Yarın Hıdırellez mi, ne zaman, kutlanıyor? Hıdırellez nedir?
Yarın Hıdırellez mi, ne zaman, kutlanıyor? Hıdırellez nedir? Orta Asya, Orta Doğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biri olan Hıdırellez iiçin çok az bir süre kaldı. Net tarih konusunda tereddüt yaşayanlar "Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanıyor?" sorusuna cevap arıyor.
4.05.2022 Gündem
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE KUTLANIR? Hıdırellez ritüeli, gelenekleri neler? Nasıl dilek dilenir?
HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE KUTLANIR? Hıdırellez ritüeli, gelenekleri neler? Nasıl dilek dilenir? Hıdırellez tarihi yaklaşıyor. Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan bayram olan Hıdırellez mevsimlik bir bayramdır. Hıdırellez günü çeşitli ritüeller yapılır, dilek dilenir. Peki, Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanıyor? İşte Hıdırellez gelenekleri.
2.05.2022 Gündem
2022 HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ GÜN KUTLANIR? Hıdırellez nedir, nasıl dilek dilenir? Hıdırellez Bayramı
2022 HIDIRELLEZ NE ZAMAN, HANGİ GÜN KUTLANIR? Hıdırellez nedir, nasıl dilek dilenir? Hıdırellez Bayramı Hıdırellez Bayramı tarihi yaklaşıyor. Mevsimlik bayram olan Hıdırellez ile ilgili ayrıntılar araştırılmaya başlandı. Hıdırellez, dünyada darda kalanların yardımcı olduğu düşünülen Hızır ve denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak düşünülür. Peki, 2022 Hıdırellez ne zaman?
28.04.2022 Gündem
''Suzan'ın Hıdrellez Bahçesi''
''Suzan'ın Hıdrellez Bahçesi'' Sevilen sanatçı Suzan Kardeş, her yıl çeşitli ritüellerle kutladığı Hıdırellez Bayramı'nı, bu sene tüm prodüksiyonunu kendisinin üstlendiği bir organizasyonla Zorlu PSM'de gerçekleştiriyor.
2.05.2019 Kültür Sanat