Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi

Son dakika hukuk fakültesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hukuk fakültesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hukuk fakültesi haber sayfamızda...

Hukuk Fakültesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.132 hukuk fakültesi haberi bulunmuştur.
Bakan Tunç'tan  'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var
Bakan Tunç'tan 'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, "Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor. Avukat meslektaşlarımızın, barolarımızın da görüşlerini almaya devam ediyoruz. İnşallah 28'inci dönem parlamentosunun takdirlerine taslağımızı önce Cumhurbaşkanlığı'mıza ve sonrasında da meclis grubumuza ve milletvekillerimize, takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
4.04.2024 Gündem
Denizli seçiminde son durum! Kazanan isim Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu
Denizli seçiminde son durum! Kazanan isim Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu Denizli'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP'nin adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu kazandı. 15 ilçede CHP, 3 ilçede AK Parti 1 ilçede ise Yeniden Refah Partisi seçimi önde bitirdi.
1.04.2024 Gündem
Samsun'da AK Parti'li Halit Doğan Büyükşehir Belediye Başkanı oldu
Samsun'da AK Parti'li Halit Doğan Büyükşehir Belediye Başkanı oldu Samsun'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti'li Halit Doğan Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
1.04.2024 Gündem
Afyonkarahisar'da seçim sonuçları belli oldu! CHP'li Burcu Köksal başkan seçildi
Afyonkarahisar'da seçim sonuçları belli oldu! CHP'li Burcu Köksal başkan seçildi Afyonkarahisar'da yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre CHP’li Burcu Köksal, belediye başkanı seçildi. 9 ilçede AK Parti, 4 ilçede MHP, 3 ilçede CHP, 1 ilçede İYİ Parti kazandı.
1.04.2024 Gündem
İşte kadınların yöneteceği 11 il! Merak edilen sonuçlar geldi
İşte kadınların yöneteceği 11 il! Merak edilen sonuçlar geldi Türkiye'de 61 milyon 441 bin 880 seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gitti. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlendiği seçimde nefes kesen bir yarış yaşandı. 81 ilin 11'inde kadın aday kazandı.
1.04.2024 Gündem
Edirne'de bir ilk! CHP'li Filiz Akın ilk kadın başkan oldu
Edirne'de bir ilk! CHP'li Filiz Akın ilk kadın başkan oldu 31 Mart yerel seçimler sona erdi. Edirne'de bir ilk yaşandı. CHP'li Filiz Gencan Akın resmi olmayan sonuçlara göre Edirne'nin ilk belediye başkanı seçildi.
1.04.2024 Gündem
Kahramanmaraş’ta AK Parti’li Fırat Görgel başkan oldu
Kahramanmaraş’ta AK Parti’li Fırat Görgel başkan oldu Mahalli İdareler Seçimi’nde kesin olmayan sonuçlara göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Fırat Görgel oldu. İlçelerde ise AK Parti 3, CHP 4, Yeniden Refah Partisi 3, İYİ Parti 1 belediye kazandı.
31.03.2024 Gündem
Kırıkkale'de seçim sonuçları ne oldu? Kazanan isim belli oldu
Kırıkkale'de seçim sonuçları ne oldu? Kazanan isim belli oldu Kırıkkale'de, resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Ahmet Önal belediye başkanı oldu. İlçelerde ise 7'sinde AK Parti, 1'inde MHP kazandı.
31.03.2024 Gündem
Eskişehir'de son dakika seçim sonucu! Ayşe Ünlüce kazanan isim oldu
Eskişehir'de son dakika seçim sonucu! Ayşe Ünlüce kazanan isim oldu Eskişehir’de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Ayşe Ünlüce Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İlçelerin 8’ini CHP, 4’ünü AK Parti, 1'ini DSP, 1'ini ise BBP kazandı.
31.03.2024 Gündem
Amasya seçim sonuçlarında son dakika! Kazanan isim Turgay Sevindi oldu
Amasya seçim sonuçlarında son dakika! Kazanan isim Turgay Sevindi oldu CHP, 47 yıl sonra Amasya Belediyesi’ni kazandı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP’nin adayı Turgay Sevindi resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı oldu.
31.03.2024 Gündem
Bakan Tunç: Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşundu
Bakan Tunç: Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşundu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşundu. Ona sıkılan kurşun adalete, hukuka sıkılan kurşundu. Hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
28.03.2024 Gündem
AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, öğrenci evinde sahur yaptı
AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, öğrenci evinde sahur yaptı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bir TV programında kendisini sahura davet eden hukuk öğrencisi Feritcan Başaranoğlu’na verdiği sözü tuttu.
12.03.2024 Haberler
Murat Kurum, öğrenci evinde sahur yaptı! Üniversitelilere yeni iş imkanını açıkladı
Murat Kurum, öğrenci evinde sahur yaptı! Üniversitelilere yeni iş imkanını açıkladı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bir TV programında kendisini sahura davet eden hukuk öğrencisi Feritcan Başaranoğlu’na verdiği sözü tuttu.
12.03.2024 Gündem
Balık imparatorluğu
Balık imparatorluğu Türkiye'de 18 tesisi bulunan, yurt dışında 3 farklı ülkede üretim tesisi işleten Group Sagun orkinostan çipuraya, levrekten somona Japonya'dan Amerika'ya kadar ihracat yapıyor. Şirketin kaptan köşkündeki Oğulcan Kemal Sagun ve Nazlıcan Sagun Çiftçi Türkiye'de balık tüketimini artırmayı hedefliyor.
