Hicri Takvim

Hicri Takvim

Son dakika Hicri Takvim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hicri Takvim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hicri Takvim haber sayfamızda...

Hicri Takvim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 157 hicri takvim haberi bulunmuştur.
EYYAM-I BİYD ORUCU NE ZAMAN? Eyyâm-ı biyd orucu kaç gün tutulur, Hicri ayın 13, 14 ve 15. günü ne zaman?
EYYAM-I BİYD ORUCU NE ZAMAN? Eyyâm-ı biyd orucu kaç gün tutulur, Hicri ayın 13, 14 ve 15. günü ne zaman? Eyyâm-ı biyd orucu tutuluyor! Eyyâm-ı biyd olarak anılan zaman dilimi, İslam aleminde öne çıkıyor. hücri aylarda idrak edilen Eyyâm-ı biyd tarihlerinde oruç tutuluyor. 2024 yılının başlamasıyla ise Eyyâm-ı biyd oruçları ne zaman tutulacak, kaç gün? sorusu yöneltilmeye başladı. İşte, Eyyâm-ı biyd tarihleri...
25.01.2024 Bilgi Rehberi
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları
Genel Kültür Soruları 2024: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları Genel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2024” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
7.01.2024 Eğitim
Bir miladi yıl daha biterken
Bir miladi yıl daha biterken Miladi takvim Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün 6 saatlik zamanı “1 yıl” kabul etti. Günümüzde, Türkiye’de de Cumhuriyet dönemiyle birlikte kabul edilen takvim, Papa 13.Gregoryen’in Güneş esaslı Miladi takvimidir.
31.12.2023 Dünya
Safer ayı nedir, neden önemlidir? Safer ayı başlangıç ve bitiş tarihleri! Bu aya ait özel bir ibadet şekli var mıdır?
Safer ayı nedir, neden önemlidir? Safer ayı başlangıç ve bitiş tarihleri! Bu aya ait özel bir ibadet şekli var mıdır? Safer ayı, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayı olarak bilinmektedir. Bu ay içerisinde yapılacak olan özel bir ibadet şekli olup olmadığı inananlar tarafından merak edilirken halk arasında safer ayının uğursuz ve musibet ayı olduğu söylentileri ise gerçeği yansıtmamaktadır. İşte Safer ayı başlangıç ve bitiş tarihleri...
17.08.2023 Bilgi Rehberi
AŞURE GÜNÜ 2023: Aşure orucu ne zaman tutulur? Aşure günü orucu faziletleri...
AŞURE GÜNÜ 2023: Aşure orucu ne zaman tutulur? Aşure günü orucu faziletleri... Aşure günü, Muharrem ayının 10'uncu günü idrak ediliyor. Aşure gününde birçok önemli gelişme yaşandığı söyleniyor. İslam alemi mübarek Muharrem ayını eda ederken bir yandan da aşure günü tarihini araştırıyor. Aşure orucu tutacak milyonlar, ''Aşure günü faziletleri neler, aşure orucu ne zaman tutulur?'' sorusunu yöneltiliyor.
27.07.2023 Bilgi Rehberi
AŞURE GÜNÜ TARİHİ; Aşure zamanı bu yıl ne zaman, ayın kaçında? Muharrem ayı başlangıcı Aşure Günü tarihi...
AŞURE GÜNÜ TARİHİ; Aşure zamanı bu yıl ne zaman, ayın kaçında? Muharrem ayı başlangıcı Aşure Günü tarihi... Aşure Günü ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olarak bilinen Aşure Gününde birçok önemli olay meydana geldiğine inanılır. Peki Aşure Günü ne zaman, ayın kaçında?
19.07.2023 Bilgi Rehberi
Aşure Günü ne zaman 2023? Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi
Aşure Günü ne zaman 2023? Muharrem ayı başlangıç ve bitiş tarihi Muharrem ayı, Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinir. Bu ayda idrak edilen önemli zamanlardan biri de Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure günüdür. Birçok önemli olayın bu zamanda meydana geldiği ifade edilir. 2023 Muharrem ayı ne zaman başlıyor, aşure günü hangi tarihte başlıyor?
13.07.2023 Bilgi Rehberi
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir?
Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün? Hicri Takvime göre Yılbaşı hangi gün önemi nedir? Hicri Yılbaşı ne zaman hangi gün soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müslümanlar Hicri takvime göre yılbaşı hangi gün ve bu yıl hangi tarihte sorularına yanıt arıyor. Peki Hicri Yılbaşı nasıl ortaya çıktı önemi nedir?
29.07.2022 Bilgi Rehberi
ÜÇ AYLAR 2022 MESAJLARI: Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylara girdik mi?
ÜÇ AYLAR 2022 MESAJLARI: Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylara girdik mi? İslam alemi için anlam ve önemi büyük olan Üç aylara bugün girdik. Mübarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır. Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmeti'nin ayıdır.Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Miraç Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini barındırır. Bu özel ayların bilincine varmak ve yakınlarının da bilgilenmesini isteyenler üç aylar mesajları arayışında. Birbirinden anlamlı ve güzel üç ayları mesajlarını haberimize ekledik.
