Her an tetikteler! Gerekirse 'hava hastanesi' oluyor
Her an tetikteler! Gerekirse 'hava hastanesi' oluyor Sağlık Bakanlığı envanterine 2010 yılında katılan ambulans uçaklar, gerektiği zaman adeta bir ‘hava hastanesine' dönüşebiliyor. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde (KKTC) trafik kazası geçiren iki Türk vatandaşı ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.
22.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Koca paylaştı: Hasta vatandaşına nerede olursa olsun hava ambulansı hizmeti veren tek ülkeyiz
Sağlık Bakanı Koca paylaştı: Hasta vatandaşına nerede olursa olsun hava ambulansı hizmeti veren tek ülkeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hasta vatandaşına, dünyanın neresinde olursa olsun, ücreti devlet tarafından karşılanarak hava ambulansı hizmeti veren tek ülkeyiz" ifadelerini kullandı
30.04.2020 Gündem
Son dakika! Hangi zengini almaya geldiniz?
Son dakika! Hangi zengini almaya geldiniz? En son İsveç'te corona virüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Türkiye'ye getirilen Leyla'nın babası Emrullah Gülüşken'le gündeme gelen ambulans uçağın ekibi konuştu: Türk hastaları almaya gittiğimizde yabancılar bize "Hangi zengini almaya geldiniz?" diye soruyor. "Bu hizmet ücretsiz" deyince şaşıp kalıyorlar.
29.04.2020 Gündem
Kalp krizi geçiren vatandaşın imdadına hava ambulansı yetişti
Kalp krizi geçiren vatandaşın imdadına hava ambulansı yetişti Malatya’nın Darende ilçesinde kalp krizi geçiren Memiş Gürbüz ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre, Somuncu Baba Külliyesinde bulunan havuza giderken yolda şiddetli göğüs ağrısı hisseden Memiş Gürbüz (63), Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine gitti. Burada yapılan ilk müdahalede hastanın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Durumu kritik olan hasta için daha sonra 112 komuta merkezinden hava ambulansı talep edildi. Kalp krizi geçiren yaşlı adam daha sonra Darende Stadı'na inen hava ambulansına taşınarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
11.09.2019 Yaşam
Maç devam ederken sahaya indi ve...
Maç devam ederken sahaya indi ve... İngiltere'nin Lancashire şehrinde Lancashire ve Essex takımları arasında oynanan kriket maçında ilginç anlar yaşandı. Maç esnasında trribünlerde bulunan bir seyirci fenalık geçirdi. Buun üzerine bölgeye sevk edilen hava ambulansı sahanın ortasına inerek fenalaşan seyirciyi hastaneye kaldırdı. Bu anlar ise kameralara böyle yansıdı.
12.06.2018 Diğer Sporlar
Uçuruma düşen adam hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı
Uçuruma düşen adam hava ambulansı ile hastaneye kaldırıldı Kayseri'nin Sarız ilçesinde uçuruma düşen bir kişi, kurtarıldıktan sonra hava ambulansı ile şehir merkezindeki hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre Kayseri'nin Sarız ilçesinde 27 yaşındaki Recep A.'nın uçuruma düştüğü öğrenildi. Sarız UMKE ve sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında kurtarılan Recep A.'ya ilk müdahale yapıldıktan sonra Kayseri merkeze ulaştırılması için hava ambulansı talep edildi. Kayseri merkezden havalanan ve 15 dakikada Sarız'a ulaşan hava ambulansına alınan Recep A., Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Recep A. tedavi altına alınırken, olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığı bildirildi.
11.09.2019 Yaşam
Pilot istedi, köylüler ateş yaktı!
Pilot istedi, köylüler ateş yaktı! Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğum sancısı tutan genç kadın için havalanan hava ambulansı, köylülerin yaktığı ateş ve çıkan duman sayesinde tarlaya inmeyi başardı. Havada doğum yapan anne ve bebeği, hastanede tedavi altına alındı.
11.09.2019 Yaşam
Hava ambulansı piste çakıldı
Hava ambulansı piste çakıldı 5 Ağustos'ta İzlanda'da meydana gelen uçak kazasının görüntüleri ilk kez yayınlandı. İniş takımları kapalı olan hava ambulansı drag pistine çakıldı. Kazada pilot ve sağlık ekibinden bir kişi hayatını kaybetti. Yardımcı pilot ise yaralı kurtuldu.
11.09.2019 Haberler
Hava ambulansı hayat kurtaracak!
Hava ambulansı hayat kurtaracak! Sağlık Bakanlığı’nın hava ambulansı ihalesini, Türkiye’nin havacılık ve özellikle helikopter alanında önde gelen şirketlerinden olan Saran Havacılık ile sivil havacılığın gelişmesini temel vizyonu olarak seçen THK Gökçen Havacılık ortaklığı kazandı.
10.04.2013 Sağlık
Ambulans sahaya girmedi, helikopter sahanın kenarına indi
Ambulans sahaya girmedi, helikopter sahanın kenarına indi ZONGULDAK’ta, ambulans helikopter bir hasta için futbol sahabının kenarına indi. Ambulanstaki hasta da metrelerce sedyede taşınmadan helikoptere nakledildi. Kentte 4 gün önce suni çime zarar vereceği gerekçesiyle sahaya girmesine izin verilmeyen ambulanstaki hastanın sedye ile taşınmasına ambulans helikopterdeki doktor tepki göstermişti.
3.12.2012 Gündem
Ambulans sahaya girmedi, helikopter sahanın kenarına indi
Ambulans sahaya girmedi, helikopter sahanın kenarına indi ZONGULDAK’ta, ambulans helikopter bir hasta için futbol sahabının kenarına indi. Ambulanstaki hasta da metrelerce sedyede taşınmadan helikoptere nakledildi. Kentte 4 gün önce suni çime zarar vereceği gerekçesiyle sahaya girmesine izin verilmeyen ambulanstaki hastanın sedye ile taşınmasına ambulans helikopterdeki doktor tepki göstermişti.
3.12.2012 Gündem