Sıcak havalarda kara erik hoşafı içmenin faydaları
Sıcak havalarda kara erik hoşafı içmenin faydaları Yaz ayları, özellikle sıcakların bastırmasıyla insanları bunaltıyor. Bazen nefes almakta bile zorlandığımız yaz aylarında vücudun su ihtiyacını karşılamak için bol sıvı tüketmek önemlidir. Dr. Fevzi Özgönül, ev yapımı hoşafın adeta bir vitamin deposu olduğuna dikkat çekti ve özellikle yaşlanmaya savaş açmak için yaz aylarında sıklıkla tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca kara erik hoşafının bağışıklığı güçlendirdiğini buna bağlı olarak koronavirüse karşı koruyucu olabileceğini belirtti.
Sahurda ve iftarda içebileceğiniz 7 şifa dolu hoşaf ve komposto tarifi
Sahurda ve iftarda içebileceğiniz 7 şifa dolu hoşaf ve komposto tarifi İçerisinde sayısız vitamin bulunan, şifa dolu hoşaf ve komposto içecekleri Osmanlı döneminden günümüze kadar sofralardan eksik olmamaya devam ediyor. Özellikle Ramazan ayında meyve suyu yerine tercih edilen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve susuzluğu gideren bu lezzetleri mutlaka evinizde deneyin. İşte sahurda ve iftarda içebileceğiniz 7 şifa dolu hoşaf ve komposto tarifi...
6.07.2021 İçecek Tarifleri
Kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir? 6 Şubat Hadi İpucu
Kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir? 6 Şubat Hadi İpucu Hadi 6 Şubat günün ilk ipucu sorusu belli oldu. 12:30'da gerçekleştirilecek olan Hadi canlı bilgi yarışmasında ipucu sorusu olarak Bütün veya dilimler halindeki kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir? sorusu yöneltildi. Peki Bütün veya dilimler halindeki kuru meyvenin şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılan içecek hangisidir?
6.02.2019 Gündem
Ramazan'da mutlaka hoşaf tüketin
Ramazan'da mutlaka hoşaf tüketin Uzmanlar açlık ve susuzluk ihtiyacının karşılanması için sahurda süt ve yumurta, iftarda ise hoşaf tüketilmesini önerdi.
17.02.2022 Ramazan'da Sağlık
Hoşafı eksik etmeyin!
Hoşafı eksik etmeyin! Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr.Fevzi Özgönül, yaz aylarında hoşaf tüketimini önerdi.
6.08.2014 Genel Sağlık