2.02.2022 Gündem
Takvim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takvim Ne İşe Yarar?
Takvim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takvim Ne İşe Yarar? Takvim günlük hayatta sıklıkla kullanılan bir zamanlama aracıdır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça fazla hatta hayatın her diliminde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu bakımdan takvim ne demek TDK sözlük anlamı nedir? Detaylarını öğrenebilir ve zamanı kullanma açısından faydalarından yararlanabilirsiniz. Takvim nedir? Takvim nasıl kullanılır? Kaç çeşit takvim vardır tüm detayları ile derledik.
31.01.2022 Eğitim
Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar takvimi 2022 başlangıcı
Üç Aylar ne zaman başlıyor? Üç aylar takvimi 2022 başlangıcı Üç ayların başlangıç tarihi merak konusu. Ocak ayının son günlerine gelmemizle birlikte üç aylar gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, üç aylar başlangıcını açıkladı. Vatandaşlar ise üç aylar takvimi 2022 aramasına geçti. Peki üç aylar ne zaman, hangi ayda başlıyor? İşte üç aylar başlangıcı...
28.01.2022 Gündem
Üç Aylar 2022 ne zaman başlıyor? Üç aylar takvimi başlangıcı hangi ayda?
Üç Aylar 2022 ne zaman başlıyor? Üç aylar takvimi başlangıcı hangi ayda? Üç aylar ile ilgili meraklı arayış başladı. 2022 Yılının ilk ayı sona ererken, üç aylar başlangıcı ne zaman araştırılmaya başladı. İslam alemini yakından ilgilendiren üç aylar ne zaman başlıyor? İşte üç aylar takvimi...
27.01.2022 Gündem
Üç aylar başlangıcı 2022 tarihi | Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte takvim...
Üç aylar başlangıcı 2022 tarihi | Üç aylar ne zaman başlıyor? İşte takvim... 2022 Yılına girmemizle birlikte dini aylar, dini günler takvimi de merak konusu oldu. Her yıl değişkenlik gösteren dini aylar ve günler bu yıl ne zaman araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin takvimi yayımladı. Vatandaşlar ise yeni yıla dair ilk olarak üç aylar başlangıcı ne zaman sorusunun cevabını öğrenmek istedi. Peki üç aylar ne zaman başlıyor? İşte 2022 üç aylar başlangıcı tarihi haberimizde...
21.01.2022 Gündem
Bayram ne zaman, ayın kaçında 2022?  Ramazan Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor?
Bayram ne zaman, ayın kaçında 2022? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? On bir ayın sultanı Ramazan ayı yaşanıyor. Ramazan ayının ardından İslam dünyasında Ramazan Bayramı kutlanacak. Bayrama adım adım yaklaşırken bayramın bu sene hangi tarihe ve ayın kaçına denk geldiği merak ediliyor. Peki bayram ne zaman, ayın kaçında? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?
7.01.2022 Gündem
Cuma hutbesi Diyanet tarafından yayımlandı! 13 Ağustos Cuma Hutbesi konusu nedir?
Cuma hutbesi Diyanet tarafından yayımlandı! 13 Ağustos Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı, 13 Temmuz 2021 Cuma günü öncesi beklenen Cuma hutbesini yayımladı. Bu haftaki hutbenin konusu ise, 'Kerbela'yı İbret Nazarıyla Okuyalım' oldu. İşte, bu haftaki cuma hutbesi tam metin...
13.08.2021 Gündem
Hicret Ne Demek? Müslümanlar Neden Hicret Etmişlerdir?
Hicret Ne Demek? Müslümanlar Neden Hicret Etmişlerdir? Hicr kökünden türetilmiş olan hicret kelimesi, yer değiştirmek ve göç etmek anlamına gelir. 622 yılında Hz. Muhammed ve sahabesinin Mekke'den Medine'ye gerçekleştirdiği göç, hicret olarak nitelendirilir. Toplamda 108 kişinin katıldığı Hicret'in sonunda İslamiyet hızla yayılmış ve İlk İslam devleti olan Medine Şehir Devleti kurulmuştur. Hicret ne demek? Müslümanlar neden hicret etmişlerdir? İşte, tüm detaylar.
15.06.2021 Eğitim
Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Takvimler Ve Özellikleri Nelerdir?
Türklerin Tarih Boyunca Kullandığı Takvimler Ve Özellikleri Nelerdir? Türkler tarih boyunca göçebe bir hayat yaşamış ve yerleşik hayata geçmişlerdir. Bu süre zarflarında pek çok devlet kurmuş ve pek çok devlet yıkmışlardır. Bu süreçte ise Türklerin kullanmış olduğu takvimler yer almaktadır. Bu takvimlerin bir kısmını uzun süre kullanmış bir kısmını ise kısa süreli kullanmışlardır. Peki Türklerin tarih boyuna kullandığı takvimler nelerdir? Bu takvimlerin özellikleri nedir? İşte Türklerin tarih boyunca kullandığı tüm takvimler ve bütün özellikleri.
20.05.2021 Eğitim
Celali Takvim Nedir, Kim Bulmuştur? Celavi Takvimin Özellikleri Nelerdir?
