Hava İş

Hava İş

Son dakika hava iş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hava iş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hava iş haber sayfamızda...

Hava İş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.611 hava iş haberi bulunmuştur.
Pazar mesaisi davasını THY kazandı
Pazar mesaisi davasını THY kazandı Hava- İŞ Sendikası'nın toplu iş sözleşmesinin bir maddesinin yanlış yorumlandığı iddiasıyla Türk Hava Yolları'na (THY) karşı açtığı dava sonuçlandı. Dava sonuncunda pazar mesaisi kavramı yerini hafta tatili mesaisi ifadesine bıraktı.
20.12.2023 Ekonomi
F-35'ler otoyola indi, bir ilk yaşandı
F-35'ler otoyola indi, bir ilk yaşandı Tervo'da Amerikan üretimi iki savaş uçağının otoyola teker koyması, Norveç ordusu tarafından bir dönüm noktası olarak tanımlandı.
23.09.2023 Haberler
F-35'ler otoyola indi, bir ilk yaşandı
F-35'ler otoyola indi, bir ilk yaşandı Tervo'da Amerikan üretimi iki savaş uçağının otoyola teker koyması, Norveç ordusu tarafından bir dönüm noktası olarak tanımlandı.
23.09.2023 Dünya
Türk Hava Yolları, personel maaşlarını yüzde 20 artırdı
Türk Hava Yolları, personel maaşlarını yüzde 20 artırdı Türk Hava Yolları, personel maaşlarını yüzde 20 artırdığını duyurdu. Şirket, ilk 6 ayda çalışan ücretlerine yüzde 47,34 oranında zam yapmıştı.
18.01.2023 Ekonomi
MSB'den “Deniz Hava İş Birliği Eğitimleri Hava Gayreti Planlaması” paylaşımı
MSB'den “Deniz Hava İş Birliği Eğitimleri Hava Gayreti Planlaması” paylaşımı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki F-16 uçağının, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile koordineli olarak, “Deniz Hava İş Birliği Eğitimleri Hava Gayreti Planlaması” uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu ve o anlara ait görüntüleri paylaştı.
13.02.2022 Haberler
THY’den George Clooney açıklaması!
THY’den George Clooney açıklaması! Hollywood yıldızı George Clooney'in reddettiği reklam filminin Türk Hava Yolları (THY) olduğu iddialarına THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'dan yanıt geldi.
26.12.2021 Ekonomi
Fedakârlığa yüksek maaş zammıyla teşekkür
Fedakârlığa yüksek maaş zammıyla teşekkür Türk Hava Yolları (THY), yetkili çalışan sendikası Hava-İş ile 2022 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek olan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin ücret zamları maddesinde anlaşma sağladı.
25.12.2021 Ekonomi
Türk Hava Yolları ve Hava-İş sendikası 2022 yılı maaş zamlarında anlaştı
Türk Hava Yolları ve Hava-İş sendikası 2022 yılı maaş zamlarında anlaştı Türk Hava Yolları(THY) ve Hava-İş Sendikası, "27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS)" görüşmelerinden çalışanlara yapılacak maaş zammı oranında anlaşma sağladı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, maaş zammının çalışanlar için hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Ailemizin çabası sayesinde pandemide küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergiledik. İnanıyorum ki biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yolları'nı daha yükseğe taşımaya devam edeceğiz" dedi. Anlaşmaya varılan çalışanların maaş zammı oranı Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP)'na bildirildi.
24.12.2021 Ekonomi
THY ve Hava-İş Sendikası maaş zammı oranında anlaştı
THY ve Hava-İş Sendikası maaş zammı oranında anlaştı THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında 27. Dönem TİS görüşmelerinde ücret zamları konusunda anlaşma sağlandı.
23.12.2021 Ekonomi
Taarruz eğitiminde 101 sorti  uçuş
Taarruz eğitiminde 101 sorti uçuş Milli Savunma Bakanlığı tarafından “Deniz Görev Grubuna” taarruz eğitimlerinde toplam 101 sorti uçuş gerçekleştirildi.
19.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan çözdü: THY ve Hava - İş  yeni maaşta anlaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan çözdü: THY ve Hava - İş yeni maaşta anlaştı Salgının yayılmaması için ülkelerin sınırlarını kapatması nedeniyle havacılık sektörü, pandeminden en çok etkilenen iş kollarından biri oldu.
2.09.2020 Ekonomi
THY ile Hava-İş arasında 26'ncı dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı
THY ile Hava-İş arasında 26'ncı dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı Türk Hava Yolları (THY), uzun süren görüşmelerin ardından Hava-İş sendikası ile 26'nci dönem toplu iş sözleşmesini imzalandı. Sözleşmeye göre kokpit personeli için uçuş tazminatlarından yüzde 50, kabin personeli için ise uçuş tazminatlarından yüzde 35 oranında kesinti olacak.
31.08.2020 Ekonomi
THY çalışanları: Sendika bu dönemde aidat almasın
