Hektaş

Hektaş

Son dakika hektaş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hektaş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hektaş haber sayfamızda...

Hektaş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 79 hektaş haberi bulunmuştur.
Tarıma bilimle ‘canlı’ koruma
Tarıma bilimle ‘canlı’ koruma İkinci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi Orhangazi’de başladı. ‘Canlıyı canlıyla koruma’ temasının öne çıktığı kongrede, sürdürülebilir tarımın geleceğinin bilimde olduğu vurgulandı.
17.05.2023 Ekonomi
Dünyadan 81 bilim insanı tarım için Orhangazi’de buluştu
Dünyadan 81 bilim insanı tarım için Orhangazi’de buluştu HEKTAŞ’ın, Bursa-Orhangazi’deki Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi F.A.R.M.’da, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlediği 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi başladı. Kongrede, dünya tarımının geleceği, sürdürülebilirlik ve yeni tarım uygulamaları alanında dünyanın önemli 81 bilim insanı ile ele alındı.
16.05.2023 Ekonomi
Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak
Dünya tarımının nabzı Orhangazi’de atacak HEKTAŞ, 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Ar-Ge merkezi F.A.R.M.’da 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.
14.05.2023 Ekonomi
OYAK’tan tarıma stratejik yatırım
OYAK’tan tarıma stratejik yatırım OYAK Grubu şirketlerinden HEKTAŞ’ın 2017 yılında bünyesine kattığı Ferbis Tarım, bitki koruma alanında yeni yatırıma imza attı. Ferbis’in Niğde’nin Bor ilçesindeki fabrikasına yapılan yatırımla yıllık üretim kapasitesi 39 bin tona çıkacak. Fabrikaya kurulan yeni tesis, yeni herbisit üretim hattı ve depolama amaçlı kullanılacak.
6.05.2023 Ekonomi
İlk dokuz ayda net kârı yüzde 243 arttı
İlk dokuz ayda net kârı yüzde 243 arttı Tarım endüstrisi alanında faaliyet gösteren Hektaş, 2022’nin ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.
3.11.2022 Ekonomi
HEKTAŞ karını yüzde 235 artırdı
HEKTAŞ karını yüzde 235 artırdı HEKTAŞ, KAP’a yaptığı açıklamada 2022’nin ilk dokuz ayında ana ortaklık net dönem kârının yüzde 234,81 oranında artarak 615,9 milyon TL'ye yükseldiğini duyurdu.
2.11.2022 Uzmanpara
HEKTAŞ Özbekistan yatırımıyla atağa kalktı
HEKTAŞ Özbekistan yatırımıyla atağa kalktı Türkiye’de tarım sektöründe 66 yıllık deneyime sahip HEKTAŞ, yurtdışı yatırım planları kapsamında Özbekistan’da bitki besleme ve bitki koruma sektörlerine yönelik üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor.
25.08.2022 Ekonomi
Orman yangınlarından etkilenen üreticilere proje desteği
Orman yangınlarından etkilenen üreticilere proje desteği HEKTAŞ, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleşen, orman alanlarının yanı sıra tarımsal üretim alanlarını da etkileyen yangınların ardından ekolojik ve tarımsal rehabilitasyon için proje başlattığını duyurdu. “Toprakla Yeniden” isimli proje kapsamında sera ve açık alanda üreticilik yapan 27 üreticiye bitki besleme ürünleriyle destek verilecek.
23.11.2021 Ekonomi
Tohum Teknoloji Merkezi açıldı
Tohum Teknoloji Merkezi açıldı HEKTAŞ’ın tohum çalışmalarını yürüten Areo Tohumculuk’un bünyesindeki ‘Tohum Teknoloji Merkezi’, Akdeniz Üniversitesi  Teknopark’ta gerçekleşen açılış töreniyle faaliyete geçti.
9.07.2021 Ekonomi
OYAK Tamek'i satın alıyor
OYAK Tamek'i satın alıyor Sagra satın almasıyla gıda sektörüne giriş yapan OYAK, 65 yıllık bilgi birikimi ve tecrübeye sahip Türkiye'nin köklü markalarından Tamek'in satın alma anlaşmasının onayı için Rekabet Kurumuna başvurdu.
24.05.2021 Uzmanpara
OYAK, Tamek için Rekabet Kurumu’na başvurdu
OYAK, Tamek için Rekabet Kurumu’na başvurdu Sagra’yı alarak, büyüklüğü 120 milyar lirayı aşan gıda sektörüne giriş yapan OYAK, 1955’te Bursa’da kurulan, Türk menşeli gıda üreticisi Tamek’i satın alma anlaşmasının onayı için Rekabet Kurumu’na başvurduğunu açıkladı.
24.05.2021 Ekonomi
İzlenebilir gıda dönemi başlıyor
İzlenebilir gıda dönemi başlıyor Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, OYAK Gıda, Tarım ve Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ’ın geliştirdiği İzlenebilir Güvenli Gıda Platformu projesini Türkiye’de ilk uygulayan market oldu.
20.03.2021 Ekonomi
HEKTAŞ, Agriventis ve Arma İlaç’ı alıyor
HEKTAŞ, Agriventis ve Arma İlaç’ı alıyor OYAK Tarım Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ, kuraklığa karşı toleranslı tohumlar geliştiren Avustralya kökenli Agriventis Technologies ve veteriner tıbbi ürün üretimi yapan Arma İlaç’ı satın alma kararı verdi.
31.12.2020 Ekonomi
HEKTAŞ’tan Agriventis ve Arma İlaç’ı satın alma kararı
HEKTAŞ’tan Agriventis ve Arma İlaç’ı satın alma kararı OYAK Tarım Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ, kuraklığa karşı toleranslı tohumlar geliştiren Avustralya kökenli Agriventis Technologies ve veteriner tıbbi ürün üretimi yapan Arma İlaç’ı satın alma kararı verdi.
30.12.2020 Ekonomi
Yerli pamuğa tohum dopingi
Yerli pamuğa tohum dopingi OYAK Tarım Hayvancılık şirketlerinden HEKTAŞ, bitki koruma pazarındaki gücünü tohum ıslah alanına taşıyor.
20.10.2020 Ekonomi
Tarımda İHA dönemi başlıyor
Tarımda İHA dönemi başlıyor Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi’ iş birliği protokolü imza töreninin ardından, Zirai ilaçlama drone’u ‘HEKTAŞ Turna’ ile deneme parselinde bitki besleme uygulaması yapıldı. Uygulama, GPS destekli harita kullanımıyla tarla sınırına uygun olarak hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirildi
8.10.2020 Ekonomi
Tarımda İHA dönemi başlıyor
Tarımda İHA dönemi başlıyor Türkiye’nin İHA-2 statüsündeki ilk zirai ilaçlama drone’u “HEKTAŞ Turna” ile, tarlada sıvı bitki besleme uygulaması yapıldı.
7.10.2020 Ekonomi
OYAK Genel Müdürü Erdem: Yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz
OYAK Genel Müdürü Erdem: Yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, ülke ekonomisini ileriye taşıyacak hamleler yapmak, ekonominin tüm aktörlerinin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde hem mevcut faaliyet alanlarımızda hem de adım atacağımız yeni alanlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
3.08.2020 Ekonomi
HEKTAŞ, tohum ıslahına odaklanıyor
HEKTAŞ, tohum ıslahına odaklanıyor OYAK Tarım Hayvancılık Grubu şirketi HEKTAŞ, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden (TAGEM) Pehlivan07 hibrit silajlık mısır çeşidinin üretim ve satış hakkını satın aldı.
11.06.2020 Ekonomi
Hektaş’tan hijyen atağı
Hektaş’tan hijyen atağı OYAK Tarım Hayvancılık Grubu şirketi HEKTAŞ, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında dezenfektan üretecek.
23.04.2020 Ekonomi
Milli dayanışma çığ gibi büyüyor
Milli dayanışma çığ gibi büyüyor Koronavirüs ile mücadele için başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na şirketlerin desteği her geçen gün artıyor. Şirketler kampanyaya para yardımının yanı sıra ürettikleri mal ve hizmetlerle de katkı sağlıyor.
9.04.2020 Ekonomi
Fotoğraf çek hastalığı öğren
Fotoğraf çek hastalığı öğren Hektaş, yapay zekâ destekli ‘Akıllı Asistan’ mobil uygulamasını Growtech Eurasia 2019 Fuarı’nda tanıttı. Fuar kapsamında düzenlenen ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri kapsamında Akıllı Asistan ‘Tarımsal Bilişim’ ödülünün de sahibi oldu.
6.12.2019 Ekonomi
Akıllı tarım seferberliği
Akıllı tarım seferberliği OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, çiftçileri geleceğe hazırlama, milli tarımı güçlendirme ve dünyayla rekabet gücünü artırma hedefiyle akıllı tarım seferberliği başlatıyor.
14.07.2018 Ekonomi
‘Milli Tarım’ için Ar-Ge işbirliği
‘Milli Tarım’ için Ar-Ge işbirliği Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK, farklı sektörlerde katma değer yaratan projelerle ülke ekonomisini güçlendirmek ve dünyayla yarışabilmek adına gerçekleştirdiği Ar-Ge projelerine bir yenisini ekledi.
17.05.2018 Ekonomi
2 milyar dolarlık pazara yeni marka
2 milyar dolarlık pazara yeni marka Bitki koruma ve hayvan sağlığı alanlarında 62 yılı geride bırakan Hektaş, her yıl ortalama yüzde 15 büyüyen ve 2017 yılında yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğe ulaşan pet ürünleri ve hizmetleri sektörüne giriyor...
25.04.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hektaş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.