11.03.2024 Milliyet Executive
Eyüpsultan’daki korkunç kaza sonrası ‘cezasızlık’ tartışması başladı! Oğlunu kaçıran annenin cezası ne?
Eyüpsultan’daki korkunç kaza sonrası ‘cezasızlık’ tartışması başladı! Oğlunu kaçıran annenin cezası ne? Hukukçular ‘Suçluyu kayırma” suçunun “Suçun üstsoy, altsoy, eş ve kardeş tarafından işlenmesi hâlinde, cezaya hükmolunmaz” maddesini eleştirdi, Eylem Tok’un ‘olası kast’ ile yargılanması gerektiğini söyledi.
8.03.2024 Gündem
'Taş Kağıt Makas' nefes kesecek! 'Büşra Korkmaz'ı kim öldürdü?'
'Taş Kağıt Makas' nefes kesecek! 'Büşra Korkmaz'ı kim öldürdü?' Kadrosunda usta oyuncuları buluşturan Kanal D’nin yeni dizisi 'Taş Kağıt Makas’ın ikinci bölümünden yayınlanan tanıtım filmi, hikâyeye dair merakı iyice yükseltirken; Büşra Korkmaz cinayeti ile başlayan sürecin, herkes için çetin geçeceğinin sinyalini verdi.
4.03.2024 Cadde
Bakan Tunç'tan 'Yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır' açıklaması
Bakan Tunç'tan 'Yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır' açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hukuk devletinin gerçekleşmesi için de öncelikle yargının bağımsız ve tarafsız olması lazım. Bu anlamda çok eleştiriler yapılıyor. Bugünkü yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır" dedi.
24.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması
Bakan Tunç'tan 'denetimli serbestlik' açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “netimli serbestlik kapsamında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını sürekli takip ediyoruz. Bu kapsamda, denetimli serbestlik uygulanan kişilerin 5 yıl içerisinde yeniden uyuşturucu kaynaklı suç oranı, 2018 yılında yüzde 33,50 iken; 2023 yılında yüzde 19,50'ye düşmüştür" şeklinde konuştu.
24.02.2024 Gündem
Yargıtay 10'uncu Ceza Dairesi Başkanlığı için seçim
Yargıtay 10'uncu Ceza Dairesi Başkanlığı için seçim Yargıtay 10'uncu Ceza Dairesi Başkanlığı'na aynı daire üyesi Yüksel Kocamış seçildi.
21.02.2024 Gündem
Parayı ver stajı kap! Üstüne para istiyorlar
Parayı ver stajı kap! Üstüne para istiyorlar Staj yapacak şirket bulmak gittikçe zorlaşıyor. Bazı kurumlar, ücret vermediği gibi stajyer olarak kabul edeceği öğrencilerden üste para istiyor. 15 günlük stajın ücreti 18 bin TL’ye kadar çıkıyor. Üstelik taksit yapan da var.
21.02.2024 Gündem
Yolsuzluk doktorası! Asistanlarının yayınlarına böyle çöküyorlar
Yolsuzluk doktorası! Asistanlarının yayınlarına böyle çöküyorlar Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Bir şair: Gülten Akın kimdir?
Bir şair: Gülten Akın kimdir? Dünyaya yazdığı eserlerle kendini tanıtmış birçok şair ve yazar var. Onlardan biri de Gülten Akın.
Tarihi adım! Karar onaylandı, Türk SİHA'ları Geçitkale'de
Tarihi adım! Karar onaylandı, Türk SİHA'ları Geçitkale'de KKTC Meclisi’nde, Geçitkale Havalimanı’na Türk SİHA’ları konuşlanmasına ilişkin karar onaylandı. Türkiye’nin çok kritik bir adım attığına değinen uzmanlara göre Ankara sadece Rum tarafına değil bölgede planı olan tüm güçlere çok net bir mesaj verdi.
13.02.2024 Gündem
Çifte vatandaşların üniversite kurnazlığı! Şipşak öğrencilik
Çifte vatandaşların üniversite kurnazlığı! Şipşak öğrencilik Çifte vatandaşlığı olan bazı öğrenciler, üniversiteli olmak için TC vatandaşlığından çıkıyor. 3 milyonu aşkın adayın yarıştığı YKS yerine daha az katılımlı ve daha az sorunun yer aldığı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’na giriyor.
8.02.2024 Gündem
'Hindu askerler İsrail ordusunda' iddiasının sahibi ünlü akademisyen CNN TÜRK'e konuştu
'Hindu askerler İsrail ordusunda' iddiasının sahibi ünlü akademisyen CNN TÜRK'e konuştu Hindu askerlerin İsrail ordusuna gönüllü katılarak Gazze'de bazı katliamların başını çektiği iddiasıyla tartışma yaratan ABD'nin dünyaca ünlü üniversitelerinden Kaliforniya Üniversitesi'nde (UCLA) hukuk alanında öğretim üyesi olan Dr. Khaled Abou El Fadl, CNN Türk'e konuştu. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan akademisyen bu bilgileri bir gazeteciden ve bölgedeki Filistinlilerden aldığını söyledi, "Türkiye, Hindistan ve İsrail konusundaki politikalarında şerefli duran sayılı Müslüman ülkeden biri" dedi.
3.02.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Hukuk Fakültesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.