Ölümü göze alıp hasarlı binalardan eşya taşıdılar
Ölümü göze alıp hasarlı binalardan eşya taşıdılar Hatay'da depremzedeler, tüm uyarılara rağmen ölümü göze alıp hasarlı binalardan eşya taşıdı. Bir depremzede, "Korkuyoruz ama maalesef almak zorundayız, çünkü hiçbir şeyimiz kalmadı" derken, bir başka depremzede ise, "Riski olmayan bir şey yok, mecbur alacağız" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Haberler
Milyonluk yeni daireleri yıkılan vatandaşlar isyan etti
Milyonluk yeni daireleri yıkılan vatandaşlar isyan etti Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.
22.02.2023 Haberler
Osmaniye'de ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor
Osmaniye'de ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Osmaniye’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yapılan incelemelerin ardından ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalar gerekli çevre önlemi alınarak, iş makinaları ile kontrollü bir şekilde yıkılıyor.
13.02.2023 Haberler
Kocaeli’de 9 ağır hasarlı bina kaldı
Kocaeli’de 9 ağır hasarlı bina kaldı İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kahraman Bulut, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır ve orta hasar gören bina sayısının son 1 yıl içinde azaltıldığını açıklayarak, "29 tane ağır hasarlı, 1500 adet de orta hasarlı binamız vardı. Son 1 yıl içinde valiliğimizin ciddi iradesiyle ağır hasarlı bina sayımız 9'a, orta hasarlı bina sayımız da 1333'e kadar geriledi” dedi.  
24.12.2021 Emlak
6 yıldır riskli binada oturanlara belediye “Boşaltın” dedi olaylar çıktı
6 yıldır riskli binada oturanlara belediye “Boşaltın” dedi olaylar çıktı Ataşehir Belediyesi ekipleri, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi. Bina sakinlerinin direnmesi üzerine polisle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Belediye ile yapılan görüşmelerin ardından, binalarda yaşayanların evlerini boşaltmaları için 1 hafta süre verildi.
26.11.2020 Gündem
Çöken bina için demir suçlaması
Çöken bina için demir suçlaması İstanbul Bahçelievler’de deprem riski nedeniyle boşaltılan 7 katlı bina çöktü, yan binadaki bir kişi hafif yaralandı. Belediye başkanı, binayı yıkacak ekibin satmak için kolon demirlerini kesmesi nedeniyle çökme olduğunu söyledi
15.02.2020 Gündem
Avcılar'da bina kontrolü için rekor başvuru
Avcılar'da bina kontrolü için rekor başvuru Silivri açıklarında geçen perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar'da binalarının durumundan endişe ederek, kontrol edilmesini isteyenlerin sayısı 2 bin 30'u buldu.
1.10.2019 Gündem