Hrw

Hrw

Son dakika HRW haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan HRW gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan HRW haber sayfamızda...

Hrw

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 224 hrw haberi bulunmuştur.
İsrail Gazze'de açlığı savaş silahı olarak kullanıyor
İsrail Gazze'de açlığı savaş silahı olarak kullanıyor İnsan Hakları İzleme Örgütü İsrail'in Gazze'de açlığı bir savaş yöntemi olarak kullanıp savaş suçu işlediğini savundu
19.12.2023 Dünya
Korkutan tırmanış! Rehinelerden Netanyahu'ya tepki
Korkutan tırmanış! Rehinelerden Netanyahu'ya tepki İsrail’in Hamas’a karşı Gazze’de yürüttüğü savaş, tüm dünyada hem Yahudilere hem de Araplara yönelik nefret söyleminin büyük oranda artmasına sebep oldu. İnsan Hakları İzleme Örgütü de bu tırmanışın tehlikeli boyutlarda olduğunu vurguladı. Ayrıca Hamas, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı.
31.10.2023 Dünya
Gazze'de beyaz fosfor bombası iddiası
Gazze'de beyaz fosfor bombası iddiası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) adlı sivil toplum kuruluşu, video ve görgü tanıklarının ifadelerinden İsrail’in, Lübnan ve Gazze’ye saldırılarında yasaklı olan beyaz fosfor bombasını kullandığını iddia etti.
13.10.2023 Dünya
İsrail'den Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon kişiye acil tahliye emri
İsrail'den Gazze'nin kuzeyinde yaşayan 1,1 milyon kişiye acil tahliye emri İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde (Gazze şehrinde) yaşayan Filistinlilere güneye geçme çağrısında bulundu. BM ise kuzeydeki yaklaşık 1.1 milyon kişinin 24 saat içinde güvenli bir şekilde güneye tahliye edilmesinin mümkün olmadığını belirterek kararın iptal edilmesi çağrısı yaptı.
13.10.2023 Haberler
İsrail'den Gazze şehrindeki Filistinlilere "bölgenin güneyine geçin" çağrısı
İsrail'den Gazze şehrindeki Filistinlilere "bölgenin güneyine geçin" çağrısı İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde (Gazze şehrinde) yaşayan Filistinlilere güneye geçme çağrısında bulundu. BM ise kuzeydeki yaklaşık 1.1 milyon kişinin 24 saat içinde güvenli bir şekilde güneye tahliye edilmesinin mümkün olmadığını belirterek kararın iptal edilmesi çağrısı yaptı.
13.10.2023 Haberler
'Armageddon' üç ay sonra ilk kez göründü! Güneş gözlüğünün arkasına saklandı
'Armageddon' üç ay sonra ilk kez göründü! Güneş gözlüğünün arkasına saklandı Wagner isyanından beri nerede olduğunu bilinmeyen ve Ağustos ayında 622 sayılı kararname ile gizlice kovulduğu ortaya çıkan Sergey Surovikin'den ilk kare geldi.
5.09.2023 Dünya
Rapor yayınlandı: Haiti'de devletin gücü yok!
Rapor yayınlandı: Haiti'de devletin gücü yok! ABD merkezli insan hakları sivil toplum kuruluşu, Haiti'de çetelerin adım kaçırma, tecavüz, cinayet gibi işlediği suçlara karşı devletin müdahalesinin yok denecek kadar az olduğunu öne sürdü.
15.08.2023 Dünya
Savaşın bir yıllık bilançosu
Savaşın bir yıllık bilançosu Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde geride kalan 365 günde yüz binlerce asker, on binlerce de sivil öldü ya da yaralandı. 8 milyondan fazla Ukraynalı ise ülkesinden kaçmak zorunda kaldı.
24.02.2023 Dünya
Türkiye'ye yardım haberi radyo kapattırdı
Türkiye'ye yardım haberi radyo kapattırdı Deprem bölgesinde sahra hastaneleri bir bir kurulurken, İspanya ekibi İskenderun'dan konum paylaştı. Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyaları çığ gibi büyürken, üç ülkede 250 milyon dolar toplandı. Güney Asya ülkesinde ise bir yardım haberi nedeniyle şoke edici bir adım atıldı.
13.02.2023 Dünya
‘Plastikten geri dönüşüm zararlı’
‘Plastikten geri dönüşüm zararlı’ ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türkiye’deki çevre sorunlarına ilişkin bir rapor hazırladı.
21.09.2022 Gündem
Çatışmalar yüzünden mülteciler arttı
Çatışmalar yüzünden mülteciler arttı Birleşmiş Milletler, dünya çapında yaşanan çatışmaların giderek artmasının, mülteci sayısını ve ölümlerini artırdığını savundu 
1.05.2022 Dünya
Ukrayna'da yetkili isim halkı böyle uyardı Her nesneye dokunmayın, ölümcül olabilir
Ukrayna'da yetkili isim halkı böyle uyardı Her nesneye dokunmayın, ölümcül olabilir Ukrayna’nın güneyinde yer alan Mıkolayiv şehrinin Valisi Vitaliy Kim yaptığı açıklamada, “Misket bombaları nedeniyle şehirde 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralandı” dedi
15.04.2022 Dünya
