Ibm

Ibm

Son dakika IBM haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan IBM gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan IBM haber sayfamızda...

Ibm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.011 ıbm haberi bulunmuştur.
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Hatay’a 30 okul yaptıracaklar
Hatay’a 30 okul yaptıracaklar Deprem döneminde AHBAP Derneği’yle yardımlarda bulunan Haluk Levent, son olarak Hatay’a 30’a yakın okulun yapılmasına vesile olacak.
14.03.2024 Cadde
Haluk Levent, Hatay'da 30'a yakın okul yaptıracak!
Haluk Levent, Hatay'da 30'a yakın okul yaptıracak! 6 Şunat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından ünlü şarkıcı Haluk Levent, afet bölgesine en çok yardım götüren ünlülerden biri olmuştu. Levent'in yaptığı yeni bir iş birliği anlaşmasıyla depremde en büyük hasarı alan şehirlerden biri olan Hatay'a 30'a yakın okul açacağı ortaya çıktı.
14.03.2024 Cadde
‘Dijital’ dönüşüm
‘Dijital’ dönüşüm Türk Telekom, dijital dönüşüm vizyonu kapsamında; IBM iş birliği ile içerik yönetim altyapısına entegre ettiği çözümle, yeni nesil teknolojileri iş süreçlerine uygulamayı sürdürdüğünü GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu...
2.03.2024 Ekonomi
Kapasite kullanım oranı geriledi
Kapasite kullanım oranı geriledi İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı (KKO-MA), 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak yüzde 76,4 seviyesinde gerçekleşti.
25.01.2024 Uzmanpara
Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş sürdü
Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş sürdü 2024 yılı Ocak ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA) bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 102,9 seviyesinde gerçekleşti.
25.01.2024 Uzmanpara
IBM gelirlerini ve net karını artırdı
IBM gelirlerini ve net karını artırdı IBM mali yılının dördüncü çeyreğinde gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artırarak 17,4 milyar dolara çıkarırken, net karını da yüzde 14 artırarak 3,3 milyar dolara yükseltti. Hisse başına kar 3,79 dolar olan beklentilerin üzerinde 3,87 dolar olarak gerçekleşti.
25.01.2024 Uzmanpara
Tetris yüzünden nasıl 1 milyar lira kaybetti? 38 dakikanın ardındaki gerçek
Tetris yüzünden nasıl 1 milyar lira kaybetti? 38 dakikanın ardındaki gerçek Genç bir yazılım mühendisiydi. Sovyet Electronika 60 bilgisayarının yeteneklerini test ederken, çocukluğundaki bulmacalardan ilham alarak bir oyun tasarladı. İşte ne olduysa da o saaten sonra oldu. Pek çok kişi bu oyun yüzünden işini ihmal edince birer birer yasaklar gelmeye başladı. İşte geçtiğimiz günlerde 13 yaşındaki bir çocuğun 38 dakikada bitirdiği Tetris'in ardındaki gerçek.
13.01.2024 Yaşam
IBM'in karı beklentileri aştı
IBM'in karı beklentileri aştı IBM, eylülde sona eren 3 aylık dönemde hisse başına 2,12 dolar olan beklentileri aşarak hisse başına 2,20 dolar kar etti. Geçen yılın aynı döneminde hisse başına kar 1,81 dolar olmuştu.
26.10.2023 Uzmanpara
80’lerde vardı şimdi yok
80’lerde vardı şimdi yok Dijital devrimle hayatın bir parçası olmaya başlayan bilgisayar, toplumlarda pek çok şeyi değiştirdi. Kültürel değişimin etkisiyle 10 yılda, atari salonları, bilgisayar oyunları popüler hale geldi, sokak oyunları neredeyse unutuldu.
19.10.2023 Gündem
İşte rekabetin yeni şifresi: Yapay Zeka
İşte rekabetin yeni şifresi: Yapay Zeka "CEO'ların yüzde 75'i rekabette Generative AI (üretimsel yapay zeka) konusunun etkin olacağı görüşünde" diyen IBM Türkiye Genel Müdürü Işıl Kılınç Gürtuna, yeni veri ve yapay zeka çözümlerini anlatıyor.
14.09.2023 Milliyet Executive
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.
13.09.2023 Milliyet Executive
Eğitim gerçekten şart mı?
Eğitim gerçekten şart mı? ABD'de 2010'dan bu yana liseden mezun olup, üniversiteye kayıt olanların sayısı, istikrarlı biçimde azalmış; pandemide ise çok daha keskin bir düşüş var. Peki neden?
14.07.2023 Milliyet Executive
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
14.07.2023 Milliyet Executive
Kazanan her şeyi alır!
