Hamilelikte Kabızlık

Hamilelikte Kabızlık

Son dakika hamilelikte kabızlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelikte kabızlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelikte kabızlık haber sayfamızda...

Hamilelikte Kabızlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 95 hamilelikte kabızlık haberi bulunmuştur.
Bahar aylarında sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirebilmek için 10 öneri
Bahar aylarında sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirebilmek için 10 öneri Kışın soğuk ve kasvetli günlerinin ardından havaların ısındığı, doğanın uyandığı bahar mevsimi anne adayları için dışarıda daha fazla zaman geçirebilme imkanı sunarken, bazı önemli kuralları ihmal etmemek gerekiyor. Anne adaylarına bahar aylarında sağlıklı ve rahat bir hamilelik geçirebilmek için dikkat edilmesi gereken kuralları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Aysel Nalçakan anlattı.
20.04.2022 Hamilelik
Kabızlık Nedenleri Nelerdir? Kabızlık Yapan Yiyecekler Nelerdir?
Kabızlık Nedenleri Nelerdir? Kabızlık Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kabızlık toplumumuzda en sık rastlanılan rahatsızlıklardan bir tanesidir. Özellikle sindirim sistemi hastalıklarından en fazla karşılaşılan bir durum olan kabızlık birçok nedene bağlı olarak gelişebilmektedir. Kabızlık internette en çok araştırılan hastalıklar arasına girmiştir. Özellikle kabızlık nedenleri ve kabızlığa sebep olan faktörler bilinmesi gerekmektedir. Peki kabızlık nedenleri nelerdir? Kabızlık yapan yiyecekler nelerdir? İşte kabızlığa dair tüm bilgiler.
6.03.2021 Sağlık
Kabızlığa son veren 10 etkili öneri
Kabızlığa son veren 10 etkili öneri Kronikleşen kabızlık problemi, büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Kalın bağırsak tümörleri, hormonal bozukluklar, kullanılan ilaçlar, su-tuz eksiklikleri, kas ve sinir sistemi hastalıklarının kabızlığa sebep olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ekrem Aslan kabızlık problemi olanlara 10 etkili öneride bulundu
12.11.2019 Genel Sağlık
Hamileliğin 5. haftasında yaşanan semptomlar
Hamileliğin 5. haftasında yaşanan semptomlar Birçok kadın bebek beklediğini beşinci haftasında öğrenir. Regl döneminin kaçırılmasıyla şüpheye düşen anne adayları hamilelik testine başvururlar. Tabi ki hamile olduğunuzu anlamak için başka belirtiler de vardır ve ilk aylarınız hakkında bilmeniz gereken önemli bilgiler vardır. Bu belirtilere göz atmaya ne dersiniz?
1.05.2018 Gündem
Gebeliğin 28. haftasında meydana gelen değişimler nelerdir?
Gebeliğin 28. haftasında meydana gelen değişimler nelerdir? 28. hafta bebeğinizin hızla büyüdüğü ve kilo almaya başladığı bir dönemdir. Ağırlık olarak 1 kiloyu bulurken, başından kuyruk sokumunda kadar olan boy ölçüsü ise 25 ila 30 cm olarak ölçülür. Anne vücudunda da belirgin değişiklikler mevcuttur. Bebek büyüdükçe anne adayının karnı da büyüme gösterir.
30.04.2018 Gündem
Hamilelikte Kabızlık Neden Olur?
Hamilelikte Kabızlık Neden Olur? Hamilelikte kabızlık, anne adaylarının en çok sıkıntı çektiği konulardan biridir. Yaşanan hormonal değişim genel olarak tüm sistemleri etkilediği gibi sindirim ve boşaltım sistemlerini de etkiler. Bu nedenle annelerin büyük çoğunluğu kabızlık sorunu yaşar. Peki ama kabızlık nasıl iyileşir?
20.04.2018 Gündem
Çalışan hamileler için beslenme önerileri
Çalışan hamileler için beslenme önerileri Yoğun iş hayatında beslenmeye dikkat etmek çok önemliyken bir de hamileyseniz bu iki kat daha önemli bir hâle geliyor. Düzenli beslenme hamileliğin iyi geçmesinde kritik bir rol oynar. Bebeğinizin ve kendinizin sağlığını o yorucu tempoda korumak için işte size birkaç tavsiye...
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir?
Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Araştırmalara göre, doğumdan sonraki üç ay boyunca, her dört hamile kadından birisi kabızlık problemi yaşıyor. Eğer erkenden tedavi edilmezse kabızlık, basura sebep olabilir.Ancak buna karşı birkaç önlem almanız mümkün.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte kabızlığa ananas
Hamilelikte kabızlığa ananas Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, anne adayları için ananasın faydaları hakkında bilgi verdi.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir?
Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Hamilelikte kabızlık sık görülen bir sağlık sorunudur. Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Hamileler nasıl beslenmelidir?
6.07.2020 Hamilelik
Hamileler kabızlığa dikkat!
Hamileler kabızlığa dikkat! Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, hamilelik döneminde kabızlık sorununa dikkat çekerek, “Kabızlık sorunu kötü bir hamilelik geçirmemize ve yaşam kalitemizin düşmesine neden olur” dedi.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte kabızlığa karşı beslenme
Hamilelikte kabızlığa karşı beslenme Kabızlık hamilelikte en sık yaşanan sorunlardan biridir.Bu can sıkıcı soruna beslenmenize dikkat ederek savaşabilirsiniz.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci konu hakkında bilgiler verdi.
