Mithat Sancar

Mithat Sancar

Halkların Demokratik Partisi Mardin 1 .sıra Adayı.1963 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde doğan Sancar, Diyarbakır Öğretmen Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ardından aynı üniversitede “Temel Hakların Yorumu’’ konulu teziyle 1995 yılında doktorasını verdi. 1999 yılında da ‘‘Hukuk Devleti’’ konulu teziyle de doçent olan Sancar, 2007 yılında da profesör oldu. Akil Adamlar Komisyonu Marmara Bölgesi üyesi Sancar, evlidir.

Mithat Sancar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 523 mithat sancar haberi bulunmuştur.
Buldan ve Sancar Yeşil Sol’a geçti
Buldan ve Sancar Yeşil Sol’a geçti TBMM’de, HDP’yi temsil eden eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti’ye geçti. Böylece HDP’nin, TBMM’de temsilcisi kalmadı.
6.09.2023 Gündem
Milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyası sayısı 692'ye düştü
Milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyası sayısı 692'ye düştü TBMM'de yeni dönemde seçilemeyen milletvekillerine ait 1190 dokunulmazlık dosyasının Cumhurbaşkanlığına iade edilmesiyle birlikte bu dönemdeki milletvekili dokunulmazlık dosyası sayısı 692'ye düştü.
25.07.2023 Gündem
HDP-Yeşil Sol yerel seçim stratejisini tartışıyor
HDP-Yeşil Sol yerel seçim stratejisini tartışıyor Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen HDP-Yeşil Sol, yerel seçime ilişkin tutumunu parti kurullarında tartışmaya devam ediyor.
7.07.2023 Gündem
HDP ile Yeşil Sol yerel seçimi tartışıyor
HDP ile Yeşil Sol yerel seçimi tartışıyor Seçimlerde istediği sonucu alamayan, eş genel başkanların görevi bırakma kararı aldığı HDP ve Yeşil Sol’da iç tartışmalar sürüyor.
14.06.2023 Gündem
HDP Eş Başkanları görevi bırakıyor
HDP Eş Başkanları görevi bırakıyor Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere giren Yeşil Sol Parti ile HDP, kongre sürecini başlatarak yetkili kurullarını değiştiriyor.
6.06.2023 Gündem
HDP'de eş başkanlar yeniden aday olmayacak
HDP'de eş başkanlar yeniden aday olmayacak HDP, seçimde istediği başarıya ulaşamadı. Bunun üzerine eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, genel başkanlık için yeniden aday olmayacaklarını duyurdu.
5.06.2023 Gündem
Yeşil Sol’un TBMM Başkanvekili adayı Önder
Yeşil Sol’un TBMM Başkanvekili adayı Önder Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın başkanlığında, milletvekillerinin de katılımıyla yapılan toplantıda TBMM’deki yeni döneme ilişkin görevlendirmeler yapıldı.
3.06.2023 Gündem
Güneydoğu’da renk tablosu aynı kaldı
Güneydoğu’da renk tablosu aynı kaldı Erdoğan’ın önde olduğu illerin sarı, Kılıçdaroğlu’nun kırmızıyla işaretlendiği haritada Güneydoğu’nun 14 Mayıs’taki tablosu değişmedi. Bölgenin batısındaki iller sarıya, doğusundaki iller kırmızıya boyandı. 14 Mayıs’a göre katılımın düştüğü bölgede Kılıçdaroğlu’nun oyları bir miktar azaldı. Bunda Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ’la imzaladığı protokoldeki ‘kayyım meselesi’nin etkili olduğu yorumları yapılıyor.
29.05.2023 Gündem
Seçim yasakları başladı! İşte 9 adımda oy kullanma rehberi
Seçim yasakları başladı! İşte 9 adımda oy kullanma rehberi Türkiye, tarihinde ilk kez cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna gidiyor. Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle propoganda yasakları devreye girdi. Seçim yasakları ise sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak.
28.05.2023 Gündem
Erdoğan İstanbul, Kılıçdaroğlu Ankara'da oyunu kullanacak
Erdoğan İstanbul, Kılıçdaroğlu Ankara'da oyunu kullanacak Cumhurbaşkanı seçiminin 2'nci turunda yarışacak olan adaylardan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan İstanbul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da oyunu kullanacak.
27.05.2023 Gündem
Yeşil Sol ve HDP’den ‘desteğe devam’ kararı
Yeşil Sol ve HDP’den ‘desteğe devam’ kararı HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ile Özdağ’ın imzaladığı 7 maddelik protokol ile birlikte gündeme gelen “kayyum” tartışmasından sonra, ikinci tura ilişkin değerlendirmesini gözden geçirdi.
