Hacettepe Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

Son dakika Hacettepe Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hacettepe Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hacettepe Üniversitesi haber sayfamızda...

Hacettepe Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.917 hacettepe üniversitesi haberi bulunmuştur.
Hastanelere mobil röntgen
Hastanelere mobil röntgen Savunma sanayiinin devlerinden ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
15.03.2024 Gündem
ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı
ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk kez Türkiye’nin köklü hastanelerinden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde kullanıma alındı.
14.03.2024 Haberler
ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı
ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100), ilk kez Türkiye’nin köklü hastanelerinden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
Sinan Ateş'in babası son yolculuğuna uğurlandı
Sinan Ateş'in babası son yolculuğuna uğurlandı Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in, dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden babası Musa Ateş (64), toprağa verildi.
12.03.2024 Gündem
Sinan Ateş'in babası Musa Ateş hayatını kaybetti
Sinan Ateş'in babası Musa Ateş hayatını kaybetti Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in babası hayatını kaybetti.
11.03.2024 Gündem
Akne kremlerinde kanserojen madde
Akne kremlerinde kanserojen madde ABD’de bağımsız test laboratuvarı Valisure, önde gelen cilt bakım markaları tarafından satılan bir dizi akne tedavi ürününde kansere neden olan benzen adlı kimyasalın yüksek seviyelerde tespit edildiğini duyurdu.
11.03.2024 Gündem
Kadınların yüzyılı
Kadınların yüzyılı İzmir siyaset, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerin önde gelen kadın yöneticileri, fırsat eşitliği için güçbirliği ilan etti. İşte İzmirli kadınların, Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları.
9.03.2024 Ege
Çocuklar arası şiddet patladı! Dijital bağımlılığa dikkat
Çocuklar arası şiddet patladı! Dijital bağımlılığa dikkat Prof. Dr. Semerci “Toplumda yinelenen şiddet eylemleri, çocuğun şiddeti sorun çözmede etkin araç olarak görmesine neden oluyor” diyor. Dr. Avcı ise dijital bağımlılığa dikkati çekiyor...
1.03.2024 Gündem
Hastalıkların verileri HÜGEN’de toplanacak
Hastalıkların verileri HÜGEN’de toplanacak Nadir hastalıklar alanındaki araştırma devlerinin, veriye ihtiyaç duyduklarında ilk Türkiye’nin kapısını çaldığını söyleyen Hacettepe Üniversitesi Genombilim ve Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜGEN) Müdürü Prof. Dr. Fatih Özaltın, ellerinde halen geniş çaplı, araştırmalara müsait yeterli veri olmadığını belirtti.
29.02.2024 Gündem
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı Ülkemizde son yıllarda nadir hastalıklar alanında önemli adımlar atılıyor. Ancak hem hastaların hem de hasta yakınlarının ilaca ve tedavilere erişimde çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.
29.02.2024 Gündem
Japonya’dan burs kazandı
Japonya’dan burs kazandı Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilge Kalanlar, Japonya Bilimi Destekleme Kurumu tarafından burs almaya hak kazandı.
28.02.2024 Eğitim
Kansere karşı robotik cihaz
Kansere karşı robotik cihaz Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi, tıbbi cihaz yenileme arayışını Türkiye’ye bir ilki getirerek tamamladı.
25.02.2024 Gündem
Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu!
Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu! Settar Tanrıöğen, 26 Ocak'ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. Tanrıöğen'in yarın taburcu olması planlanıyordu ancak iyileşme süresi yavaş ilerlediği için tedavisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
23.02.2024 Cadde
Yeni bir gen tanımlandı
Yeni bir gen tanımlandı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı’nda izlenen, kronik böbrek hastalıklarının en sık nedeni olan Üriner Sistemin Konjenital Anomalisi (USKA) olan bir ailenin, Hacettepe Üniversitesi Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı Nefrogenetik Laboratuvarı’nda yapılan genetik çalışmasında, FOXD2 adlı yeni bir gen tanımlandı.
