Hamilelikte Yemek

Hamilelikte Yemek

Son dakika hamilelikte yemek haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamilelikte yemek gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamilelikte yemek haber sayfamızda...

Hamilelikte Yemek

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 154 hamilelikte yemek haberi bulunmuştur.
İki can besliyorsun, ye (!)
İki can besliyorsun, ye (!) “İki can besliyorsun, ye!” inanışıyla sürdürülen dengesiz beslenme ve fazla kilo alımı, hem hamile kadınlara hem de bebeğe ciddi zararlar veriyor.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte ne yemeliyim?
Hamilelikte ne yemeliyim? Gebelikte beslenme anne ve bebek için hayati önem taşıyor
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte sağlıklı beslenme bebeği hayat boyu koruyor
Hamilelikte sağlıklı beslenme bebeği hayat boyu koruyor Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu, Hamilelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimi ve konforlu bir doğum süreci geçirmek için doğru beslenme programının belirlenip uygulanmasının önemli olduğunu kaydetti.
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte ne yemeli, ne kadar yemeli?
Hamilelikte ne yemeli, ne kadar yemeli? Adıyaman Özel Park Hospital Diyetisyeni Ceren Tanrıverdi, gebelikte beslenmenin önemine değinerek, anne adaylarının sağlıklı beslenmesinin, fazla yemek tüketmesi anlamına gelmediğini vurguladı.
6.07.2020 Hamilelik
Doğum lekelerinin sebebi nedir?
Doğum lekelerinin sebebi nedir? Doğumda veya doğumdan hemen sonra bebeğin vücudunda ortaya çıkan lekelere doğum lekesi denir. Peki, doğum lekelerinin sebebi nedir?
6.07.2020 Hamilelik
Hamilelikte çok yemeyin!
Hamilelikte çok yemeyin! Yapılan araştırmalar hamilelikte çok yiyen kadınların yüksek risk grubunda olduğunu gösteriyor.
6.07.2020 Hamilelik
Uzman isimden HIV uyarısı
Uzman isimden HIV uyarısı HIV virüsü nedeniyle 2022 yılında dünya genelinde 630 bin kişi hayatını kaybettiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, “Ülkemizde HIV pozitif birey sayısı giderek artıyor. Şimdiye kadar tespit edilen toplam vaka sayısı 39 bin 437. Sadece son 10 ayda bin 728 yeni vaka tespit edildi" dedi.
1.12.2023 Sağlık
Atiye: Üçüncü çocuğu istiyoruz, dördüncü de olabilir!
Atiye: Üçüncü çocuğu istiyoruz, dördüncü de olabilir! 2018 yılında nikah masasına oturan Atiye, 2019'da kızı Ferah Feza'yı kucağına almıştı. Şarkıcı, geçtiğimiz aylarda da ikinci kızı Neva'yı dünyaya getirmişti. Önceki gün Nişantaşı'nda görüntülenen Atiye, daha kalabalık bir aile olmak istediklerini söyledi.
2.11.2023 Cadde
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış Anne adaylarının hamilelik ile ilgili merak ettikleri her konuyu hekimlerine danışmalarını öneren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aysel Nalçakan, toplumda hamilelikle ilgili doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi de açıkladı.
25.08.2023 Genel Sağlık
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
32. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
32. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bebeğinizin 32. hafta gelişimi ve hayatınızda yaşayabileceğiniz değişikliklere göz atalım.
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
26. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
26. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Sona yavaş yavaş yaklaştığınız bu haftalarda artan heyecanınızı bir nebze rahatlatacak bilgiler…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
11. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
11. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? 2,5-3 santimetre uzunluğuna ve incir büyüklüğüne ulaşan bebeğiniz, gelişimini tamamlamak üzere. İşte bebeğinizin bu haftaki gelişimi ve hamileliğinizde dikkat etmeniz gereken noktalar!
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
8. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur?
