Horlama

Horlama

Son dakika horlama haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan horlama gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan horlama haber sayfamızda...

Horlama

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 514 horlama haberi bulunmuştur.
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Horlayan kişilere uyku apnesi uyarısı! 'Hafıza kaybına neden olabiliyor'
Horlayan kişilere uyku apnesi uyarısı! 'Hafıza kaybına neden olabiliyor' Uyku apnesinin, temelde iki türe ayrıldığını belirten Ağız ve Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emrah Dilaver, “Uyku apnesi Merkezi uyku apnesi ve Obstrüktif uyku apnesi diye ikiye ayrılır. Obstrüktif uyku apnesi olan bireylerin, uyku düzenleri bozulduğundan gün içerisinde yorgunluk, sinirlilik, hafıza kaybı gibi sağlık sorunları olabilir” dedi.
27.02.2024 Genel Sağlık
Kalpteki tüm damarları mahvediyormuş! Nefes kesen horlamayı durduracak 2 tüyo
Kalpteki tüm damarları mahvediyormuş! Nefes kesen horlamayı durduracak 2 tüyo Uzmanlara göre hafif horlamalar bile kalp için tehlike arz edebilir. Horlama problemi, kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi problemlere yol açabilir. İşte horlamayı durduracak öneri.
23.01.2024 Genel Sağlık
Horlamak kalp krizine neden oluyor
Horlamak kalp krizine neden oluyor Horlamayı pek ciddiye almayız. Ama yeni araştırmalar, horlamanın kalp krizine yol açabileceğini, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarla ilişkili olabileceğini ortaya koydu.
20.01.2024 Dünya
Ayrı mı yoksa aynı yatakta uyumak mı?
Ayrı mı yoksa aynı yatakta uyumak mı? Sağlık için son derece önemli olan uyku konusunda uzmanlar daima, “Rahat uyumak, uykunuzu iyi almak için en ideal koşulları yaratın” diyor. Bu nedenle zaman zaman tartışılan karı - kocaların, çiftlerin ayrı uyuması konusu Hollywood yıldızı Cameron Diaz’ın (51) çağrısıyla yeniden alevlendi ve gündemde üst sıralara çıktı.
22.12.2023 Dünya
Bıçaklanarak yaralandı, horlayarak uyuya kaldı
Bıçaklanarak yaralandı, horlayarak uyuya kaldı Büyükçekmece sahilde alkollü iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı. Kanlar içerisinde bir banka oturtulan şahıs, ambulans beklerken horlayarak uyuyakaldı.
12.12.2023 Gündem
Horul horul horlamaya son! Şarkı söyleyerek bu sorundan kurtulmanız mümkün
Horul horul horlamaya son! Şarkı söyleyerek bu sorundan kurtulmanız mümkün Her ne kadar farkında olmadan bunu yapsanız da horlama, başta kendiniz olmak üzere yanınızda uyuyan kişinin de gecesini mahvedebilir. Hem sizin hem de çevrenizdekilerin daha rahat bir uyku çekebilmesi için horlamadan kurtulmayı deneyin. Nasıl mı? İşte bu yöntemlerle...
5.11.2023 Genel Sağlık
Sadece yalnız insanlar yapıyor! Yastığa yorgana sarılıp solunumunuzu bozmayın
Sadece yalnız insanlar yapıyor! Yastığa yorgana sarılıp solunumunuzu bozmayın Pek çok kişi uyurken yorganı yüzüne kadar çekip yastıklara sarılarak uyur. Bu uyku pozisyonunu tercih eden kişilerin ortak noktası ise sağlıksız solunum, sağlıksız psikoloji. Peki insanlar neden böyle uyuyor?
3.11.2023 Genel Sağlık
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var'
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var' Çeşitli sağlık sorunları beraberinde farklı rahatsızlıklara da sebebiyet vererek hayat kalitesinde ciddi düşüşlere neden olabiliyor. Bunlardan birisi de birçok nedene bağlı olarak gelişebilen horlama. Uzmanlara göre horlama, evlilikleri bile bitirebilecek bir sebep olabiliyor. Ancak iyi haber: Çözümsüz değil!
17.08.2023 Genel Sağlık
En iyi hangi pozisyonda uyunur?
En iyi hangi pozisyonda uyunur? Sıcak hava dalgalarından etkilenen bir yerde yaşıyorsanız, geceleri rahat uyumak için farklı pozisyonları denemiş olabilirsiniz. Peki, en iyi uyku pozisyonunun ne olduğuna dair kanıtlar var mı?
16.08.2023 Dünya
'Tıkalı burun bebeğinizi uyutmaz' diyerek açıkladı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı
'Tıkalı burun bebeğinizi uyutmaz' diyerek açıkladı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı Bebek sağlığı, çocuğun sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesi ve yetişkin hayatında da herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmaması için oldukça dikkat edilmesi gereken bir husus. Uzmanlar anne babaları bebeklik sürecinin dikkatle izlenmesi gerektiği konusunda uyarırken bebekler için uykunun çok önemli olduğunun altını çizdi ve uykunun bölünmesi konusundaki en önemli rahatsızlıklardan biri olan burun tıkanıklığına dikkat çekti.
25.07.2023 Genel Sağlık
Horlama cinayetinde yeni gelişme! Akıl sağlığı raporu talep edildi
Horlama cinayetinde yeni gelişme! Akıl sağlığı raporu talep edildi Muğla’nın Bodrum ilçesinde, kendisini daha önce horladığı için uyaran mesai arkadaşı Kenan Maral'ı (29) kaldıkları lojmanda uyurken 20 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan özel güvenlik görevlisi Muzaffer Esen'in (28), avukatlarının, akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek rapor talebinde bulundu.
