Guyana

Guyana

Son dakika Guyana haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Guyana gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Guyana haber sayfamızda...

Guyana

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 187 guyana haberi bulunmuştur.
ABD, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliği karar tasarısını veto etti
ABD, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyeliği karar tasarısını veto etti ABD, Cezayir tarafından Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısını veto etti.
19.04.2024 Dünya
ABD'nin hamlesi İsrail'de depreme yol açtı! 'Washington-Tel Aviv hattında tarihi kriz'
ABD'nin hamlesi İsrail'de depreme yol açtı! 'Washington-Tel Aviv hattında tarihi kriz' Son dakika değişikliğiyle yapılan oylamada ABD'nin çekimser kalması, altıncı ayı dolmak üzere olan savaşta bir ilk yaşanmasına neden oldu. BBC, Amerikan korumasının kalkmasının önemli bir adım olduğu yorumunu yapıp ABD-İsrail arasındaki hiçbir krizin bu kadar ciddi olmadığını bildirdi.
26.03.2024 Dünya
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım'
BM'nin Gazze kararına Türkiye'den ilk açıklama! 'Olumlu adım' Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ramazan ayı boyunca Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze’ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. " denildi.
25.03.2024 Gündem
'Barbekü' ayaklanması Haiti'yi sarsıyor: Havaalanı kuşatıldı!
'Barbekü' ayaklanması Haiti'yi sarsıyor: Havaalanı kuşatıldı! Silahlı çetelerin hükümeti devirmeye çalıştığı Haiti'de başkent Port-au-Prince’teki havalimanında silah sesleri duyuldu. Yerel medya, çetelerin hedefindeki Başbakan Henry'nin komşu ülke Porto Riko'ya indiğini duyurdu.
6.03.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Venezuela Hakkında Bilgiler; Venezuela Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Venezuela Hakkında Bilgiler; Venezuela Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Güney Amerika ülkesi olan Venezuela, İspanyol kolonilerinin yerleşmiş olduğu ilk yerlerden birisidir. Halk kolonilere karşı uzun zaman bağımsızlık savaşına girişmiş, ancak 1522 ile 1821 yıllarında İspanyol yönetimine girmiştir. Venezuela'nın bayrağı nasıldır, anlamı nedir, ülkenin nüfusu ne kadar, hangi ülkelerle komşudur, başkenti neresidir, resmi dili hangisi gibi soruların yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Gündem
Surinam Hakkında Bilgiler; Surinam Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Surinam Hakkında Bilgiler; Surinam Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Surinam –resmi adıyla Surinam Cumhuriyeti- Güney Amerika’da bulunan bağımsız bir devlettir. Yüzölçümü bakımından kıtanın en küçük ülkesidir. Bir ada ülkesi olmamasına rağmen Karayip Cemiyeti (CARİCOM) üyesidir. Surinam hakkında detaylı bilgiyi derledik.
3.01.2024 Dünya
Yeni savaşın ayak sesleri! Essequibo krizi büyüyor, İngiltere HMS Trent'i yolluyor
Yeni savaşın ayak sesleri! Essequibo krizi büyüyor, İngiltere HMS Trent'i yolluyor  Venezuela’nın Guyana’nın petrol ve yeraltı kaynakları zengini Essequibo bölgesinde hak iddia etmesi ile başlayan süreç gelişmeye devam ediyor.
26.12.2023 Dünya
Essequibo anlaşmazlığı: Venezuela ve Guyana, güç kullanmamakta uzlaştı
Essequibo anlaşmazlığı: Venezuela ve Guyana, güç kullanmamakta uzlaştı Güney Amerika'da, Venezuela, Guyana ve Brezilya arasında tansiyonu artıran Essequibo anlaşmazlığında taraflar 'diyalogla çözüm' ve karşılıklı olarak güç kullanmama konusunda anlaştı.
16.12.2023 Dünya
Guyana krizi derinleşiyor
Guyana krizi derinleşiyor Venezuela’nın, Guyana’nın kontrol ettiği tartışmalı petrol bölgesini ilhak etmeye hazırlanırken, ABD, Guyana ile ortak tatbikat düzenledi.
10.12.2023 Dünya
Güney Amerika’da tansiyon yükseliyor
Güney Amerika’da tansiyon yükseliyor Venezuela’da Pazar günü yapılan referandumda yüzde 95’lik oy oranıyla halkın, komşu Guyana’nın petrol zengini bölgesi Essequibo’nun ülkeye dahil edilmesi yönünde oy kullanmasının ardından bölgede gerilim her geçen gün artıyor.
8.12.2023 Dünya
Brezilya-Venezuela arasında gerilim! Askerler sahaya indi
Brezilya-Venezuela arasında gerilim! Askerler sahaya indi Brezilya, Venezuela’nın Guyana’nın petrol zengini bölgesini topraklarına katma kararını açıklaması üzerine sınıra asker konuşlandırdığını duyurdu.