8. Hafta Hamilelik: Anne ve Bebekte Hangi Değişiklikler Olur? Bu hafta bebeğinizin minik parmakları oluşuyor. İşte sekizinci haftada gelişimi ve sizi bekleyen değişiklikler…
10.05.2022 Gebelik Hesaplama
Diş ağrısıyla ilgili yanlış karar verilmesine yol açan 3 bilgi
Diş ağrısıyla ilgili yanlış karar verilmesine yol açan 3 bilgi Diş ağrısı hakkındaki efsanelerin yaygınlığı, doğru olmayan bilgilere de inanılmasına yol açıyor. Diş sağlığı hakkında yanıltıcı bilgilerden bazılarının doğrularını Diş Hekimi Pertev Kökdemir açıkladı.
29.04.2022 Genel Sağlık
Astım hakkında doğru sanılan 10 yanlış bilgi
Astım hakkında doğru sanılan 10 yanlış bilgi Hava yollarında daralmayla kendini gösteren ve ataklarla seyreden ‘astım’ dünyada ve ülkemizde oldukça sık görülen bir hastalık. Öyle ki ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişi astım hastalığıyla mücadele ediyor. Ancak toplumda astım hakkında doğru sanılan bazı hatalı bilgiler hastaların tedavilerini aksatmalarına yol açabiliyor. Peki hangi hatalı düşünceler astım hastalarının hayatlarını zorlaştırıyor? Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, astım hakkında toplumda doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlattı.
7.04.2022 Genel Sağlık
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler
Hamilelikte en sık yaşanan 6 sorun ve yapılması gerekenler Sırt ağrısı, bulantı ve kusma, mide ekşimesi, hazımsızlık, gaz sancıları, sık idrara çıkma... Hamilelik anne adaylarında büyük bir heyecan yaratsa da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy, anne adaylarının alacakları bazı önlemlerle hamilelik sürecinde yaşanan ve yaşam kalitesini düşürebilecek boyutlara ulaşabilen sorunlarla daha kolay baş edilebilmenin yolunu anlattı.
21.03.2022 Hamilelik
Ocağın başında kadınlar var
Ocağın başında kadınlar var Son yıllarda profesyonel aşçılığa kadınlardan da büyük ilgi var. Türkiye’nin önde gelen kadın aşçıları hikâyelerini anlattı
6.03.2022 Kültür Sanat
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer?
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer? Kış ayları ve mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan boğaz ağrısı, yutkunmada zorluk çekme, kaşınma, kuruluk ve yanma şeklinde kendini gösteren sağlık problemidir. Çevresel faktörler ve virüslerin neden olduğu boğaz ağrısını geçirmek için ilaçsız metotlara başvurulabilir. İnsanın yaşam standardını olumsuz etkileyen boğaz ağrısı evde yapılan bitkisel yöntemlerle giderilebilir. Peki boğaz ağrısına ne iyi gelir?
4.01.2022 Sağlık
Aloe Vera Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Bitkisi ve Suyu Cilde Nasıl Uygulanır?
