Hudut Birlikleri

Hudut Birlikleri

Son dakika hudut birlikleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hudut birlikleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hudut birlikleri haber sayfamızda...

Hudut Birlikleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 499 hudut birlikleri haberi bulunmuştur.
Sınır hattında 10 kilometreden tespit
Sınır hattında 10 kilometreden tespit Tuğgeneral Serkan Bircan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu'nda milletvekillerine sınır güvenliğine ilişkin bilgi verdi. 
24.12.2023 Gündem
Edirne'de son bir haftada 852 kaçak göçmen yakalandı
Edirne'de son bir haftada 852 kaçak göçmen yakalandı Edirne'de son bir haftada 852 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 39 organizatörden 22'si ise tutuklandı.
16.10.2023 Gündem
Yunanistan'dan Türkiye’ye girmeye çalışan 2 terörist yakalandı
Yunanistan'dan Türkiye’ye girmeye çalışan 2 terörist yakalandı Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan 2 teröristin yakalandığını açıkladı.
12.08.2023 Gündem
Van- İran sınır hattında modüler beton duvarın 96 kilometresi tamamlandı
Van- İran sınır hattında modüler beton duvarın 96 kilometresi tamamlandı Kaçak göçmenlerin yasa dışı geçişlerinin engellenmesi için Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde başlatılıp, Van'ın Çaldıran ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesine kadar olan İran hattındaki 560 kilometrelik sınıra modüler beton duvar örme çalışmaları devam ediyor. Van-İran sınır hattında planlanan 295 kilometrelik duvarın 96 kilometresi tamamlanırken, geri kalan kısmın bitirilmesi için de çalışmalar sürüyor.
26.05.2023 Gündem
Edirne'de son bir haftada 12 terör şüphelisi yakalandı
Edirne'de son bir haftada 12 terör şüphelisi yakalandı Edirne’de, jandarma ve hudut birlikleri tarafından, son bir haftada yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 12 FETÖ/PDY, PKK/KCK ve DEAŞ şüphelisi yakalandı.
11.05.2023 Gündem
Yunanistan sınırında 1'i PKK/KCK mensubu 3 kişi yakalandı
Yunanistan sınırında 1'i PKK/KCK mensubu 3 kişi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'a geçmeye çalışan 1'i PKK/KCK mensubu, 3 kişinin hudut birlikleri tarafından yakalandığını açıkladı.
26.04.2023 Gündem
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2'si FETÖ'cü 3 kişi yakalandı
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2'si FETÖ'cü 3 kişi yakalandı Türkiye'den yasa dışı yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan 3 şahıs hudut birlikleri tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslardan ikisinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
11.03.2023 Gündem
Sinan Ateş'in tutuklanan cinayet şüphelisi: Kişisel husumetim vardı
Sinan Ateş'in tutuklanan cinayet şüphelisi: Kişisel husumetim vardı Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyla ilgili soruşturmada tutuklanan Eray Özyağcı'nın (24) ifadesi ortaya çıktı. Silahı ateşleyen Özyağcı, "Sinan Ateş ile kişisel husumetim vardı" dedi.
9.02.2023 Gündem
Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! Eray Özyağcı tutuklandı
Sinan Ateş cinayetinde flaş gelişme! Eray Özyağcı tutuklandı Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eray Özyağcı, tutuklandı.
8.02.2023 Gündem
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 16 terörist yakalandı
Yunanistan'a kaçmaya çalışan 16 terörist yakalandı Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ ve PKK terör örgütleri mensubu 16 terörist, Edirne’de yakalandı.
3.02.2023 Gündem
Yasa dış yollarla ülkeye girmeye çalışan 27 kişiyi yakalandı
Yasa dış yollarla ülkeye girmeye çalışan 27 kişiyi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’dan zorla ülkemize gönderilmeye çalışılan 27 kişiye müdahe edildiğini duyurdu.
24.01.2023 Gündem
Yunanistan’a kaçmak isteyen PKK şüphelisi yakalandı
Yunanistan’a kaçmak isteyen PKK şüphelisi yakalandı Edirne'de, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan terör örgütü PKK şüphelisi M.V., yakalandı.
21.01.2023 Gündem
MSB: Van hudut hattında 20,5 kilo uyuşturucu ele geçirildi
MSB: Van hudut hattında 20,5 kilo uyuşturucu ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı, hudut birliklerince Van'da 20 kilo 500 gram uyuşturucu ele geçirildiğini açıkladı.
19.01.2023 Gündem
Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 terör şüphelisi yakalandı
Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 terör şüphelisi yakalandı Edirne’de, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 2 FETÖ/PDY ve 1 PKK şüphelisi yakalandı. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