20.07.2023 Gündem
Uykusuz bırakan 4 sorunu kökten çözüyor! Mışıl mışıl uyumanın yolu
Uykusuz bırakan 4 sorunu kökten çözüyor! Mışıl mışıl uyumanın yolu Uyku, fiziksel ve zihinsel sağlığımız için oldukça önemli. Doğru uyku pozisyonunu bulmak ise uyku süreciyle ilgili her şeyi değiştirebilir. İşte sık yaşanan uyku problemlerine yol açan sebepler ve onları kökten çözecek 4 yöntem!
17.07.2023 Genel Sağlık
Geçmeyen öksürük hangi hastalığın habercisi? '8 hafta üst sınır'
Geçmeyen öksürük hangi hastalığın habercisi? '8 hafta üst sınır' Öksürüğün dikkate alınması gereken bir hastalık belirtisi olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Bahtiyar Cengiz, 8 hafta süren öksürüklerin altında yatan sebepleri açıkladı.
13.07.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin Hapşırma nöbetleri, gözlerde kızarma ve sulanma, öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, göz altlarında mavimsi morluklar… Bunlar gibi daha birçok şikayete yol açabilen bahar alerjisi doğanın canlanmasına inat pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. İşte bahar alerjiniz olup olmadığını anlamanın yolu...
24.05.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin Bahar alerjisi pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor, sağlığı olumsuz etkiliyor.
23.05.2023 Gündem
Tıkandığında açmak için gelişigüzel burun spreyi kullanılırsa ne olur?
Tıkandığında açmak için gelişigüzel burun spreyi kullanılırsa ne olur? Türkiye'de gerek çocuklarda gerekse yetişkinlerde yaygın görülen sorunlardan biri burun tıkanıklığı! Öyle ki her 5 kişiden biri günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen burun tıkanıklığından muzdarip. Tedavi edilmediğinde önemli hastalıklara davetiye çıkarabilen bu soruna karşı çoğu kez gelişigüzel burun açıcı sprey kullanılmasında sakınca görülmüyor! Oysa işin iç yüzü hiç de göründüğü gibi değil.
13.05.2023 Genel Sağlık
Karşıyaka’ya KBB polikliniği
Karşıyaka’ya KBB polikliniği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Anabilim Dalı, Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi’nde poliklinik hizmeti vermeye başladı.
7.03.2023 Ege
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi?
Uykudan nefes darlığıyla uyanmak hangi hastalığın habercisi? Uyku apnesi, kişinin uyku sırasında solunumunun durması olarak tanımlanıyor. Apnenin kendi içinde çeşitleri olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Saltürk, "Kişinin uykuda nefesi duruyorsa, uykudan nefes darlığıyla uyanıyorsa ya da gürültülü horluyorsa uyku apnesinden şüphelenebilir" diyerek önemli detaylar paylaştı.
5.12.2022 Genel Sağlık
Horlama cinayeti! Kendisini uyaran arkadaşını öldürdü
Horlama cinayeti! Kendisini uyaran arkadaşını öldürdü Muğla’nın Bodrum ilçesinde, güvenlik görevlisi Muzaffer E., horladığı için kendisini uyaran mesai arkadaşı Kenan Maral'ı (29) uyuduğu sırada 20 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Polis ekiplerine teslim olan Muzaffer E., gözaltına alındı.
2.12.2022 Haberler
Horlama cinayeti! Kendisini uyaran arkadaşını öldürdü
Horlama cinayeti! Kendisini uyaran arkadaşını öldürdü Muğla’nın Bodrum ilçesinde, güvenlik görevlisi Muzaffer E., horladığı için kendisini uyaran mesai arkadaşı Kenan Maral'ı (29) uyuduğu sırada 20 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Polis ekiplerine teslim olan Muzaffer E., gözaltına alındı.
2.12.2022 Gündem
Stres, biriken yükler ve bruksizm
Stres, biriken yükler ve bruksizm Amerikan Uyku Cemiyeti, toplumun yüzde 10’unun dişlerini gıcırdattığını, sıktığını, bruksizm diye bilinen rahatsızlıktan muzdarip olduğunu açıkladı.
2.12.2022 Cadde
Günümüzün sosyal hastalığı: Horlama!
Günümüzün sosyal hastalığı: Horlama! Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, horlamaya uyku apnesi eşlik ettiği zaman mutlaka hekime başvurulması gerektiğini söyledi
25.11.2022 Ege
Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz sıkıyorsa dikkat! Sebebi akromegali olabilir
Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz sıkıyorsa dikkat! Sebebi akromegali olabilir Yıllardır taktığınız yüzüğün giderek parmağınızı sıkmasına, ayakkabı numaranızın giderek büyümesine, saatinizin bileğinize dar gelmesine şaşırıyorsanız, dikkat! Bu tabloya eklem ağrıları, aşırı terleme, yüz hatlarında kabalaşma, ellerde uyuşma ve güçsüzlük eşlik ediyorsa tedavi başarısı oldukça yüksek ve Akromegali olarak bilinen nadir bir hastalıkla karşı karşıya olabilirsiniz.
28.08.2022 Genel Sağlık
Horlamaya 'evlilik kurtaran' çözüm
Horlamaya 'evlilik kurtaran' çözüm Ağzını bantlamak moda oldu ama bu konuda uyarıda bulunan uzmanlar da var. Dr. Steven Park, "En kötü senaryoda uyanıp bandı çıkarırsınız diyor".
23.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Horlama ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.