Hutbe

Hutbe

Son dakika hutbe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hutbe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hutbe haber sayfamızda...

Hutbe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 817 hutbe haberi bulunmuştur.
34 milyon silahın 30 milyonu ruhsatsız
34 milyon silahın 30 milyonu ruhsatsız İzmir’de taksici Oğuz Ege’nin öldürülmesi bireysel silahlanmayı bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye’de 34-35 milyon silahın, 30 milyonu ruhsatsız olduğunu açıklayan Umut Vakfı tahminlerine göre silaha talep her yıl yüzde 5 artıyor.
4.02.2024 Gündem
Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul açıklaması: AK Parti ile bugün yeniden bir görüşme olabilir
Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul açıklaması: AK Parti ile bugün yeniden bir görüşme olabilir Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yerel seçimlere ilişkin AK Parti ile İstanbul özelinde görüşmelerin olabileceğini söyledi.
22.01.2024 Gündem
Kaymakam - imam tartışmasıyla ilgili Bakan Yerlikaya'dan açıklama
Kaymakam - imam tartışmasıyla ilgili Bakan Yerlikaya'dan açıklama Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller ile imam M.K. arasında cuma namazında hutbe nedeniyle çıkan tartışmaya ilişkin Bakan Yerlikaya açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Konuyu yakından takip ediyoruz." dedi.
20.01.2024 Gündem
İmamı darbettiği öne sürülen kaymakam açıklama yaptı
İmamı darbettiği öne sürülen kaymakam açıklama yaptı Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide imam M.K.'yı mikrofonla darbettiği iddiasına ilişkin Valilik tarafından soruşturma başlatıldı. Kaymakam Akeller'den açıklama geldi.
19.01.2024 Gündem
Türkler 400 yıl kaldı
Türkler 400 yıl kaldı Şu an 3 parçaya ayrılmış Yemen ile Türkiye arasındaki ilişkiler yaklaşık 400 yıl öncesine kadar gidiyor.
13.01.2024 Dünya
BU HAFTAKİ CUMA HUTBESİ KONUSU ve içeriği! Cuma Hutbesi 8 Aralık PDF tam metni...
BU HAFTAKİ CUMA HUTBESİ KONUSU ve içeriği! Cuma Hutbesi 8 Aralık PDF tam metni... Cuma hutbesi yayımlandı. Her hafta Perşembe günleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Cuma hutbesinin bu haftaki konu başlığı ve içeriği belli oldu. Cuma namazı öncesinde bu haftanın hutbe içeriğini incelemek isteyen vatandaşlar tam PDF metnine haberimizden ulaşabilir. İşte 8 Aralık Cuma hutbesi konusu ve içeriği...
8.12.2023 Bilgi Rehberi
17 KASIM 2023 CUMA NAMAZI SAATİ Diyanet 🕌 İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakitleri...
17 KASIM 2023 CUMA NAMAZI SAATİ Diyanet 🕌 İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakitleri... Cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta yayımlanıyor. Mübarek cuma namazı için cemaat, yaşadıkları şehrin namaz vaktini araştırıyor. Peki, cuma namazı saati kaçta, cuma kaçta kılınacak?
17.11.2023 Bilgi Rehberi
BUGÜNKÜ CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir 10 Kasım 🕌 Diyanet il il cuma namazı vakitleri...
BUGÜNKÜ CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir 10 Kasım 🕌 Diyanet il il cuma namazı vakitleri... Cuma namazı saatleri il il aranıyor! İslam alemi cuma namazı için camilerde yerini almak için yaşadıkları illerin namaz vakitleirni Diyanet İşleri Başkanlığı sayfasından sorguluyor. 10 Kasım İstanbul, Ankara, İzmir cuma namazı saati kaçta kılınacak?
10.11.2023 Bilgi Rehberi
Cuma namazı saati 3 Kasım 2023 🕌 Diyanet cuma namazı vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir il il... Cuma kaçta?