Celali Takvim Nedir, Kim Bulmuştur? Celavi Takvimin Özellikleri Nelerdir? Takvimler tarihte oldukça fazladır. Bu takvimlerden bir tanesi de celali takvimidir. Celali takviminin kim tarafından bulunduğu ve bu takvimin özellikleri merak ediliyor. Celali takvimi ile ilgili araştırmalar günümüzde de devam etmektedir. Son günlerde celali takvimle ilgili araştırmalar arama motorlarında trend olmuştur. Peki celali takvim nedir? Celali takvimi kim bulmuştur? Celali takvimini özellikleri nelerdir? İşte celali takvimi ile ilgili her şey.
11.05.2021 Eğitim
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy'dan 'Gezi Parkı' açıklaması
Vakıflar Genel Müdürü Ersoy'dan 'Gezi Parkı' açıklaması Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, "Gezi Parkı olarak anılan alanın Taksim’de ki alanın tescili İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınarak asıl sahibi Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına tescili yapılmıştır. Tıpkı 2008’den bu yana kadar yaklaşık 1014 taşınmazın mülkiyetiyle ilgili olduğu gibi. Konunun siyasi veya ideolojik hiçbir yanının olmadığı, hangi tarihlerde hangi eserlerin vakıflarına döndürüldüğü net şekilde görülecektir" dedi.
23.03.2021 Gündem
Rumi Takvim Nedir? Rumi Takvimi Hesaplama (Miladiye Çevirme) Nasıl Yapılır?
Rumi Takvim Nedir? Rumi Takvimi Hesaplama (Miladiye Çevirme) Nasıl Yapılır? Rumi takvim, dünyanın güneş etrafından dönme süresiyle ortaya çıkmış bir takvim çeşididir. Rumi takvim geçmiş yıllarda kullanılmış olsa da günümüz de tercih edilmemektedir. Rumi takvim şu an kullanıyor olduğunuz miladi takvimle aynı ay ve gün sayısına sahiptir. Aylar ve günler denk gelmemektedir. İşte, tüm detaylar.
17.02.2022 Dini Bilgiler
202 Yılbaşı nedir, ne anlama geliyor? Google, Yılbaşı Doodle'ında hata mı yaptı?
202 Yılbaşı nedir, ne anlama geliyor? Google, Yılbaşı Doodle'ında hata mı yaptı? 2020 Yılının son gününe özel Google'dan yılbaşı Doodle'ı geldi. Milyonlarca Google kullanıcısı bir detayı fark etti. Doodle görseline tıkladığında açılan ekran '202 Yılbaşı' oldu. Kullanıcılar ise 202 Yılbaşı nedir, 202 Yılbaşı ne demek arayışa koyuldu. Google, Doodle hatası mı yaptı akla ilk gelen sorular arasında...
31.12.2020 Gündem
Hz. Ömer Dönemi Gelişmeleri Nelerdir?
Hz. Ömer Dönemi Gelişmeleri Nelerdir? Hz. Ömer, 581 yılında Mekke'de doğdu. Tam adı Ömer bin Hattab'dır. 634 yılında Hz. Ebu Bekir'in vefat etmesinin ardından İslam'ın 2. halifesi oldu. Mekkeli Müslümanlar ona ''adil'' ve hakkaniyetli''' anlamına gelen ''Faruk'' lakabını vermiştir. Hz. Ömer dönemi gelişmeleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
20.10.2020 Eğitim
Hicri Takvim nedir? Hicri aylar hangileridir?
Hicri Takvim nedir? Hicri aylar hangileridir? Müslüman dünya tarafından kullanılan Hicri Takvim oldukça merak konusu olabiliyor. Tarihin uzun devirlerinden beri kullanılan Hicri Takvim, Miladi Takvim’e göre farklılıklar bulundurabiliyor. Hicri Takvim nedir? Hicri Takvim’in ayları olan Hicri aylar hangileridir?
23.07.2020 Hayat
Dini Günler Takvimi; Kurban Bayramı hangi tarihler arasında idrak edilecek? 2020 Kurban Bayramı ne zaman?
Dini Günler Takvimi; Kurban Bayramı hangi tarihler arasında idrak edilecek? 2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı için araştırmalar sıklaştı. Ramazan Bayramını corona virüs nedeniyle evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün olacak sorularına yanıt aramayı sürdürüyor. Peki Kurban Bayramı bu yıl hangi tarihler arasında idrak edilecek. İşte 2020 Kurban Bayramı tarihleri...
7.07.2020 Gündem
Kurban Bayramı tatili kaç gün 2020? Kurban Bayramı ne zaman?
Kurban Bayramı tatili kaç gün 2020? Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı'na yaklaşırken bayramın ne zaman olacağı ve kaç gün tatil yapılacağı araştırılan konular arasında yer alıyor. Dini bayramlardan olan Kurban Bayramı'na adım adım yaklaşılıyor. Diyanet'in dini günler takviminde Kurban Bayramı tarihi belli oldu. İşte Kurban Bayramı tatili ile ilgili detaylar...
24.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hicri Takvim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.