Helyum

Helyum

Son dakika helyum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan helyum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan helyum haber sayfamızda...

Helyum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 363 helyum haberi bulunmuştur.
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti. Tutulma, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve Kanada'nın güneydoğusunda görüldü.
8.04.2024 Dünya
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’ Bilim insanları, yarın sadece Amerika kıtasında izlenebilecek tam Güneş tutulmasına odaklandı. 4 dakikalık tutulma, evrenin sırlarını aydınlatacak bir “altın zaman” niteliğine sahip...
7.04.2024 Gündem
Gök bilimciler İngiliz basınına konuştu! Kıyamet böyle kopacak
Gök bilimciler İngiliz basınına konuştu! Kıyamet böyle kopacak Gök bilimcilere göre, güneş hidrojeni tükendiğinde genişleyerek devasa bir kırmızı topa dönecek ve 100 kat büyüyerek çevresindeki gezegenleri yutacak. Eğer daha önce sürpriz yapmazsa Güneş'in kırmızı dev evresine daha 5 milyar yıl var.
4.03.2024 Dünya
Batuhan A için özel eğitimli 19 dalgıç: Normal insanların yapamayacağı bir dalış
Batuhan A için özel eğitimli 19 dalgıç: Normal insanların yapamayacağı bir dalış 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor.
20.02.2024 Gündem
İğneyle idam edilemedi, 1 saat can çekişti! İkinci seçenek: Gazla boğacaklar
İğneyle idam edilemedi, 1 saat can çekişti! İkinci seçenek: Gazla boğacaklar 2017'den beri öleceği günü bekledi, infaz günü geldiğinde damarlarına sokulan iğneler 1 saat can çekişmesine neden oldu. Ölmediği için infazı ertelenen Kenneth Smith, 25 Ocak'ta şimdi ise daha önce hiç denenmemiş ve insanlık dışı olduğu ifade edilen bir yöntemle infaz edilecek. Peki, idam mahkûmunu nasıl bir son bekliyor?
21.01.2024 Dünya
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Gezegen İsimleri Nelerdir? Sıralaması ve Özellikleri ile Güneşe En Yakın Gezegenler
Gezegen İsimleri Nelerdir? Sıralaması ve Özellikleri ile Güneşe En Yakın Gezegenler Dünyanız uzayda yer alan Güneş Sistemi içerisinde yer alıyor bildiğin gibi. Bu, Güneş Sistemi bizim gibi başka gezegenleri de kapsıyormuş. Her birinin farklı özellikleri ve görüntüleri varmış. Gezegen isimleri nelerdir? Sıralaması ve özellikleri ile güneşe en yakın gezegenler hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.06.2023 Bilim ve Çocuk
Lavabo açıcı bomba gibi patladı: Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum
Lavabo açıcı bomba gibi patladı: Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum Sultangazi’de yaşayan genç kızın tıkanan lavabosuna döktüğü açıcı bomba gibi patladı. Vücudunda yanıklar oluşan genç kız o anları anlattı.
3.04.2023 Gündem
Casus balonların kaynağı unutulmuş bir deney mi? Yıllar sonra açıkladı: 'İstemeden yaptım'
Casus balonların kaynağı unutulmuş bir deney mi? Yıllar sonra açıkladı: 'İstemeden yaptım' Balonlar, 19. yüzyılda istihbarat toplamak için sıklıkla kullanılan araçlardan birisi oldu. Soğuk Savaş'ın giderek kızışmasıyla birlikte casus uçakların ve casus uyduların da kullanıma girmesiyle istihbarat çalışmaları çok farklı bir boyuta evrildi. Peki son dönemde benzer amaçlarla kullanıldığı iddia edilen bir dizi 'casus balon'un kaynağı unutulmuş bir deney olabilir mi?
4.03.2023 Dünya
Güneş Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Güneşin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler
Güneş Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Güneşin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Yaklaşık 5 milyar yaşında olan güneş, gezegenimizin ısı ve ışık kaynağıdır. Saniyede 220 kilometre hızda ilerleyen güneşin çekirdeğinde helyum ve nükleer füzyon bulunur. Güneş mecazen, yol gösteren ve rehberlik eden anlamına gelir. Güneş ile eş anlamlı olan Arapça ve Farsça kökenli sözcükleri sizler için derledik.
Casus balonlar, uydular ve uçan cisimler: Bizi yukarıdan kimler izliyor?
Casus balonlar, uydular ve uçan cisimler: Bizi yukarıdan kimler izliyor? ABD’nin Montana eyaletinin en büyük kenti Billings’te yaşayanlar gökyüzüne bakıp, “büyük beyaz bir dairenin” fotoğraflarını çekiyorlardı.
14.02.2023 Dünya
Güneş'i karartmak için harekete geçtiler! İstenmeyen sonuçlara yol açıp açmayacağı bilinmiyor
Güneş'i karartmak için harekete geçtiler! İstenmeyen sonuçlara yol açıp açmayacağı bilinmiyor İklim kriziyle mücadele etmek isteyen bir şirket, atmosferin stratosfer tabakasına kükürt dioksit parçacıkları bırakmaya başladı.