Cuma namazı saati 3 Kasım 2023 🕌 Diyanet cuma namazı vakitleri İstanbul, Ankara, İzmir il il... Cuma kaçta? Cuma namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il duyuruluyor. Her hafta cuma gününe sayılı saatler kala, cemaat yaşadığı ilin namaz vakiterini sorguluyor. 3 Kasım cuma namazı saati kaçta? Cuma saat kaçta kılınacak?
3.11.2023 Bilgi Rehberi
CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir: Diyanet il il 1 Eylül cuma namazı saat kaçta? Bu haftaki cuma hutbesi
CUMA NAMAZI SAATİ İstanbul, Ankara, İzmir: Diyanet il il 1 Eylül cuma namazı saat kaçta? Bu haftaki cuma hutbesi Cuma namazı vakitleri, her hafta cuma günü öncesinde yoğun olarak araştırılıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi il il cuma namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşılıyor. Diğer yandan Diyanet, 1 Eylül cuma hutbesini de yayımladı. Bu haftanın hutbe konusu da ''Sakın incitme bir canı!'' oldu. Peki, 1 Eylül cuma namazı saatleri...
1.09.2023 Bilgi Rehberi
Cuma Duası ve Cuma Sureleri Nelerdir? Cuma Günü Okunacak Dua ve Sureler
Cuma Duası ve Cuma Sureleri Nelerdir? Cuma Günü Okunacak Dua ve Sureler Her cuma Müslümanların büyük bir bölümü camilerde cuma namazını eda edecekler. Öte yandan müminler bugünden başlamak üzere cuma dualarını ve cuma surelerini aratmaya da başladılar. Cuma duası ve cuma sureleri nelerdir? Cuma günü okunacak dua ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
31.08.2023 Gündem
Selçuklu geleneği UNESCO yolunda
Selçuklu geleneği UNESCO yolunda Türkiye, Dünya Miras Listesi’ne beş ahşap direkli camiyi aday gösteriyor. Ahşap direkli cami geleneği, Orta Asya’daki çadır kurma geleneği ile ilişkilendirilirken, bu camilerin süslemelerinde de ahşap sanatının güzel örnekleri görülüyor.
23.08.2023 Arkeoloji
CUMA NAMAZI SAATİ BUGÜN: İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma vakti & bu haftaki cuma hutbesi...
CUMA NAMAZI SAATİ BUGÜN: İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma vakti & bu haftaki cuma hutbesi... Cuma namazı içi il il vakitler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. Cuma günü öncesinde cuma hutbesi metni de erişime açılıyor. Haftanın hutbe konusu ise ''Ahiret: Ebedi Yurdumuz'' oldu. Bu hafta cuma saat kaçta? 18 Ağustos il il cuma namazı vakitleri ve yarınki cuma hutbesi...
18.08.2023 Bilgi Rehberi
Diyanet’ten Cuma vakti hutbesi: İş ve okul saatleri cumaya ayarlansın
Diyanet’ten Cuma vakti hutbesi: İş ve okul saatleri cumaya ayarlansın Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki cuma hutbesinde gündemine cuma namazının önemini aldı.
5.08.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da hafızlık icazet törenine katıldı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da hafızlık icazet törenine katıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova’da Kuran kursu öğrencilerinin icazet törenine katıldı. Erbaş, tören sonrasında cuma namazını kıldırdı.
4.08.2023 Gündem
CUMA SAATİ; Cuma namazı 28 Temmuz (Bugün) saat kaçta kılınacak? 🕌 İl il cuma namazı vakitleri & bu haftaki cuma hutbesi...
CUMA SAATİ; Cuma namazı 28 Temmuz (Bugün) saat kaçta kılınacak? 🕌 İl il cuma namazı vakitleri & bu haftaki cuma hutbesi... Cuma namazı vakti il il Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerin cuma namazı saatleri mübarek cuma günü öncesinde öne çıkan konulardan. Öte yandan Diyanet 28 Temmuz cuma hutbesini yayımladı! İşte, cuma saati ve hutbe...