Aloe Vera Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Bitkisi ve Suyu Cilde Nasıl Uygulanır? Faydaları saymakla bitmeyen aloe vera bitkisi şifa kaynağıdır. Aloe vera çiçeğinin çeşitleri bulunur. Aloe vera tohum ile yetiştirilir. Kozmetik sektöründe oldukça kullanılan aloe veranın yaprakları dikenli ve batmayan türdendir. Zambakgiller ailesinden olan aloe vera kaktüse benzeyen bir bitkidir. Jel ve su formatı da bulunan aloe vera cilt, saç, yüz, sivilce ve lekelere iyi gelir. Bunların yanı sıra aloe vera mide rahatsızlıklarını en aza indirir, sindirim sistemini kuvvetlendirir, kolon kanseri riskini azaltır ve bağırsak mantarlarını giderir. Aloe veranın yararları kadar aşırı tüketiminde zararları da ortaya çıkabilir. Aloe vera faydaları nelerdir? diyorsanız “Aloe vera bitkisi ve suyu cilde nasıl uygulanır?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Sağlık
Kansızlığa Ne İyi Gelir, Belirtileri Nelerdir? Kansızlığa İyi Gelen Besinler
Kansızlığa Ne İyi Gelir, Belirtileri Nelerdir? Kansızlığa İyi Gelen Besinler Tıp literatüründeki adı anemi olan kansızlık vücutta organ ve dokulara yeterli düzeyde oksijen taşımak için gerekli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi bulunmadığı zaman ortaya çıkar. Kansızlık belirtileri aşırı yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrıları gibi semptomlarla birlikte kendini gösterir. Tedavi edilmediği sürece daha ciddi sağlık problemlerine neden olan kansızlığa iyi gelen bazı besinler bulunur. Hayvansal gıdalar, C vitamini, B12 vitamini içeren gıdalar kansızlığa iyi gelmektedir. “Kansızlığa ne iyi gelir, belirtileri nelerdir?” diyorsanız “Kansızlığa iyi gelen besinler” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Alternatif Tıp
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm
Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Dil yarasına bitkisel çözüm Dildeki yaralar insanın yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürür. Dil ağrısı pek çok hastalığın habercisi olabilir. Genellikle kendiliğinden geçen dil yaralarının belirtileri dilin üstünde yara, dilde hassasiyet, acı ve yanma hissi, yemekten sonra acı veya yanma hissi şeklinde kendini gösterir. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan dil yarası, dilin yanlışlıkla ısırılması, aft, virüs enfeksiyonu gibi etkenler sonucunda ortaya çıkar. Evde yapılan gargara, meyan kökü, gibi bazı yöntemler dildeki yaralara iyi gelir. Ancak 14 günden fazla süren dil yaraları için kulak burun boğaz veya diş doktoruna gidilmelidir. Dil yarasına ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Dil yarasına bitkisel çözüm” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Mide ekşimesine ne iyi gelir? Mide ekşimesi neden olur, nasıl geçer?
Mide ekşimesine ne iyi gelir? Mide ekşimesi neden olur, nasıl geçer? Mide ekşimesi genellikle düzensiz beslenme, aşırı yağlı ve baharatlı yiyecekler, aşırı yeme, yemekten sonra uyuma ve uzanma gibi nedenlerle ortaya çıkar. Genellikle göğüste ve göğüs kafesinin arkasında hissedilen yanma tarzında bir ağrıdır. İnsanın yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen mide ekşimesi evde yapılabilecek bazı doğal ve bitkisel yöntemlerle giderilebilir. Muz, bal zencefil gibi yiyecekler mide ekşimesine iyi gelir. Mide ekşimesine ne iyi gelir, nasıl geçer? diyorsanız “Mide ekşimesi neden olur?” içeriğimizden detaylıca okuyabilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Şiddetli Mide Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen mide ağrısı en sık rastlanan sağlık problemlerinden birisidir. Şiddetli sancı ile baş gösteren mide ağrısının birçok nedeni olduğu bilinmektedir. Mide ağrısının belirtileri arasında en çok şişkinlik, mide bulantısı ve ekşimesi yer alır. Karın veya sırt bölgesinde oluşan sancı bazen kıvrandırıcı derecede olabilir. Mide ağrılarına evde ilaçsız bir şekilde yapılan yiyeceklerle en aza indirmek mümkün. Doğal bitki çayları da mide ağrılarında çözüm olarak tüketilebilir. Ancak geçmeyen ve sürekli devam eden mide ağrılarında mutlaka doktordan yarım alınmalıdır. Mide ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli mide ağrısı neden olur, nasıl geçer? İçeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
2.12.2021 Sağlık
Koronavirüs erken doğuma neden oluyor
Koronavirüs erken doğuma neden oluyor Türkiye’de her yıl 180 binden fazla bebek hayata erken başlıyor. Bir başka değişle yeni doğanların yüzde 15’ten fazlası prematüre olarak dünyaya gözlerini açıyor. Hamileler için bir diğer risk faktörü ise Kovid-19’a bağlı erken doğum riski.
19.11.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelikte Yemek ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.