Bakan Koca: 'Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek'
Bakan Koca: 'Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek' Yerli Covid-19 aşısı Turcovac’ın Acil Kullanım Onayı alması sonrasında üretim tesislerinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi projesi hakkında konuştu. Bakan Koca, “Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek” dedi.
23.12.2021 Haberler
Karabük’te bir mahalle karantinaya alındı
Karabük’te bir mahalle karantinaya alındı Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı bir mahalle ile bir apartman koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine karantinaya alındı.
21.10.2020 Gündem
Hıfzıssıhha ne demek? Hıfzıssıhha kanunları nedir?
Hıfzıssıhha ne demek? Hıfzıssıhha kanunları nedir? Ankara Valiliği corona virüs ile ilgili son tedbirleri açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada 'Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Toplu taşıma araçlarında 13.04.2020 günü saat 00.01’den itibaren Maske kullanılması ve genel hijyen için sıvı dezenfektan bulundurulması zorunlu olacaktır' denildi. Bu açıklama ile birlikte 'Hıfzıssıhha ne demek?' sorusu gündeme geldi.
12.04.2020 Gündem