26.05.2023 Gündem
HDP ve YSP, isim vermeden 'Kılıçdaroğlu' dedi
HDP ve YSP, isim vermeden 'Kılıçdaroğlu' dedi Tek seçeneğin Erdoğan'ı değiştirmek olduğunu söyleyen HDP Eş Başkanı Pervin Buldan isim vermeden 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı iknci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret ederek seçmenlerinden destek istedi.
25.05.2023 Gündem
Eğitimci vekiller Meclis’te
Eğitimci vekiller Meclis’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 600 milletvekilinden biri olmak için çalışan adayların arasında 251 öğretmen, 152 eğitimci, 119 akademisyen bulunuyordu.
17.05.2023 Eğitim
Deprem illerinde AK Parti lider! HDP'de 'oy kaybı' rahatsızlığı
Deprem illerinde AK Parti lider! HDP'de 'oy kaybı' rahatsızlığı Güneydoğu’daki deprem illerinde AK Parti yarışı lider tamamladı. HÜDA PAR 4 vekille Meclis’e girdi. HDP’nin ülke genelindeki oy kaybı oranı parti tabanında rahatsızlık yarattı.
16.05.2023 Gündem
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim
Son dakika: Yeni milletvekilleri belli oldu! İşte 600 isim 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre, yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu.
15.05.2023 Gündem
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler
Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler Yeni dönemde TBMM’de yeni milletvekilleri göreceğiz. Eski futbolcu Ünal Karaman’dan, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş’a, Osman Gökçek’e kadar çok sayıda isim Meclis’te görev yapacak.
15.05.2023 Gündem
14 Mayıs seçimlerinde liderler nerede oy kullanacak?
14 Mayıs seçimlerinde liderler nerede oy kullanacak? Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde liderlerin oy kullanacağı yerler netleşti.
14.05.2023 Gündem
Mithat Sancar: Ankara'da Yeşil Sol Parti ile hasreti gidermeye geliyoruz
Mithat Sancar: Ankara'da Yeşil Sol Parti ile hasreti gidermeye geliyoruz HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Ankara emekçilerin, devrimcilerin, sosyalistlerin, yurtseverlerin hasretini yaşıyor. İşte biz Yeşil Sol'la bu hasreti Ankara'da da gidermeye geliyoruz" dedi.
10.05.2023 Gündem
Liderler nerede oy kullanacak?
Liderler nerede oy kullanacak? 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu.
10.05.2023 Gündem
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde liderlerin oy kullanacağı adresler belli oldu.
9.05.2023 Haberler
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu
Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde liderlerin oy kullanacağı adresler belli oldu.
9.05.2023 Gündem
HDP’li Sancar: İmamoğlu’nun mitingine yapılan saldırı provokasyondur
HDP’li Sancar: İmamoğlu’nun mitingine yapılan saldırı provokasyondur Şanlıurfa’da Yeşil Sol Parti'nin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Erzurum’da İmamoğlu’nun mitingine yapılan saldırının provokasyon olduğunu söyledi.
8.05.2023 Gündem
Meclis’in eğitimci adayları
Meclis’in eğitimci adayları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapacak 600 milletvekilinden biri olmak için çalışan adayların arasında 251 öğretmen, 152 eğitimci, 119 akademisyen bulunuyor.
5.05.2023 Eğitim
Anketlerde son durum ne? Bakan Soylu canlı yayında açıkladı
Anketlerde son durum ne? Bakan Soylu canlı yayında açıkladı İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu 'Allah'ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan birinci turda alıyor. CHP İstanbul'da da gerimizde.' dedi.
3.05.2023 Gündem
HDP 'Hedeflerimiz örtüşüyor' diyerek 14 Mayıs'ta destekleyecekleri adayı açıkladı
HDP 'Hedeflerimiz örtüşüyor' diyerek 14 Mayıs'ta destekleyecekleri adayı açıkladı Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmama kararı alan HDP'den seçime 16 gün kala dikkat çeken bir açıklama geldi.
28.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mithat Sancar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.