Sivas’ta gizemli mağara su doldu!
Sivas’ta gizemli mağara su doldu! Sivas’ta Hafik Gölü yakınındaki gizemli mağara da yağışlardan nasibini aldı. Asırlar önce bölgede yaşayan medeniyetler tarafından kaçış dehlizi olarak kullanıldığı düşünülen gizemli mağarada yağışların etkisiyle su seviyesi yükseldi.
5.06.2022 Gündem
Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Hafik Gölü'nde sonbahar güzelliği
Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Hafik Gölü'nde sonbahar güzelliği Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kesin korunacak hassas alan edilen Hafik Gölü, sonbaharda oluşan sisle birlikte güzel görüntü oluşturuyor.  
16.11.2020 Tatil
4 ay buzla kaplanan Hafik Gölü ilgi çekiyor
4 ay buzla kaplanan Hafik Gölü ilgi çekiyor Sivas'ın Hafik ilçesinde yer alan Hafik Gölü, soğuk hava nedeni ile donan yüzeyi ile görenleri kendine hayran bırakıyor.
11.12.2019 Gündem
Sivas'ta bir anda belirdi! Duyanlar oraya koşuyor
Sivas'ta bir anda belirdi! Duyanlar oraya koşuyor Sivas'ın Hafik ilçesinde yer alan Hafik Gölü, soğuk hava nedeni ile donan yüzeyi ile görenleri kendine hayran bırakıyor.
11.12.2019 Gündem
Dakikalarca kurtarılmayı bekledi
Dakikalarca kurtarılmayı bekledi Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölünde bir gencin kiraladığı su bisikleti alabora oldu, dakikalarda kurtarılmayı bekleyen genç, vatandaşların yardımı ile karaya çıkartıldı. Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan Hafik gölünde bir genç eğlenmek için kiraladığı su bisikleti ile göle açıldı. Ancak su bisikleti bir süre sonra alabora oldu. Ders dönen bisikletin üstüne çıkmayı başaran genç dakikalarca kurtarılmayı bekledi. Yüzme bilmeyen genç su bisikleti ile yanına giden vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Bu anlar cep telefonu ile kaydedildi.
11.09.2019 Haberler
Hafik gölü dondu
Hafik gölü dondu Sivas’ta hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile Hafik gölü dondu. Sivas’ta bir süredir etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilese de sert kış şartlarının etkileri yer yer görülmeye değer manzaralar oluşturdu. Sivas’ta geceleri hava sıcaklığının -15 dereceye kadar düşmesi sonucu, Sivas’ın Hafik ilçesinde ki 67 hektar alana sahip Hafik gölü dondu. Gölün yüzeyinin tamamı buzla kaplandı. Ortaya görülmeye değer manzaralar çıktı. Göl yüzeyinde yürümek isteyenler olsa ta buz kütlesinin henüz incesi olması buna izin vermedi.
11.09.2019 Haberler
Hafik gölü buz tuttu
Hafik gölü buz tuttu Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan göl soğuk havanın etkisiyle dondu. Sivas genelinde hava sıcaklığın eksi 10 dereceye kadar düşmesi hayatı olumsuz etkiledi. Hafik ilçesine 2 kilometre mesafede bulunan piknikçilerin ve doğaseverlerin uğrak yeri olan Hafik Gölü'nün yüzeyi soğuk hava nedeniyle dondu. Buz tutan gölün çevresinde kartpostallık manzaralar oluştu. Buz tutan gölde yaşayan sakarmekeler ise göl çevresinde buz üzerinden açılan deliklerden suya girebiliyor. Gölün çevresinde yaşayan vatandaşlar havanın çok soğuk olduğunu ve her yıl gölün yılın bu zamanlarda buz tuttuğunu söyledi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri