Ham Madde

Ham Madde

Son dakika ham madde haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ham madde gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ham madde haber sayfamızda...

Ham Madde

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.804 ham madde haberi bulunmuştur.
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’ Aronyanın, 200 milyar dolarlık küresel gıda takviyesi pazarında yıldızının parlayacağını öngören girişimci Aylin Kalafatoğlu, kurulumuna destek verdiği bahçelerden aldığı meyveleri ambalajlı ürüne dönüştürüyor, iç pazarın yanı sıra ihracatta da büyüyor.
2.04.2024 Kobi
Çin'de imalat sektörü büyüdü
Çin'de imalat sektörü büyüdü Çin'de imalat sektörü faaliyetleri mart ayında da büyüdü.
1.04.2024 Uzmanpara
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı
Tokyo'da çekirdek enflasyon yavaşladı Japonya'nın başkenti Tokyo'da çekirdek enflasyon mart ayında yavaşladı.
29.03.2024 Uzmanpara
‘Perakendede maliyet katlandı’
‘Perakendede maliyet katlandı’ Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) üyeleri arasında yaptığı Şubat ayı anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.
28.03.2024 Ekonomi
'Ham madde fiyatları %15 yükselebilir'
'Ham madde fiyatları %15 yükselebilir' Goldman Sachs'a göre ham madde fiyatları %15 yükselebilir.
25.03.2024 Uzmanpara
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz Yapıştırıcı Teknolojileri ve Tüketici Markaları alanında faaliyet gösteren Henkel, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Şirketin CEO’su Carsten Knobel, “Sürdürülebilirlik hedeflerimizi hayata geçirmek için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.
20.03.2024 Ekonomi
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu
Üniversitelere sıfır atık kılavuzu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ve başladığı 2017 yılından bu yana pek çok ülkenin sahiplenmesiyle küresel bir çevre hareketine dönüşen “Sıfır Atık” projesi üniversitelere de yayılıyor.
20.03.2024 Eğitim
Gübre sektöründe hedef ‘0’ emisyon
Gübre sektöründe hedef ‘0’ emisyon Bakan Kacır, “Alüminyum sektöründe yüzde 75, çelik sektöründe yüzde 99, çimento sektöründe yüzde 93 oranında emisyon azaltımı, gübre sektöründe ise 0 emisyon hedefliyoruz” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
'Türkiye, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı'
'Türkiye, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gebze'de yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde inşa ettiğimiz güçlü Ar-Ge ve üretim altyapısı ile Türkiye, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, ham madde ve enerji krizi gibi küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı. Küresel tedarik zincirlerinde konumunu günden güne güçlendirerek ihracatta yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Yeni başarı hikayeleri yazarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine hep birlikte taşıyacağız" dedi.
18.03.2024 Ekonomi
İstanbul'da korkutan yangın: 19 işçi kurtarıldı
İstanbul'da korkutan yangın: 19 işçi kurtarıldı İstanbul'da Bayrampaşa Vatan Mahallesi'ndeki plastik ham madde deposunda çıktı.
18.03.2024 Haberler
İstanbul'da korkutan yangın: 19 işçi kurtarıldı
İstanbul'da korkutan yangın: 19 işçi kurtarıldı İstanbul'da Bayrampaşa Vatan Mahallesi'ndeki plastik ham madde deposunda çıktı.
18.03.2024 Gündem
250 milyon ton demir cevheri için geri sayım
250 milyon ton demir cevheri için geri sayım OYAK, maden metalürji şirketlerinden Ermaden’in Bingöl - Avnik mevkiinde bulunan demir madeni sahasında yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırımla kurulacak peletleme yatırımında inşaat faaliyetine başlıyor.
15.03.2024 Ekonomi
Yeşil çelikle hızlı büyüme
Yeşil çelikle hızlı büyüme 40 yaş altındaki genç liderler, artık iş dünyasında fark yaratan kararlar alıyor, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine liderlik ediyor. Bu liderlerden sanayi devi Tosçelik'in İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı Avrupa'nın en düşük karbon emisyonlarına sahip boru üreticisi olduklarını anlatıyor
11.03.2024 Milliyet Executive
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.
28.02.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlarımızı büyümeyi sürdürerek çözeceğiz NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi.
28.02.2024 Gündem
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız
Bakan Kacır: Nadir toprak elementlerinde ithal bağımlılığımızı azaltacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü bünyesinde, nadir toprak elementleri (NTE) e-atık geri dönüşüm altyapısı inşa ediyoruz. Munzur Üniversitesi NTE Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan cevher zenginleştirme ve Ar-Ge tesisini destekliyoruz. İki tesisin de üretime geçmesi ile NTE'lerde ithal bağımlılığımızı azaltacağız" dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı
Gebze’deki fabrikada 20 robot devreye alındı Gıda şirketi Ülker, Gebze Fabrikası’nda 20 otonom mobil robotu devreye aldığını duyurdu. Robotların ham madde ve ambalaj başta olmak üzere 2 bin 600 çeşit malzemeyi taşıyabildiği belirtildi.
19.02.2024 Teknoloji
Limak ilk halka arzı çimento ile yapıyor
Limak ilk halka arzı çimento ile yapıyor Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz oluyor. 14-15-16 Şubat’ta talep toplanacak. Limak bir sonraki halka arzı ise yenilenebilir enerji ile yapmayı planlıyor.
14.02.2024 Ekonomi
İstanbul’da sahte ve kaçak ilaç operasyonu!
İstanbul’da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Küçükçekmece'de bir ilaç imalathanesine düzenlenen operasyonda, piyasadaki değeri 50 milyon lirayı bulan sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi.
31.01.2024 Haberler
İstanbul’da sahte ve kaçak ilaç operasyonu!
İstanbul’da sahte ve kaçak ilaç operasyonu! Küçükçekmece'de bir ilaç imalathanesine düzenlenen operasyonda, piyasadaki değeri 50 milyon lirayı bulan sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi.
31.01.2024 Gündem
Çin'in altın üretimi yükseldi
Çin'in altın üretimi yükseldi Çin'in 2023 yılında altın üretimi yüzde 0,84 arttı.
25.01.2024 Uzmanpara
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu
Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu Gıda şirketi Ülker; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performansıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Şirket ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da ilk sıranın sahibi oldu.
19.01.2024 Milliyet Enerji
İBB'de 'Beltur borçlarını ödeyemiyor' tartışması
İBB'de 'Beltur borçlarını ödeyemiyor' tartışması İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumunda Beltur tartışması yaşandı.
10.01.2024 Gündem
Kuzey Marmara Otoyolu’nda kimyasal madde paniği
Kuzey Marmara Otoyolu’nda kimyasal madde paniği Kuzey Marmara Otoyolu’nda kazaya karışan bir kamyonette yüklü olan kimyasal madde paniğe neden oldu. Ekiplerin çalışması sonucunda yol maddelerden temizlenirken araçlar otoparka çekildi.
8.01.2024 Gündem
Togg’un yeni sedan modelinin görücüye çıkacağı tarih belli oldu
Togg’un yeni sedan modelinin görücüye çıkacağı tarih belli oldu TOGG'un X platformu üzerinden paylaştığı yeni modelinin tanıtım videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Peki yeni model ne zaman görücüye çıkacak? Türkiye'deki elektrikli araç piyasası ne durumda? İşte detaylar...
8.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ham Madde ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.