Kazanan her şeyi alır! Kazananın her şeyi alması demek her zaman pazarda yalnızca tek bir oyuncu olması demek değildir.
12.07.2023 Milliyet Rekabet
OPET, IBM ile hızını 3 kat artırdı
OPET, IBM ile hızını 3 kat artırdı Milliyet Enerji Son dönemde enerji sektöründe yapay zekanın kullanımı artarken, OPET, IBM Instana Observability çözümünü kullanarak web uygulamaları ve sanal makinelerindeki sistemik sorunlar ile temel nedenlerin tespiti sırasında harcadığı eforu 3’te 1 oranında azalttı...
28.06.2023 Milliyet Enerji
ABD ordusundan 'Yapay zeka operatörü öldürdü' iddiasına yalanlama
ABD ordusundan 'Yapay zeka operatörü öldürdü' iddiasına yalanlama ABD ordusu tarafından sahnelenen simüle edilmiş bir testte, yapay zeka tarafından kontrol edilen bir hava kuvvetleri insansız hava aracı, operatörünü öldürdü iddiasına yine ABD ordusundan yalanlama geldi ve böyle bir simüle testin yapılmadığı belirtildi.
25.08.2023 Dünya
Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı! '6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım'
Yalan makinesinden geçip tek tek anlattı! '6491 yılından geldim, 2018 yılında sıkıştım' Kendisinin geçmişten veya gelecekten geldiğini iddia eden zaman yolcularının sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak yayınlanan bir Youtube videosu var ki zaman yolcularıyla ilgili merakı yıllardır diri tutuyor. Yalan dedektöründen bile geçen zaman yolcusunun iddiaları bilim kurgu filmlerini aratmadı.
2.06.2023 Dünya
Yapay zeka işimizi elimizden alacak mı?
Yapay zeka işimizi elimizden alacak mı? "Yapay zeka dünyası çok hızlıca hayatımıza giriyor, bundan kaçış yok. Geçmişte de yeni riskler, yeni fırsatlar ve yeni adaletsizlikler görmüştük, şimdi bizi bekleyen tam da o..."
10.05.2023 Milliyet Executive
Zaman yolcusu tarih vererek 5 kehaneti daha açıkladı! 'Bu uçağı 12 yıl kimse bulamayacak'
Zaman yolcusu tarih vererek 5 kehaneti daha açıkladı! 'Bu uçağı 12 yıl kimse bulamayacak' Sosyal medyada ortaya çıkıp yayılan akımlar her geçen gün daha da ilginç bir hal alıyor. Kendisinin geçmişten ya da gelecekten geldiğini söyleyerek kehanetlerde bulunanlar da bunlar arasında. 2671 yılından geldiğini iddia eden ve kendisini 'zaman savaşçısı' olarak tanımlayan Eno Alaric'in de 'solucan deliği' kehaneti var ve dediğine göre işaret ettiği 5 tarih pek çok şeyi değiştirebilir!
14.04.2023 Dünya
50 yıldır cepteler
50 yıldır cepteler Cep telefonuyla ilk “Alo” denildiğinde tarih 1973’tü. O zamandan itibaren hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan cep telefonları, artık dünyamızı elimizin içinden yönetmemizi sağlayan birer cihaz haline geldiler.
9.04.2023 Dünya
Yapay zekada frene basılabilecek mi?
Yapay zekada frene basılabilecek mi? Yapay zekayı keşfeden, geliştiren, yöneten teknoloji liderlerinin “derin riskler” olduğunu belirterek, yapay zeka laboratuvarlarının en güçlü AI sistemlerinin eğitimini durdurması çağrısında bulunması basit bir durum değil...
9.04.2023 Milliyet Executive
Korkutan kehanetleri sıraladı! '2671 yılından geldim' diyen zaman yolcusu 6 tarih verdi
Korkutan kehanetleri sıraladı! '2671 yılından geldim' diyen zaman yolcusu 6 tarih verdi Kendisinin geçmişten ya da gelecekten geldiğini söyleyerek kehanetlerde bulunanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Zaman yolcusu olduğunu ve kehanetlerinin çoğunluğunun doğru çıktığını iddia eden Tiktok kullanıcısı Eno Alaric de 2023 yılı için öne sürdüğü bazı kehanetleri sıraladı ve 6 tarihe işaret etti.
31.03.2023 Dünya
Elon Musk’ın Apple’a karşı savaşı
Elon Musk’ın Apple’a karşı savaşı Elon Musk’a göre; Apple sahip olduğu pazar gücünü diğer şirketler ve tüketiciler aleyhine kullanan bir tiran...
21.02.2023 Milliyet Rekabet
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye’nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknoloji hayatın her alanında alışageldik işleyişi altüst edip ilerlerken gözler her zamankinden fazla teknoloji liderlerinin üzerinde...
20.03.2023 Milliyet Executive

Benzer Haber Etiketleri

Ibm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.