Horlamanın Nedenleri

Horlamanın Nedenleri

Son dakika horlamanın nedenleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan horlamanın nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan horlamanın nedenleri haber sayfamızda...

Horlamanın Nedenleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 28 horlamanın nedenleri haberi bulunmuştur.
Horlama Neden Olur? Horlamaya Neden Olan Şeyler Nelerdir?
Horlama Neden Olur? Horlamaya Neden Olan Şeyler Nelerdir? Pek çok insanın uyurken yaşadığı sorun horlamadır. Horlamanın farklı nedenleri mevcuttur. Horlama, uyku sırasında hava akışınızı kısıtlayan bir şey olduğunda ortaya çıkar. Yüksek sesle veya uzun süreli horlama kalp krizi, felç ve diğer sağlık sorunları riskini artırır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
12.08.2021 Sağlık
Horlama, uyuyan kişinin nefes almakta zorlandığını gösteriyor
Horlama, uyuyan kişinin nefes almakta zorlandığını gösteriyor Toplumda çok sıkça görülen horlama, kişinin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Topak, toplumda da çok sık görülen horlamayla ilgili bilgi verdi.
7.07.2021 Genel Sağlık
Horlama nasıl geçer, horlama tedavisi nasıl yapılır? Evde doğal çözüm önerileri
Horlama nasıl geçer, horlama tedavisi nasıl yapılır? Evde doğal çözüm önerileri Horlama, bir sağlık sorunu olarak görülmese de insanları rahatsız eden bir durum olarak bilinmektedir. Horlama, çaresi oldukça aranan bir sorundur. Horlama nasıl geçer, horlama tedavisi nasıl yapılır? Evde doğal çözüm önerileri? Horlamanın nedenleri nelerdir? İşte tüm detaylar...
8.01.2021 Sağlık
Neden horlarız?
Neden horlarız? Horlamak çoğu insanın uykusunda yaptığı şeylerden biridir. Bazen yanımızda biri horlarken uykumuz kaçabilir ya da uyumamıza engel olabilir. Peki, o kişi bunu bilerek mi yapıyor? İnsanlar neden horlar?
23.10.2020 Bilim
Horlamanın asıl nedenleri
Horlamanın asıl nedenleri KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen toplumda çok sık görülen horlama sorununun önemli sağlık problemlerinin habercisi olabileceğini belirtti. Problemin nedenlerine değinen Seymen, horlamayı hafife almayın önerisinde bulundu.
24.10.2019 Genel Sağlık
Horlama problemine kişiye özel çözüm
Horlama problemine kişiye özel çözüm Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Hakan Dönmez kişiye özel hazırladıkları horlama aparatları ile horlama problemini çözdüklerini söylüyor.
13.07.2017 Genel Sağlık
Uyku apnesi sağlığınızı nasıl etkiler?
Uyku apnesi sağlığınızı nasıl etkiler? Daha bir nesil önce uyuklamak, çok uyumak toplumca tembellik ve miskinlikle eşanlamlı olarak değerlendirilirdi.
11.02.2015 Genel Sağlık
Gece beyniniz oksijensiz kalabilir
Gece beyniniz oksijensiz kalabilir Horlamanın arkasında yatan hastalık olan uyku apnesi, gece beyni oksijensiz bırakarak ölüme sebebiyet verebiliyor.
2.02.2015 Genel Sağlık
‘Horlama’ deyip geçmeyin
‘Horlama’ deyip geçmeyin Özellikle gece şiddetli horlama sonucu solunum durması yaşayan kişilerde görülen uyku apnesi, kalp yetmezliği, kalp krizi, tansiyon, şeker, kilo alma, depresyon, sürekli yorgunluk ve uyku hali ile trafik kazalarına neden olabiliyor.
20.12.2014 Genel Sağlık
Horlama bir yastıkta kocatmıyor!
Horlama bir yastıkta kocatmıyor! "Evli çiftler ilk olarak yataklarını, sonra odalarını ayırır, sonuçta da bu boşanmaya kadar gidebilir"
30.12.2009 Genel Sağlık
Kene kovar halı üretildi!
Kene kovar halı üretildi! İngiliz bilim adamlarının geliştirdiği tekstil harikası WELSOFT® Kene Kovar Halı Dünya’da ilk kez Türkiye’de satışa sunuldu.
24.05.2009 Cadde
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var'