26.12.2022 Gündem
Van'da uyuşturu operasyonu! 80 kilo 911 gram toz esrar ele geçirildi
Van'da uyuşturu operasyonu! 80 kilo 911 gram toz esrar ele geçirildi Van'ın Başkale ilçesi kırsalında, jandarma ve hudut birlikleri ekiplerince yapılan arazi arama-tarama faaliyetinde, 80 kilo 911 gram toz esrar ile 2 bin 980 adet sentetik hap ele geçirildi.
26.11.2022 Gündem
Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 16 kişi yakalandı
Yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 16 kişi yakalandı Yunanistan ve Suriye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 kişi hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslardan 6’sının FETÖ, 1'inin DEAŞ ve bir diğerinin de PKK/KCK/PYD terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
29.10.2022 Gündem
Edirne Valiliği’nden ‘Meriç Nehri’nde mahsur kalan göçmen’ açıklaması
Edirne Valiliği’nden ‘Meriç Nehri’nde mahsur kalan göçmen’ açıklaması Edirne Valiliği,  Türkiye ile Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri üzerindeki adacıkta göçmenlerin mahsur kaldığı iddiaları üzerine bölgede yapılan aramalarda her hangi bir göçmen grubuna rastlanılmadığını açıkladı.
16.08.2022 Gündem
Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni tutuklandı
Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni tutuklandı  Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a kaçarken yakalanan aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenin de bulunduğu örgüt üyeleri adliyeye sevk edildi. Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğenin de bulunduğu 4 kişi tutuklanırken, 1 kişi ise ev hapsi cezasına çarptırıldı.
23.06.2022 Gündem
MSB duyurdu! Sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 68 kişi yakalandı
MSB duyurdu! Sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 68 kişi yakalandı Milli Savunma Bakanlığı Edirne, Van ve Hatay'da görevli hudut birlikleri son 7 günde yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 68 kişiyi yakaladığını duyurdu.
2.06.2022 Gündem
Sahil Güvenlik ekipleri, Van Gölü'nde kaçak göçmenlere geçit vermiyor
Sahil Güvenlik ekipleri, Van Gölü'nde kaçak göçmenlere geçit vermiyor Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesinde yasa dışı geçişlerin engellenmesi için geçen yıl başlatılan modüler beton duvar çalışmaları devam ediyor. Karadan jandarma ve hudut birlikleri, göl üzerinde ise Sahil Güvenlik ekiplerinin aldığı önlemlerle 2022'nin ilk 4 ayında sınırda 50 bin kaçak göçmenin geçişi engellendi, 761 organizatör yakalandı.
23.05.2022 Gündem
Hudut Karakoluna havan topu düştü: 4 asker yaralı
Hudut Karakoluna havan topu düştü: 4 asker yaralı Gaziantep'in Karkamış ilçesine son yarım saat içerisinde 10'u aşkın havan mermisi düştü. Havanlardan birir Köprübaşı Hudut Karakoluna isabet ederken, karakoldaki 4 asker yaralandı.
12.05.2022 Haberler
Van Valiliği'nden düzensiz göçmenlerle ilgili paylaşılan görüntüye ilişkin açıklama
Van Valiliği'nden düzensiz göçmenlerle ilgili paylaşılan görüntüye ilişkin açıklama Van Valiliği, 3 Mayıs'ta bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, İran sınırından Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan bir grup düzensiz göçmenle ilgili görüntülerin Twitter'da geçen yıl paylaşıldığını ve İran topraklarında çekildiğinin tespit edildiğini açıkladı.
4.05.2022 Gündem
Hakkari’de dereye düşen asker için arama çalışmaları başlatıldı
Hakkari’de dereye düşen asker için arama çalışmaları başlatıldı Hakkari’nin Derecik ilçesinde nöbet değişim sırasında suya kapılıp kaybolan asker için arama çalışmaları başlatıldı.
1.04.2022 Gündem
Van'da silah ve ilaçlar ele geçirildi! 2'si İranlı 3 kişi gözaltına alındı
Van'da silah ve ilaçlar ele geçirildi! 2'si İranlı 3 kişi gözaltına alındı Van’da düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 850 bin TL olan 32 havalı tüfek, metal dedektör, 1 milyon 377 bin adet tıbbi tedavide kullanılan ilaç ile yer altı görüntüleme cihazı ele geçirildi. Olay ile ilgili 2’si İran uyruklu, 1’i Türk vatandaşı 3 şüpheli gözaltına alındı.
16.01.2022 Gündem
MSB duyurdu: Hudut birlikleri tarafından yakalandılar
MSB duyurdu: Hudut birlikleri tarafından yakalandılar Son dakika bilgisine göre, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada: "Ülkemizden Irak'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yakalanan şahısların FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi" dedi.
26.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hudut Birlikleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.