7.12.2023 Dünya
Venezula 'Evet' dedi! Gyuna referandumuna yerliler isyan etti
Venezula 'Evet' dedi! Gyuna referandumuna yerliler isyan etti Venezuelalılar komşu Guyana'nın petrol zengini bir bölümü üzerinde egemenlik talep etmek için yapılan referandumda evet oyu kullandı.
5.12.2023 Dünya
Venezuela işgale ‘evet’ dedi
Venezuela işgale ‘evet’ dedi Venezuela’da yapılan referandumda halk, komşu Guyana’nın petrol zengini bölgesi Essequibo’nun ülkeye dahil edilmesi lehinde oy kullandı.
5.12.2023 Dünya
Zemine sağlam bastı yeni kaynakla uçacak
Zemine sağlam bastı yeni kaynakla uçacak İleri teknolojiye sahip beton santralı üreterek dünyanın dört bir yanında dev projelerde kritik rol üstlendiklerini belirten Kaybal, “Borsa ile hedef büyüttük” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
Güney Amerika'daki sekiz ülke Amazon'daki ormansızlaşmaya karşı işbirliği yapacak
Güney Amerika'daki sekiz ülke Amazon'daki ormansızlaşmaya karşı işbirliği yapacak Güney Amerika kıtasındaki sekiz ülke, Amazon’daki ormansızlaştırmaya karşı mücadele için bir ittifak kurmak konusunda anlaşmaya vardı.
9.08.2023 Dünya
14 yıl aranın ardından bir ilk! Yeniden toplandılar
14 yıl aranın ardından bir ilk! Yeniden toplandılar Amazon İşbirliği Anlaşması Örgütü üyesi olan 8 ülkenin temsilcileri, 14 yıl aradan sonra ilk kez toplandı.
8.08.2023 Dünya
Yatakhanede dehşet! 19 kişi yanarak öldü, nedeni çok vahim
Yatakhanede dehşet! 19 kişi yanarak öldü, nedeni çok vahim Güney Amerika ülkelerinden Guyana’da bir okul yatakhanesinde çıkan yangında 19 öğrenci hayatını kaybetti. Yangının, cep telefonuna el konulmasına kızan bir öğrencinin okulu kundaklaması sonucu çıktığı açıklandı.
24.05.2023 Dünya
AB’den okyanusların korunması için 816,5 milyon euro destek
AB’den okyanusların korunması için 816,5 milyon euro destek Avrupa Birliği (AB), okyanusların korunması amacıyla 816,5 milyon euroluk finans desteği sağlayacağını açıkladı.
2.03.2023 Dünya
Bakan Soylu, Emniyet mensuplarıyla 'Polis Cemil Efendi' belgeselini izledi
Bakan Soylu, Emniyet mensuplarıyla 'Polis Cemil Efendi' belgeselini izledi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet mensuplarıyla birlikte “Kahraman Türk Polisi Cemil Efendi’nin Anlatılmamış Destansı Hikayesi” adlı belgeseli izledi.
6.04.2022 Siyaset
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi İslamabad’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşan Çavuşoğlu, "Ukrayna'daki savaş dünyadaki çifte standardı gözle önüne serdi. Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız." dedi. Çavuşoğlu, "Burası Ortadoğu değil Afganistan değil, neden kan dökülüyor diyenleri de duyduk. Bizim için Harkiv'de dökülen kan ile Halep'te dökülen kan bir." ifadelerini kullandı.
22.03.2022 Siyaset
James Webb teleskobu yörüngesine yerleşti
James Webb teleskobu yörüngesine yerleşti NASA'nın 2021'in sonunda fırlattığı James Webb teleskobu Dünya'dan 1,5 milyon km. uzaklıktaki yörüngesine yerleşti. Teleskopla evrenin başlangıcına dair bilgilere ulaşılması hedefleniyor.
25.01.2022 Dünya
Guyana Hakkında Bilgiler; Guyana Bayrağı Anlamı, 2022 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Guyana Hakkında Bilgiler; Guyana Bayrağı Anlamı, 2022 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Guyana Amerika Kıtasının en küçük ülkelerinden biridir. Topraklarının yaklaşık %80'i hasar görmemiş yağmur ormanlarından meydana gelir. Ülkeye ziyaret amaçlı gelen turistlerin genel faaliyetleri, tekne gezintileri ve doğa yürüyüşüdür. Guyana nerededir, nüfusu ne kadar, başkenti, para birimi nedir ve resmi dili hangisidir sorularının yanıtlarını derledik.
6.01.2022 Tatil
Büyük Okyanus’ta tek başına yeni yıl
Büyük Okyanus’ta tek başına yeni yıl Dünyanın çevresini kendi gücüyle dolaşan ilk kişi olarak denizcilik tarihine geçen Erden Eruç, Büyük Okyanus'ta yol aldığı için 2022 yılına en erken giren Türk oldu.
3.01.2022 Gündem
Barbados erken seçime gidiyor
Barbados erken seçime gidiyor Dünyanın en genç cumhuriyeti unvanına sahip Barbados, erken seçim kararı aldı. Karayipler ülkesi, 396 yıl sonra Birleşik Krallık'tan ayrılarak cumhuriyet ilan etmişti.
28.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Guyana ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.