Himalayalar

Himalayalar

Son dakika Himalayalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Himalayalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Himalayalar haber sayfamızda...

Himalayalar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 324 himalayalar haberi bulunmuştur.
“Tüm yöneticiler uyum içerisinde çalışırsa şehirlerin geleceği aydınlıktır”
“Tüm yöneticiler uyum içerisinde çalışırsa şehirlerin geleceği aydınlıktır” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirlerin hayatını insanoğlunun hayatına benzeterek, "İnsanoğlu bakımlı, sıhhatli olduğunda, kendine çekidüzen verdiğinde nasıl ki büyüyen ve gelişen bir yapısı varsa, şehirler de aynen böyle. Eğer bu bakımı ihmal ederseniz o şehirler yavaş yavaş gerilemeye başlar. Şehirlerin geleceği o şehirde yaşayan yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Eğer oradaki mülki idarecilerimiz başta olmak üzere tüm yöneticiler bir araya gelip uyum içerisinde şehri ileriye taşımak için gayret ediyorlarsa, o şehirlerin geleceği aydınlıktır. Bunun en güzel örneğini biz Bursa’da görüyoruz." dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki: 0,69 faizle 180 aya kadar kredi temin ediyoruz
Bakan Özhaseki: 0,69 faizle 180 aya kadar kredi temin ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi'ni başlatıyoruz. 5 ilimizi kapsayan projede pilot ilimiz ise İzmir'dir. İzmir'imiz için de Dünya Bankası'ndan ilk etapta 330 milyon euro bir kredi sağlıyoruz, inşallah önümüzdeki günlerde bu artacaktır. Şu an evini yenilemek isteyen herkese 0,69 faizle 180 aya kadar vadeli kredi temin ediyoruz" dedi.
7.03.2024 Ekonomi
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler
Soğuk Espriler 2024: En Komik, İğrenç, Güldüren, Kötü, Sorulu ve Cevaplı Espriler Espriler özellikle günlük hayatta arkadaş veya aile ortamlarında eğlence amaçlı yapılmaktadır. Her yaş grubuna hitap eden espriler bazen sorulu cevaplı olacağı gibi komik, güldüren ve soğuk espri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Esprilerin kendi içerisinde çeşitli kategorileri vardır. İnsanların doğaçlama olarak yaptığı espriler bir yana, herkesin bildiği popülermiş soğuk ve tabiri caizse iğrenç espriler de bulunmaktadır. Derlediğimiz bu içerikte okurken sizleri güldüren, arkadaşlarınıza sorduğunuzda kötü, iğrenç diyebileceği, kahkaha atabileceği ve birbirinden farklı tepkiler vermelerini sağlayacak iyi sorulu cevaplı esprileri yer almaktadır. En komik, iğrenç, güldüren, kötü, sorulu ve cevaplı espriler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için "Soğuk Espriler 2023" içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Eğlence
Pakistan Hakkında Bilgiler; Pakistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Pakistan Hakkında Bilgiler; Pakistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Pakistan – resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti- Asya’da bulunan bir İslam devletidir. Halkın %97’si Müslüman’dır. Nükleer silahlara sahip tek İslam devleti olup, komşusu Hindistan ile sürekli kavga halindedir. Pakistan hakkında daha detaylı bilgiyi sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Bakan Özhaseki: İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli
Bakan Özhaseki: İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli. Yeni yasamızın dönüşümün önündeki engelleri kaldırmasıyla şehri deprem başta olmak üzere bütün afetlere hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.
19.12.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki’den CHP’li Özel’e tepki: PKK ile ortaklık için iki büklüm kıvranmıyoruz
Bakan Özhaseki’den CHP’li Özel’e tepki: PKK ile ortaklık için iki büklüm kıvranmıyoruz Bakan Mehmet Özhaseki, Ankara Kahramankazan’da 210 dükkânın temelini attı. Bakan Özhaseki, şehit Teğmen Eril Alperen Emir'in cenazesine katıldıktan sonra DEM Partisi'ne giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki göstererek, “Öğlen namazında şehit cenazesine gidip milliyetçilik taslayarak iki saat sonra gidip o PKK'nın siyasi uzantılarının bulunduğu yerlerde ‘sizinle nasıl ortaklık yaparız’ diye iki büklüm kıvranmıyoruz çok şükür biz.” diye konuştu.