12.01.2023 Dünya
Dünya uzun süredir bekliyordu! Tarihi buluş bugün duyuruluyor
Dünya uzun süredir bekliyordu! Tarihi buluş bugün duyuruluyor Onlarca yıldır bilim insanlarının peşinden koştuğu sonuç nihayet elde edildi, nükleer füzyonla ilk kez artı enerji üretildi. Güneş de dahil yıldızların içinde meydana gelen işlemin taklit edildiği süreç, kelimenin tam anlamıyla çığır açıcı.
13.12.2022 Dünya
Çin'in önde gelen silah bilimcisinden nükleer füzyon açıklaması
Çin'in önde gelen silah bilimcisinden nükleer füzyon açıklaması Ülkenin önde gelen nükleer silah bilimcilerinden birine göre Çin, gelecek 6 yıl içinde nükleer füzyon enerjisiyle neredeyse sınırsız temiz enerji üretmeyi umuyor.
15.09.2022 Dünya
Artemis’in ardındaki gizli hesaplar!
Artemis’in ardındaki gizli hesaplar!  NASA’nın Ay’a 29 Ağustos’ta fırlatacağı Artemis uzay aracının, dünyanın uydusundaki değerli madenler, su ve helyum gibi katrilyonluk ekonomik kaynakları da araştıracağı belirtiliyor.
27.08.2022 Dünya
Ekipler şoke oldu! Uçan balonlar helyum yerine lavabo açıcı ile dolduruldu
Ekipler şoke oldu! Uçan balonlar helyum yerine lavabo açıcı ile dolduruldu Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki evde, içine helyum yerine alüminyum talaşı ve lavabo açıcı tozdan elde edilen kimyasal madde karışımı gaz konulan uçan balonlar, ele geçirildi.
22.08.2022 Gündem
Ay’ın Dünya’dan ‘çaldığı’ ispatlandı
Ay’ın Dünya’dan ‘çaldığı’ ispatlandı Bilim insanları, Ay’ın kökenine dair yeni bulgular elde etti ve bugüne kadar dile getirilen bir teoriyi ispatladı.
18.08.2022 Dünya
Bildiğiniz ne varsa unutun! Yeni analiz dünyayı şaşkına çevirdi...
Bildiğiniz ne varsa unutun! Yeni analiz dünyayı şaşkına çevirdi... Mars'tan gelen göktaşının yeni analizi Güneş Sistemi'ndeki gezegenlerin oluşumuna dair bildiklerimizi değiştirebilir. Bulgular Mars'ın ilk dönemlerindeki atmosferinin kökeni ve bileşimi hakkında soru işaretleri yaratıyor.
19.06.2022 Dünya
İstanbul'daki Rizeliler balonla uzaya çay gönderdi
İstanbul'daki Rizeliler balonla uzaya çay gönderdi Rize Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen '12'inci Rize Tanıtım Günleri' başladı. Etkinlik kapsamında helyum balonuyla uzaya çay gönderme denemesi yapıldı.
25.05.2022 Haberler
Uzaya gönderilen kebap ile fotoğraf çektirme kuyruğu
Uzaya gönderilen kebap ile fotoğraf çektirme kuyruğu Adanalı kebapçının helyum balonuyla uzaya göndermeyi denediği ve denize düştükten sonra dükkanında sergilediği kebap ile vatandaşlar fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturuyor.
25.05.2022 Haberler
Yersizliğe karşı uçan binalar
Yersizliğe karşı uçan binalar Norveç merkezli tasarım şirketi Framlab, dünyadaki yer sıkıntısına karşı "uçan binalar" projesini geliştirdi.
22.04.2022 Dünya
Adana'dan uzaya kebap gönderdi! 3 saatlik uçuş
Adana'dan uzaya kebap gönderdi! 3 saatlik uçuş Adana’da kebapçı Yaşar Aydın, yaklaşık 30 kişilik grupla hazırlattığı helyum balonuyla uzaya 'boru kebabı' göndermeyi denedi. Kebap yüklü balon, 3 saatlik uçuşun ardından stratosfer tabakasında patlayarak Hatay’da denize düştü.
12.04.2022 Gündem
Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi
Adanalı kebapçı Yaşar Aydın’dan uzaya boru kebabı gönderme denemesi Adana’da kebapçı Yaşar Aydın, yaklaşık 30 kişilik grupla hazırlattığı helyum balonuyla uzaya 'boru kebabı' göndermeyi denedi. Kebap yüklü balon, 3 saatlik uçuşun ardından stratosfer tabakasında patlayarak Hatay’da denize düştü.
12.04.2022 Gündem
Helyum balonuyla stratosfere boru kebabı yolladı
Helyum balonuyla stratosfere boru kebabı yolladı Adanalı kebapçı, ‘İnsanlı Uzay Yolculuğu Uluslararası Günü’ nedeniyle helyum balonuyla stratosfere boru kebabı yolladı. 38 kilometre havaya çıkan kebap daha sonra Hatay’da denize düştü.
12.04.2022 Haberler
Oktet Kuralı Nedir? Oktet Kuralına Uyan Elementler Nelerdir?
Oktet Kuralı Nedir? Oktet Kuralına Uyan Elementler Nelerdir? Oktet kuralının bir diğer ismi de Türkçe içerikli olacak şekilde sekizli kuraldır. Bu kurak fizik ve kimya bilimiyle ilgilidir. Kuralda bazı elementler söz konusudur. Kimya alanında bu kurala bir benzetme kuralı da denilmektedir. Tepkimeye giren elementler, elektron sayıları, atom gibi konular bu başlık altında da geçmektedir. Oktet kuralı nedir, oktet kuralına uyan elementler nelerdir detayları ile derledik.
26.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Helyum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.