'Evlilikleri bitiriyor' diyerek açıkladı! 'Horlamanın bir çözümü var' Çeşitli sağlık sorunları beraberinde farklı rahatsızlıklara da sebebiyet vererek hayat kalitesinde ciddi düşüşlere neden olabiliyor. Bunlardan birisi de birçok nedene bağlı olarak gelişebilen horlama. Uzmanlara göre horlama, evlilikleri bile bitirebilecek bir sebep olabiliyor. Ancak iyi haber: Çözümsüz değil!
17.08.2023 Genel Sağlık
Horlama Nedenleri Neledir, Tedavisi Var Mı? Horlamadan Kurulmak İçin Neler Yapılabilir?
Horlama Nedenleri Neledir, Tedavisi Var Mı? Horlamadan Kurulmak İçin Neler Yapılabilir? Horlama pek çok insanda görülebilen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Yetişkinlik döneminde olan yaklaşık %50 insanda horlama problemi görülebilmektedir. Eğer bu rahatsızlık tedavi edilmezse başka ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir. Horlama nedenleri nelerdir, horlama tedavisi var mı? Horlamadan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte, tüm detaylar...
22.03.2021 Sağlık
Uyku apnesine dair tüm bilinmeyenler
Uyku apnesine dair tüm bilinmeyenler Geceleri nefes durmasına uyku apnesi diyoruz. Apne kelimesi Yunanca’da “soluksuz kalmak” anlamına gelir. Uyku apnesi erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sıktır ve daha çok orta yaş üzerindeki erişkinlerde görülür. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Ali Değirmenci konu hakkında bilgiler verdi.
25.07.2019 Genel Sağlık
Ağzıdan nefes almanın tehlikeleri
Ağzıdan nefes almanın tehlikeleri KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, ağızdan nefes almanın sağlığı olumsuz etkilediğini söyledi.
8.09.2016 Genel Sağlık
Horlama sorununun tedavisi
Horlama sorununun tedavisi Horlama tedavisinin nedene yönelik olarak yapılması gerekir.
12.12.2013 Genel Sağlık
Horlamanın uyku düzeniyle ilişkisi
Horlamanın uyku düzeniyle ilişkisi Horlamanın uyku düzeniyle bir ilişkisi vardır. Kişi ne kadar az uyursa, uykuya olan açlığı o kadar artar ve o kadar derin uyur.
15.11.2013 Genel Sağlık
Horlamanın psikolojik nedenleri
Horlamanın psikolojik nedenleri Horlamanın psikolojik nedenlerden etkilendiği bilinen bir şeydir. Uyku üzerinde de iki şekilde etkide bulunur.
15.11.2013 Genel Sağlık
Horlama hastalığı umutsuz değil
Horlama hastalığı umutsuz değil Normal erişkin insanların en az %45’i zaman zaman horlamaktadır. %25’i sürekli olarak horlamaktadır.
31.12.1899 Genel Sağlık
İyi uyumak istiyorsanız akşam et, balık yemeyin
İyi uyumak istiyorsanız akşam et, balık yemeyin Vücudumuzun kendisini şarj edebilmesi için kaliteli bir uyku şarttır. Kaliteli uyku için akşam saatlerinde et, balık ve peynirden uzak durun
31.12.1899 The Others
İyi uyumak istiyorsanız akşam et, balık yemeyin
İyi uyumak istiyorsanız akşam et, balık yemeyin Vücudumuzun kendisini şarj edebilmesi için kaliteli bir uyku şarttır. Kaliteli uyku için akşam saatlerinde et, balık ve peynirden uzak durun
9.05.2005 Yaşam
Horlama cinsel yaşamı azaltıyor
Horlama cinsel yaşamı azaltıyor Horlama sorunu yaşayanlarda dalgınlık, baş ağrısı ve cinsel aktivitede azalma ortaya çıkıyor
15.02.2003 Yaşam
Horlama cinsel yaşamı azaltıyor
Horlama cinsel yaşamı azaltıyor Horlama cinsel yaşamı azaltıyor
Kâbus görenleri mutlaka uyandırın
Kâbus görenleri mutlaka uyandırın Sayıları 100ü bulan uyku hastalıklarından bazıları hayatın normal akışını da değiştiriyor. Gece uyutmayan hastalık, gündüzleri de zor bir yaşama neden oluyor; psikolojik sorunlara yol açıyor...
13.08.2001 Yaşam
Kâbus görenleri mutlaka uyandırın
Kâbus görenleri mutlaka uyandırın Sayıları 100’ü bulan uyku hastalıklarından bazıları hayatın normal akışını da değiştiriyor. Gece uyutmayan hastalık, gündüzleri de zor bir yaşama neden oluyor; psikolojik sorunlara yol açıyor...

Benzer Haber Etiketleri

Horlamanın Nedenleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.