28.07.2023 Bilgi Rehberi
Deprem mezarlığında buruk bayram: 'Bu acılar bitmez'
Deprem mezarlığında buruk bayram: 'Bu acılar bitmez' Kurban Bayramı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerde buruk geçiyor. Yakınlarını kaybeden depremzedeler, mezarlık ziyaretinde gözyaşlarına boğuldu.
28.06.2023 Haberler
Deprem mezarlığında buruk bayram: 'Bu acılar bitmez'
Deprem mezarlığında buruk bayram: 'Bu acılar bitmez' Kurban Bayramı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerde buruk geçiyor. Yakınlarını kaybeden depremzedeler, mezarlık ziyaretinde gözyaşlarına boğuldu.
28.06.2023 Gündem
Depremzedeler bayram namazı sonrası yakınlarının mezarlarını ziyaret etti
Depremzedeler bayram namazı sonrası yakınlarının mezarlarını ziyaret etti Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya'da, depremzedeler, bayram namazı sonrasında mezarlıkları ziyaret edip, depremde vefat eden yakınları için dua ederek, gözyaşı döktü.
28.06.2023 Gündem
Kurban bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı
Kurban bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı Türkiye’de Kurban Bayramının ilk namazı Iğdır’da saat 05.12'de kılındı.
28.06.2023 Haberler
Kurban bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı
Kurban bayramının ilk namazı Iğdır’da kılındı Türkiye’de Kurban Bayramının ilk namazı Iğdır’da saat 05.12'de kılındı.
28.06.2023 Gündem
"İki silahım ağzına kadar dolu" diyen imama soruşturma
"İki silahım ağzına kadar dolu" diyen imama soruşturma Sultangazi'de cuma hutbesi sırasında "iki tane silahım ağzına kadar dolu" diyen imama Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.
22.05.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gayretinde olalım
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gayretinde olalım Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geldiği Diyarbakır’da Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulucami’de cuma hutbesini okuyup, namaz kıldırdı. Erbaş, “Toplumumuzda fitre olarak bilinen fıtır sadakası, ramazana kavuşmanın, bayrama erişmenin şükrüdür. Fıtır sadakası, dayanışma ve paylaşma bilincinin toplumun tamamına yayılmasına vesiledir. O halde, fitrelerimizi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmanın gayretinde olalım" dedi.
14.04.2023 Gündem
Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Cuma Namazı Kaç Rekat? Diyanet Cuma Namazı Kılınışı, Okunan Dualar ve Sureler
Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Cuma Namazı Kaç Rekat? Diyanet Cuma Namazı Kılınışı, Okunan Dualar ve Sureler İslam alemine Cuma namazı farz kılınmıştır. Kur'an-ı Kerim'de cuma namazı ile ilgili ayetler yer almaktadır. Cuma günü diğer namazlardan farklı olarak cemaatle birlikte kılınması şarttır. Kılınışı yaklaşık 50 dakika süren cuma namazı hoca eşliğinde camilerde kılınır. Öğle namazı vaktinde kılınan cuma namazının farzı 2 rekattır. Ayrıca farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır. Cuma namazı ile bağdaştırılan zuhr-i ahir ise son öğle namazıdır. Nüfus ve şehirleşmenin artmasıyla tek bir kentte ve camide kılınmasının mümkün olmaması, birden fazla camide cuma namazının kılınması zorunluluğunun ortaya çıkması ile gündeme gelmiş bir namazdır. Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Diyanet cuma namazı kılınışı ve okunan dualar ile ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.02.2023 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş duyurdu! Hac ön kayıt başvuru süresi uzatıldı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş duyurdu! Hac ön kayıt başvuru süresi uzatıldı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi.
23.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hutbe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.