6.07.2020 Hamilelik
Aydın inciri bakın neye iyi geliyor!
Aydın inciri bakın neye iyi geliyor! Uzmanlar, hamile kadınların en önemli sıkıntıları arasında yer alan kabızlık sorununu incir tüketen bayanların kolayca aştığını belirtti.
6.07.2020 Hamilelik
ANNE ADAYLARINA HAMiLELiK REHBERi - UYULMASI GEREKEN 10 ALTIN KURAL
ANNE ADAYLARINA HAMiLELiK REHBERi - UYULMASI GEREKEN 10 ALTIN KURAL Yaklaşık 40 hafta süren hamilelik döneminde anne adayının birtakım kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallar, anne ve bebeğin süreci daha sağlıklı geçirmesi için önemli...
22.01.2014 Cadde
Hamileyken uyulması gereken 10 altın kural
Hamileyken uyulması gereken 10 altın kural Yaklaşık 40 hafta süren hamilelik döneminde anne adayının birtakım kurallara uyması gerekiyor. Bu kurallar, anne ve bebeğin süreci daha sağlıklı geçirmesi için önemli.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte Kabızlık
Hamilelikte Kabızlık Hamilelik sürecinde artan progesteron hormonun düz kasların yavaşlamasına neden olur bu da dışkılama sıklığını azaltır ve kabızlığa neden olur.
2.10.2013 Kadın Sağlığı
Hamilelikte Kabızlık Neden Olur?
Hamilelikte Kabızlık Neden Olur? Hamilelik sürecinde sindirim sorunları öne çıkar.
30.09.2013 Genel Sağlık
Hamilelikte kabızlığa karşı nasıl önlem alınmalı?
Hamilelikte kabızlığa karşı nasıl önlem alınmalı? Anne adaylarının hamilelikleri süresince en önemli yakınmalarından biri kabızlıktır.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte Kabızlığa Dikkat!
Hamilelikte Kabızlığa Dikkat! Kabızlık 15 günden uzun süreli, haftada üçten az sayıda, sert ve zor dışkılama olarak tanımlanır. Gebelik döneminde tehlikeli sonuçlara varabilecek bu problemle doğal yollardan başedebilirsiniz.
6.07.2020 Hamilelik
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki!
İçerken de faydası var yakarken de! Üstelik gargarası bile yapılıyor... İşte herkesin bildiği o bitki! Son derece faydalı olan bitkilerden birisi de kekik olarak bilinebilmektedir. Kekik, farklı şekillerde kullanılabilmekte olan ve birçok fayda sağlayan bir bitki olma özelliğine sahiptir. Hem içerken hem de yakarken vücut için çeşitli faydaları bulunduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. Kekik hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
2.08.2023 Sağlık
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy, anne adaylarının alacakları bazı önlemlerle hamilelik sürecinde yaşanan ve yaşam kalitesini düşürebilecek boyutlara ulaşabilen sorunlarla daha kolay baş edilebilmenin yolunu anlattı.
21.03.2022 Hamilelik
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen mide ağrısı en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisidir. Şiddetli sancı ile baş gösteren mide ağrısının birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Mide ağrısının belirtileri arasında en çok şişkinlik, mide bulantısı ve ekşimesi yer alır. Karın veya sırt bölgesinde oluşan sancı bazen kıvrandırıcı derecede olabilir. Mide ağrılarına evde ilaçsız bir şekilde yapılan yiyeceklerle en aza indirmek mümkün. Doğal bitki çayları da mide ağrılarında çözüm olarak tüketilebilir. Ancak geçmeyen ve sürekli devam eden mide ağrılarında mutlaka doktordan yarım alınmalıdır. Mide ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli mide ağrısı neden olur, nasıl geçer? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Hekimlerden Vegan Akademi
Hekimlerden Vegan Akademi Türkiye’nin ilk ‘Vegan Akademisi’ni kurmak üzere yola çıkan hekimler, vegan beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini araştırmayı ve bilimsel kanıtlarla bunu ortaya koymayı hedefliyor.
31.10.2021 Pazar
Pika Sendromu Nedir, Neden Olur? Pika Sendromunun Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Pika Sendromu Nedir, Neden Olur? Pika Sendromunun Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Pika sendromu özellikle gelişmiş ülkelerde sürekli olarak ortaya çıkan bir durumdur. Pika sendromu yaşayan kişiler ya da bu hastalığı ilk kez duyanlar bu sendrom hakkında detaylı bir şekilde araştırma yapmaktadırlar. Pika sendromunun bazı belirtileri vardır. Bu belirtilerin iyi tespit edilmesi gerekir. Pika sendromu son aylarda internette araştırılan sendrom hastalıklarından bir tanesidir. Peki pika sendromu nedir? Pika sendromu neden olmaktadır? Pika sendromunun belirtileri nelerdir? İşte pika sendromu ile ilgili bütün merak edilenler.
17.02.2021 Sağlık
Kabızlık belirtileri nelerdir? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer?
Kabızlık belirtileri nelerdir? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlık, ishal ile birlikte en sık görülen sindirim sistemi hastalıklarından biridir. Konstipasyon adıyla da bilinen bu rahatsızlık, bağırsaklar hareketlerinin çeşitli nedenlerden dolayı yavaşlaması nedeniyle ortaya çıkar. Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Kabızlık belirtileri nelerdir? Kabızlığa ne iyi gelir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
10.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelikte Kabızlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.