21.02.2024 Eğitim
Türkiye'de ilk! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmete açıldı
Türkiye'de ilk! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmete açıldı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırılan 'Robotik Jiroskopik Radyocerrahi' Cihazı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanı İbrahim Şenol'un katılımıyla hizmete açıldı.
20.02.2024 Haberler
Türkiye'de ilk! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmete açıldı
Türkiye'de ilk! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmete açıldı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandırılan 'Robotik Jiroskopik Radyocerrahi' Cihazı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanı İbrahim Şenol'un katılımıyla hizmete açıldı.
20.02.2024 Gündem
900 bin TL’lik proje desteği
900 bin TL’lik proje desteği Hacettepe Üniversitesi BİGG Hamle Programı, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikri sahibi girişimcilere yüzde 3 hisse karşılığında 900 bin TL yatırım desteği veriyor.
11.02.2024 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar’dan Ürdün’e ziyaret
YÖK Başkanı Özvar’dan Ürdün’e ziyaret Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bugün Ürdün’e gelerek Ürdün Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Mahafzah’la bir araya geldi.
7.02.2024 Eğitim
Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen'in son durumu!
Beyin kanaması geçiren Settar Tanrıöğen'in son durumu! Settar Tanrıöğen, 26 Ocak'ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. İki gün sonra yeniden bıçak altına yatan 61 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
7.02.2024 Cadde
Hastaneden yeni açıklama! Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu
Hastaneden yeni açıklama! Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu 90'lı yıllarda 'Bir Demet Tiyatro'da oynadığı 'Saldıray Abi' karakteriyle adından söz ettiren Settar Tanrıöğen, beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. İki gün sonra yeniden bıçak altına yatan 61 yaşındaki sanatçının sağlık durumuyla ilgili hastaneden yeni bir açıklama geldi.
2.02.2024 Cadde
Beyin kanaması geçirmişti! Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu
Beyin kanaması geçirmişti! Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu Kısa süreli bilinç bulanıklığı şikayetiyle 26 Ocak Cuma akşamı hastaneye giden ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Settar Tanrıöğen, Ataşehir'de özel bir hastanede bıçak altına yattıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. 61 yaşındaki oyuncunun, bir kez daha operasyon geçirdiği ortaya çıktı.
30.01.2024 Cadde
Settar Tanrıöğen beyin kanaması geçirdi! Usta oyuncunun sağlık durumu
Settar Tanrıöğen beyin kanaması geçirdi! Usta oyuncunun sağlık durumu 90'lı yıllarda 'Bir Demet Tiyatro'da oynadığı 'Saldıray Abi' karakteriyle adından söz ettiren Settar Tanrıöğen (61), beyin kanaması geçirdi. Eski manken ve oyuncu Ebru Destan, Tanrıöğen'in son durumunu paylaştı. Sanatçının tedavi gördüğü hastaneden de açıklama geldi.
27.01.2024 Cadde
Menopozu süresiz ertelemek mümkün
Menopozu süresiz ertelemek mümkün ABD’de görev yapan Prof. Dr. Kutluk Oktay’ın menopozun süresiz ertelenerek geç anneliğin kapısının aralanabileceği açıklaması, tıp dünyasında büyük yankı yarattı.
25.01.2024 Gündem
Rapor yayınlandı: Yapay zeka, sahte veri oluşturabilir
Rapor yayınlandı: Yapay zeka, sahte veri oluşturabilir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yapay zekanın ilaç geliştirme ve daha hızlı teşhis gibi sağlık hizmetlerinde kullanılmasındaki risklere ilişkin bir rapor yayınladı.
21.01.2024 Gündem
‘Ellerinizi mutlaka sık sık yıkayın’
‘Ellerinizi mutlaka sık sık yıkayın’ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış eğiliminde olan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın uyarılarını paylaştı.
16.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hacettepe Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.