Hitit

Hitit

Son dakika HİTİT haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan HİTİT gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan HİTİT haber sayfamızda...

Hitit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.582 hitit haberi bulunmuştur.
Rus ressam Kirillova açıkladı! "Eski Hititlerin bakış açısı çok değişik"
Rus ressam Kirillova açıkladı! "Eski Hititlerin bakış açısı çok değişik" Ankara'da gerçekleştirilen sergide bulunan Rus ressam Tatiana Kirillova'dan açıklamalar. Kirillova "Hitit kültürü, bana ilham veriyor" dedi.
15.04.2024 Kültür Sanat
Çorum'da AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı
Çorum'da AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı 31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Çorum'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Halil İbrahim Aşgın kazandı.
1.04.2024 Gündem
Muhtar adayı dehşet saçtı! Kendisini desteklemeyen şahsı hastanelik etti
Muhtar adayı dehşet saçtı! Kendisini desteklemeyen şahsı hastanelik etti Çorum'da bir kişi seçimde karşı tarafı desteklediği için muhtar adayı tarafından darp edilerek yaralandı.
31.03.2024 Gündem
Nerede medeniyet bu savaş durmadıkça!
Nerede medeniyet bu savaş durmadıkça! Sanat tarihine özel bir imza bırakmış Nasip İyem’in eserlerinden oluşan seçki 20 yıl aradan sonra ilk kez bir arada… İyem’in kadınları hayatı sorgulamaya devam ediyor.
31.03.2024 Kültür Sanat
Zehra'yı öldüren eski eşe mahkeme başkanından tokat gibi sözler
Zehra'yı öldüren eski eşe mahkeme başkanından tokat gibi sözler Çorum’da, boşandığı Zehra Gümüş'ü (44), 16 yerinden bıçaklayarak öldüren Arif Ergin (48), tutuklu yargılandığı davada mahkeme başkanının “Neden öldürdün?” sorusuna, "Eşimi çok seviyordum” diye cevap verdi. Mahkeme başkanı Ergin’in bu sözleri üzerine tokat gibi cevap verdi.
29.03.2024 Gündem
Çorum cezaevinde yangın! 12 kişi dumandan etkilendi
Çorum cezaevinde yangın! 12 kişi dumandan etkilendi Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerden birinin yatağını yakması sonucu çıkan yangında 3 infaz koruma memuru ile 9 mahkum dumandan etkilendi.
21.03.2024 Gündem
Dolu yağışı kazaya neden oldu! 1 kişi hayatını kaybetti
Dolu yağışı kazaya neden oldu! 1 kişi hayatını kaybetti Çorumda dolu yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, önündeki otomobile arkadan çarptı. Kazada 1 hayatını kaybetti.
16.03.2024 Gündem
Polis kaçan şüpheliyi arıyor! Parkta tüfekle vuruldu
Polis kaçan şüpheliyi arıyor! Parkta tüfekle vuruldu Çorum'da Alican T. (30), parkta bir kişinin pompalı tüfekli saldırısına uğrayıp, ayaklarından vuruldu. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
15.03.2024 Gündem
Milliyet Arkeoloji’den yeni sayı! Bahar bayramları özel sayısı
Milliyet Arkeoloji’den yeni sayı! Bahar bayramları özel sayısı Milliyet Arkeoloji dergisi, baharı "bahar sayısı" ile karşılıyor. Dergi, 35. sayısında tarihte bayramlarla, dinî törenlerle kutlanan, yeni bir yılın gelişi olarak görülen baharı karşılama törenlerini odağına alıyor.
15.03.2024 Kültür Sanat
Boşanma aşamasındaki eşini tabancayla yaraladı
Boşanma aşamasındaki eşini tabancayla yaraladı Çorum’da Emre K., boşanma aşamasındaki eşi Merve K’yi (32) çıkan tartışmada tabancayla vurarak yaraladı.
15.03.2024 Gündem
Karadeniz’in en büyük müzesi açıldı! Bakan Ersoy: 1 ay boyunca ücretsiz
Karadeniz’in en büyük müzesi açıldı! Bakan Ersoy: 1 ay boyunca ücretsiz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yeni Samsun Müzesi’nin açılış törenine katıldı.
13.03.2024 Gündem
“Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var”
“Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var” Yeni Samsun Müzesi’nin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yaklaşık 20 yılda müzecilik sahasında kat ettiğimiz muazzam mesafe, uluslararası alanda en saygın ödüllerle tescillenmiştir. Bugün müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
İstilayı anlatan Hitit tableti
İstilayı anlatan Hitit tableti Kırıkkale’deki Büklükale ören yerinde, Japon arkeolog Kimiyoshi Matsumura tarafından bulunan, üzerinde çivi yazısı olan Hititlere ait bir tableti, İngiliz uzman Mark Weeden çevirdi.
13.03.2024 Gündem
Otomobilin tavanından düşüp yaralandı
Otomobilin tavanından düşüp yaralandı Çorum’da arkadaşının kullandığı otomobilin tavan kısmına çıkarak yolculuk yapan T.Ç. (17) düşerek yaralandı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
3.03.2024 Haberler
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu Mozaikleriyle dünya çapında üne kavuşan Hatay Arkeoloji Müzesi depremde ayakta kaldı, ev sahipliği yaptığı eserler zarar görmedi. Tadilat çalışmalarının devam ettiği müzenin 2025 yılında tekrar ziyarete açılması planlanıyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Arkeosismolojide anadolu farkı
Arkeosismolojide anadolu farkı Birçok bölgede arkeosismoloji çalışmaları yapan Doç. Dr. Öktem Sümer, Türkiye’nin 1840 yılından itibaren tüm arkeosismolojik haritasını çıkarttıklarını belirterek “Arkeosismolojik anlamda dünyanın en iyi yeri Anadolu’dur” diyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Tarihte koku
Tarihte koku Kokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
18.02.2024 Gündem
Akademisyenlerden Erzincan'daki toprak kaymasıyla ilgili açıklama
Akademisyenlerden Erzincan'daki toprak kaymasıyla ilgili açıklama Erzincan'da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından akademisyenler bölgede incelemelerde bulundu.
15.02.2024 Gündem
Çorum'da korkunç kaza: 2 can kaybı
Çorum'da korkunç kaza: 2 can kaybı Çorum'da kamyona çarpan otobüs alev alev yandı. Feci kazada ilk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.
15.02.2024 Gündem
3 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü! Anne ve erkek arkadaşı hakkında karar
3 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümü! Anne ve erkek arkadaşı hakkında karar Çorum’da 3 yaşındaki erkek çocuğu R.E.Ş’nin şüpheli görülen ölümü sonrası annesi Z. B. Y. ve erkek arkadaşı B.Ç. hakkında üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.
7.02.2024 Gündem
Bir hafıza kaybı
Bir hafıza kaybı Hatay, depremden en çok etkilenen şehirlerin başında geliyor. Özellikle Antakya, bu büyük depremde yitip giden canların, yıkılan konutların ötesinde, bir “hafıza” kaybı da yaşıyor. Şehrin birçok simgesi bugün ayakta değil. Kaybolan, boşalan mekânla birlikte geçmiş zaman da siliniyor; hatıralar ve tarih, bir enkaza dönüşüyor.
6.02.2024 Gündem
Müze güçlendiriliyor
Müze güçlendiriliyor Depremde zarar gören yapılar arasında, 2014’te ziyarete açılan ve 3500 metrekaresi mozaik olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik sergileme alanına sahip Hatay Arkeoloji Müzesi de bulunuyor.
5.02.2024 Gündem
Çorum'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı! 1 ölü, 3 yaralı
Çorum'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı! 1 ölü, 3 yaralı Çorum’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüjü aşıp karşı yönden gelen bir başka otomobille çarpıştı. Kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
2.02.2024 Gündem
Su sızıntısı kavgaya neden oldu! Baba ve oğlu bıçaklandı
Su sızıntısı kavgaya neden oldu! Baba ve oğlu bıçaklandı Çorum Alaca'da üst kattan alttaki dükkana su sızıntısı nedeniyle kan aktı. Baba ve oğlu bıçaklandı. İşte detaylar...
24.01.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Hitit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.