THY çalışanları: Sendika bu dönemde aidat almasın Dünya genelinde COVID-19 nedeniyle havacılık sektörü tarihin en büyük krizini yaşıyor. Binlerce havayolu çalışanı işsiz kalırken süreçteki olumsuzluğun ne kadar devam edeceği de belirsizliğini koruyor. Yaklaşık dört aydır kısa çalışma ödeneği imkanından yararlanan THY çalışanları belirsizlik ortamı sürerken temmuz ayı itibarıyla yeniden, üyesi oldukları Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) aidatı ödemeye başladı. İsmini açıklamak istemeyen birçok çalışan, ekonomik açıdan zor bir süreç yaşadıkları bu günlerde sendikanın eski maaşları oranına göre aidat alındığını belirterek duruma tepki gösterdi ve bu dönemde sendikanın kendilerinden aidat almamasını istedi.
7.08.2020 Ekonomi
Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesine imza attı
Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesine imza attı Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün imzalanan anlaşma ile sona erdirildi.
15.04.2019 Ekonomi
"Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz"
"Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz" Denizli'de eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci pilot Merve Altun, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi Yakasinek köyü'nde toprağa verildi. Burada düzenlenen törende kızının acısına dayanamayan baba Sefer Altun, "Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz" dedi.  Öte yandan aynı uçakta hayatını kaybeten pilot Hamdi Yılmaz ise, memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı.
22.11.2018 Gündem
"Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz"
"Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz" Denizli'de eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğrenci pilot Merve Altun, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi Yakasinek köyü'nde toprağa verildi. Burada düzenlenen törende kızının acısına dayanamayan baba Sefer Altun, "Ben sizi düğününe çağıracaktım, siz cenazesine geldiniz" dedi.  Öte yandan aynı uçakta hayatını kaybeten pilot Hamdi Yılmaz ise, memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı.
22.11.2018 Gündem
THY pilotlarına zam müjdesi
THY pilotlarına zam müjdesi Türk Hava Yolları, pilotlarına zam yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) üyelerine bir duyuru göndererek zam teklifini bildirdi.
12.09.2018 Ekonomi
THY maaşlara yüzde 20 zam yaptı
THY maaşlara yüzde 20 zam yaptı Türk Hava Yolları kur artınca pilotta boy sınırını kısaltıp maaşlara yüzde 20 zam yaptı. Pilotların maaşı 32 bin TL'yi geçti.
1.06.2018 Ekonomi
THY'de flaş maaş gelişmesi!
THY'de flaş maaş gelişmesi! Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası, zam farklarının yatırılmasına ilişkin protokolü imzaladı.
16.11.2017 Ekonomi
THY'de 10 bin kişi zamma 'hayır' dedi
THY'de 10 bin kişi zamma 'hayır' dedi THY yönetiminin bu yıl için zam yapılmamasına karşılık toplu işçi çıkarılmamasını garanti ettiği tasarruf teklifine 10 bin çalışan evet dedi.
19.01.2017 Ekonomi
Hava-İş'in kritik 'zam anketi' sonuçlandı
Hava-İş'in kritik 'zam anketi' sonuçlandı Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında zam görüşmeleri devam ederken, sendika üyeleri arasında yapılan ankette 'evet zam olmayabilir' sonucu çıktı.
17.01.2017 Ekonomi
THY, 4+4 maaş zammını dondurmayı talep etti
THY, 4+4 maaş zammını dondurmayı talep etti Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, THY yönetiminin tasarruf tedbirleri çerçevesinde 2017 yılı zamlarını dondurma teklifinde bulunduğunu belirterek, "Dünya devi şirketler grevle boğuşuyor. Biz de sendika olarak elimizi taşın altına koyarak THY'nin bu zor dönemi en az kayıpla atlatmasını istiyoruz" dedi
28.12.2016 Ekonomi
Thy ücretsiz izine ayırdı! Sendika harekete geçti...
Thy ücretsiz izine ayırdı! Sendika harekete geçti... Türk Hava Yolları'nda yabancı dil sınavından başarısız olan 84 kabin memuru, İngilizceleri yetersiz olduğu gerekçesiyle ikinci sınava kadar ücretsiz izne çıkarıldı. İkinci sınavda da başarısız olmaları durumunda işten çıkarılacak kabin memurları için Hava-İş Sendikası İngilizce eğitmeni tuttu.
6.12.2016 Ekonomi
THY çalışanına zam ve ikramiye müjdesi
THY çalışanına zam ve ikramiye müjdesi TÜRK Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında yapılan 25’nci dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni sözleşme imzalandı. Anlaşma kapsamında bir kereye mahsus 5 bin liralık ikramiyenin çalışanların hesaplarına yatırılacağı açıklanırken; yılın ilk 6 ayında yüzde 7, ikinci 6 ay için de yüzde 6 zam yapıldı.
28.03.2016 Ekonomi
THY’de Toplu Sözleşme süreci başladı
THY’de Toplu Sözleşme süreci başladı Türk Hava Yolları(THY) Yönetimi ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinin ilk toplantısı bugün başladı.
10.02.2016 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hava İş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.