15.12.2023 Gündem
Dünyada sadece 24 pilot inebiliyor! Kullanabildikleri tek 'cihaz' gözleri
Dünyada sadece 24 pilot inebiliyor! Kullanabildikleri tek 'cihaz' gözleri Butan Krallığı, Güney Asya’da gözlerden uzak bir şekilde var olmaya devam eden bir ülke. Ancak buraya dair en çarpıcı detay, sadece 2 hava yolu şirketinin uçtuğu havalimanına sahip olması. İşte dünyada toplamda 24 pilota iniş izni verilen Paro Uluslararası Havalimanı'nın ardındaki gerçek.
13.12.2023 Yaşam
Bakan Özhaseki: 14 milyon insan hasar gördü
Bakan Özhaseki: 14 milyon insan hasar gördü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yol, bir medeniyettir. Bunu unutmayalım. Eğer sizin yolunuz yoksa ticaret gelişmez, turist gelmez. Ürettiğiniz malı satamazsınız. 6 bin kilometre civarında olan Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan çift yol, 29 bin kilometreye ulaştı. Nihayetinde 50 kilometre olan tünel uzunluğu vardı. Şu anda her yere o tünellerle ulaşabiliyoruz. 711 kilometreye çıktı" dedi.
17.11.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı! 40 milyar TL hibe edildi
Bakan Özhaseki açıkladı! 40 milyar TL hibe edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda Yerinde Dönüşüm Projesinde gelinen son durumu paylaştı.
10.11.2023 Ekonomi
Her şey evin tadilatı ile başladı! Evin altındaki büyük gizem
Her şey evin tadilatı ile başladı! Evin altındaki büyük gizem Kayseri’de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu (57), 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında şoke eden gizemle karşılaştı.
6.11.2023 Gündem
Burası ne Alpler ne de Himalayalar! Sabahın ilk ışıklarında yola çıktılar
Burası ne Alpler ne de Himalayalar! Sabahın ilk ışıklarında yola çıktılar Türkiye’nin en yüksek ikinci zirvesi olan Cennet ve Cehennem Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.
6.11.2023 Gündem
Bakan Özhaseki Kayseri'de konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun
Bakan Özhaseki Kayseri'de konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun Kayseri'de bir sergi açılışına katılan Bakan Özhaseki, siyaset sahnesinde birçok iftiralara maruz kaldığını belirterek, "Geriye doğru baktığımız zaman kimler ne kötülükler etmediler ki? İftiralar, gıybetler, kötülükler. Hepsine de hakkımız helal olsun. Hepimiz, birbirimize haklarımızı helal edelim. 3 günlük dünya geçip gidiyoruz şuradan, iyi bir iş yapmışsanız o kalıyor" ifadelerini kullandı.
30.09.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Ekim ayını işaret etti
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Ekim ayını işaret etti Bakan Özhaseki kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şehirlerde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Sağlıklı, güvenli konutlar yaparak önümüze öyle bakmak istiyoruz. Ayın başında da inşallah Meclis'te yeni yasalar çıkacak. Bunları da çıkardıktan sonra daha hızlı bir vaziyette tüm Türkiye'de kentsel dönüşümü yapmış olacağız." dedi.
8.09.2023 Gündem
Dünya aşırı sıcakların pençesinde! 4 ana nedeni var hepsi korkunç
Dünya aşırı sıcakların pençesinde! 4 ana nedeni var hepsi korkunç Son günlerde hem Türkiye'de hem de Avrupa aşırı sıcak günlerden geçiyor. Birçok ülkede termometreler 40 derecenin üzerinde gösterirken BBC'den olayın nedeniyle ilgili bir analiz geldi.
15.07.2023 Dünya
Tüm zamanların rekoru kırıldı! Dünyaya korku salan gün
Tüm zamanların rekoru kırıldı! Dünyaya korku salan gün Ağustos 2016’da kayıtlara geçen rekor 3 Temmuz Pazartesi günü yenilendi, kritik eşiğin aşıldığını belirten uzmanlardan ürkütücü bir uyarı geldi.