Rusya uluslararası kuruluşları yasakladı
Rusya uluslararası kuruluşları yasakladı Moskova, 'yasaları ihlal ettikleri' gerekçesiyle ülkede faaliyet gösteren uluslararası kuruluşların bürolarını kapattı. AB karara tepki gösterdi.
9.04.2022 Dünya
'En acımasız' silahlar sahada! Dünyanın çekindiği Rus ölüm makineleri
'En acımasız' silahlar sahada! Dünyanın çekindiği Rus ölüm makineleri Ukrayna kanadı sert direniş sonucu istilanın "hüsrana uğradığını" öne sürdü fakat Vladimir Putin, Harkov kentinde savaş suçu sayılan bombaların kullanıldığı bildirilirken ölümcül güç kullanımını birçok farklı silahla kullanımıyla artırmaya hazır olduğunu gösterdi.
15.03.2022 Dünya
Son dakika: Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu...
Son dakika: Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu... Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 13'üncü gün... Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Rus generalin öldürüldüğü duyuruldu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. ABD'den ise peş peşe bomba açıklamalar geldi. Zelenskiy Avam Kamarasına yaptığı konuşmada flaş mesajlar verdi. İşte Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden dakika dakika tüm gelişmeler...
9.03.2022 Dünya
ABD ve AB'den Taliban’a uyarı
ABD ve AB'den Taliban’a uyarı Aralarında ABD ve İngiltere’nin de bulunduğu 22 ülke, Taliban'ın Afganistan'da eski yönetimden insanları hedef almayı durdurmasını istedi. Yapılan ortak açıklamada "Toplu öldürme ve zorla kaybetme haberleri üzerine derin endişe duyuyoruz" denildi.
6.12.2021 Dünya
Nijer'de terör saldırısında 69 kişi öldü
Nijer'de terör saldırısında 69 kişi öldü Gelen son dakika haberine göre; Nijer'in Mali sınırına düzenlenen terör saldırısında aralarında bir belediye başkanının da olduğu 69 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan terör saldırısı sonrası ülkede 48 saatlik ulusal yas ilan edildi.
4.11.2021 Dünya
Duterte 2022'de devlet başkan yardımcılığına aday olacak
Duterte 2022'de devlet başkan yardımcılığına aday olacak Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 2022'de yapılacak seçimlerde, iktidardaki PDP-Laban Partisi'nin devlet başkan yardımcısı adayı olmayı kabul etti.
24.08.2021 Dünya
Nijer'de 37 sivilin öldürüldüğü saldırı sonrası ulusal yas
Nijer'de 37 sivilin öldürüldüğü saldırı sonrası ulusal yas Nijer'in Mali sınırında düzenlenen ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı sonrası 2 günlük ulusal yas ilan edildi.
18.08.2021 Dünya
Yıldönümünde 700 sayfalık rapor
Yıldönümünde 700 sayfalık rapor Lübnan resmi makamları, geçen yıl meydana gelen Beyrut Limanı patlaması soruşturmasına engel olmakla suçlandı.
4.08.2021 Dünya
Myanmar'da erken seçim için tarih verildi
Myanmar'da erken seçim için tarih verildi Myanmar'da darbe yönetimi olağanüstü halin (OHAL) süresini uzatarak 2023'te uygulamanın sonlandırılacağını ve seçim yapılacağını açıkladı.
1.08.2021 Dünya
İnsan Hakları İzleme Örgütü: İsrail, Gazze'de savaş suçu işledi
İnsan Hakları İzleme Örgütü: İsrail, Gazze'de savaş suçu işledi İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), İsrail'in mayıs ayında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda savaş hukukunu ihlal ederek "açıkça savaş suçu işlediğini" belirtti.
27.07.2021 Dünya
Çin'den ABD'ye Hong Kong yaptırımı
Çin'den ABD'ye Hong Kong yaptırımı Çin, Yabancı Yaptırımlarla Mücadele Yasası kapsamında, ABD'li 7 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulayacağını bildirdi.
24.07.2021 Dünya
ABD'de 500'den fazla gazeteciden Filistin mektubu
ABD'de 500'den fazla gazeteciden Filistin mektubu ABD medyasında görev alan 500’den fazla gazeteci, ülkedeki haberlerde Filistin'deki İsrail işgali ve politikalarıyla ilgili gerçeklerin yansıtılmasını talep eden ortak bir mektup yayımladı.
12.06.2021 Dünya
BBC: Çin, yapay zekayla duygu tanıma teknolojisini Uygurlar üzerinde denedi
BBC: Çin, yapay zekayla duygu tanıma teknolojisini Uygurlar üzerinde denedi Toplama kampları kurduğu bölgedeki karakollara kameralar yerleştiren Çin, yapay zeka ve yüz tanıma uygulamaları kullanarak kişilerin duygularını belirliyor. Sistem, kişilerin olumsuz ve endişeli duygu durumlarını kırmızı ile gösteren bir pasta grafik oluşturuyor.
26.05.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hrw ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.