Hedonutopia'dan film ve kitap tavsiyeleri
Hedonutopia'dan film ve kitap tavsiyeleri Alternatif müziğin sevilen isimlerinden Hedonutopia, müziğe dair başarıları ile alternatif sahnede adından sıkça bahsettirmeyi başarıyor. Fırat Külçek ve Kerem Feyzi’den oluşan Hedonutopia, RedBull.com’a verdiği röportajda müzik dışındaki aksiyonlarını anlattı.
9.07.2020 Kültür Sanat
Flapper Swing Kozmonot'ta
Flapper Swing Kozmonot'ta Kozmonot Bomonti, her Pazar, 12.00-14.00 saatlerinde ağırladığı caz gruplarıyla bölgeye ritm kazandırmaya devam ediyor. 17 Kasım Pazar günü Çağıl Kaya’yı, 24 Kasım Pazar günü Flapper Swing’i ağırlayacak
12.11.2019 Kültür Sanat
Müzik dünyasında nasıl bir nisan yaşıyoruz?
Müzik dünyasında nasıl bir nisan yaşıyoruz? Müzik dünyasının bu yıl formunda olduğunu daha önce Molatik’te yazmıştım. Nisan ayı itibarıyla yeni albümlerin de çıktığını ve yeni şarkıların kulaklara tahminimizden de hızlı aktığını gözlemliyoruz. Her cuma günü bayram ediyor, yeni şarkıların hangi birini nasıl bir düzende dinleyelim diye deviniyoruz. Çorak geçen yıllarımıza selam edip, önümüze bakalım.
10.04.2019 Müzik
2018'in en iyi 5 yerli albümü
2018'in en iyi 5 yerli albümü Hayat hep Aleyna Tilki, hep Demet Akalın, hep Gülşen değil. Hep Chopin, hep Bach, hep Beethoven olmadığı gibi. Farklı müzik türlerinden damakta tat bırakan ve Türkiye'den çıkmış albümleri derledim. Yıl bitmeden kulak kabartın. "Geçen senenin albümü" olmalarına az kaldı.
12.12.2018 Müzik
Hedonutopia: Ucubeliğin bayrağını almak istiyoruz
Hedonutopia: Ucubeliğin bayrağını almak istiyoruz Hedonutopia, 3. albümü 'Yakamoz Sandalı'nı 27 Kasım'da çıkarmıştı. Albümün lansmanıysa 8 Aralık'ta İKSV Salon'da yapıldı. Lansman öncesinde grubun nicelik olarak az, nitelik olarak aşmış iki üyesi Fırat Külçek ve Kerem Feyzi'yle Salon'da konuştuk. Hedonutopia'yı dinlediğinizde beğenmeyebilirsiniz belki. Fakat şunu kesinlikle göreceksiniz ki bu ikili daha önce -özellikle Türkçe olarak- pek duymadığınız tarzda bir şeyler yapıyor. Özgünlük ve özgürlük had safhada. Hedonutopia'ya albümlerle, şarkılarla ilgili sorular sormak yerine onları daha yakından tanıyabilmek amaçlı sorular sordum. Onlar da kendilerini hem eğlenceli hem de açık bir dille anlattılar. İki Dakika'da da ilginç sorularımızı cevapladılar.
19.12.2018 Müzik