Hasat

Hasat

Son dakika hasat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hasat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hasat haber sayfamızda...

Hasat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.507 hasat haberi bulunmuştur.
Erkenci şeftali, kilosu 300 liradan satılıyor
Erkenci şeftali, kilosu 300 liradan satılıyor Mersin'de örtü atlı yetiştirilen şeftali ve nektarinde hasat dönemi başladı. Şeftalinin kilosu, 300 liradan başta Rusya, Almanya ve Katar olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.
28.03.2024 Ekonomi
Sinemaya bahar sürprizlerle geldi
Sinemaya bahar sürprizlerle geldi İstanbul’da baharın habercisi olan İstanbul Film Festivali’nin programı açıklandı. 17-28 Nisan tarihleri arasında 43’üncü kez düzenlenecek festivale usta yönetmen Wim Wenders konuk olacak.
27.03.2024 Kültür Sanat
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da
2024'ün ilk güneş tutulması 8 Nisan'da Yılın 8 Nisan'daki ilk Güneş tutulması yalnızca Amerika kıtasından izlenebilecek.
23.03.2024 Dünya
Çilek, tarlada 100 TL’den alıcı buluyor
Çilek, tarlada 100 TL’den alıcı buluyor Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında çilek hasadı başladı. Çilek, tarlada 100 TL’den alıcı buluyor.
23.03.2024 Ekonomi
Tarlada 20, restoranda 400 lira! Vitamin ve mineral deposu 'yeşil elmas'
Tarlada 20, restoranda 400 lira! Vitamin ve mineral deposu 'yeşil elmas' Aydın'da başlayan hasat sezonuyla birlikte, Türkiye'nin önemli bir ihtiyacını karşılayan enginarın yolculuğu, tarladan sofralara kadar büyük bir değer artışıyla devam ediyor. Enginar, sadece lezzetiyle değil, bilinmeyen sağlık faydalarıyla da dikkat çekiyor. İşte enginarın bilinmeyen faydaları.
20.03.2024 Genel Sağlık
Üreticisinin yüzünü güldüren meyve "karadut"
Üreticisinin yüzünü güldüren meyve "karadut" Mersin'de örtü altında yetiştirilen üreticisinin de yüzünü güldüren turfanda 'karadut' hasadı devam ederken hem ülke içinden hem de yurtdışından talep görüyor.
20.03.2024 Ekonomi
Kakaoda acı reçete
Kakaoda acı reçete Ağaçların bakımsızlığı nedeniyle rekoltesi düşen kakao üretimini şimdi de iklim krizi kaynaklı seller vurdu. Küresel emtia piyasalarında kakao fiyatı ton başına 8 bin 360 doları test etti. Kakao fiyatı bir yılda üçe katlandı.
20.03.2024 Ekonomi
'Enginar' tarlada 20, tabakta 400 lira
'Enginar' tarlada 20, tabakta 400 lira Enginar üretiminde Türkiye’nin yüzde 42’lik ihtiyacına cevap veren Aydın’da hasat sezonu başlarken, tarlada toptan adet satış fiyatı 20 TL olan yeşil elmasın lokantalarda tabağa uzanan yolculuğu 400 TL'ye kadar çıkıyor.
18.03.2024 Ekonomi
Bezelyede hasat başladı
Bezelyede hasat başladı Hatay'ın Arsuz ilçesinde alternatif ürün olarak ekimi yaygınlaşan bezelyede hasat başladı.
18.03.2024 Ekonomi
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira
Uçuş trafiği 3 saat aksadı: İlk defa karşılaştık, zararımız 1 milyon lira Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle havalimanındaki uçuş trafiği 3 saat aksadı. Dolu yağışı nedeniyle, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanları zarar gördü.
14.03.2024 Gündem
Evinize doğal bir dokunuş… İşte balkon bahçesi yapmak için bilmeniz gerekenler!
Evinize doğal bir dokunuş… İşte balkon bahçesi yapmak için bilmeniz gerekenler! Çoğu insan gün içinde mutluluğun ve rahatlamanın anahtarı olarak doğayla zaman geçirmeyi tercih eder, peki ya siz? Eğer bitki yetiştirmeyi, toprakla ve saksılarla uğraşmayı seviyorsanız, evinizin balkonunda kendi minik bahçenizi yaratabilirsiniz? İşte adım adım yapmanız gerekenler…
8.03.2024 Advertorial
Antalya'da sağanak ve hortum! 6 kişi yaralandı, 1000 dönüm sera zarar gördü
Antalya'da sağanak ve hortum! 6 kişi yaralandı, 1000 dönüm sera zarar gördü Antalya’da dün akşam etkili olan sağanak hayatını felç etti, denizden karaya ulaşan 2 hortum Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerindeki seraları, tarım alanlarını, iş yerlerini ve binaları etkiledi, 6 kişi de yaralandı. Hortum, örtü altı tarımın merkezi Kumluca'da 1000 dönüm seraya zarar verdi.
6.03.2024 Gündem
