Suriye'deki kimyasal silah katliamının yeni görüntüleri ortaya  çıktı
Suriye'deki kimyasal silah katliamının yeni görüntüleri ortaya çıktı Esed rejiminin, 2013 yılında 20 Ağustos'u 21'ine bağlayan gece kimyasal silahlarla Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırıda, çoğunluğu kadın ve çocuk bin 400'ün üzerinde sivilin hayatını kaybetmişti. Kimyasal gazlara maruz kalarak yaşamını yitirmiş çok sayıda kadın ve çocuğun yer aldığı çekimlerde, bölgedeki doktorların gazdan etkilenenleri hayata döndürmek için çaba sarf ettiği görülüyor. Yerde yatan bazı kadın ve çocukların nefes almakta zorlandığı, bazılarının ise can çekiştiği anlaşılan görütülerde, sivil savunma ekipleri hayatlarını kaybedenlerin üzerine sayılar yazarak tespit tutanakları çıkarmaya çalışıyor. Saldırı sonrasındaki görüntülerde ise defin işlemleri için iş makineleriyle mezarlar açılarak cenazeler topluca toprağa veriliyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri