Helsinki

Helsinki

Son dakika Helsinki haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Helsinki gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Helsinki haber sayfamızda...

Helsinki

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.642 helsinki haberi bulunmuştur.
Finlandiya’da okula saldırı: 1 ölü
Finlandiya’da okula saldırı: 1 ölü Finlandiya’nın Vantaa kentinde 800 öğrencinin devam ettiği bir okula, 12 yaşındaki çocuk tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 öğrenciden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.
3.04.2024 Dünya
Finlandiya'da okul saldırısı: Saldırganın 12 yaşındaki bir çocuk!
Finlandiya'da okul saldırısı: Saldırganın 12 yaşındaki bir çocuk! Finlandiya'daki bir silahlı saldırıyla sarsıldı. Polis, iki çocuğun yaralandığını ve birinin ise hayatını kaybettiğini kaydetti. Kanlı saldırının faili ise yalnızca 12 olan yaşında bir çocuk.
2.04.2024 Dünya
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür...
Dr. Marwa Al-Sabouni: Mimarinin davranışlarımızı yönlendirme gücü vardır; inşa ettiğimiz şey kimliğimizi dönüştürür... İstanbulSMD’nin düzenlediği “Mimarlık Ne İşe Yarar” konferansı için İstanbul’a gelen Suriyeli mimar, yazar ve yayıncı Dr. Marwa AlSabouni ile dünya çapında ses getiren kitaplarını, mimarlığın ve şehirlerin savaş ve çatışmalardaki rolünü, yıkımına tanıklık ettiği kadim şehir Humus’taki gözlemlerini ve kentlerin yeniden inşasındaki olası riskleri konuştuk.
26.02.2024 Mimarlık
Finlandiya'nın yeni cumhurbaşkanı NATO destekçisi Alexander Stubb oldu
Finlandiya'nın yeni cumhurbaşkanı NATO destekçisi Alexander Stubb oldu Finlandiya’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini NATO destekçisi Alexander Stubb kazandı. Stubb ülkenin eski başbakanlarından biriydi.
12.02.2024 Dünya
Baltık ülkelerinden savunma hattı adımı
Baltık ülkelerinden savunma hattı adımı Estonya, Litvanya ve Letonya’nın, Rusya sınırına savunma hattı inşa etmeyi planladıkları bildirildi. Böylelikle Rusya ile Belarus arasındaki sınır boyunca ortak bir Baltık savunma bölgesi oluşturulması öngörülüyor.
21.01.2024 Dünya
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları!
Mert Aydın yazdı: İşte olimpiyatların en çok madalya kazananları! 1896’dan bu yana yaz olimpiyatlarında bazı ülkelerden daha fazla madalya kazanan sporcular var. Özellikle yüzme ve jimnastik tam bir madalya deposu. Hele bir de istikrarlı ve uzun kariyerli bir isim varsa ortada, o zaman rekorlara hazır olun.
7.01.2024 Diğer
Estonya Hakkında Bilgiler; Estonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Estonya Hakkında Bilgiler; Estonya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Dünya üzerinde bulunan ülkelerden birisi de Estonya'dır. Rusya ve Letonya ülkelerine komşu olan Estonya pek çok kişi tarafından bilinmeyen ülkelerden birisidir. Bu sebeple birçok kişi tarafından da merak edilmektedir. Peki Estonya bayrağı anlamı, başkenti, para birimi ve saat farkı nedir? Sizlere Estonya ülkesi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.
3.01.2024 Tatil
Finlandiya Hakkında Bilgiler; Finlandiya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Finlandiya Hakkında Bilgiler; Finlandiya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Beyaz Zambaklar Ülkesi olarak anılan Finlandiya, Avrupa'da nüfusu en düşük ülkelerden birisidir. Nüfus yoğunluğunun az olduğu ülkede, yaşam standartları oldukça yüksektir. Finlandiya nüfusu ne kadar, konuşulan dil nedir, para birimleri hangisi, başkenti neresi sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
2.01.2024 Tatil
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinden ilk ticari uçuş
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinden ilk ticari uçuş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinden ilk ticari uçuş gerçekleştirildi.
26.12.2023 Ekonomi
Eşitliğe ses bebeklere ninni
Eşitliğe ses bebeklere ninni Daha çok kadınlarla özdeşleşen ninni söyleme ritüelini tersine çevirmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dkikkat çekmek amacıyla hazırlanan "Eşitlik Ninnileri", YANINDAYIZ Derneği ve Artı Prodüksiyon, Enerjisa Enerji'nin desteği ile hayata geçirildi. "Eşitlik Ninnileri" albümü, tüm müzik platformlarından dinlenebilecek.
25.12.2023 Ekonomi
Olimpiyatlarda 100 yılın şeref listesi!
Olimpiyatlarda 100 yılın şeref listesi! Cumhuriyetimizin bir asrını bitirirken, tam 84 gurur tablosu... Hepsi birbirinden değerli, hepsi birbirinden başarılı... Türkiye’yi olimpiyatlarda madalyalarıyla onurlandırdılar, hepimizi gururlandırdılar.
24.12.2023 Diğer
Yapay zeka girişimlerini küresel sahneye taşıdı
Yapay zeka girişimlerini küresel sahneye taşıdı Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilen 10 yapay zekâ girişimi, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen dünyanın önde gelen start-up ve teknoloji etkinliği Slush’a katıldı.
7.12.2023 Ekonomi
Finlandiya neden Rusya ile tüm sınırlarını kapattı?
Finlandiya neden Rusya ile tüm sınırlarını kapattı? Finlandiya, Rusya'dan sığınma başvurusu yapmak için gelen göçmenlerin artması nedeniyle iki ülke arasındaki tüm sınırları kapattı.
30.11.2023 Dünya
Spor yüzyılı! İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpik tarihi
Spor yüzyılı! İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin olimpik tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin spor tarihi, tüm organizasyonların en büyüğü olarak nitelendirilen Olimpiyat Oyunları’nda yazılmaya başlandı. Gururla belirtmekte yarar var: 1924 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma öyküsü, Cumhuriyet’in ilanından 2,5 ay sonra, 16 Ocak 1924’de Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal’in başkanlığında toplanan Heyet-i Vekile (Bakanlar Kurulu) kararıyla gerçekleşti.
28.10.2023 Skorer
45 dakikada 192 oranla kazandı
45 dakikada 192 oranla kazandı Bir Misli üyesi Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde oynanan 22.00 seansındaki maçlara ilk yarı 2.5 üst kuponu yaparak tamı tamına 82.000 TL kazandı.
27.10.2023 Futbol
Stoltenberg: Baltık Denizi boru ve kablo hattına zarar verilirse NATO karşılık verir
Stoltenberg: Baltık Denizi boru ve kablo hattına zarar verilirse NATO karşılık verir Stoltenberg, "Eğer bunun NATO'nun kritik altyapısına yönelik kasıtlı bir saldırı olduğu kanıtlanırsa, bu elbette ciddi bir durum olacaktır" dedi. Genel Sekreter ayrıca, bu durumun aynı zamanda NATO'nun "birleşik ve kararlı tepkisiyle karşılanacağının" da altını çizdi
12.10.2023 Dünya
Ortak endişe...
Ortak endişe... BM Genel Kurul görüşmeleri öncesi konuşan liderlerin ortak endişesi Ukrayna’daki savaşın bir ‘Dünya Savaşı’na ya da nükleer savaşa dönüşmesi.
19.09.2023 Dünya
NATO sınırında ortaya çıktı! Mesafe yalnızca 50 km
NATO sınırında ortaya çıktı! Mesafe yalnızca 50 km Rusya lideri Putin'in 1340 kilometrelik sınırı paylaştığı Finlandiya'nın dibinde giriştiği hamle, uydu görüntüleriyle kanıtlandı. Hareketliliği yorumlayan uzmanlar, Moskova'nın elleri ve kollarının bağlı olduğunu hatırlatıyor.
11.09.2023 Dünya
Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor
Startup'lar küresel girişimcilik etkinliklerine davet ediliyor Girişimlerini globale taşımak isteyen girişimciler Portekiz, Finlandiya, ABD ve Katar'da gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaları için Kalkınma Ajansı destek sunuyor.
7.09.2023 Ekonomi
Skandal kareye aylar sonra ilk yorum: Nazilerin beni beğeneceğini sanmıyorum
Skandal kareye aylar sonra ilk yorum: Nazilerin beni beğeneceğini sanmıyorum Sanna Marin sonrası Finlandiya siyasetine ayrı bir skandalla giriş yapan Antti Lindtman dünyada gündem olan kareleriyle ilgili ilk kez konuştu.
5.09.2023 Dünya
Finlandiya, dünyada ilk kez dijital pasaport uygulamasını denedi
Finlandiya, dünyada ilk kez dijital pasaport uygulamasını denedi Finlandiya Sınır Kontrol Birimi Dijital Seyahat Belgesi'nin fiziksel pasaport kadar güvenilir olduğunu belirtti.
3.09.2023 Dünya
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli oldu UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek grup aşamasına kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın rakipleri gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu. İşte detaylar...
1.09.2023 Fenerbahçe
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! İşte kura çekimi saati
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! İşte kura çekimi saati UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek grup aşamasına kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri netlik kazandı. Bugün Monaco'da gerçekleşecek kura çekimi ile temsilcilerimizin rakipleri belli olacak.
1.09.2023 Fenerbahçe
Fenerbahçe'den bir transfer daha! Yıldız oyuncu İstanbul'a geldi
Fenerbahçe'den bir transfer daha! Yıldız oyuncu İstanbul'a geldi Trendyol Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe'de transferler devam ediyor. Sarı-lacivertliler yıldız oyuncuyla anlaşma sağladı. Golcü oyuncu İstanbul'a geldi.
30.08.2023 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Helsinki ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.