5.07.2023 Dünya
Edebiyat
Edebiyat Yazarın yolculuğu Kerem Eksen ilk romanı “Buradayız”la okuru yazma tutkusuna ortak ediyor...
25.06.2023 Kültür Sanat
Himalayalar'da buzullar hızla eriyor, 2100'e kadar yüzde 75 kayıp olabilir
Himalayalar'da buzullar hızla eriyor, 2100'e kadar yüzde 75 kayıp olabilir Yeni bir rapora göre, küresel ısınma nedeniyle Hindukuş ve Himalayalar'daki buzulların yüzde 75'i bu yüzyılın sonuna kadar eriyebilir. Bölgedeki buzullar 2010'lu yıllarda önceki 10 yıla kıyasla çok daha hızlı eridi.
20.06.2023 Dünya
Cinsel gücü artıran bitki felaketi yaşattı! Saatlerdir bir iz bulunamadı
Cinsel gücü artıran bitki felaketi yaşattı! Saatlerdir bir iz bulunamadı Nepal'de oldukça popüler olan cinsel gücü artırıcı ilaç Yarsagumba'yı toplamak isteyen 15 kişinin üzerine çığ düştü. Söz konusu olayda 12 kişi kurtarıldı ancak kalan 3 kişinin akıbeti bilinmiyor.
8.05.2023 Dünya
Dünyanın en yüksek zirvesi, mezarlık gibi... Everest’te 200 ceset
Dünyanın en yüksek zirvesi, mezarlık gibi... Everest’te 200 ceset Çin - Nepal sınırında Himalayalar’da bulunan Everest, 8.848 metreyle Dünya’nın en yüksek dağı. Everest’in zirvesine ilk çıkışın gerçekleştiği 1953’den beri aynı şeyi yapmak isteyen birçok kişi bu yüzden öldü.
20.03.2023 Dünya
Bangladeş'te köyler sular altında kalıyor, insanlar kaçıyor!
Bangladeş'te köyler sular altında kalıyor, insanlar kaçıyor! İklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Bangladeş, sel baskınları ve erozyonla mücadele ediyor. Evleri su ya da toprak altında kalan iklim mültecileriyse hayatlarını kurtarmak için kaçmaya çalışıyor.
10.10.2022 Dünya
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Harita Çeşitleri Nelerdir?
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Harita Çeşitleri Nelerdir? Tematik haritalar yaygın bir harita türüdür. Bir tema ile fiziksel alan arasındaki ilişkiyi, örneğin ticaret kalıpları, hastalığın yayılması veya birinin pop mu yoksa soda mı dediğini göstermek için tematik bir harita kullanılır. Peki, Tematik haritalar, ne işe yarar ve çeşitleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
7.09.2022 Eğitim
Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var
Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var Günümüzde teknoloji sayesinde birçok şeyi yapabilmek mümkün, yüzlerce kilometre uzaklıktaki kablosuz kulaklığı takip edebilmek bile! 31 yaşındaki Lewis Ellis'in kablosuz kulaklığını çalan kişiyi bulabilmek çıktığı yolculuğun detayları ise 'yok artık' dedirtecek türden.
20.08.2022 Dünya
Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var
Kulaklığın peşinde 5 aylık takip! Kavuşmak için 50 bin lira harcadı, tek sebebi var Günümüzde teknoloji sayesinde birçok şeyi yapabilmek mümkün, yüzlerce kilometre uzaklıktaki kablosuz kulaklığı takip edebilmek bile! 31 yaşındaki Lewis Ellis'in kablosuz kulaklığını çalan kişiyi bulabilmek çıktığı yolculuğun detayları ise 'yok artık' dedirtecek türden.
19.08.2022 Haberler
Hindu Tanrı yurduna döndü
Hindu Tanrı yurduna döndü Metropolitan Sanat Müzesi, 13. yüzyıldan kalma ahşap bir tapınak dikmesini Nepal Hükümeti’ne iade etti.
19.08.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Himalayalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.