Eriğin ilk hasadını yaptılar! Tanesi 100 liradan satılıyor
Eriğin ilk hasadını yaptılar! Tanesi 100 liradan satılıyor Bursa'da Türkiye'nin en erken erik hasadı yapıldı. İznik ilçesinde Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'nın ürettiği eriğin kilosu dudak uçuklatıyor. Kilosu 3 bin 500 liraya satılan eriğe Arap Şeyhleri büyük ilgi gösteriyor. Erken hasat eriğin tanesi gramaja göre 70 ile 100 lira arasında alıcı buluyor.
28.02.2024 Ekonomi
Dilimlenmiş soğandaki zehir! Dışarıda 1 gece beklemesi yeter, mideyi haşat ediyor
Dilimlenmiş soğandaki zehir! Dışarıda 1 gece beklemesi yeter, mideyi haşat ediyor Mutfaklarımızda sıkça kullandığımız soğan sağlık açısından oldukça faydalı bir sebzedir. Ancak uzmanlar dilimlenmiş soğan hakkında uyarılarda bulunup bu şekilde tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Bunun için de haklı gerekçeleri var. İşte detaylar.
26.02.2024 Genel Sağlık
Tunç Soyer'den partisine sitem! 'Teşekkürü çok gördüler'
Tunç Soyer'den partisine sitem! 'Teşekkürü çok gördüler' İzmir'de, şehir içi ulaşımın en önemli aşamalarından biri olan, Bornova Evka-3 ile Narlıdere'yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu törenle açıldı. Yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisine sitem etti.
24.02.2024 Gündem
Kilosu 150 dolardan ihracata gönderilecek
Kilosu 150 dolardan ihracata gönderilecek Türkiye'de örtü altında ilk ürünün çıkarıldığı Mersin'in Mut ilçesinde temsili olarak ilk erikler toplanırken, kilogramının 150 dolardan ihracata gönderileceği belirtildi.
23.02.2024 Ekonomi
Çay üreticilerine uyarı: 'Alternatif ucuz gübre' tehlikesi
Çay üreticilerine uyarı: 'Alternatif ucuz gübre' tehlikesi Doğu Karadeniz'de, üreticilere tavsiye edilen azot içerikli kompoze gübreler yerine daha uygun alternatif gübrelerin tercih edilmesi, çay tarımını olumsuz etkiliyor. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Ucuz diye çayın geleceğine etki edecek bilinmeyen gübreleri kesinlikle toprağa vermemeliyiz. Bilinmeyen gübreler, çeşitli haşere ve böcekleri ortaya çıkarıp, toprağın yapısını da bozabilir dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Erik bahçeleri meyve vermeye başladı
Erik bahçeleri meyve vermeye başladı Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında üretilen erikler çiçek açıp meyve vermeye başladı. İlçe genelinde 100 dönümü örtü altı olmak üzere 800 dönüm erik bahçesinden 8 bin ton erik hasat edilmesi hedefleniyor.
23.02.2024 Ekonomi
Tarihte koku
Tarihte koku Kokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
18.02.2024 Gündem
Mercimek gelecek ama gidemeyecek!
Mercimek gelecek ama gidemeyecek! Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi sıfıra indirilirken, ihracatına da kısıtlama getirildi. Alınan kararla birlikte tüketicinin yeşil mercimeğe daha ucuza ulaşabileceği belirtiliyor.
15.02.2024 Ekonomi
Limonda çiftçiye önemli destek
Limonda çiftçiye önemli destek Türkiye'nin narenciye üretiminde önemli merkezlerinden olan Hatay'da valilik tarafından başlatılan projeyle, dalında kalan limonun satışı için üreticilere destek sağlanacak.
13.02.2024 Ekonomi
14 Şubat öncesi hasat yoğunluğu
14 Şubat öncesi hasat yoğunluğu İzmirli çiçek üreticileri 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hasat yoğunluğu yaşarken, fiyatı belirlenen gülün tek bir adedi 75 lira ile 150 lira arasında alıcı buluyor.
13.02.2024 Ekonomi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi geçici bir süreyle sıfıra indirildi
13.02.2024 Ekonomi
Zeytinyağı sıkım sezonu erken bitti
Zeytinyağı sıkım sezonu erken bitti Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Aydın’da, bu yıl zeytinde ‘yok yılı’ olması sebebiyle hasat sezonu erken bitince zeytinyağı fabrikaları da sezonu erken kapattı.
12.02.2024 Ekonomi
Yer: Afyonkarahisar! Fareler ve böcekler köyleri istila etti
Yer: Afyonkarahisar! Fareler ve böcekler köyleri istila etti Afyonkarahisar’da birçok köy ve beldedeki tarım arazilerini fareler ve böcekler istila etti.
12.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hasat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.